Bedste bæresele 2024: Den nemmeste måde at bære dit barn på

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Med en bæresele kan du have dit barn tæt på og samtidig have hænderne fri til at gøre ting. Det er et praktisk alternativ, der samtidig er hyggeligt og gør, at I kan tilbringe mange timer tæt sammen.

Hvilke bæreseler er der at vælge imellem, hvad adskiller dem, og hvilken kunne være den rigtige for dig? Valget af sele afhænger meget af, hvad du selv finder vigtigt, og også hvor stort dit barn er. Hvor stor betydning har for eksempel udseendet, og hvilket materiale foretrækker du?

Her kan du læse mere om nogle af de bedste bæreseler på markedet lige nu, så du lettere kan beslutte, hvilken der virker bedst for dig og dit barn.

Kvinde på stranden med et barn i en bæresele, tekst "bæreseler" ovenover

Hvilken bæresele er bedst i test?

Den nyeste bæresele, vi har prøvet, er Najell Easy Soft Flow. Det er en let og utroligt komfortabel bæresele, som vi kan anbefale på grund af det bløde og behagelige materiale og pasform. Stærkt anbefalet!

✅ Super let, behagelig og nem at bruge

Najell Easy Soft Flow bæresele i turkis.

Det mest kendte mærke her i Norden er bæreselerne fra BabyBjörn. De har vundet flere priser i forskellige tests og lægger stor vægt på børnesikkerhed. Deres mest klassiske model hedder BabyBjörn One, som også findes som One Air i et åndbart mesh-stof.

✅ Utroligt populært mærke, fantastisk børnesikkerhed

Fire BabyBjörn bæreseler på en blå baggrund.

Det andet meget populære mærke, der er af ekstremt høj kvalitet, er bæreselerne fra Ergobaby. Disse findes også i flere modeller, afhængigt af hvad du prioriterer. Deres topsælger og testvinder hedder Ergobaby Omni 360, som også findes i en mesh-variant under navnet Omni 360 Cool Air.

✅ International bestseller, mange gange prisvinder

Fire Ergobaby bæreseler på en blå baggrund.

Flere bæreseler kan du finde længere nede i denne artikel!

Se også vores tips til fremragende vikler, hvis du foretrækker den mere enkle måde at bære dit barn på!

Sammenligning af mange forskellige bæreseler

Her gennemgår vi mange forskellige modeller fra forskellige producenter. Læs mere om hver produkt og find links til forhandlere.

BabyBjörn Bæresele Mini

BabyBjörn Mini bæresele.

BabyBjörns bæresele Mini er designet specielt til nyfødte. Med Mini kan du oprette en naturlig nærhed til din baby og samtidig have armene fri til at gøre ting. Selen er meget blød og giver mange hyggelige stunder sammen.

Når du skal bære dit barn i selen, kan du vælge at have barnet på maven med ansigtet mod dig eller vendt fremad. Der er også en særlig bæreposition for nyfødte. Det er vigtigt at huske på, at børn skal være mindst fem måneder, før de kan bæres med ansigtet vendt fremad.

Mini har en enkel og flot stil med en smart kant, der kan bruges som nakkestøtte for de mindste, og senere foldes ned. Skulderstropperne krydser på ryggen for ergonomisk bæring. Bæresele Mini findes i farver som lys beige, dueblå, sortgrå, mørkegrå, lysegrå og lys pink. Du kan også vælge mellem forskellige materialer: 3D-jersey, 3D-mesh eller bomuld.

Mærket BabyBjörn har eksisteret siden 1961 og er et svensk brand, der tilbyder kvalitetsprodukter til små børn og deres forældre. Deres grundtanke er at gøre det lettere at skabe nærhed og gøre hverdagen mere funktionel.

I deres fokus på kvalitet har BabyBjörn ikke kun fokus på holdbare materialer. Designet skal også være funktionelt og tilbyde tilstrækkelig sikkerhed, så både du og dit barn føler jer trygge.


BabyBjörn Bæresele Harmony

BabyBjörn Harmony bæresele.

Fra BabyBjörn kommer også bæreselen Harmony, en sele i 3D-mesh tilgængelig i farverne off white, antracitgrå, sølv, sort, marineblå og antikrosa. 3D-mesh er et højteknologisk materiale lavet af polyester og har mange fordele.

Det er superblødt, stabilt og luftigt. Det giver god fleksibilitet og tørrer hurtigt efter vask. Materialet er også meget holdbart. I denne sele er meshen suppleret med 3D-jersey på bestemte områder, som også er et meget blødt og holdbart materiale. Selen kan vaskes i maskine.

Harmony i 3D-mesh har et lidt sporty look, men har samtidig en luksuriøs og moderne følelse. Skulderremme, bælte og rygstøtte er godt polstret for optimal komfort.

Barnet sidder ergonomisk, uanset hvilken bæreposition du vælger, og med Harmony kan du bære barnet på ryggen, på maven med ansigtet mod dig, eller vendt mod omgivelserne. Der er også en særskilt position for nyfødte.

BabyBjörn er blandt de førende virksomheder inden for bæreseler og andre produkter, der gør livet med små børn nemmere. Sikkerhed er deres højeste prioritet. Du behøver aldrig bekymre dig om produktets holdbarhed; det er designet til at holde i lang tid.

Gennem en række tests sikrer de, at deres produkter er sikre at bruge, og at børn ikke risikerer at blive skadet. Udover sikkerhed er enkelt design og gennemtænkt funktion central i deres produktudvikling.

Her gennemgår vi mange forskellige modeller fra forskellige producenter. Læs mere om hver produkt og find links til forhandlere.


BabyBjörn Bæresele Move

BabyBjörn Move bæresele.

Hvis du vælger Move, får du en bæresele fra BabyBjörn, der er enkel og let at bruge. Den er designet, så du kan opretholde en aktiv livsstil, selvom du har et lille barn. Selen er designet til børn op til 15 måneder.

Med Move er du tæt på dit barn, og både du og dit barn vil opleve komfort, når du bruger den. Den har et todelt design, hvilket gør det nemt at tage den af og på selv, selvom barnet er faldet i søvn, mens du bar på ham eller hende.

Move er fremstillet i 3D-Mesh og fås i farverne marineblå, grå, antracitgrå, grafitgrøn, sort, gråbeige, antikrosa og antracitgrå med leopardprint. Den er polstret og ergonomisk for både voksne og børn.

Med Move kan du kun bære barnet på maven, men det er muligt både at have barnet vendt fremad og mod dig. Husk at barnet skal være mindst 5 måneder, før det kan bæres i den fremadvendte position. Move kan vaskes i maskinen.

BabyBjörn er et mærke, der ønsker at gøre hverdagen nemmere for familier med små børn. I sortimentet finder du bæreseler, babygynger, rejsesenge og andre produkter til de mindste.

Firmaet blev grundlagt i 1961 og sælger i dag sine produkter globalt. Mærkets popularitet blandt forældre skyldes sandsynligvis kombinationen af sikkerhed, høj kvalitet og funktionelle løsninger. Produkter fra BabyBjörn er holdbare over tid og skabt ud fra både dine og barnets behov.


BabyBjörn Bæresele One

BabyBjörn One bæresele.

Med One bæreselen fra BabyBjörn får du komfortabel bæring og tæt kontakt med dit barn. Du kan bruge den fra nyfødt og op til tre år eller indtil barnet vejer 15 kg. Selen giver dig mulighed for at bruge fire forskellige bærpositioner. En er specielt designet til nyfødte, og når barnet bliver lidt ældre, kan du bære det med ansigtet fremad eller mod dig, eller du kan have dit barn på ryggen.

One er lavet af en blød bomuldsblanding og har en beige grundfarve med leopardprint. Dette giver den en unik stil, der er lidt mere spændende end ensfarvede seler. Selen har et stabilt bælte og behageligt polstrede skulderstropper, så du kan bære over længere tid uden ubehag.

Materialet gør det nemt at se og føle, at barnet sidder i en naturlig position. Det er meget fleksibelt og giver god støtte. Med dette materiale kan du vaske din bæresele i maskinen.

Den første produkt, som BabyBjörn introducerede, var en babygyngestol i 1961. Med den kunne barnet være aktivt involveret i det, der skete, uden at forældrene skulle bære rundt på ham eller hende.

Siden da har BabyBjörn udviklet produkt efter produkt, der fremmer aktivitet, nærhed og gør forældrelivet nemmere. Nogle eksempler inkluderer den oppustelige puslebord fra 1960’erne, de smarte bleposer fra 1980’erne og kollektionen specifikt designet til fædre, der blev introduceret i 2017.


BabyBjörn Bæresele One Air

BabyBjörn One Air bæresele.

BabyBjörn har introduceret One Air, et alternativ til deres bæresele One. Grundlæggende er det den samme model, men mens One er lavet af en bomuldsblanding, er One Air fremstillet i 3D-mesh. Uanset dit valg får du en stabil og god bæresele, som samtidig er blød og fleksibel.

One Air er lige så behagelig at have på, og dit barn sidder ergonomisk korrekt. 3D-mesh er et moderne materiale, hvis store fordel er, at det kombinerer stabilitet og blødhed, mens det er åndbart og tillader god luftcirkulation. Derfor kan One Air være et bedre valg, hvis du let får det varmt, eller hvis du og dit barn bor et sted med høje temperaturer.

One Air fås i farverne antracitgrå, sort, gråblå, perlemorrosa, sølv, marineblå, gråbeige og antracitblå med leopardmønster. Materialet giver One Air et mere sporty udseende, men først og fremmest er den enkel og stilfuld med et smart design, der er let at bruge. Du kan vaske One Air i maskinen, og 3D-mesh tørrer meget hurtigt bagefter.

BabyBjörn udvikler deres produkter med omsorg for de små – den kommende generation. Siden 1960’erne har de fremstillet produkter til småbørn, og gennem årene har de opnået stor viden og erfaring.

De lytter både til forældre og eksperter, når de overvejer forskellige løsninger, og vælger at bruge et enkelt og tidløst design, der passer til de fleste. Produkterne er holdbare og bevarer både sikkerhed og funktion, selv med tiden og slid.


Najell Easy Soft Flow

Mor holder baby i grå Najell Easy Soft Flow bæresele.

Easy Soft Flow er en bæresele fra Najell, som er bygget på princippet om, at simpelt er bedst. Der er ikke mange indstillinger at bekymre sig om, og den kan fastgøres med én hånd. Dette gør den nem at bruge og hurtig at tage på.

Det er også nemt at skifte mellem forskellige bærpositioner, selv hvis du er alene, og du kan bære Easy Soft Flow på maven vendt mod dig, vendt ud mod omgivelserne, eller på ryggen. Alle mulighederne giver komfortabelt og ergonomisk bæring, og dit barn sidder sikkert.

Easy Soft Flow fås både i ensfarvede og mønstrede varianter, med valg som kviksølvgrå, skyrosa, pistaciegrøn, bærblå, jet sort og mandelbeige. Selen er udelukkende fremstillet i airmesh, lavet af polyester.

Det er et 3D-materiale, der er højteknologisk og designet til at give både stabilitet og god luftcirkulation. Najell benytter sig af veganske og miljøvenlige materialer til deres bæreseler, og de er certificeret med Öko-tex klasse 1. Selen kan vaskes i maskinen.

Najell er et firma, der blev grundlagt i 2012 i Lund. Stifteren havde netop fået en niece, og han bemærkede, at hver gang han forsøgte at lægge den lille pige ned, vågnede hun. Med SleepCarrier blev dette problem løst, og Najells første produkt blev skabt.

SleepCarrier gør det muligt at bære rundt på det sovende barn, hvilket både kan være beroligende for babyen og praktisk for en voksen, der ønsker at føre en aktiv livsstil. I dag inkluderer deres sortiment også fx fodposer, bæreseler og en færdigbundet sjal.


Najell Original Volume 2

Najell Original Volume 2 bæresele.

Med Original Volume 2 har Najell brugt deres erfaring til at skabe en helt ny bæresele, der tilpasser sig dit barn, som vokser. Selen gør det komfortabelt at bære dit barn tæt på, og den er nem at tage på og af.

Med en en-hånds fastgørelse og nogle få justerbare indstillinger, når barnet skifter position, er den nem at bruge. Med Original Volume 2 kan du vælge mellem fem forskellige bærpositioner. Du kan også vælge at fjerne taljebæltet, hvilket kan være behageligt, især hvis du for eksempel har smerter efter et kejsersnit.

Najell Original Volume 2 har et ydre af 100% bomuld, mens resten af selen er lavet af airmesh, som er 100% polyester. Alle materialer, som Najell bruger, er certificeret med Öko-tex klasse 1, hvilket indikerer, at de er fri for skadelige kemikalier.

De er også veganske. Original Volume 2 har et enkelt design med pæne syninger, der giver den sin egen stil. Den fås i farverne denim indigo, salviegrøn, mat sort og havre beige. Den kan vaskes i maskinen.

Mærket Najell fokuserer på små børns naturlige behov for nærhed – og de voksnes behov for at kunne lave noget imens barnet sover.

Med deres bæreseler, den færdigknyttede Wrap og deres SleepCarrier, kan du nemt finde en løsning, der passer til dig og gør, at du kan bære dit barn rundt. Produkterne er designet til at vare længe og være af høj kvalitet. Designet er også valgt, så det passer, uanset hvordan den aktuelle mode ser ud.


Beemoo Carry Comfort Air Bæresele

Beemoo Carry Comfort Air bæresele.

Beemoos bæresele, Carry Comfort Air, er en meget praktisk sele i gråt og sort. På den måde passer den til næsten alt tøj og alle anledninger og er lige god til brug både ude og inde.

Med Carry Comfort Air kan du bære barnet både på maven og ryggen. Når du vælger at have barnet på maven, kan du nemt fastgøre selen og placere barnet uden hjælp fra andre. Barnet kan være vendt enten ind mod dig eller ud mod verden.

Dette er en bæresele med smarte detaljer, såsom praktiske lommer og et stabilt hovedstøtte til barnet. Den anbefales fra en alder af fem måneder, så den er ikke for de helt små. Du kan bruge den, indtil barnet vejer 15 kilo.

Carry Comfort Air er lavet af 100% polyester, hvilket gør den slidstærk og modstandsdygtig over for forskellige belastninger og vejrforhold. Den kan rengøres ved hånden ved at tørre den af med en fugtig klud.

Beemoo er et mærke, der udelukkende sælges hos Jollyroom, en af de største online butikker, når det kommer til børneprodukter. I deres sortiment har Beemoo blandt andet barnevogne, rejsevugger, autostole og forskellige babyprodukter.

Designet er stilrent, og produkterne er prisvenlige, mens de opretholder høj kvalitet. Udvalget er ret bredt, så når du har brug for noget til dit barn, kan det være en god idé at starte med at se, hvad Beemoo tilbyder.


Beemoo Care Dynamic Bæresele

Beemoo Care Dynamic bæresele.

Fra Beemoo kommer Care Dynamic, en bæresele, som er velegnet til børn op til 15 kilo. Du kan begynde at bruge den, når dit barn er blevet 4 måneder gammel. Med en bæresele af denne type opnår du nærhed til dit barn, samtidig med at du har hænderne fri til at gøre, hvad du skal. Selen har et bredt hoftebælte og skulderstropper, der er blødt polstret, så den er behagelig at bære.

Care Dynamic er lavet af mesh i 100% polyester. Det er et teknologisk avanceret materiale, der er ventilerende, så både du og dit barn nemt kan holde jer kølige. Selen er helt sort og har et enkelt design med fokus på praktiske aspekter.

For eksempel er der en lomme foran, som kan bruges, hvis du ønsker at aflaste eller holde om barnet. Der er også en hætte, som kan gøre det lettere for barnet at sove i selen. Care Dynamic skal vaskes i hånden.

Udover bæreseler tilbyder mærket Beemoo blandt andet autostole, rejsekravler, barnevogne og andre produkter, du kan behøve for at passe din baby. Hvis det er tid til at rejse med dit barn, eller hvis I er meget aktive i jeres dagligdag, kan Beemoos produkter være ideelle.

De er holdbare og designet til regelmæssig brug, og stilen er oftest elegant og minimalistisk. Derfor kan ting fra Beemoo passe ind i næsten enhver sammenhæng.


Tula Free-To-Grow Bæresele

Tula Free-To-Grow bæresele.

Hvis du er på udkig efter en virkelig stilfuld bæresele, kan Free-to-Grow fra Tula være det perfekte valg for dig. Den findes i fire forskellige farver, og designet er enkelt, men giver et blødt indtryk. Farverne du kan vælge imellem er grå, linen sand, linen rain og sleepy dust.

Sleepy dust er en gråbrun farve med et mønster af hvide trekanter, mens linen rain svarer til en lys blå jeansfarve. Materialet er 100% bomuld, og den kan vaskes i maskinen.

Free-to-Grow er en bæresele, der passer til børn mellem 0 og 4 år eller til børn, der vejer 3-20 kilo. Du behøver ikke bruge et spædbarnsindsats, men kan bare justere den til barnets størrelse.

Free-to-Grow kan bæres både på ryggen og maven. Med både skulderstropper og hoftebælte, der er godt polstrede, fordeles vægten, så det bliver komfortabelt at bære.

Mærket Tula er egentlig kendt som Baby Tula, og det er en familiedrevet virksomhed, der har eksisteret siden 2009. Grundlæggerne etablerede firmaet, da de blev forældre. De ønskede stadig at kunne bevæge sig rundt i verden på en behændig måde, men nu sammen med deres børn.

Med deres bæreseler tilbyder Tula et alternativ, der er godt for både forældre og barn. De har flot design, ergonomiske løsninger og høj funktionalitet. Udover bæreseler har Baby Tula også tæpper og rygsække i deres sortiment.


Tula Explore Bæresele

Tula Explore bæresele.

Explore fra Tula er en bæresele, som tilbyder dig mange forskellige valgmuligheder, når det gælder udseende. Den fås i forskellige farver, og du kan vælge, om du vil have en ensfarvet eller mønstret. Blandt de ensfarvede kan du finde farver som olivine, obsidian, linen sand, ash og rain.

Ønsker du en mønstret, kan du vælge den gråbrune sleepy dust med et mønster af hvide trekanter, den rosa bloom med mønster af blomster og blade, eller discover, som er sort med et stjernemønster. Explore er lavet af bomuld og kan nemt vaskes i maskine.

Explore er en blød sele, hvor både skulderstropperne og hoftebæltet er godt polstrede. Også støtten til barnet er godt polstret. Polstringen sikrer, at selen er ergonomisk korrekt for både dig og dit barn.

Dette er en meget fleksibel bæresele, da du kan skifte mellem at bære den indadvendt, udadvendt og på ryggen. Selen passer til børn op til 20 kilo, og det polstrede nakkestøtte kan give støtte til de allermindste. En bonus ved Explore er den praktiske lomme på hoftebæltet.

Baby Tula, også bare kaldet Tula, skaber produkter til børn og deres forældre. Materialerne er af høj kvalitet, designet er unikt, og de går aldrig på kompromis med ergonomien.

Tulas ambition er at tilbyde en stilfuld design med iøjnefaldende mønstre samtidigt med en høj grad af komfort. Det er måske ikke så overraskende, at de er blevet populære blandt mange forældre. Baby Tula har også modtaget priser for deres bæreseler.


Ergobaby Adapt Bæresele

Ergobaby Adapt bæresele.

Adapt fra Ergobaby er en bæresele, der passer til børn, der vejer fra 3,2 til 20 kilo. Der er ikke brug for et spædbarnsindsats, da den kan bruges som den er, også for de mindste. Adapt er nem at justere, så den ergonomiske siddeposition kan tilpasses børn i forskellige størrelser.

Skulderstropperne er polstrede og kan krydses. De er kompletteret med et hoftebælte, der også giver støtte til bærerens lænd. Vægten fordeles på hofterne og skuldrene, så den er behagelig og føles lettere at bruge.

Med Adapt kan du selv vælge, om du vil bære selen foran, på hoften eller på ryggen. Det er også nemt at bruge den under amning.

Adapt er en grå bæresele med et enkelt design, som har en stil, der passer til de fleste. Materialet er 100% bomuld, og den kan vaskes i maskinen.

Hvis du har en nyfødt baby, kan Ergobabys produkter være en stor hjælp. De har for eksempel bæresjaler, bæreseler, soveposer og klapvogne. De tilbyder også ammepuder og forskellige tilbehør, der kan gøre det lettere at tage sig af dit barn.

Ergobaby har længe arbejdet på at udvikle produkter, der er så ergonomiske som muligt for både dig og dit barn. De er også dedikerede til at opretholde høj kvalitet, sikre, at designet passer ind i de fleste sammenhænge, og at produkterne fremstilles på en bæredygtig måde.


Ergobaby Omni 360 Bæresele

Ergobaby Omni 360 bæresele.

Ergobaby er et af de førende mærker inden for bæreseler, og med deres Omni 360 har de skabt en bæresele, der er nem at bruge. Den fås i sort og grå og er velegnet til alt fra nyfødte til børn op til tre år. Materialet er 100% bomuld, og den kan vaskes i maskine, hvilket gør den nem at rengøre.

Med Omni 360 kan du have dit barn tæt på dig så ofte, du ønsker, og du kan vælge mellem fire forskellige bærepositioner. Den er designet til at være ergonomisk for dig, fx med skulderstropper, der krydses på ryggen, og et godt hoftebælte. Selen kan justeres, så dit barn sidder behageligt både som spædbarn og som større barn.

Der er ikke behov for en spædbarnsindsats, og der medfølger smart tilbehør. Et eksempel er hætten, som giver dit barn mulighed for at hvile, og en anden er den aftagelige opbevaringspose, hvor du kan have det nødvendige med. Det er muligt at bruge Omni 360 under amning.

Da Karen Frost startede sit mærke Ergobaby, blev der udviklet en bæresele, der skulle være god for barnets ryg og samtidig aflaste forælderens ryg og nakke. Den originale sele fordelte vægten på en ny måde med stropper til både hofter og skuldre.

Siden opstarten i 2003 har Ergobabys hovedfokus været at finde intelligente ergonomiske løsninger. Virksomheden lægger også stor vægt på bæredygtighed, blandt andet ved at bruge genanvendte og økologiske materialer.


Ergobaby Omni 360 Cool Air

Ergobaby Omni 360 Cool Air bæresele.

Ergobabys Omni 360 Cool Air er en videreudvikling af Omni 360. Denne version er ikke lavet af bomuld, men af meshstof. Dette gør Omni 360 Cool Air til en let sele, der er åndbar og dermed kan holde dit barn køligt, selv i sommervarmen.

Selen kan bruges allerede fra barnets første uge og er velegnet til børn op til 36 måneder. Du kan justere indstillingerne, så dit barn altid sidder behageligt og ergonomisk korrekt, og Omni 360 Cool Air er også designet til at give dig en ergonomisk bæreoplevelse.

Omni 360 Cool Air fås i flere farver. Du kan vælge mellem sort, midnatsblå, grå og khakigrøn. Den har et funktionelt design, der passer til en aktiv livsstil. Med babyhætten kan dit barn skærmes af fra omgivelserne og lettere finde ro, og med den aftagelige opbevaringspose får du et praktisk tilbehør.

Mærket Ergobaby har været toneangivende inden for innovation i, hvordan vi bærer vores børn. Deres bæreseler giver dit barn mulighed for at finde en siddeposition, der er ergonomisk korrekt for barnets hofter, bækken og ryg – samtidig med at de er behagelige og ergonomisk designet til voksne. Med de forskellige produkter kan du vælge, om du vil bære dit barn på maven, ryggen eller hoften.


Ergobaby Omni Breeze Bæresele

Ergobaby Omni Breeze bæresele.

Omni Breeze modellen fra Ergobaby findes i en række forskellige farver, så hvis udseendet er vigtigt for dig, kan denne model være et godt valg.

De tilgængelige farver er:

  • sort onyx
  • perlegrå
  • grafitgrå
  • naturbeige
  • safirblå
  • skiferblå
  • midnatsblå
  • pink kvarts
  • sort med mønsteret onyx blomst

Selen har et lidt sporty udseende takket være materialet SoftFlex mesh. Materialet tillader god luftcirkulation, så både du og dit barn kan holde jer kølige.

Du kan bruge Ergobaby Omni Breeze fra barnet er nyfødt og op til 4 år. Med de forskellige bærepositioner og indstillinger kan du altid finde noget, der passer både dig og barnet.

For at øge komforten har selen en vatteret støtte til lænden, vatterede skulderstropper og et aflastende bælte ved hoften. Selen har sidelommer, hvilket gør det nemt at medbringe nøgler eller andet nødvendigt. Der medfølger også en taske, som kan bæres på bæltet eller tages af.

Karen Frost grundlagde Ergobaby i 2003. Med en nyfødt søn ønskede hun at skabe den perfekte bæresele, og det lykkedes hende. Den bæresele, hun skabte, var af 100% bomuld med vatterede remme til hofter og skuldre.

Den originale sele sælges stadig, selvom sortimentet nu er vokset. I dag er der mange forskellige bæreseler fra Ergobaby at vælge imellem, samt soveposer, klapvogne, bæresjaler og forskelligt tilbehør, der kan være nyttigt, når du tager dig af dit barn.


Ergobaby Embrace Bæresele

Ergobaby Embrace bæresele.

Med Embrace fra Ergobaby får du en bæresele, der både ser og føles blød ud. Materialet er 100% polyester, hvilket er fleksibelt og meget holdbart.

Den kan vaskes i maskine, så rengøring er ingen udfordring. Embrace findes i farverne blush pink, heather grey, oxford blue, soft olive, cream, soft navy og sort. Alle er blide nuancer, der fremhæver nærheden til dit lille barn.

Embrace er designet til at passe fra barnet er nyfødt og op til 11 kg. Bæringen er tæt og skaber en hyggelig følelse for både dig og barnet. Samtidig er den ergonomisk, så dit barn sidder godt, og du får aflastning, blandt andet gennem de brede skulderstropper, der krydses på ryggen.

Ergobaby har hentet inspiration til denne sele fra populære bæreseler og ønsker at tilbyde et alternativ, der giver samme nærhed, men er lettere at bruge.

Ergobaby er et mærke, der tilbyder forskellige typer bæreseler. De har også for eksempel bæresjaler, soveposer, klapvogne, ammepuder og andre ting, der kan gøre livet lettere med et lille barn.

Produkterne er meget praktiske, og der lægges stor vægt på, at de skal være gode for både barn og forælder. Med en smart bæresele kan der skabes nærhed, mens både barnets og den voksnes kroppe får god støtte. Kvalitet, bæredygtighed og ergonomi er tre af de ting, som Ergobaby prioriterer højest.


Stokke Limas Plus Bæresele

Stokke Limas Plus bæresele.

Stokkes bæresele Limas Plus er inspireret af de populære bæreslynger, idet du kan binde enden af skulderremmene under barnets numse. Samtidig får du en helt anden ergonomi og stabilitet, end du får fra en bæreslynge, så det er lidt som det bedste fra to verdener.

Limas Plus har et meget gennemtænkt design med mange smarte detaljer. Livremmen er for eksempel ekstra bred, der er en lomme med ekstra polstring, og vægten fordeles jævnt mellem ryg, skuldre og hofter.

Selen kan bæres foran, på ryggen eller på hoften, alt efter hvad du føler er mest komfortabelt i forskellige situationer. Siddeområdet, som barnet sidder på, kan justeres, og dit barn får god støtte for både ryg, ben og hofter.

Limas Plus er lavet af 100% økologisk bomuld og kan vaskes i maskine. Du kan vælge mellem forskellige farver som antracitgrå, grå tweed og anthracite melange.

Det norske mærke Stokke er blevet kendt over hele verden for at producere børneprodukter af meget høj kvalitet. Udover at produkterne er smarte og holdbare, lægger de stor vægt på bæredygtige materialer.

Designet er tidløst, hvilket betyder, at produkterne nemt kan bruges af flere søskende i træk. Deres sortiment inkluderer bl.a. senge, barnevogne, badekar og højstole. Deres mest kendte produkt er Tripp Trapp-stolen.


Bæresele i mesh eller bomuld? Hvad skal man vælge?

Alle nutidens bæreseler er moderne og holdbare. Både bomuld og mesh kan være bløde materialer, der er behagelige for både dig og barnet, men der er stadig forskelle mellem de to materialer.

Fordele og ulemper ved bomuld

Bomuld er et naturligt materiale, og med økologisk og Oeko-Tex-certificeret bomuld kan du få et stof med minimalt indhold af skadelige stoffer. Bomuld er åndbart og kan absorbere fugt, hvilket kan regulere kropstemperaturen.

Med en bæresele i bomuld kan du nemt mærke, hvordan dit barn sidder, og sikre dig, at det ikke sidder i en underlig position. Bomuld er stabilt, og med polstring kan stabiliteten forbedres.

Selvom bomuld kan absorbere fugt og derved hjælpe med kropstemperaturen, er varme dog den største ulempe i forhold til mesh. Bomuld har ikke den samme luftgennemstrømning og kan ikke give den samme køling.

Fordele og ulemper ved mesh

Med mesh, eller 3D-mesh som det ofte kaldes, får du et moderne og højteknologisk materiale, der er designet for optimal funktion. Det er blødt og smidigt, men stadig stabilt. Barnet får den nødvendige støtte.

En stor fordel ved mesh er, at det er åndbart, hvilket gør, at både du og barnet kan holde jer kølige, når I bruger selen. Det er især en fordel, hvis du nemt bliver varm, eller hvis I befinder jer i et varmt klima. En anden fordel er, at materialet tørrer meget hurtigt efter vask.

En mulig ulempe ved mesh er udseendet. Mesh giver ikke en glat overflade, men er et stof fuld af små huller. Ikke alle synes, det ser godt ud. En anden ulempe er, at mesh er lavet af polyester, en type plast. Hvis du ønsker at undgå alle former for plast, mens dit barn er lille, føles det måske ikke rigtigt med en mesh-bæresele.

Hvad skal du vælge?

Hvad skal du så vælge? Som du kan se, har begge alternativer både fordele og ulemper. Kun du kan afgøre, hvilke aspekter der er vigtigst for dig og dit barn. Der findes bæreseler af høj kvalitet og god ergonomi i begge materialer.

Hvor meget vægt kan en bæresele bære?

Det mest almindelige er, at en bæresele kan bære mellem 3-20 kilo. Nogle har en lavere maksimal vægt, for eksempel 18 eller 15 kilo. Nogle er specielt designet til nyfødte og meget små børn, hvor maxvægten kan være endnu lavere. Den nedre grænse kan også variere lidt, men forskellene her er mindre. For eksempel kan det anbefales at bruge en bestemt sele fra 3,2 eller 3,5 kilo.

I hvilken alder bruger man en bæresele?

Bæreseler er typisk designet til børn op til 4 år. Du kan bruge dem allerede, når barnet er nyfødt. Der er ofte mulighed for at bære barnet på forskellige måder i den samme sele, så du for eksempel kan give en nyfødt ekstra støtte til nakken eller vende et lidt større barn fremad, så det kan se mere af, hvad der sker omkring jer.

Der findes nogle bæreseler, der kun er beregnet til den allerførste tid, og det kan være muligt at bruge disse modeller op til 1 eller 1,5 års alderen. Der findes også nogle modeller, der ikke er egnede til de første måneder, men som kan bruges, indtil barnet er 4 år gammelt.


Find flere tips om at bære børn!