Bedste babyalarm 2024: Bedst i test babyovervågning

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

En babyalarm er en enhed, der giver dig sikkerhed for at kunne høre og se dit barn sove. Hvis dit barn vågner, skal du hurtigt kunne være der for at trøste og berolige det. I denne artikel har vi gennemgået alle de store mærker på markedet og udpeget den bedste babyalarm!

En god elektronisk babyalarm holder forældrene i ro

Hvilken babyalarm er bedst i test?

I vores sammenligning fandt vi frem til disse favoritter:

Motorola MBP482 – Den mest prisvenlige babyalarm med kamera. Meget populær!

Philips Avent Dect – Bedste babyalarm uden kamera

Owlet Monitor Duo 3 Babyalarm – Mere end en babyalarm, den bedste babyalarm og sundhedsmåler

Anmeldelser og oplysninger om 10 forskellige babyalarmer

Vi har udvalgt 10 forskellige babyalarmer, som vi anbefaler. Fem med kamera og fem uden. Vi har forsøgt at medtage modeller fra forskellige mærker i forskellige prisklasser. På denne måde håber vi at kunne hjælpe dig med at finde den babyalarm, der passer bedst til dig.

Bedste babyalarmer med kamera

Her er 5 af de bedste babyalarmer med kamera og videofunktion.

Motorola MBP482 Babyalarm – den mest prisvenlige babyalarm med kamera

Motorola MBP482 Babyalarm

Tjek prisen hos:

Dette er en af de billigste babyalarmer, du kan finde, med kamera. På trods af dette er Motorola MBP482 faktisk rigtig god. Det er en populær model med rigtig mange tilfredse kunder, fordi den holder præcis, hvad den lover.

Det er en sikker babyalarm, der sender via krypterede signaler, som kun kan modtages af den modtagende enhed. På enheden er der en tydelig LCD-skærm med et klart billede og fuld farvekvalitet. Den har en fremragende billedkvalitet og kan klare mørke ret godt takket være den infrarøde teknologi. Men hvis det er meget mørkt, og kameraet er for tæt på objektet, kan det være lidt svært at se det.

Lydoptagelsen fra mikrofonen fungerer godt, og du kan høre, hvis barnet vågner eller laver en lyd. På displayet har du også en visuel indikator, der viser lydniveauet, hvilket gør det ekstra tydeligt.

Andre gode funktioner på Motorola MBP482 er:

 • Måling af rumtemperatur
 • Fjernbetjent zoom
 • Øko-tilstand for at spare på batteriet

Når du køber denne babyalarm, får du en genopladelig batteripakke og to adaptere med i købet. Det er nemt at oplade batterierne, og de har en god batterilevetid på én opladning.

Alt i alt er Motorola MBP482 en rigtig god babyalarm, især i betragtning af den lave pris. Billedkvaliteten er overraskende høj, og det føles næsten som en dyrere enhed. For langt de fleste mennesker vil dette være en helt passende anordning, så du kan føle dig tryg ved at lade dit barn ligge alene i sin seng.

Dette er den mest prisvenlige babyalarm med video efter vores mening!


OWLET Monitor Duo 3 babyalarm – Bedste komplette babyovervågning

OWLET Monitor Duo 3 Babyalarm

Tjek prisen hos:

Dette er meget mere end en almindelig babyalarm. Det er en komplet pakke til at holde øje med barnets iltniveau, hjerterytme, søvn og samtidig give dig video- og lydoptagelser af barnet direkte på din smartphone.

Dette er et meget dyrere produkt, og det er ikke alle, der har brug for dette udstyr. Mange forældre er bekymrede for barnet i det første år og vil ofte sikre sig, at alt er i orden. Det er her, at OWLET-babyalarmen er en ægte beroligelse.

Den kan købes enten som en Smart Sock med babyalarm eller som en pakke med kamera. Dette er den mest komplette babyalarm på markedet. Mens den overvåger dit barns hjerterytme og vejrtrækning, streamer den lyd og video direkte til din telefon.
Sokken med sensor er nyttig i de første 18 måneder af dit barns liv.

Babyalarmen og kameraet kan bruges så længe du føler behov for det, nogle bruger dem lejlighedsvis op til ca. 5 år.

Duopakken indeholder:

 • 1 sokføler
 • 1 basisstation
 • 4 sokker
 • 1 kamera
 • 1 magnetisk base
 • 1 vægmonteringssæt
 • Opladningskabler og lignende

Owlet Smart Sock er en sok udstyret med en sensor, der måler både hjertefrekvens og iltoptagelse, mens barnet sover. Dataene fra denne del sendes til basestationen, som ved hjælp af lyd- og lysindikatorer holder dig konstant informeret om, hvordan dit barn har det. Du kan også se en videostream i HD på din telefon via en sikker og krypteret forbindelse. Alt dette bidrager til et komplet billede af dit barns sikkerhed.

Barnets søvn er også noget, der kan måles på en meget konkret måde med Smart Sock og appen. Du får oplysninger om, hvor mange timer barnet har sovet, hvor mange gange det er vågnet, og generelle oplysninger om kvaliteten af dets søvn.

En stor fordel ved denne babyalarm er, at den oplades ekstremt hurtigt. Du kan få en 8 timers opladning på under 20 minutter og hele 16 timer på ca. 90 minutters opladning! Det er svært at slå. Husk dog, at du også skal have din telefon opladet for at kunne se og høre gennem den. Basisstationen er dog altid tilgængelig og er din vigtigste kilde til løbende information.

Der er utroligt mange andre avancerede funktioner i denne komplette babyalarmløsning. For eksempel:

 • Du kan høre lyden af dit barn, selv når du bruger andre apps på din telefon
 • Temperaturmåler i det rum, hvor barnet befinder sig
 • Vægmonteret, så ingen kabler er i nærheden af barnet

Tovejskommunikation, så dit barn kan høre dig, selvom du er i et andet rum
Husk på, at Owlet Monitor Duo 3 Baby Monitor ikke er en form for medicinsk udstyr. Det er beregnet til at blive brugt til overvågning af raske børn.

Hvis du vil have mere ro i sindet end blot at kunne høre og se dit barn, er Owl Monitor Duo 3 Baby Monitor det mest komplette system, der findes til at holde øje med dit barns velbefindende. Det er et fantastisk produkt, der giver dig ro i sindet og et rigtig godt indblik i, hvordan dit barn har det, og hvor godt det sover. Det er ikke billigt, men det er et godt, rigtig godt produkt.


Motorola MBP855 Connect

Motorola MBP855 Connect Babyalarm

Tjek prisen hos:

Her har vi et ægte kvalitetsprodukt fra det klassiske mærke Motorola. Det er en babyalarm med et kamera, så du både kan se og høre dit barn. Du kan både få et overblik over dit barn ved hjælp af den medfølgende modtagerenhed og via din mobiltelefon og en wifi-forbindelse.

Skærmen på forældreenheden har et klart farvedisplay, der giver et klart billede af barnet. Kameraet har også en infrarød natsynsfunktion, så du kan se dit barns bevægelser, selv om rummet er mørkt.

Hvis du bare er i hjemmet, har du hurtig og nem adgang til at se barnet på forældreenheden, som kommunikerer med kameraenheden via 2,4 GHz. Hvis du så vil bruge din telefon, skal du tilslutte den via en gratis app. Så kan du bevæge dig frit både inden for og uden for hjemmet og har hele tiden et komplet overblik over barnet.

Motorola MBP855 har en række smarte funktioner, som vil være nyttige. Blandt dem:

 • Termometer – Få nemme oplysninger om rumtemperaturen
 • Krypteret – video og lyd overføres sikkert
 • Tovejskommunikation – Du kan styre kameraet og tale med barnet fra din smartphone
 • Musik – Enheden kan afspille små vuggeviser til barnet

Kameraenheden er trådløs, hvilket er en stor fordel. Den er genopladelig og leveres med et smart beslag, så du kan montere den næsten hvor som helst.

Dette er et utroligt nemt at bruge. Du har ikke en masse ledninger og små detaljer at holde styr på. Det er hurtigt at placere kameraet og komme i gang med at bruge babyalarmen.

Hvis du ønsker en enkel, men utrolig nyttig og sikker babyalarm, kan vi virkelig anbefale Motorola MBP855 Baby Monitor. Det er et kvalitetsprodukt fra et meget velkendt mærke inden for elektronik og kommunikation!


Motorola Ease 34 babyalarm

Motorola Ease 34 Babyalarm

Tjek prisen hos:

En lidt billigere babyalarm fra Motorola. Det er en ret enkel, men meget funktionel enhed med god ydeevne og smarte funktioner.

Det er en babyalarm med tovejskommunikation, så du kan nå dit barn med din stemme, hvis det er nødvendigt. Du kan også afspille forskellige vuggeviser, statiske beroligende lyde eller hvorfor ikke en lydbog? Det er meget praktisk at kunne spille og slukke, når barnet sover.

Motorola Ease 34 har en god rækkevidde på ca. 300 m i åbent terræn og op til 50 m indendørs mellem vægge.

Kameraet og forældreenheden med skærm giver dig et rigtig godt overblik over dit barn. Du kan digitalt zoome ind for at komme tættere på, hvis kameraet skal placeres i en vis afstand fra sengen. Det er udstyret med nattesyn, så du kan se dit barn uanset belysningen i soveværelset.

Andre fantastiske funktioner i Motorola Ease omfatter:

 • Lydstyrkekontrol
 • Temperaturmåler
 • To strømadaptere og genopladeligt batteri til den overordnede enhed

En af de store fordele ved denne babyalarm er den ekstremt lette forældreenhed med enkel betjening og mange funktioner. Du kan nemt have den med i lommen og have et sikkert overblik over dit barn. En ulempe er, at du ikke kan tilslutte enheden til din smartphone, hvilket vi normalt sætter pris på.

Alt i alt er dette en babyalarm, der føles betydeligt dyrere, end den er. Det er ganske vist et ret grundlæggende produkt, der fokuserer på de mest grundlæggende funktioner, men det er af høj kvalitet.

Hvis du ønsker en forholdsvis billig babyalarm, der stadig opfylder ret høje standarder for billedkvalitet, lyd, batterilevetid og meget mere, er Motorola Ease 34 Baby Monitor et fantastisk valg!


Netgear Arlo Baby Monitor

Netgear Arlo Baby Babyalarm

Modellen sælges ikke længere

Denne søde lille babyalarm skiller sig ud fra mængden med sine små kaninører, hunde- eller katteskaller. Ud over et festligt design er der også et rigtig godt elektronikprodukt bag det hele.

Arlo Baby har en HD-videofunktion i 1080p, som giver et meget klart billede på skærmen. Du kan oprette forbindelse med din smartphone, tablet eller webbrowser og holde øje med dit barn, uanset hvor du er. Systemet giver også mulighed for 2-vejskommunikation, så du både kan lytte og tale med dit barn direkte via din telefon.

Ud over kameraet og mikrofonen har enheden i dit barns hjem også sensorer, der opfanger oplysninger om luften i rummet. Du kan aflæse temperatur, luftfugtighed og luftkvalitet i form af VOC-niveauer.

Hvis der sker noget omkring barnet, f.eks. hvis barnet begynder at græde eller bevæge sig, får du besked via bevægelses- og lydalarmer.

Ud over at være en babyalarm med kamera har Arlo Baby flere andre gode funktioner. Det er f.eks. et fremragende natlys, der kan justeres. Du kan vælge mellem en række farver i forskellige nuancer og også indstille lysstyrke og varme, udelukkende via din mobiltelefon.

Enheden kan også udsende beroligende lyde som f.eks. vuggeviser eller en beroligende statisk lyd for at hjælpe dig med at sove. Eller hvorfor ikke optage noget af din stemme eller sang og afspille musik fra din telefon?

Kameraet er virkelig skarpt og er udstyret med nattesyn takket være infrarødt LED-lys. Så du kan trygt og roligt se dit barn sove på afstand uden at forstyrre eller tænde lyset. Kameraet har også en zoomfunktion, der kan udvides op til 8x.

Arlo Baby leveres med et genopladeligt batteri og en vekselstrømsadapter. Alt i alt er det et produkt, der er meget nemt at bruge og hurtigt at lære, hvordan det fungerer.

Dette er nok det sødeste design af alle babyalarmer, der er skabt med barnet i tankerne. Det vil være som en trofast ven, der altid er hos dig ved sengen. Videokvaliteten er fremragende, og den opfanger lyden særdeles godt.


Bedste babyalarmer uden kamera

Her er vores 5 foretrukne babyalarmer uden videofunktion.

Philips Avent DECT Babyalarm – bedste babyalarm uden kamera

Philips Avent DECT SCD725 Babyalarm

Tjek prisen hos:

Dette er en fænomenal god babyalarm fra Philips Avent. Den har en lang batterilevetid, god rækkevidde og giver en meget klar lyd.

Denne enhed kan køre i over 24 timer uden at skulle genoplades. Den er udstyret med mange gode funktioner, som er meget nyttige, f.eks:

 • Temperaturmåling
 • Energibesparende ekko-tilstand
 • Dvaletilstand og vibrationstilstand

Philips Avent DECT-serien af babyalarmer er baseret på en kommunikationsteknologi, der har mange fordele. En stor fordel er, at signalerne fra denne enhed ikke forstyrres af andre sendeenheder som f.eks. mobiltelefoner eller andre babyalarmer m.m. Transmissionen vil være helt privat uden afbrydelser eller forstyrrelser.

Når du indstiller babyalarmen til dvaletilstand, sænkes lysstyrken på displayet og lydstyrken. Du kan stadig vælge, om du vil have vibrationer til at give dig besked, hvis babyalarmen registrerer en lyd eller lignende.

Temperaturmåleren måler temperaturen inde i barnet og advarer dig, hvis rumtemperaturen pludselig ændrer sig. Displayet viser temperaturen og andre målinger som f.eks. barnets støjniveau, batteriniveau og lydstyrkeindstillinger.

Babyenheden har et hyggeligt natlys og 5 forprogrammerede vuggeviser. Du kan også tale med barnet fra forældreenheden, hvis barnet har brug for at blive beroliget og høre din stemme. Pakken indeholder 2 strømadaptere og en opladningsstander, hvor du nemt kan oplade babyalarmen.

Du får også en smart bælteclips, så du nemt kan have enheden ved hånden, når du bevæger dig rundt i hjemmet.

Den store fordel ved Philips Dect er, at den er utrolig nem at bruge. Ingen ledninger, intet besvær, god batterilevetid og et virkelig velfungerende system til at holde øje med dit barn.

Du får meddelelser, når du har brug for dem, ikke unødigt. Lyden er krystalklar, og kommunikationen mellem enhederne fungerer helt upåklageligt under de fleste omstændigheder. Dette er virkelig et førsteklasses produkt, og det holder, hvad det lover i enhver henseende.

Hvis du vil have det bedste, når det kommer til babyalarmer uden kamera, er Philips Dect Baby Monitor vores absolutte favorit. Den er bedst i test og holder alt, hvad den lover, så vi kan ikke andet end at give den en rigtig god anbefaling. Det eneste negative er, at den er lidt dyrere end andre, men som sædvanlig får man ofte, hvad man betaler for.


Philips Avent DECT SCD50326 Babyalarm

Philips Avent DECT SCD50326 Babyalarm

Tjek prisen hos:

Dette er en anden meget populær babyalarm fra den velkendte Philips Avent. Den har vundet adskillige priser fra anerkendte magasiner som Advice og Words m.fl. Desuden er den ekstremt overkommelig og slet ikke særlig dyr. Det er vores anden favorit blandt alle babyalarmer uden kamera.

Philips Avent DECT har en meget god rækkevidde på op til 330 meter udendørs og 50 meter indendørs. Den har en utrolig skarp lydkvalitet, som den også er blevet rost for i en række anmeldelser. Du kan høre alle lyde fra dit barn, f.eks. hyl i søvne, hvis dit barn hikke eller vågner op. Desuden har forældreenheden lys, der viser lydniveauet i barnet.

Navnet DECT er betegnelsen for den anvendte teknologi. Det er en trådløs telefoniløsning, der både er utrolig sikker og giver en meget stabil forbindelse. Teknologien har mange fordele i forhold til f.eks. Bluetooth- eller Wifi-løsninger. Den har f.eks. mindre latenstid og kan dække længere afstande.

Forældreenheden kan forsynes med strøm enten via et strømkabel eller et batteri. Babyenheden skal derimod tilsluttes en stikkontakt, hvilket er godt at vide, før du køber den.

Denne babyalarm har mange gode og nyttige funktioner og finesser. For eksempel:

 • Lys, der angiver lydniveauet
 • Natlys på barnet
 • Natlys
 • Lydstyrkeregulering og aktivering af lyd

Philips Avent DECT har mange gode anmeldelser og tilfredse kunder. De væsentligste ulemper er, at babyenheden ikke kan drives på batterier, og at mikrofonen er for følsom. Hvis du f.eks. bor i en storby med meget støj omkring lejligheden, kan lyden af denne støj blive opfanget og gøre det svært at opfatte barnets lyde.

De vigtigste fordele er prisen, rækkevidden og den ekstremt gode lydkvalitet. Hvis dit barn sover i et roligt miljø, er det fremragende, og du vil kunne opfange alle barnets lyde.

Vi er yderst tilfredse og imponerede over Philips Avent DECT SCD50326. Vi er overbevist om, at dette er en af de absolut bedste babyalarmer, du kan få til denne pris. For langt de fleste forældre vil dette være det bedste valg, hvis du leder efter en lidt billigere babyalarm uden videofunktion. En stærk anbefaling fra os!


Babyalarm Padwico 850

Babyalarm Padwico 850

Tjek prisen hos:

Padwico er et produkt fra den svenske virksomhed Capidi. De har en række forskellige produkter til sikkerhed i hjemmet og for børn. Deres babyalarm hedder Padwico 850 og er et produkt med et meget godt ry.

Denne babyalarm har et ekstremt godt signal, hvilket giver den en lang rækkevidde på op til ca. 500 m i åbne områder. Den opererer inden for 863-870 MHz og fungerer godt uden forstyrrelser i modtagelsen.

På Padwico har du også mulighed for at tale med dit barn via din enhed. Det er derfor en enhed med tovejskommunikation, som kan være nyttig og ikke er tilgængelig på alle babyalarmer.

Denne babyalarm er af god kvalitet og har en god batterilevetid samt mulighed for at køre begge enheder på batteri. Det er praktisk, at batterierne er indbyggede genopladelige batterier, så det er nemt at sætte dem i stikket og oplade dem, lige når du åbner pakken. Den kan også bruges under opladning, hvis du har brug for det.

Enhederne er stilfulde og tydeligt markeret, så du ved, hvilken enhed der er til forældrene, og hvilken der er til barnet. På selve apparatet kan du hele tiden aflæse temperaturen i barnets værelse. Ud over højttalerne viser forældreenheden også, om der sker noget via vibrationer og lysdioder, der viser, hvor meget lydaktivitet der foregår med barnet.

Apparaterne har et lavt strålingsniveau og er sikre at bruge til daglig brug. En stor fordel er, at enheden kan tåle kulde ekstremt godt og er testet til at kunne tåle temperaturer helt ned til -20 grader Celsius.

Padwico 850 har også mange andre praktiske funktioner, som du vil sætte pris på, f.eks:

 • Et natlys på barnets enhed
 • En alarm, der angiver, hvis du overskrider enhedens rækkevidde
 • En lydniveaumåler med lysindikator på den overordnede enhed
 • God batterilevetid og advarselssignal ved lavt batteri
 • Vibrationsfunktion, der advarer dig, hvis barnet larmer

Det er en lille og brugervenlig enhed med et flot design og god funktionalitet. Vi kan virkelig godt lide Padwico og forstår klart, hvorfor den er en bestseller. Dette er et køb til en overkommelig pris, som du vil få meget brug for i de første år af dit forældreskab.

Jo mere du kan stole på babyalarmen, jo mere frihed får du som forælder. Vi mener, at Padwico 850 er en babyalarm, som du kan stole på, og vi anbefaler den på det kraftigste!


Neonate-babyalarm BC-4600D

Neonate Babyalarm BC-4600D

Tjek prisen hos:

Virksomheden Neonate blev grundlagt i Norge og er udelukkende fokuseret på babyalarmer. Deres BC-4600D er en fantastisk nyttig og meget prisvenlig model uden kamera.

Med en utrolig lang rækkevidde i signalet kan du opretholde kontakten mellem enhederne i op til 800 meter. Du har også en alarm, der giver signal, hvis du bevæger dig uden for signalområdet, så du hurtigt kan vende tilbage.

På Neonate babyalarmen er begge enheder udstyret med genopladelige batterier. Når de er fuldt opladet, holder de i hele 30 timer i standby-tilstand. Den har også en batteriindikator, der tydeligt viser, når batteriniveauet er ved at være lavt.

En anden meget velgennemtænkt detalje ved Neonate babyalarmer er, at de er designet til at have lave strålingsdoser. Babyalarmen har bl.a. et system, der gør det muligt for den at gå i standby-tilstand, når der bliver stille i rummet. Den aktiveres derefter, hvis der opstår støj. På denne måde skånes batterierne, og strålingen fra apparatet minimeres til enhver tid.

Denne babyalarm er udelukkende baseret på digital teknologi. Det betyder, at der ikke er nogen forstyrrelser i transmissionen. Desuden er kommunikationen mellem enhederne beskyttet og kan ikke tilgås af eksterne radiosendere og lignende.

Neonate har fremstillet sine babyalarmer med tanke på det nordiske klima. Derfor er de meget modstandsdygtige over for kulde, og BC-4600D kan tåle temperaturer ned til -19 grader.

De smarte funktioner, som vi sætter pris på ved Neonate, er:

 • Natlys, der kan stemmestyres
 • Mulighed for at styre mikrofonens følsomhed
 • Stilfuldt design, behageligt at holde
  En funktion, som nogle måske savner, er muligheden for at kommunikere fra den overordnede enhed til den underordnede enhed. Denne funktion er tilgængelig på nogle babyalarmer, men ikke her. De fleste mennesker bruger dog ikke dette, men det er alligevel værd at bemærke.

Alt i alt er vi meget imponerede over Neonate Baby Monitor BC-4600D. Den har alle de nødvendige funktioner, og ydeevnen er rigtig god med hensyn til rækkevidde og batterilevetid. Prisen er rimelig og fair i forhold til det, man får for pengene. Vi ser dette som et af de bedste valg, når det kommer til kameraløse babyalarmer!


CAPiDi-babyalarm

CAPiDi Babyalarm

Tjek prisen hos:

Her har vi endnu et kvalitetsprodukt fra svenske Capidi. Dette er en brugervenlig babyalarm med mange stærke sider, som vi vil se nærmere på.

Hvis vi starter med rækkevidden, er denne babyalarm med op til 800 meter i åbent område et sandt urværk. Den fungerer upåklageligt uden forstyrrelser takket være den krypterede forbindelse, der parrer de to enheder. Hvis du kommer uden for rækkevidde, bliver du advaret via en alarm på den overordnede enhed.

Capidi-babyalarmen kan prale af en batterilevetid på 100 timer i standby-tilstand. Det er usædvanligt godt og en meget værdsat kvalitet for denne type elektronik.

Vi bør også benytte lejligheden til at rose Capidi for deres stilfulde design. Babyalarmen fås i flere forskellige farver, og du kan endda ændre fronten og style den efter din egen smag. Det er lidt sjovt og noget, vi kan sætte pris på.

Capidi selv praler af, at deres babyalarm har den laveste stråling på markedet på maksimalt 10mW, hvilket også er en forsikring på dette punkt. Den oplades nemt ved hjælp af det medfølgende mikro-USB-kabel.

Nogle af de fantastiske funktioner, som vi er meget glade for ved Capidis babyalarm, er:

 • Bælteclips, så du nemt kan bære den med dig.
 • Justerbar mikrofonfølsomhed
 • Vibrationsfunktion på den overordnede enhed
 • LED-lys til angivelse af barnets lydniveau
 • 5 års garanti

Det føles som om, at Capidi virkelig er lykkedes med dette produkt. Design, funktion og sikkerhed – alt er gennemtænkt. Vi er meget glade for denne babyalarm. Prisen er også helt ok, og det er svært at finde noget direkte negativt at sige om dette produkt.

Hvis du ønsker en rigtig god og velfungerende babyalarm uden kamera, er CAPiDi Baby Monitor et valg, som du sandsynligvis vil blive glad for. Vi tøver ikke et sekund med at give den vores varmeste anbefaling!


Spørgsmål og svar om babyalarmer

Her har vi samlet svarene på en masse spørgsmål, som forbrugerne normalt stiller sig selv, inden de køber en babyalarm.

Hvad er en babyalarm?

En babyalarm er et produkt, der er designet til at give dig mulighed for at holde øje med dit barn, når du er i et andet rum. Nogle gange kaldes de babyalarmer eller babyalarmer.
En babyalarm er et elektronisk produkt, der består af to dele.

En del, der er placeret hos barnet, og en del, som du som forælder har ved siden af dig. På barnets del er der en mikrofon, som er meget lydfølsom. På forældrenes side er der en højttaler, så du kan høre med det samme, hvis barnet vågner eller laver en usædvanlig lyd.

En babyalarm kan også have et kamera og mulighed for at sende video. I dette tilfælde er kameraet på den del, hvor barnet befinder sig, og en skærm er på forældrenes enhed, så du både kan se og høre dit barn.

Har du brug for en babyalarm eller ej?

Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar på spørgsmålet om, hvorvidt du har brug for en babyalarm. Mange mennesker finder det meget praktisk og sikkert at kunne bevæge sig frit i hjemmet, mens deres lille barn sover. En stor frygt, som mange forældre har, er, at barnet vågner, uden at nogen opdager det og kan reagere.

En babysitter gør hverdagen lettere i de tidlige småbørn. Da små børn sover flere gange om dagen, er disse øjeblikke ofte den eneste tid, du som forælder har tilbage til at gøre andre ting. En babysitter kan gøre det nemmere at udnytte disse øjeblikke uden at være konstant på stand-by i nærheden af barnet.

Hvis du bor i en lille lejlighed, er det måske ikke nødvendigt med en babysitter, da du stadig kan høre, hvis barnet vågner. Men i en større lejlighed eller et større hus kan det være ganske praktisk. Ellers vil du uundgåeligt alligevel ofte gå hen og se til barnet.

Kommer der stråling fra en babyalarm?

Ja, babyalarmer sender data i form af lyd og video med radiobølger, der udsender stråling. Den svenske strålingssikkerhedsmyndighed og det finske STUK har foretaget målinger af stråling fra babyalarmer.

De konkluderede, at strålingen ligger under grænsen for, hvad der er skadeligt, og har derfor ingen anbefalinger mod denne type apparat, selv hvis det er placeret i nærheden af spædbørn.

Kan jeg bruge en babyalarm udendørs?

Ja. Der er dog nogle ting, du skal tjekke på forhånd, da der kan være forskel på de forskellige babyalarmer. Hvis dit barn skal opholde sig udendørs, f.eks. i barnevognen, skal du bruge en babyalarm med en enhed, der kan køre på batterier. Der er nogle varianter, som ikke gør dette, f.eks. Philips Avent DECT SCD50326.

Ellers er det helt fint at bruge en babyalarm udendørs, selv i koldt vejr. Mange enheder kan tåle ekstrem kulde ned til omkring -20 grader. Men hvis det er rigtig koldt, bør du undersøge, hvad din enhed kan gøre!

Hvor længe bruger du en babyalarm?

Det er i de første 6 måneder, at de fleste mennesker virkelig føler, at babyalarmen er en god sikkerhedsfunktion. I denne periode sover dit barn stadig i mange korte perioder og kan vågne når som helst.

Hvis barnet så begynder at bevæge sig lidt mere i retning af at kunne sove trygt om natten, bliver behovet for en babyalarm mindre.
Det er naturligvis ikke noget, der gælder for alle børn.

Mange børn sover uroligt i længere perioder. I dette tilfælde kan en babyalarm være nyttig, når dit barn sover i de perioder, hvor du er vågen. Situationen varierer meget fra barn til barn og fra familie til familie. Hvor længe du ønsker at bruge en babyalarm, kan afhænge af mange faktorer, f.eks:

 • Barnets søvnvaner
 • Om barnet sover tæt på forældrene eller i sit eget værelse
 • Hvordan barnet vågner (stille, grædende, højt, bange osv.)
  Som tommelfingerregel kan du sige, at hvis dit barn kan sove hele natten i et par uger, kan du sandsynligvis klare dig uden en babyalarm.

Sørg for, at din baby sover sikkert med de rigtige hjælpemidler som f.eks. en babyseng, en babypude og en babynest!