Anmeldelse af skoleappen Albert 2024: Det bedste matematikspil for børn

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Albert er et moderne teknologisk værktøj, der hjælper børn med at udvikle deres skolefærdigheder på en sjov og lærerig måde. Deres udvalg af apps udvikler sig hele tiden, og de er hurtigt blevet meget populære blandt både børn og forældre. Vi har prøvet tjenesten, og her er vores dom over Albert skoleapps!

Albert matematikspil for børn på telefon og ipad

Er Albert god?

Ja, efter at have prøvet den er vores overordnede dom, at Albert er en rigtig god app, der formår at fange og udnytte børns interesse for at lære og øve deres matematikfærdigheder.

Spillet er tilpasset yngre børn og er meget spændende med mange spilelementer, der gør, at børn hele tiden har lyst til at komme videre til det næste niveau.

Spillet har en historie, bossudfordringer og bonusspil mellem runderne. Indimellem kan børnene finpudse deres matematiske færdigheder på et moderat udfordrende niveau.

For ældre børn er Albert en god måde at sikre, at der ikke er nogen huller i matematiske færdigheder. Det er et fremragende supplement til skolematematik, hvor børnene kan bruge 10-20 minutter om dagen på at øve sig i de områder af matematikken, som de ønsker og har brug for.

Spillet er meget godt lavet og både pædagogisk designet og stimulerende, så det skaber et sjovt læringsmiljø, som børnene gerne vil vende tilbage til. Det er også et stort plus, at den er fri for reklamer og andre distraherende elementer, som så let kan distrahere på telefonen eller tabletten.

Kan du prøve Albert gratis?

Ja, du kan prøve appen gratis i 30 dage. Benyt lejligheden til at prøve det selv i dag!

Se også vores tips om skoletasker til børn!

Hvad er Albert?

Albert er grundlæggende et sæt apps, der hjælper børn med at lære skolefærdigheder på en sjov og effektiv måde. Det fungerer som en abonnementstjeneste, der er opdelt i forskellige apps med fokus på forskellige emner og to forskellige aldersniveauer.

Skærmbillede fra matematikspillet Albert

For de yngre børn (3-9 år) er der:

Albert Junior – En matematikapp med interaktive øvelser i alle de grundlæggende begreber, som barnet møder i den tidlige matematik. Spillet har sød grafik og lydeffekter og belønninger, der stimulerer til yderligere læring. Barnet får konstant feedback på sine præstationer og bliver løbende mødt med nye udfordringer.

Albert Code – En øvelse i programmering og datalogi, der er udviklet til de yngste. Spillene er udformet som forskellige puslespil, der stiger i sværhedsgrad alt efter barnets niveau. De er måder at præsentere programmering logisk og visuelt på, så børn kan lære at forstå, hvordan en computer “tænker”.

For større børn (omkring 10-16 år) er der:

Albert – matematikappen, der gør matematik sjovere. Det er en progressiv og udfordrende app, der lærer børnene de begreber, der indgår i folkeskolens læseplan for hver alder. Appen er smart designet til både at undervise og give feedback, så barnet hele tiden kan se sin egen udvikling, hvilket også motiverer det til at blive ved med at lære.

Albert indeholder også materiale til forældre, hvis du som voksen ønsker at være involveret i dit barns udvikling. Du kan f.eks. følge dit barns fremskridt, se, hvilke øvelser det har lavet, og få statistikker over dets fremskridt.

Der er artikler på hjemmesiden, som giver dig tips om, hvordan du bedst hjælper dit barn. Samtidig er det rart at vide, at børnene kan bruge Albert på egen hånd, hvis man ikke har tid og mulighed for at være der hele tiden.

Hvilken alder er Albert egnet til?

Det er muligt at begynde at bruge Albert allerede i førskolealderen. Den anbefalede alder fra producenterne er mellem 3-16 år ca.

Test og gennemgang af appen

Vi har testet de forskellige Albert-apps og ladet børnene afprøve spillene. Her er nogle af de tanker, vi tager med os.

Apps til små børn

 • Sjov historie, der vækker interesse
 • Moderat udfordrende med gradvist stigende sværhedsgrad
 • Holder forældrene opdateret om udviklingen

Albert Junior er let at komme i gang med. En voksen skal være involveret for at oprette et login og en adgangskode, som derefter bruges til at spille. Den e-mailadresse, du registrerer kontoen med, sender dig også meddelelser om dit barns fremskridt i spillet, hvilket er en god måde at overvåge fremskridt med jævne mellemrum.

Spillet har en lille historie, og den er engagerende. Især for børn omkring 5-6 år var det tydeligt, at de blev suget ind i verdenen blandt de forskellige karakterer i eventyret. Når du starter, skal barnet skrive sit navn og angive sin alder, hvilket gør det muligt at spille på et passende niveau.

Skærmbillede fra børnespillet Albert

For små børn betyder det f.eks. at de skal lære om tal og grundlæggende talforståelse. Det er en meget moderat udfordring, og spillet er godt designet til at belønne barnet undervejs, idet det bliver lidt mere udfordrende hele tiden, samtidig med at det giver barnet mulighed for at øve sig i gentagelser af lignende problemer.

Mellem de små numre får spilleren små belønninger i form af bonusnumre. De samler mønter og stjerner, og der er altid motivation til at fortsætte. Udviklerne har gjort det meget godt. Til tider var bonussporene noget forvirrende, og det var ikke tydeligt, hvad man skulle gøre, til børnenes skuffelse. Men alt i alt var det ligetil, og spillet flød.

Efterhånden som kurserne er gennemført, er der små “boss-udfordringer”, hvor barnets færdigheder bliver sat på prøve. Alt foregår som et typisk spil, og det føles ikke for gentagende, som matematikundervisning ellers kan være.

Inden for uddannelse kaldes dette nogle gange for gamification, som er en meget smart måde at gøre læring legende på, og Albert gør dette usædvanligt godt.

Det føles lidt som om, at matematikken er hovedattraktionen, men programmeringsspillene er også rigtig sjove. De er moderat udfordrende, og børnene føler, at de lærer og klarer små udfordringer, et skridt ad gangen hele tiden.

Når børn spiller spillet, kan det være en god idé at give dem et par hovedtelefoner, der er tilpasset børn!

Skærmbillede af de forskellige matematikafsnit i Albert-appen

Albert Matematik for elever på mellemtrinnet og i gymnasiet

 • Masser af forklarende materiale og øvelser
 • Hele vejen til matematik på gymnasieniveau
 • Kræver disciplin og personligt ansvar

Albert Matematik-appen til større børn har en lidt anderledes tilgang. Her er der tydeligvis større fokus på læring. For at komme i gang skal barnet have et mobilnummer og oprette sit eget login for at komme i gang.

I spillet kan de så frit vælge de afsnit, der skal studeres. Der er mange forskellige dele af matematikken, som dækkes i henhold til grundskolens læseplan. Der er også et afsnit om forberedelse til gymnasiet, så der er udfordringer hele vejen igennem.

Den er mindre “legende” for de ældre børn, men som sagt mere fokuseret på almindelig læring. Der er masser af forklarende videoer, der gennemgår de matematiske begreber, samt øvelsesopgaver til at gnide og teste din viden med.

Alt i alt er appen til ældre børn utrolig velassorteret med materiale, så eleven kan lære i sit eget tempo og gentage det, der er nødvendigt. Det kan være et rigtig godt supplement til skolematematik, da mange oplever, at de ikke rigtig kan følge med i alle begreberne og metoderne.

Det kræver dog en vis selvdisciplin at få noget ud af Albert for elever på mellemtrinnet eller i gymnasiet. De skal selv tage sig tid til at bruge appen i mindst 5-20 minutter om dagen, for at den kan have nogen effekt.

Hvor lang tid de tror, de kan klare, er faktisk noget, de selv kan bestemme fra starten, når de går i gang, hvilket er en smart måde at skabe en slags aftale med dem selv om at studere lidt ekstra matematik.

Hvad koster Albert?

I første omgang kan du prøve appen gratis i 30 dage.

Efter prøveperioden er Albert en abonnementstjeneste, der koster fra 69 DKK om måneden.

Alle medlemskaber er uforpligtende, og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

Resumé

 • Albert består af flere apps til træning af skolefærdigheder for børn.
 • Appsne er velegnede til børn i alderen 3-9 år og 10-16 år.
 • Matematik er hovedfokus i spillene, men der er også programmering for børn.
 • Albert er en effektiv måde at gøre undervisningen i skolefagene sjovere og mere interessant på. De har gjort et godt stykke arbejde med at være både lærerige, legende og moderat udfordrende.
 • Albert er en abonnementstjeneste, men du kan prøve den gratis.

Se også vores tips om pædagogisk legetøj, f.eks. Lego-robotter eller kuglebaner!