Bedste aktivitetstæppe 2024: Bedst i test til aktive babyer

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

En aktivitetstæppe er et sikkert sted, hvor dit barn kan bevæge sig rundt og udforske verden omkring sig. Vi har tjekket hele 10 forskellige varianter og udpeget vores favoritter i denne artikel om det bedste aktivitetstæppe!

Babyer leger i aktivitetstæppe

Hvilket aktivitetstæppe er bedst i test?

Dette er vores favoritter lige nu:

Nattou Aktivitetstæppe: Bedst i test af alle aktivitetstæpper lige nu. En utrolig smuk og lunt legeplads, der er både nyttig og vidunderlig at være vidne til, når baby leger.

Done by Deer Aktivitetstæppe er en klassiker i enkelt og stilrent dansk design. Det er en af de mest populære modeller her hos os!

Teddykompaniet Dinglisar Babygym: Den mest overkommelige løsning. Virkelig godt produkt til en meget overkommelig pris.

Sidst men ikke mindst må vi også nævne Beemoo 5-i-1 Aktivitetstæppe. En billig løsning, med flere unikke funktioner til leg og læring.

Se også vores tips om gåstole! Perfekt til børn, der kan lide at stå op.

Anmeldelser af alle 10 aktivitetstæpper

Her er en kort gennemgang af alle de aktivitetstæpper, vi har kigget på.

Nattou Aktivitetstæppe – Bedst i test

Nattou Aktivitetstæppe

Tjek prisen på:

En utrolig sød og fluffy aktivitetstæppe fra Nattou. Dette belgiske mærke har designet babyprodukter siden 1988. Alle deres produkter overholder de strenge EU-krav til sikkerhed og kvalitet, både hvad angår design og materialevalg.

Det, der skiller sig ud ved Nattou aktivitetstæppe, er den utroligt fine og fluffy kant omkring måtten. Den består af flere store og dejlige kompositpuder, der gør det både sikkert og hyggeligt at lege i den. Alt er også designet i forskellige farver, hvilket stimulerer barnets sanser og gør legen endnu mere livlig.

Aktivitetstæppet har buer, hvor du kan fastgøre det tilhørende legetøj for at gøre legen endnu mere spændende for dit barn. Den kan også fjernes, hvis du ønsker at fortsætte med at bruge måtten som en legemåtte, når dit barn er lidt ældre.

Nattou aktivitetstæppe er lavet af et rigtig lækkert polyester, et plys materiale, der giver en utrolig nuttet fornemmelse, som man næsten har lyst til at kravle ind i selv. Selve måtten indeholder også skumplast, der giver den perfekte blødhed, som er lige tilpas til både at sidde, kravle og ligge på. Babymåtten har en diameter på ca. 87 cm fra kant til kant.

Vi er helt klart imponeret over denne aktivitetstæppe. Vi har ikke meget erfaring med dette mærke, så det var en positiv overraskelse for os. Hvis du kan lide den bløde, fluffy stil og de flotte farver, kan vi helt klart anbefale Nattou aktivitetstæppe , som er det bedste babytæppe lige nu ifølge os!


Done by Deer Aktivitetstæppe

Done by Deer Aktivitetstæppe

Tjek prisen på:

En ret enkel aktivitetstæppe fra Done By Deer, der fås i flere farvekombinationer i unikt design.

Done By Deer er et velkendt mærke for os med erfaring inden for babyprodukter. Vi er vilde med deres design og ved, at de har høje standarder, når det gælder kvaliteten af deres produkter.

Funktionelt set er Done By Deer aktivitetstæppe et ret godt produkt med en stor måtte med en diameter på 90 cm. Den er lavet af polyester og er blød og behagelig med den helt rigtige mængde polstring. Den har ingen ekstra polstring langs kanterne, hvilket kan være både positivt og negativt.

Det giver barnet mulighed for at bevæge sig mere frit ud af børneværelset, hvilket betyder, at du som forælder måske skal være lidt ekstra opmærksom. Men selvfølgelig skal du altid være i nærheden uanset hvad, så det gør ikke den store forskel i praksis.

Gulvtæppet til aktivitetstæppet er lavet af polyester, og buerne er lavet af en 50/50 blanding af bomuld og polyester. Sløjferne er fastgjort med velcro, hvilket naturligvis gør det nemt at fjerne dem, hvis de ikke længere er nødvendige. Legetøjet kan også fjernes og bruges til andre formål, f.eks. til at hænge i barnevognen.

Hvis du kan lide det enkle design, er dette en rigtig god mulighed. Done by Deer aktivitetstæppe er af høj kvalitet, som altid når det kommer til dette fine danske mærke!


Teddykompaniet Diinglisar Aktivitetstæppe

Teddykompaniet Diinglisar Aktivitetstæppe

Tjek prisen på:

Dette aktivitetstæppe fra Teddykompaniet er helt fantastisk flot og også meget prisvenligt. Det svenske mærke Teddykompaniet har eksisteret i over 25 år og er kendt for sine selvdesignede nusseklude af virkelig høj kvalitet. Deres produkter sælges nu over hele verden.

Denne hyggelige aktivitetstæppe har en polstret måtte, der er blød og dejlig. Den har forhøjede kanter, hvilket gør den ekstra sikker for små børn.

Over dette bløde tæppe hænger to polstrede buer, som kan fjernes, hvis du ønsker det. Når barnet er blevet lidt større og kan sidde op og kravle, kan babymåtten bruges som legemåtte i stedet.

Navnet Diinglisar er Teddykompaniets egne små figurer, som er elsket af både børn og voksne. De er søde små dyr, der kan hænges op over legetæppet og er helt sikre at lege med. Ud over de små dyr får du også andet aktivitetslegetøj som et lille spejl og små skyer, der laver en lyd, når du trykker på dem.

Hele Teddykompaniets aktivitetstæppe er af bemærkelsesværdig høj kvalitet og er virkelig omhyggeligt fremstillet. Materialet er udelukkende fremstillet af polyester, som er blødt, skånsomt og sikkert at lege på.

Vores samlede vurdering er, at Teddykompaniet Dinglisar er den mest overkommelige model. Her får du virkelig høj kvalitet til en rigtig god pris. En af vores absolutte favoritter og helt klart det bedste aktivitetstæppe i sin prisklasse!


FILIBABBA Soft Quilt Aktivitetstæppe

FILIBABBA Soft Quilt Aktivitetstæppe

Tjek prisen på:

Dette er et aktivitetstæppe med en model, der adskiller sig fra de fleste andre varianter, vi har set. Den er smart designet, da du kan have kanterne enten nedad eller opad. På den måde kan du have den både som et sikkert indrammet legeområde for de små eller som en større dejlig legemåtte, der er åben til at kravle på og af.

Filibabba aktivitetstæppe er fremstillet af en dejlig blød bomuld, der er 100 % økologisk. Det gør det både behageligt at bevæge sig rundt i og skånsomt for barnets hud.

Indvendigt er måtten fyldt med en blanding af polyester og papmaterialer, hvilket gør den blød uden at barnet synker for meget ned i den. Når den er foldet sammen, måler babymåtten 80 x 80 cm, og når den er foldet ud, måler den 120 x 120 cm.

Ligesom de fleste babygym har Filibabba Soft Quilt to buer, der går over tæppen. De kan også fjernes helt, hvis du bare vil bruge den som en legemåtte i stedet. Der er flere spænder på buerne, hvor du nemt kan hænge dit barns eget legetøj op eller afprøve nye stimulerende og farverige ting. Dette er en utrolig alsidig aktivitetstæppe, der kan bruges på mange forskellige måder.

Alt i alt er dette et rigtig godt og prisvenligt aktivitetstæppe, da du kan bruge det i meget længere tid end de fleste andre lignende produkter. Måtten kan bruges som underlag, som dit barn kan lege på i årevis, efter at aktivitetstæppen ikke længere er i brug. Filibabba Soft Quilt aktivitetsnest fås i mange forskellige farver og er efter vores mening et af de bedste lige nu!


Kids Concept Aktivitetstæppe

Kids Concept Aktivitetstæppe

Tjek prisen på:

Et ret simpelt og afpudset, men stadig meget flot og sødt aktivitetstæppe fra det svenske mærke Kids Concept.

Langs kanterne af aktivitetstæppen er der en let polstret kant, som gør det mere sikkert og behageligt at være i den. Over måtten hænger der utroligt søde små nuttede legetøj, der opfordrer til leg og stimulering af barnets forskellige sanser. Der er bløde legetøj, et spejl og en rangle for at skabe variation og variation i legen.

Kids Concept er et attraktivt aktivitetstæppe med stilfulde enkle farvekombinationer. Det er afpudset, men alligevel gennemtænkt og passer godt ind i de fleste rum. Vi kan sætte pris på enkelheden, og det føles som et gennemtænkt design, mens prisen også er rigtig god.

Hvis du ønsker et praktisk, blødt og sikkert sted at lege for din baby, kan vi helt klart anbefale Kids Concept Edvin Aktivitetstæppe som et meget prisvenligt valg.


Babblarna Aktivitetstæppe

Babblarna Aktivitetstæppe

Tjek prisen på:

Dette er et rigtig flot og overdådigt aktivitetstæppe med de velkendte svenske figurer fra Babblarna. Vi har fundet ud af, at produkter fra Babblarna kan være af lidt blandet kvalitet, men dette aktivitetstæppe er helt klart et af deres mest fremragende produkter, når det gælder kvalitet.

Hele tæppets overflade er trykt med de farverige og charmerende Babblarna. De hænger også ned fra buen ovenover, sammen med et par fluffy skyer. Det er et utroligt sødt syn, når dit barn leger i dette yndige miljø.

Ud over alle figurernes funklende farver og glade øjne er der på selve måtten flere andre stykker legetøj, som stimulerer barnets sanser. F.eks. sommerfugle og blomster i knitrende stof for at træne motorik, berøring og hørelse. Der er også tilbehør som klokker og et spejl.

Som med mange andre aktivitetstæpper kan du skille rammene ad og fjerne og udskifte legetøjet. Det giver aktivitetstæppe en merværdi i form af en længere levetid.

Babblarna aktivitetstæppe er lidt større end mange andre modeller og måler op til 90 cm i diameter. Tæppet er polstret, og der er ekstra polstring langs kanterne for at skabe sikkerhed og øget hygge. Babymåtten er lavet af 100 % polyester og er meget behagelig at røre ved.

Hvis du ønsker et stort og smukt aktivitetstæppe med de klassiske figurer, som næsten alle børn elsker, er Babblarna et rigtig godt valg. Vi kan bestemt anbefale det, hvis du ikke allerede er træt af Babblarna.


Rätt Start Aktivitetstæppe

Rätt Start Aktivitetstæppe

Tjek prisen på:

Det svenske mærke Rätt Start er kendt for sine babyprodukter med temaer fra populære serier, film og eventyr. Det gælder også for deres aktivitetstæppe, hvor de har flere rigtig flotte designs, som vi er helt vilde med. Deres sortiment omfatter Mumin, Spøgelset Laban og andre søde dyretemaer med elefanter og ugler.

Rätt Start aktivitetstæppe er altid af høj kvalitet, selv om de kan se lidt anderledes ud. Nogle af modellerne er firkantede, mens andre er runde. Fælles for dem er, at de er fyldt med stimulerende legetøj, som dit barn kan udforske og lege med. Der er en gennemtænkt idé bag legetøjet, og det skal stimulere alle sanser, fra hørelse til syn og berøring.

Vores favorit er modellen med Moomin, en rund aktivitetstæppe med flere af de dejlige Mumin-figurer på kanten af måtten og langs buen. Du kan også fjerne buerne og figurerne, mens du beholder aktivitetstæppesalen som en legemåtte.

Rätt Start aktivitetstæppe med Mumin måler 80 cm i diameter og er lavet af polyester. Det er et blødt og delikat materiale, som stadig er holdbart. Figurerne kan vaskes i maskine, mens måtten og buerne kun skal tørres af med en klud.

Vi har længe været glade for mange forskellige produkter fra Rätt Start, og de har formået at producere flere virkelig skønne aktivitetstæppe. Hvis du f.eks. kan lide Mumin, som vi kan, er Rätt Start Aktivitetstæppe helt sikkert en mulighed, som du bør kigge nærmere på.


Tiny Love Aktivitetstæppe

Tiny Love Aktivitetstæppe

Tjek prisen på:

Farverig er det første ord, der falder os ind, når vi ser Tiny Love aktivitetstæppe . Dette mærke er kendt både for den høje kvalitet, men også fordi deres produkter er så utroligt farverige og fantasifulde.

Ud over at producere holdbare aktivitetstæpper af høj kvalitet har Tiny Love også formået at holde dem til en overkommelig pris. De er nogle af de billigste modeller på markedet. På trods af dette kan de bestemt klare sig godt i forhold til andre mærker.

Tiny Love har flere forskellige designs på sine aktivitetstæpper, der hører til forskellige kollektioner. Men det grundlæggende design ligner hinanden, med en firkantet måtte og aftagelige buer, der spænder over den.

Der hænger flere sjove stykker legetøj i buerne med pibelyde, rangler, bidelegetøj osv. Det er et gennemtænkt design, der er skabt til børns udforskning og afprøvning med deres små hænder, munde og øjne.

Tiny Love baby aktivitetstæppe sælges over hele verden, og det er helt sikkert et populært produkt med mange positive anmeldelser gennem årene. Hvis du vil have et farverigt babygym fra et anerkendt mærke, er Tiny Love Aktivitetstæppe et fantastisk produkt, som du vil få stor glæde af i de første spædbarnsår.


Beemoo 5-in-1 Aktivitetstæppe

Beemoo 5-in-1 Aktivitetstæppe

Tjek prisen på:

Budgetmærket Beemoo har et rigtig flot aktivitetstæppe, 5-in-1 som de har valgt at kalde det. Vi har stor erfaring med Beemoo og bliver ofte positivt overrasket over den høje kvalitet af deres produkter, på trods af at prisniveauet er lavere end næsten alle konkurrenternes. Ofte er kvaliteten lige så høj som kvaliteten af mærker, der koster betydeligt mere.

En ting, der adskiller Bemoo 5-i-1 fra andre aktivitetstæpper, er, at den ene side har et stykke stof, der er spændt ud over den. Der er også et par huller, hvilket er lidt sjovt, når du vil overraske din baby med kikke-boo lege eller ved at strække legetøj eller andre sjove ting. Det giver mulighed for fantasifuld leg.

Når vi taler om spil, får du også 5 plastikbolde i forskellige farver, som du kan lege med dit barn. Selv når dit barn bliver lidt ældre, er det et fantastisk legetøj. Der følger også andet legetøj med Beemoo 5-i-1, f.eks. ringe, tøjdyr og lignende. Især legetøjet her er ikke særlig imponerende, hvis vi skal være ærlige.

De føles ret enkle, og det er måske her, at man først og fremmest bemærker, at det er et lidt billigere produkt. Samtidig vil de tjene deres formål i de fleste hjem, selv om de ikke er særlig attraktive at se på.

En god ting ved denne aktivitetstæppe er, at du kan strække stoffet rundt for at danne høje kanter, hvis du vil sikre dig, at barnet bliver i tæppen lidt længere tid. Den kan så hurtigt foldes ned, når du ønsker det. Det er noget, man ser oftere på lidt dyrere modeller, og det er helt sikkert en sjov detalje, der i vores øjne øger værdien af Beemoo 5-i-1.

Beemoo 5-i-1-aktivitetstæppe måler 110 x 95 x 50 cm og er fremstillet af polyestermateriale. Materialet er af god kvalitet, og vi kan ikke se noget at klage over her sammenlignet med lignende, men dyrere versioner af aktivitetstæppe.

Hvis du vil have et billigt, men praktisk og velfungerende babygym med mange sjove funktioner, er Beemoo 5-i-1 Aktivitetstæppe et godt valg!


Sebra Aktivitetstæppe

Ikke længere solgt

Vi elsker stilen på Sebras produkter, da de har et unikt og meget blødt og indbydende design på deres babylegetøj og nusseklubber. Dette aktivitetstæppe følger samme linje som deres andre produkter i form af bløde, dejlige materialer og søde figurer og objekter.

Sebra aktivitetstæppe leveres med en række legetøj, der stimulerer alle dit barns sanser. Pakken indeholder følgende:

  • Et børnesikkert spejl, der vil glæde og forbløffe den lille.
  • Klokker og knitrende stoffer giver dit barn mulighed for at udforske forskellige lyde.
  • Et bidelegetøj, der er perfekt, når dit tandkød begynder at klø.

Alle de forskellige legetøj og figurer kan hænges op og tages ned fra buerne over den måtte, hvor barnet leger. Babymåtten måler ca. 80 cm i diameter og er perfekt til brug fra fødslen, i korte perioder under opsyn.

Sebras aktivitetstæppe er fremstillet af flere forskellige stoffer i forskellige bomulds- og polyesterblandinger med en lille mængde elastan iblandet. Resultatet er et blødt, glat og fluffy stof med en let elastisk overflade. Det er et ekstremt behageligt stof, der er perfekt egnet til babyer og nysgerrige hænder.

Vi sætter især pris på det søde design og de fine materialer i dette baby-joke. Det er et kvalitetsprodukt, og hvis du kan lide Sebras stil lige så meget som vi kan lide den, er Sebra Aktivitetstæppe en given anbefaling fra os!


Hvad er et aktivitetstæppe?

En aktivitetstæppe er et særligt produkt, der er beregnet til babyer i deres første år. Normalt er de udformet som en legemåtte med buer, der går over barnet, og hvorfra der hænger forskelligt legetøj. Aktivitetstæppe er beregnet til børn, der ikke har lært at sidde eller kravle ordentligt.

De kan så stimuleres ved at se og føle på legetøjet, selv når de ligger ned. Aktivitetstæppen er designet til at være et blødt og sikkert miljø for barnet, men bør naturligvis altid overvåges af en voksen, når den er i brug.

Fra hvilken alder bruger du aktivitetstæppe?

Aktivitetstæppet kan i princippet bruges lige fra fødslen. Som forælder er du der for at holde øje med barnet, der ligger i et aktivitetstæppe. Den største glæde for barnet selv er nok omkring 3-6 måneders alderen, når de virkelig er tiltrukket af farver, materialer og lyde, som de oplever omkring dem.

Normalt bruges aktivitetstæppet som sådan, indtil barnet begynder at kravle på egen hånd. Mange aktivitetstæpper kan omdannes til en almindelig legemåtte ved at fjerne buer og lignende. Det er så et fantastisk sted at spille i et par år endnu.

Er det godt for en baby at bruge aktivitetstæppe?

Et aktivitetstæppe er generelt et sikkert sted, hvor barnet kan lege. Det giver også stimulering fra legetøj, de forskellige materialer og eventuelt lyde, spejle og andre sjove oplevelser. En almindelig opfordring er også at lade babyer lege i korte perioder på maven. Dels for at få motion, men også for at tage noget af presset fra baghovedet. Du kan også bruge en babypude, når de ligger på ryggen i deres aktivitetstæppe.

Så længe du, den voksne, er der til at holde øje med barnet, er aktivitetstæppe et godt sted for barnet at lege. Et aktivitetstæppe kan også være en indhegning, hvor babyer kan være, og i så fald kaldes det nogle gange en løbegård. Når du rejser, bruges en rejseseng ofte som en kombination af seng og babygym.

Hvordan bruges et aktivitetstæppe?

Normalt bruges en aktivitetstæppe af barnet, som ikke har lært at sidde op selv, mens det ligger på ryggen og støttes af legetøjet ovenover. De kan række ud og røre ved legetøjet og udforske farver, lyde og føle ting omkring dem.

Det er også almindeligt, at børn, når de er klar, prøver at ligge på maven og strække hovedet opad for at se. Dette træner deres nakke og kropsmotorik.

Det anbefales ofte, at børn ligger på maven så meget som muligt. Et aktivitetstæppe er ikke et sted, hvor du kan lade dit barn være alene. Det er et sted, hvor babyer kan opdage verden omkring dem og udforske deres sanser i sikkerhed med dig som forælder i sikker afstand.


Her kan du læse flere artikler om produkter til baby!