Bedste brystpumpe 2024: Elektriske og manuelle pumper (bedst i test)

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Amning er ikke altid let, og nogle gange er der brug for lidt ekstra hjælp. Med en brystpumpe kan du få al den mælk, dit barn har brug for, og også gemme mælken til en senere dato. Vi har gennemgået markedet og valgt både de bedste elektriske brystpumper og de bedste manuelle brystpumper!

Mor har pumpet modermælk og fodrer sin baby

Hvilken elektrisk brystpumpe er bedst i test?

Den absolut bedste elektriske brystpumpe lige nu er Elvie Elektrisk Brystpumpe. Det er en trådløs, utrolig stille og glat pumpe. Det er en moderne løsning, der kan bruges sammen med en app på din smartphone.

Elvie Elektrisk Brystpumpe

Vores anden favorit er Medela Swing Maxi Flex.  Det er en klassisk brystpumpe, der har været populær i mange år. En fantastisk god, nem at pleje pumpe, der også er meget overkommelig.

Medela Swing Flex Elvie Elektrisk Brystpumpe

Hvis du vil have en rigtig billig variant, kan vi anbefale Beemoo Care elektrisk brystpumpe. Det er af virkelig høj kvalitet, især i betragtning af den lave pris.

Beemoo Care Elektrisk Brystpumpe

Hvilken manuel brystpumpe er bedst i test?

Vores favorit af de manuelle varianter er Medela Harmony. Det er meget værdsat og har eksisteret i mange år. Nem at bruge og kan købes i mange overkommelige pakker.

Medela Harmony Manuel Brystpumpe

Hvis du vil have en billig, men effektiv og god manuel pumpe, er Beemoo Care det bedste valg. Det er behageligt, let at bruge og har modtaget mange positive anmeldelser.

Beemoo Care Manuel Brystpumpe

Hvis du ønsker at købe en pakke med både elektriske og manuelle pumper, bør du tjekke MAM 2-i-1, som er en meget overkommelig løsning med et komplet sæt af pumper og flasker.

MAM 2-i-1 Brystpumpe Elektrisk & Manuel

Bedste elektriske brystpumper – anmeldelser og info

Her er et nærmere kig på nogle af de bedste elektriske brystpumper til rådighed for køb online lige nu.

Elvie elektrisk brystpumpe

Elvie Elektrisk Brystpumpe

Tjek prisen på:

Elvie er den mest moderne brystpumpe på markedet, med helt fantastiske egenskaber. Det er utroligt behageligt og lyder næsten ingenting, når du bruger det. Desuden er det trådløs! Dette er en banebrydende innovation, der ændrer hvad det betyder at pumpe modermælk for dig der for nylig er blevet mor.

Pumpen fås både som en enkelt og en dobbelt model. Det er formet som en kop holdt til brystet og er utrolig glat, fordi det virker uden ledninger, der kommer i vejen. Brystpumpen kan placeres i en ammende bh og bruges helt uden hænder. Det er utroligt afslappende, og du får et øjeblik til at tænke på andre ting. Mælken afhentes derefter direkte i de medfølgende flasker, og du kan derefter, hvis du ønsker det, overføre den til en sutteflaske eller anden opbevaring.

Et unikt træk ved Elvie er den moderne funktion, der giver dig mulighed for at bruge den via en app på din smartphone. Pumpen opretter forbindelse til appen via Bluetooth. Gennem appen kan du derefter starte og stoppe med at pumpe, ændre pumpningens position og intensitet i op til syv forskellige sugeindstillinger.

Du får også opdaterede oplysninger via appen, f.eks. hvor meget mælk du har pumpet. Du kan derefter gå tilbage og se, om det er faldet eller steget fra før. Mange mødre bruger appen til at måle, hvor længe de skal pumpe, og hvor meget mælk de kan få ud. Det er værd guld så når du lærer, hvor meget dit barn normalt drikker under et foder.

De mødre, der har prøvet Elvie er utroligt taknemmelige, især i tilfælde, hvor første gang med barnet har været hård. Hvis barnet nægter at amme, men græder og er sulten, er der en stress for moderen. Derfor er alle detaljer, der kan gøre livet lidt lettere, værdifuldt, og Elvie Pump letter virkelig ved at arbejde så glat og forsigtigt mod kroppen.

Elvie elektrisk brystpumpe er helt fantastisk og er uden tvivl den mest moderne løsning for mødre. Det åbenlyse negative er selvfølgelig prisen. Dette er helt klart et premium produkt, og hvis du vil have en komplet pakke med to pumper, koster det ret meget. Hvis du bruger det dagligt i løbet af det første år, kan vi med stor sikkerhed sige, at de vil være det værd for langt de fleste, men det afhænger selvfølgelig af din økonomiske situation.

Et andet negativt aspekt af Elvie er, at rengøringsprocessen er den samme som for andre elektriske brystpumper. Der er mange små dele, der skal rengøres, som derefter skal stå og tørre, før de bruges igen. Dette er dog svært at slippe af sted med, og i det mindste undgår du visse dele, såsom ledningerne.

Når du har dit første barn, er det svært på forhånd at vide, hvordan du vil opleve amning og pumpe modermælk. Men vi kan med stor sikkerhed sige, at du vil være taknemmelig for Elvie Elektrisk Brystpumpe, hvis du har mulighed for at prøve det. Det er den mest moderne løsningtil pumpning af modermælk, og den bedste løsning på markedet lige nu ifølge os!


Medela Swing Flex & Maxi Flex

Medela Swing Flex Elvie Elektrisk Brystpumpe

Tjek prisen på:

Medela er en virksomhed med lang erfaring i amning, og de har udviklet sikre og velfungerende hjælpemidler til at støtte kvinder gennem amningsprocessen. De er helt fokuseret på amning og sundhed, som de også bidrager til ved at investere i forskning. På deres hjemmeside kan du læse mere om virksomheden Medela og deres projekter.

Medela Swing Flex er en glat brystpumpe, der er meget nem at bruge. Det er nemt at tage på en tur, let at holde rent og er meget effektivt. Den er tilsluttet en almindelig stikkontakt, men kan også køre på batteristrøm.

Pumpen er designet til at efterligne børns naturlige sugeteknologi, hvilket betyder, at den starter med at suge hurtigere for at fremskynde strømmen og derefter amme i et langsommere tempo. Dette gør hele pumpeprocessen naturlig og behagelig for kroppen.

En anden utrolig smart funktion i Swing Flex design, er den bløde kant af tragten selv. Da det har en oval form og en temmelig bred åbning, kan du rotere den for at tilpasse sig dine særlige bryster. Alle mødre har unikke kroppe og intet værktøj passer til alle, derfor er tilpasning utrolig vigtig.

Inkluderet i pakken med pumpen får du flere forskellige tragte, en skræddersyet modermælksflaske, flaskeholder og meget mere. Pakken er komplet, så du kan amme sikkert. Det er dog almindeligt at købe for nogle ekstra tilbehør såsom flasker, opbevaringsposer til modermælk eller andre hjælpemidler såsom ammepuder, for eksempel.

Du kan også købe en dobbelt brystpumpe, så du kan amme på begge bryster på samme tid. Medela’s version kaldes Swing Maxi Flex. Hvis du har høj mælkeproduktion, er dette en glimrende måde at optimere pumpning og få en masse mælk ud på kort tid. Det koster ikke meget mere at købe en dobbelt pumpe, så det er helt klart en mulighed værd at udnytte!


MAM 2-i-1 Elektrisk og manuel brystpumpe

MAM 2-i-1 Brystpumpe Elektrisk & Manuel

Tjek prisen på:

Her har vi en pakkeløsning, der kan bruges både manuelt og som en elektrisk brystpumpe. MAM 2-i-1 fås også som en dobbelt pumpe, hvis du foretrækker at kunne pumpe fra begge bryster på samme tid.

MAM-mærket er respekteret, når det kommer til babyprodukter. Virksomheden blev grundlagt i Østrig og er et af de mest populære mærker, når det kommer til blandt andet sutteflasker, i Europa.

Tragten, der følger med brystpumpen, er beregnet til at passe til alle størrelser, hvilket normalt går godt. Den er blød og skånsom mod huden og har en silikonebeskyttelse, der gør den behagelig mod din krop.

Den elektriske pumpe kan indstilles til to forskellige positioner:

  • Stimulate (for at starte mælkestrømmen)
  • Expression (til at pumpe mælken ud)

Derefter kan du justere niveauet af sugefunktionen i op til 9 forskellige indstillinger. Alles kroppe fungerer forskelligt, og du kan finjustere for at få pumpen til at passe til din krop.

Den store forskel mellem denne pumpe og mange andre elektriske brystpumper, er, at du hurtigt kan skifte den til en manuel variant. Du kan også manuelt pumpe mælken direkte ind i en af mam babyflaskerne. Det er en bekvem måde at kunne pumpe til enhver tid, hvis det er nødvendigt, eller en nødløsning, hvis du glemmer at oplade batteriet til den elektriske pumpe.

MAM er et mærke, som vi ofte anbefaler, og deres brystpumpe er meget godt designet. Det er udviklet i samarbejde med jordemødre. Det er et meget hygiejnisk produkt, og det er muligt at sterilisere alle dele af pumpen, såvel som flaskerne. Derudover får du et par af MAM’s rigtig gode sutteflasker.

MAM 2-i-1 elektrisk & manuel brystpumpe er et rigtig godt valg, og hvis du tror, du får brug for både en elektrisk og en manuel variant, så er dette en meget glat og overkommelig pakke.  Ofte er det svært at vide på forhånd, når du har dit første barn, og så kan det være værd at prøve begge varianter. Under alle omstændigheder kan vi klart anbefale denne pakke til langt de fleste, som en overkommelig pakke fra en kvalitetsproducent!


Beemoo Care Elektrisk Brystpumpe

Beemoo Care Elektrisk Brystpumpe

Tjek prisen på:

Beemoo Care er onlinebutikken Jollyrooms eget brand. De har udviklet en række produkter, der er af høj kvalitet, men til en lavere pris end mange andre konkurrerende mærker. Beemoo Cares elektriske brystpumpe er vores valg, når det kommer til en billigere pumpe, der stadig er op til bunden i kvalitet og udførelse.

Ved første øjekast var vi meget imponerede over designet og fornemmelsen af dette produkt. Det føles solidt og giver indtryk af at være så overdådig som mange dyrere modeller.

Denne model udfører også pumpningen i to faser: en indledende stimulerende fase for at få strømmen startet, efterfulgt af en fase, hvor mælken pumpes. Dette er beregnet til at efterligne barnets naturlige amning, som både er mere behagelig for moderen og giver en mere naturlig mælkestrøm.

Du kan justere pumpningen via ni forskellige indstillinger, så du kan amme på den måde, der passer bedst til din krop. Det er enkelt og let at forstå, og komme i gang med pumpen og de forskellige funktioner.

Når du køber pumpen, er der inkluderet et opbevaring krus, der også kan tjene som en sutteflaske. Du vil have et særligt stramt låg at forsegle med, så du trygt kan gemme mælken i køleskabet. Pakken indeholder alt hvad du behøver, men du kan også købe reservedele, ekstra flasker og så videre.

Det er også muligt at købe Beemoo Care dobbelt pumpe. Det giver mulighed for at pumpe begge bryster på samme tid, som mange sætter pris på. Det sparer tid og er især nyttigt for kvinder, der har en masse mælk og har brug for at pumpe ofte. Prisen adskiller sig ikke så meget, hvilket betyder, at mange mødre vælger at købe dobbeltpumpen direkte.


NUK Nature Sense Elektrisk Brystpumpe

NUK Nature Sense Elektrisk Brystpumpe

Tjek prisen på:

Virksomheden NUK har en solid historie bag sig, da de begyndte at udvikle deres produkter i Tyskland i 1950’erne. Siden da er de vokset til at blive en global virksomhed med mange kvalitetsprodukter, der blandt andet har til formål at hjælpe mødre med amning.

Nature Sense er en elektrisk brystpumpe, der kan genoplades og pumpes hele 3 x 30 minutter, før den skal genoplades. Det er også muligt at pumpe med strømkablet tilsluttet eller via tilslutning til en ekstern strømbank.

Pumpen har en LCD-skærm, hvor du kan styre og indstille, hvordan du vil have den til at pumpe. Der er i alt 16 forskellige indstillinger at vælge imellem, med 4 forskellige pumperytmer og 4 forskellige sugestyrker. Du kan også gemme dit yndlingsprogram, så du ikke behøver at skifte apparatet mellem hver pumpe.

NUK brystpumpe leveres med en modermælksbeholder og en flaskesut, så du nemt kan fodre din baby med den samme flaske. Det er naturligvis muligt at købe flere flasker og andet tilbehør fra NUK-mærket, så du kan opbevare en større mængde i køleskabet.

Vi kan godt anbefale NUK Nature Sense brystpumpe, og det giver et meget moderne indtryk. Frem for alt har det rigtig god komfort og føles blid og behagelig at bruge. Meget let og veldesignet produkt fra et godt brand med ægte kvalitetsprodukter, som vi stærkt kan anbefale!


Bedste manuelle brystpumper – Anmeldelser og info

Her ser vi nærmere på nogle af de bedste manuelle brystpumper lige nu.

Medela Harmony Manuel Brystpumpe

Medela Harmony Manuel Brystpumpe

Tjek prisen på:

Som med de elektriske brystpumper, rangerer vi Medelas produkt meget højt selv blandt de manuelle pumper.

De viser deres innovationskraft med denne pumpe, der er unik i sin art: det er den eneste manuelle brystpumpe designet til at pumpe i to faser, da barnet naturligt opfører sig under amning. Et indledende stimuleringstryk og derefter begynder pumpefasen. Dette gør mælkepumpning både mere effektiv og mere behagelig for kroppen.

Alle dele af dette sæt er nemme at holde rene og kan også vaskes i en maskine. En specialdesignet flaskesut, som producenterne kalder Calma er inkluderet i pakken.

Pumpen er af virkelig høj kvalitet, og den er lille og let at bære, hvilket gør den nem at tage med dig på tur. Medela brystpumpe er en klar favorit for os, når det kommer til manuelle brystpumper!


Elvie Curve

Elvie Curve Manuel Brystpumpe

Tjek prisen på:

Dette er en unik og meget glat brystpumpe, der er lille og let i vægt. Det virker gennem en naturlig sugning, der opstår, når du skubber den bløde silikonedel på beholderen. Pumpen kan rumme op til 120 ml mælk.

Vi bør med det samme sige, at Elvie Curve måske ikke er det bedste værktøj til pumpning af større mængder mælk, selv om det normalt er muligt at få meget ud. Det er dog en meget god løsning til at fange udslippet, eller hurtigt lindre trykket, hvis brysterne er fyldt med mælk.

Nogle gange, når du ammer på det ene bryst, eller pumpe på den ene side, det begynder at lække på den anden bryst. Der er Elvie Curve en utrolig bekvem måde at indsamle den mælk på, så den ikke går til spilde.

Elvie Curve er absolut en af de glatteste manuelle pumper. Du kan placere den i din amme-bh, hvor den er perfekt og meget diskret.

De fleste mødre, der har en elektrisk pumpe føler ingen grund til at have en manual. Men Elvie Curve kan stadig være en undtagelse, som mange rent faktisk ville sætte pris på. Det er så utroligt nemt at bruge og at være i stand til at samle op for at lette trykket.

Det er også meget komfortabelt formet og har en blød silikone kop, der er skånsom mod huden. Ventilen selv på pumpen er god til at justere sugeniveauet afhængigt af hvor meget mælk der er, gennem naturligt vakuum.

Alt i alt er Elvie Curve en rigtig god og meget unik manuel brystpumpe. Hvis du føler, at det ville være godt at have en manuel variant som en backup klar, er dette en god mulighed. Du bør dog ikke have forventninger om at kunne pumpe store mængder med det.


Beemoo Care Manuel Brystpumpe

Beemoo Care Manuel Brystpumpe

Tjek prisen på:

Dette er en meget overkommelig manuel pumpe fra Beemoo Care, som er nem at bruge og pleje.

Tragten har en behagelig og blid silikoneindsats, der gør amning smertefri og behagelig. Håndtaget er robust og let at gribe fat i og pumpe med. Det er en proces, der er meget enkel og nem at udføre og fungerer rigtig godt.

Som med enhver manuel pumpe kan det være ret tidskrævende at få større mængder ud, men hvis brysterne nemt bliver fulde, er Beemoo Care en utrolig effektiv måde at lette trykket og få meget ud på meget kort tid.

På pumpen er der en smart detalje, en såkaldt anti-return flow. Dette forhindrer luft i at komme ind i mælken, hvilket forbedrer den hygiejne, der er så vigtig, når det kommer til modermælk.

I pakken, når du køber Beemoo Care manuel brystpumpe, får du også med et krus, hvor du kan opbevare mælken. Det kan også bruges direkte som en baby flaske, eller lukkes med låg til køleskab opbevaring.

Det er nemt at rengøre alle dele af pumpen, og de kan steriliseres i kogende vand. Alt i alt er Beemoo Care manuel brystpumpe en utrolig overkommelig løsning. Perfekt til dem, der ønsker at prøve manuel pumpning!


Philips Avent Manuel Brystpumpe

Philips Avent Brystpumpe

Tjek prisen på:

Philips manuelle brystpumpe er lidt dyrere, hvilket reducerer vores vurdering noget. Men bortset fra dette, er det virkelig en strålende manuel pumpe. Det er designet til at lade mælken flyde direkte ind i flasken, hvilket virker, selvom du sidder oprejst. Dette er vigtigt, fordi din position ved pumpning påvirker, hvor rolig og harmonisk du føler, hvilket igen spiller en rolle i mælkestrømmen.

Avent Comfort lever op til sit navn, da det virkelig er komfort i fokus her. Det er behageligt at bruge og skånsom på hud og bryster takket være dens form og funktion. Ved pumpning opstår der et passende vakuum til, at mælken suges ud gennem pumpen.

Som med de fleste brystpumper leveres Philips Avent med en flaske og tilhørende flaskesut. Det er naturligvis muligt at bestille flere flasker og andet tilbehør såsom ammeindlæg og lignende.


NUK Manuel Brystpumpe

NUK Jolie hånd brystpumpe

Tjek prisen på:

Denne pakke fra NUK indeholder et helt sæt af: flasker, beholdere, silikone dækker og andre detaljer, som du har brug for at pumpe, opbevare og fodre. Det er også muligt kun at købe pumpen separat, men det meste af tiden indser vi, at vi får brug for mere tilbehør, og det er rart at have alt på én gang.

NUK er et af de bedste kvalitetsmærker på markedet, og det er let at forstå hvorfor, når du prøver deres produkter. De er nemme at bruge og utroligt blide mod kroppen. De er designet med moderen i tankerne og ved, at en rolig og harmonisk mor giver større mængder nærende mælk til sit barn.

At købe alt i en pakke på denne måde vil stadig være overkommeligt, og hvis du har tillid til NUK som producent, er dette en af de bedste muligheder på markedet. Solide produkter, der holder i lang tid, gør deres job og er blide mod din krop!


Spørgsmål og svar om brystpumper og amning

Med en brystpumpe kan du få mælk ud, som begge forældre kan hjælpe med at fodre barnet. Det er en glimrende mulighed, hvis barnet ikke kan amme, eller hvis faderen for eksempel skal hjælpe med flaskefodring. Et tip er at have en ammepude klar, så det vil være så meget mere bekvemt at pumpe mælken og fodre barnet.

Hvordan virker brystpumper?

Der er manuelle og elektriske brystpumper. De arbejder lidt anderledes, men fællesnævneren er, at de suger modermælken ud ved hjælp af et tryk. Når luften mellem tragten og brystet forsvinder, skabes der en sugning mod brystvorten, der får mælken suget ud.

Mange bryst pumper er designet til at efterligne barnets naturlige teknik, når amning. Dette indebærer først en fase, hvor barnet får et godt greb omkring brystet, og derefter begynder amningsfasen selv, da det kontinuerligt suger mælken ud.

Den elektriske pumpe køres gennem en motor, der skaber sugetrykket og manualen gennem en håndbetjent pumpe, der trykkes sammen gentagne gange.

Det er vigtigt at huske, at hele processen, men håndtering af modermælk kræver stor hygiejnisk pleje. Derfor koges flasker, sutter og pumpedele, der kommer i kontakt med mælken, normalt. Dette er at sterilisere alt, før det bruges til at håndtere modermælk. Dette er især vigtigt, når barnet er lille og mere følsomt over for bakterier og lignende.

Hvor længe skal du pumpe modermælk?

Regelmæssig pumpning tager ofte ca. 10 minutter. Selvfølgelig varierer det meget fra person til person og afhænger blandt andet af, hvor meget mælk du har, og hvor godt det flyder. Under alle omstændigheder bør du ikke regelmæssigt pumpe til lange sessioner. Hvis det begynder at irritere eller føles for ubehageligt, er det bedre at stoppe.

Det er muligt at pumpe mange gange på 24 timer, mange pumper så ofte som hver fjerde time.

Hvornår begynder du at bruge brystpumpen?

Det er muligt at bruge det, når du vil efter fødslen. Det er svært at vide på forhånd, hvor meget mælk du vil have, men hvis du enten har svært ved at amme dig selv, eller hvis du har mere mælk end dit barn kan drikke, kan det være en god idé at bruge en brystpumpe.

Skal du have en manuel eller elektrisk brystpumpe?

Bortset fra amning, der er faktisk tre måder at få din modermælk ud:

  • Håndmalkning
  • Manuel pumpe
  • Elektrisk pumpe

Du kan nemt prøve hånd malkning på egen hånd, hvis du ønsker at vente med at købe en pumpe. Hvis du har brug for en pumpe, kan du vælge enten manualen eller den elektriske. For at være ærlig er vores erfaring med manualen, at det er meget arbejde for meget lidt mælk. Men kvinder med en masse mælk kan se den større effekt af en.

Hvis du har råd til det, vores bedste tip er at gå til en elektrisk pumpe med det samme. Tiden efter fødslen er hård nok, som det er, og det er det forkerte tidspunkt at spare et par kroner ved at ofre bekvemmelighed.

Kan du vaske brystpumpen i opvaskemaskine?

Mange modeller, især af de manuelle pumper, tillader maskinvask af alle dele. Sutteflaskerne kan normalt vaskes i en maskine. Under alle omstændigheder skal alle dele, der kommer i kontakt med mælken eller huden, koges før hver brug for at sterilisere dem. Hygiejne er især vigtigt, når det kommer til babyer og modermælk.

Hvem har brug for en brystpumpe?

Der er en række grunde til, at en brystpumpe kan være en god hjælp, såsom:

  • Hvis barnet har svært ved at få nok gennem amning.
  • Hvis du har mere mælk end barnet kan spise.
  • For eksempel, hvis faderen ønsker at hjælpe og flaskefoder.
  • Hvis du ønsker at være i stand til at gemme og opbevare modermælk.

Sandheden er, at de fleste mennesker føler, at de nyder godt af en brystpumpe i en vis periode, når de har babyer.

Er det bedre at pumpe begge bryster på samme tid?

Der er ingen stor forskel, men fordelen er selvfølgelig, at en dobbelt pumpe er hurtigere. Nogle får også mere mælk ud ved at pumpe begge bryster på samme tid. I sidste ende tør vi sige, at det ikke betyder så meget.

Men det kan være praktisk, især hvis du ofte er alene med din baby, at komme ned den tid, du har travlt med pumpen. Dette reducerer risikoen for, at du bliver nødt til at stoppe med at pumpe, hvis dit barn vågner op og har brug for dig.