Bedste ammepude 2024: Bedst i test støttepude til amning

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Enhver mor, der har ammet et barn, ved, at det kan være tungt og belastende for kroppen at sidde i den rigtige stilling i længere tid. Babyer fungerer forskelligt, og alle har deres egen yndlingsstilling ved spisetidspunktet. Med de rigtige hjælpemidler er det meget nemmere for både mor og barn at amme. i denne artikel tjekker vi ud den bedste ammepude!

kvinde, der ammer sin baby med støtte fra en ammepude

Hvilken ammepude er bedst i test?

Blandt de førsteklasses puder har vi to favoritter. Den ene er Bbhugme graviditets- og ammepuden. En ergonomisk designet pude af meget høj kvalitet! Meget populær i de nordiske lande.

Bbhugme Graviditets- & Ammepude

Den anden førsteklasses pude, som vi er vilde med, er Najell graviditetspude. Lidt billigere, men fantastisk blød og god kvalitet! Læs også vores længere anmeldelse af Najell-puden!

Najell graviditetspude produktbillede

Hvis du ønsker et billigere alternativ, kan vi anbefale Filibabba ammepuder. Prisbillige og smukke puder fås i mange forskellige designs.

Filibabba Ammepude

Du kan finde flere muligheder længere nede i artiklen!

Anmeldelser og vurderinger af 9 forskellige ammepuder

Her er et nærmere kig på alle de forskellige ammepuder, som vi har gennemgået.

Bbhugme Graviditets- & Ammepude

Bbhugme Graviditets- & Ammepude

Tjek prisen på:

Bbhugme-mærket blev skabt af tre kiropraktorer fra Norge. De delte en fælles interesse i at bruge deres professionelle ekspertise til at udvikle produkter, der kunne hjælpe alle mødre, som så ofte lider af ryg- og lændesmerter. Det var sådan, at ideen til deres ammepude blev født.

Puden er designet med størrelse, fyld og fleksibilitet i tankerne. Den er fyldt med små antibakterielle EPS-kugler, som gør det muligt at forme den og giver den en blødhed med den rette modstandskraft. Stoffet er elastisk, men holdbart, og puden er lavet til at være både behagelig og holdbar.

Den er lavet uden lynlåse eller velcro, som kan skade barnet, men i stedet bruges stropper til at binde puden sammen. Ved at løsne stropperne kan det ydre betræk også trækkes af og vaskes.

Bbhugme har tilfredse kunder over hele verden. De går meget op i deres produkt, og det er designet med en passion for at hjælpe kvinder gennem graviditeten og amningsperioden.

Denne pude anbefales af mange fagfolk, både jordemødre, kiropraktorer og børnesygeplejersker taler varmt om Bbhugme. For ikke at nævne alle de kvinder, der har værdsat denne ammepude i årenes løb. Vi er helt vilde med dette produkt og anbefaler det på det varmeste!

Bbhugme har også udgivet en anden version af deres ammepude, en lidt mindre og billigere model. Den er ca. halvt så lang som den store og vejer mindre. Hvis du har brug for at have puden med dig eller f.eks. skal rejse med den, kan dette være en god mulighed. Den er konstrueret på samme måde, bortset fra at den er mindre i størrelse.

Alt i alt er Bbhugme ammepuder de allerbedste efter vores mening, og vi kan virkelig anbefale dem til alle mødre og kommende mødre!


That’s Mine Ammepude

That's Mine Ammepude

Tjek prisen på:

Disse smukke ammepuder er designet i Danmark af det meget populære mærke That’s Mine. De er multifunktionelle og er fremragende til både amning og flaskefodring. Puden er også lang nok til at bære to babyer på samme tid!

That’s Mine ammepude kan også bruges til støtte under søvn. Den er meget værdsat af gravide kvinder som en støtte i liggende stilling. For enden af puden er der et stofblad, som fungerer som et sutetæppe til barnet.

Efterhånden som barnet vokser, kan puden bruges på mange forskellige måder, f.eks. som et træningsredskab, når barnet begynder at ligge på maven. Den kan bruges som rygstøtte, når barnet begynder at sidde, eller som hovedpude, når barnet er et par år gammelt.

Hele That’s Mine ammepuden er lavet af blødt og smidigt økologisk bomuld. Den er fyldt med giftfri og antibakterielle krøyerkugler.

Alt i alt er That’s Mine Ammepude en utrolig lækker og meget populær pude til både ammende og gravide kvinder. Det er en bestseller herhjemme i Danmark, og den er også meget prisvenlig. En af de bedste muligheder i det hele taget efter vores mening!


Filibabba Ammepude

Filibabba Ammepude

Tjek prisen på:

Dette er en billig, men funktionel og komfortabel ammepude fra det danske kvalitetsmærke Filibabba. Dette er en bestseller, som har været populær blandt ammende mødre i mange år!

I bund og grund er dette en simpel pude, men den opfylder præcis det behov, som mange kvinder har, når de ammer. Den giver støtte til både mor og barn under amning og er meget blød og behagelig.

Puden er lavet udelukkende af økologisk bomuld med et blødt polyesterfyld. Det har en skjult lynlås, så du kan vaske betrækket, hvis det er nødvendigt. Det er en fantastisk funktion, som ikke alle ammepuder har, men som normalt kan være nødvendig.

Filibabba ammepuden er stilfuld og smukt designet. Den fås i mange forskellige farver, både med og uden mønstre. Det passer perfekt sammen med andre fine produkter fra samme mærke, hvis du ønsker at dekorere dit babyværelse med stilfulde detaljer.

Hvis du vil have en billig, praktisk og smukt designet ammepude, er Filibabba Ammepude et af vores bedste valg. Den giver lige den rette mængde støtte til de fleste kvinder og har det gode ry fra mange tilfredse mødre omkring sig! En meget overkommelig anbefaling!


Doomoo Ammepude

Doomoo Ammepude

Tjek prisen på:

Virksomheden Doomoo blev grundlagt i Belgien i 1990. Navnet Doomoo kommer af de franske ord “doux” og “mou”, som i grove træk betyder blød og fleksibel. Gennem årene har de haft fokus på familien og på at fremstille kvalitetsprodukter, der er værdifulde i familielivet.

Deres ammepude fås både i en lidt mindre størrelse og i en stor model, der også er velegnet som graviditetspude, når du har brug for støtte under din nattesøvn. Den er meget blød og har en let smidighed takket være det bløde betræk og fyldet med EPS-perler.

Doomoo ammepuden anbefales af mange jordemødre som et ammeværktøj og er et produkt af meget høj kvalitet. Når barnet først har lagt sig på puden, holdes positionen godt fast, og barnet kan sikkert ligge og amme uden at blive forstyrret eller miste grebet. Det giver dig en enorm støtte, som din krop vil takke dig for.

Ud over at være en ammepude kan den også bruges som en støtte til dit barn i liggende stilling for at træne musklerne i ryg og nakke eller for at træne dit barn i at sidde op.

Både betrækket og den indvendige pude kan vaskes, og hygiejne er let med denne ammepude. Det er også muligt at købe ekstra betræk separat, hvis du ønsker det, så du kan bruge puden i længere tid, f.eks. i tilfælde af en ny graviditet senere hen.

Vi kan godt lide, at de findes i så mange forskellige stilarter og størrelser. Doomoo Ammepude er et veldesignet produkt, der er både praktisk og meget behageligt for både mor og barn!


Candide Multirelax Air

Candide Multirelax Air Ammepude

Tjek prisen på:

Candide er en fransk virksomhed med 20 års erfaring i udvikling af produkter til babyer og småbørnsforældre. De samarbejder med eksperter inden for børnepasning og sundhed og tilbyder en række ergonomisk sikre produkter af høj kvalitet.

Deres Multirelax Air ammepude er et innovativt produkt med mange forskellige funktioner. På den ene side kan den bruges som en graviditetspude til dem, der venter en baby og har svært ved at finde en behagelig stilling i liggende stilling.

Den har en buet form, og du kan placere den mellem dine ben, når du sover, hvor den så fungerer som en støtte, der holder dig fast under søvnen. Puden er meget formbar og følger naturligt din krop, hvilket gør den meget ergonomisk og medvirker til at aflaste de dele af kroppen, der forårsager ubehag.

Derudover er det naturligvis også en ammepude. Med Candide Multirelax Air kan du nemt placere dit barn i den korrekte stilling til amning med god adgang uden at skulle anstrenge dig eller bære barnets vægt. Jo bedre dit barn er placeret, jo mere behageligt vil det være for jer begge at amme. Du mindsker risikoen for både ømme og skrabede bryster og for smerter forårsaget af dårlig ergonomi, f.eks. spændinger og statisk belastning i arme og skuldre.

En anden egenskab ved Candide ammepuden er, at den kan bruges som babysæde. Dette gøres ved at trække enderne af puden sammen og fastgøre dem til en særlig sele. Det er en fantastisk funktion at benytte sig af, når dit barn er lille og skal være behageligt og blødt puttet ind. Hvis du leder efter en babystol, kan du også tjekke vores guide til de bedste babysittere på markedet!

Selve puden er bananformet og fyldt med krøyerkugler, hvilket gør den blød og formbar. Betrækket er fremstillet af økoteks-certificeret giftfri bomuld. Det er en stor pude, der i alt måler 180 cm.

Candides ammepude er populær, og vi sætter stor pris på den. En god mulighed, hvis du vil have en god pude, der støtter dig både under fødslen og amningen!


Ergobaby Natural Curve Ammepude

Ergobaby Natural Curve Ammepude

Tjek prisen på:

Denne ammepude er blevet lavet på baggrund af viden om, hvad ammende mødre har oplevet i ammeperioden. Virksomheden indsamlede data ved at spørge et stort antal mødre om deres ammeoplevelser og udviklede Ergobaby Natural Curve for at løse de problemer, som de oplevede.

Det er en ergonomisk designet ammepude fyldt med et fast skummateriale. Materialet er smidigt, men holder formen meget godt og giver perfekt støtte under amning. Ammepuden har en form som en lille skål, perfekt til at barnet kan ligge mave mod mave med dig, mens du ammer.

Betrækket er lavet af blødt og fint bomuldsmateriale, foret med polyester og et fast skummateriale.

Vi er bestemt imponeret over Ergobaby Natural Curve’s design, da den giver en rigtig god støtte. Barnets hoved støttes og kommer op i en høj stilling, hvilket er godt for fordøjelsen. Stillingen er også perfekt til amning ud fra et ergonomisk perspektiv, da du får den bedst mulige aflastning af din ryg.

Dette er en rigtig god ammepude, som også er meget prisvenlig. Hvis du ønsker en unikt designet, ergonomisk formet ammepude til en god pris, så er Ergobaby Natural Curve en rigtig god mulighed!


Vinter & Bloom ammepude

Vinter & Bloom Ammepude

Tjek prisen på:

Den svenske virksomhed Vinter & Bloom lader sig inspirere af naturen og de forskellige årstider, som vi oplever her i Norden. De udvikler og designer babyprodukter og tekstiler med kreative og originale designs.

Den ammepude, vi har valgt, er deres Nordic Leaf, som fås i flere forskellige farver. Det er en 130 centimeter lang og 23 centimeter bred pude, der er velegnet til brug både under graviditet og amning.

Det er meget attraktivt designet, og det er noget, vi virkelig sætter pris på ved Winter & Bloom og deres valg af stoffer og meget andet. I modsætning til mange andre puder er denne pude ikke fyldt med EPS-kugler, men med polyestervat. Det giver den en følelse, der minder lidt mere om en almindelig pude og lidt mindre om en sækkestol. Samtidig er der en lille risiko for, at barnet synker lidt ned, hvis det bevæger sig for meget under amningen. Det er dog normalt ikke noget problem, når du først har vænnet dig til ammepuden.

Betrækket er fremstillet af ringspundet bomuld og er ekstremt glat og behageligt. Det kan vaskes flere gange uden at blive beskidt eller slidt op. Den er fremstillet af Oeko-tex-certificeret stof og er derfor bekræftet giftfri og sikker for skrøbelige babyer.

Vinter & Bloom er en fremragende pude til en meget overkommelig pris, perfekt til både mor og ammende baby. En solid og varm anbefaling fra os!


Candide Ammepude Armpuff

Candide Ammepude Armpuff

Tjek prisen på:

Denne pude er meget lille og praktisk og kan fungere som en ekstra mulighed for at have den med dig, når du tager ud med din baby. Den er cylindrisk i form og kan sættes over din arm, så den skaber en blød og behagelig platform, som dit barn kan læne sig op ad.

I midten af puden er der en fordybning, som dit barns hoved kan hvile på. Det hjælper barnet til at falde til ro og gør det lettere at ligge stille i samme stilling. Dette forhindrer barnet i at miste grebet om brystet under amningen og gør det lettere at opnå en afslappet amningssituation.

Den ydre del er lavet af bomuld, og polstringen er lavet af polyester. Hele puden kan vaskes i maskine og er let at holde ren.

Candide Ammepute til arm, er yderst prisvenlig, og vi anbefaler den som supplement til en mere robust pude. Hvis du ofte er ude med dit barn i ammeperioden, er dette en nem måde at få nogle bedre amningsøjeblikke i denne intense periode i jeres liv.


BabyMatex Relax Ammepude

BabyMatex Relax Ammepude

Tjek prisen på:

En lang ammepude, der også er meget velegnet til at hjælpe med at sove under graviditeten. Det er som en lang, nuttet slange på 190 cm, som du kan placere som du ønsker, så du og dit barn kan ligge i den ønskede position.

BabyMatex ammepuden er blevet udviklet af eksperter i fysioterapi for at give fuld støtte under hele graviditeten og amningsperioden. Den er meget let at forme, og du kan placere den på mange forskellige måder, både stående og liggende.

Ammepuden har et betræk, der nemt kan tages af, hvis du skal vaske den, og den kan vaskes og stryges i maskinen.

Relax graviditets- og ammepuden fra BabyMatex er meget populær, og mange kvinder har fundet, at den er en god støtte om natten under graviditeten. Den aflaster kroppen på en blød og naturlig måde og mindsker risikoen for en række forskellige lidelser som rygsmerter og f.eks. skulderproblemer ved amning.

Vi er vilde med denne pude og betragter den som lidt af en skjult perle. Den er både overkommelig og utrolig alsidig og nyttig. Det eneste, vi ikke kan lide, er lynlåsen, som vi generelt ønsker at undgå på en ammepude. Hvis du er forsigtig og har den rettet den rigtige vej, er det dog ikke noget stort problem.

BabyMatex Relax er en fantastisk graviditets- og ammepude til dem, der ønsker en lang ven at kramme med i de tidlige moderskabsår, ganske enkelt!


Ofte stillede spørgsmål om graviditets- og ammepuder

Her er nogle almindelige spørgsmål og svar, som forbrugerne ofte stiller, før de køber en ny ammepude.

Hvorfor skal jeg have en ammepude?

Ammepuden er designet til at hjælpe både barnet og den ammende mor. Mange babyer skal placeres i den rigtige stilling for at få adgang til og få mest muligt ud af amningen. Puden har en blød form og kan placeres, så barnet kan nå og amme ordentligt.

Ammepuder blev skabt, fordi mange mødre oplevede spændinger og smerter i kroppen efter at have siddet i statiske stillinger i lange perioder, mens de passede deres ammende børn. Set i bakspejlet ville mange, der ammede uden pude, ønske, at de havde kendt til denne hjælp.

Hvordan bruger man en amningspude?

Formålet med en ammepude er at skabe en behagelig stilling under amningen for dig og dit barn. Uanset om du bruger en siddende, halvliggende eller tilbagelænet stilling, kan du justere puden, så dit barns hoved er i den rigtige højde, og du kan holde dit barn uden at belaste dine skuldre og arme. Jo mere afslappet du er, jo mindre er risikoen for overbelastningsskader.

Ammepuder har lidt forskellige udformninger, så hvordan du kan eller bør placere puden afhænger af den model, du bruger. Normalt får du en vejledning og tips om, hvordan du ammer med den pude, du køber, og hvordan du ammer.

Hvad er den bedste stilling at amme i, når du har en ammepude?

Der er mange forskellige stillinger, du kan bruge til at amme i. Hvert barn er unikt, og det er du også. Derfor er det vigtigt at finde den stilling, der passer bedst til dig. Det bør ikke føles ubehageligt for dig, og dit barn bør ikke have svært ved at få adgang til mælken eller få et godt greb om brystvorten.

Almindelige stillinger omfatter:

  • Amning på ryggen eller amning på maven.
  • Amning med dit barn i armene og med barnets hoved i din arm.
  • Omvendt fastspænding, hvor du hjælper med at holde barnets hoved op i dine arme.
  • Underarmsgreb med barnets ben ved siden af kroppen og hovedet foran brystet.
  • Sidelænet stilling med barnet liggende ved siden af dig.
  • Hold barnet i kram med det foran dig og med ansigtet mod dig.
  • Over barnet, med brystet over det liggende barn.

Hvad er en ammepude?

En ammepude er et hjælpemiddel, der sikrer, at barnet holdes i en god ammestilling. Det aflaster moderen og gør amningen mere behagelig for forældre og barn. De kan se forskellige ud, men er ofte bløde, fleksible og kan omformes efter behov.

Hvad er en graviditetspude?

En graviditetspude er en pude, der er designet til at lette søvnen og gøre liggepositionen mere behagelig for gravide kvinder. Det er ofte en længere pude, som kan bøjes og omformes. Kvinden kan f.eks. lægge den ene del mellem sine ben og kramme den anden med armen. Mange kvinder finder dem som en god støtte i den senere del af graviditeten, hvor det kan være svært at ligge behageligt. Mange puder fungerer både som graviditets- og ammepuder.

Hvad er krøyerkugler?

Krøyerkugler kaldes undertiden EPS-kugler og er små kugler af polystyrenmateriale. I daglig tale kaldes det normalt for styrofoam. Mange ammepuder er fyldt med EPS-kugler. Andre almindelige anvendelser omfatter sækkestole og puder til nakkestøtter.

Kan jeg have ammepuden på, når jeg giver flaske?

Ja! En ammepude er også en fremragende hjælp til flaskefodring. Med en velplaceret ammepude kan faren f.eks. hjælpe med at amme og få hjælp til at finde en behagelig stilling at sidde i.