Bedste dukke til børn 2024: Søde dukker at lege og passe på

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Dukken er et klassisk stykke legetøj, som har været ved børns side i århundreder. Historisk set er de blevet brugt både som pynt og legetøj. En dukke træner børn i empati, social interaktion, omsorg og giver dem en følelse af tryghed, da de altid kan have den med sig. I dag findes der et utroligt stort udvalg af smukke dukker fra forskellige mærker. I denne artikel ser vi på nogle af vores favoritter og vælger de bedste dukker til børn!

Otte forskellige dukker til børn, på en sløret baggrund i et børneværelse

Hvilken dukke til børn er bedst i test?

Vi er vilde med den smukke Skrållan-dukke fra det svenske firma Micki. Det er en stor og smuk klassisk talende dukke, som har eksisteret i generationer.

Til dem, der ønsker en naturtro babydukke, anbefaler vi Baby Born. De laver realistiske babylyde, kan fodres med en sutteflaske, og nogle modeller kan endda tisse i bleen.

En anden tidløs klassiker er naturligvis Barbie-dukken. De har eksisteret i lang tid, og firmaet er opsat på at inkludere hele spektret af udseende og baggrunde på deres dukker.

Hvis du vil have noget lidt mere unikt, skal du tjekke de vidunderlige Rubens Barn og deres samling.

Endelig må vi også nævne Pippi-dukkerne. Der er bl.a. en super flot talende dukke på 40 cm. Et must for Pippi-elskere!

Læs videre for at se alle de dukker, som vi har været på udkig efter. Se også vores artikel om den dejlige kuglebane, som er et populært legetøj for alle aldre!

14 flotte dukker fra forskellige mærker

Her er et nærmere kig på alle de dukker, som vi har undersøgt. De har meget forskellige stilarter og kommer fra forskellige producenter.

Tag et kig på vores liste over de bedste dukkehuse!

Skrållan – Smuk klassisk talende dukke

Skrållan Talende Dukke

Tjek prisen på:

Micki er et svensk mærke, der blev grundlagt i 1944. Det er stadig en familievirksomhed i dag og drives af tredje generation af Aronsson-familien. Stadig i den lille by Gemla uden for Växjö, hvor den blev grundlagt for næsten 80 år siden.

Mickis dukke Skrållan er en talende dukke, faktisk Sveriges ældste talende dukke. Hun har eksisteret siden 1966 og er opkaldt efter Astrid Lindgrens elskede figur Skrållan fra filmene om børnene i Saltkråkan.

Hun er 45 cm høj og har mørkt eller lyst langt hår. På kommando kan hun sige 25 tilfældige sætninger, der opfordrer til leg og aktivitet. Mickis købte Skrållan-mærket i 2014 som en del af opkøbet af Magtoys-selskabet.

Skrållanser-serien omfatter også Lillan, som er lidt yngre end Skrållan. Hun har lige lært at tale og kan kun sige nogle få ord, ligesom sin mor og Lillan. Hun er 36 cm høj og har krøllet kortere hår i lyse eller mørke farver.

Så er der Skrållans bedste ven Pim, som er en 5-sproget, 45 cm høj dukke med lyst kort hår. Pim er klædt i hårde bukser og kan sige 24 sætninger, som vælges tilfældigt på kommando.

Så er der dukken Selma. Hun har mørkt krøllet hår og er iført en koralfarvet kjole. Selma er 45 cm høj og kan, ligesom Pim, levere 24 sætninger på 5 forskellige sprog.

Til de smukke Skrållan-dukker hører naturligvis også en række tilbehør, ikke mindst de vidunderlige dukkevogne. Dette er en samling af rigtig flotte dukker, som børnene nemt vil blive utroligt knyttet til.


Baby Born – Realistisk babydukke

Baby Born Dukke

Tjek prisen på:

Baby Born-dukkerne findes i mange forskellige varianter og størrelser. Først har vi den allermindste Baby Born Sleepy For Babies. Denne dukke er 30 cm lang og har en blød krop og anbefales fra 0 måneder.

Så har vi Baby Born Soft Touch, som er 36 cm lang. En blød dukke, der er perfekt til at nusse med. Dukken kan bl.a. græde, sove og endda gøre i bleen.

Denne dukke anbefales fra 3 år, og pakken indeholder en potte, sutteflaske, tøj og meget mere.

Baby Born Magic er en 43 cm høj dukke, der fås både som pige og dreng og med lidt forskellige hårfarver og hudfarver. Magic har mange realistiske egenskaber. Hun kan bl.a. græde tårer, spise, drikke, tisse i bleen og sove.

Endelig er der Baby Born Sister og Brother. De er også 43 cm, men giver et lidt ældre indtryk med tilbehør til lidt større børn. Disse dukker anbefales til børn fra 4 år og opefter.

Baby Born er et mærke under tyske Zapf Creation, som har fremstillet dukker siden 1932.


Cocomelon – berømt fra YouTube

Cocomelon JJ Dukke

Tjek prisen på:

CoComelon er en 30 cm lang plysdukke. Dukken er inspireret af figuren JJ fra den pædagogiske og populære YouTube-kanal CoComelon Nursery Rhymes. Det er en interaktiv dukke, der kan spille sange, grine og sætninger. Dukken fås i et par forskellige udgaver og med et par forskellige tilbehør.

En af dukkerne kommer med en skål og en ske, og dukken giver indtryk af at kunne spise ærter med skeen.

Ud over dukkerne kan du også købe andet legetøj. Der er mad, bad, skolebus og lægesæt at vælge imellem.

Sættet indeholder nogle ekstra populære sange, som en af dukkerne kender. Disse omfatter “Yes Yes Vegetables”, “This is the way” og “Your Name”. Dukkerne er på engelsk og anbefales fra 18 eller 24 måneder, afhængigt af hvilken dukke du ser.

CoComelon er en amerikansk YouTube-kanal, der er den næstmest streamede i verden og nummer et i USA. Dukkerne og legetøjet i forbindelse med serien blev sat til salg i 2020. Dette legetøj blev endda udnævnt til årets legetøj for småbørn i 2021 af brancheforeningen Play & Baby.


Baby Annabell – naturlig babydukke

Baby Annabell Dukke

Tjek prisen på:

Baby Annabell-dukkerne er fra det tyske firma Zapf Creation. Dukkerne findes i forskellige størrelser og er tilpasset forskellige aldre. Der er dukker på 22-30 cm til de allermindste. Disse dukker er velegnede fra fødslen. Det er bløde dukker, der er perfekte til at nusse med. De har en funktion til at optage og afspille lyde.

Baby Annabell My first og Baby Annabell Little anbefales fra 1 års alderen. Min første er en 30 cm dukke med sin egen flaske. Dukken har en blød krop.

Lille er 36 cm med en blød krop. Begge dukker har øjne, der kan åbnes og lukkes.

Fra 3 år er Baby Annabell tilgængelig og er 43 cm. Du kan vælge mellem lidt forskellige hårfarver, køn og hudfarve samt tøj. De mindre dukker findes også i lidt forskellige varianter.

Der er også en masse tilbehør, som du kan købe til dine Annabell-dukker. Det drejer sig bl.a. om tøj, vugger, sutteflasker og meget mere.


Barbie – verdens mest berømte dukker

Barbie dukke med hest

Tjek prisen på:

Barbies historie begyndte den 9. marts 1959 i New York City. Succesen var øjeblikkelig. Hver anden voksen pige har sikkert haft mindst én Barbie-dukke i sit liv. 1961 Den mandlige udgave “Ken” så dagens lys for første gang.

Barbie er normalt ca. 30 cm høj. Hun er kommet i et væld af variationer i årenes løb. Herunder som Disney-prinsesser.

Det er en meget omtalt dukke på godt og ondt. Man kan med rette sige, at hun er en af de mest berømte dukker i historien. Men hun har været i meget varmt vand om, hvorvidt hendes krop er et ideal, som vi ønsker at formidle til vores små børn. Hvis den klassiske Barbie-dukke havde været et rigtigt menneske, ville hun have været ca. 213 cm høj og vejet 59 kilo.

Samtidig er virksomheden meget bevidst om sit image og stræber efter at være en moderne virksomhed, hvor forskelligheder fremhæves på mange måder. Barbie-dukker findes nu i mange størrelser, hudfarver, funktionsvarianter og meget mere.

Du kan udstyre din Barbie-dukke med huse, biler, tøj og møbler. Der findes endda heste, som Barbie kan ride på. Så er der som sagt Barbies mand Ken, mindre dukker og babyer med vogne og forskelligt andet tilbehør.

Én ting er sikkert: Barbie er en utrolig populær model, som stadig ønskes af mange børn verden over.


Bayer Design dukke

Bayer Design dukke med sutteflaske og andet tilbehør

Tjek prisen på:

Bayer Design er en dukke, der ser naturlig ud og fås i forskellige størrelser, hudfarver og køn. Dukkerne fås i følgende størrelser:

 • 38 cm.
 • 40 cm.
 • 42 cm.
 • 46 cm.

Den mindste dukke på 38 cm har flere livagtige funktioner. Den kan grine, græde, blinke med øjnene og lave babylyde. Dukken er egnet fra 10 måneder og fås i et par forskellige varianter.

Dukken på 40 cm er en livagtig dukke, der minder om en nyfødt baby. Dukken er vandtæt og kan tages med i bad. Anbefales fra 2 år.

Dukken på 42 cm er blød og sød. Den kan grine, græde og lave babylyde. Anbefales fra 3 år.

Den største dukke på 46 cm kan grine, græde og lave lyde, når du kilder hendes fødder, rører hendes hånd eller hendes mave. Hun kan bevæge munden og lave drikke lyde. Denne dukke leveres med en skiftetaske, sutteflaske og meget mere. Bayer Designs-dukker anbefales fra ca. 18 måneder.


Disney Frozen-dukker

Disney Frozen Dukke Elsa

Tjek prisen på:

Dukkerne fra Disney-filmen “Frozen” findes i mange forskellige varianter. De fleste af figurerne fra filmen er tilgængelige:

 • Elsa
 • Anna
 • Kristoffer
 • Sven
 • Olaf

Elsa fås som en stor dukke på 81 cm. Dukken kan sidde og stå takket være sine 11 bevægelsespunkter. Hun har smukke lyseffekter og kan spille sange og sætninger fra filmen. Elsa fås også som mindre dukker med forskelligt tilbehør og funktioner. Hun fås også som tøjdyr.

Elsas søster Anna fås som dukke med forskellige størrelser og påklædningsmuligheder. Snemanden Olaf fås som en blød dukke, og Kristoffer fås i lidt forskellige udgaver.

Rensdyret Sven, som trækker Kristoffers slæde i filmen, fås både som en blød og en hård dukke. Den hårdere figur er 90 cm, og han kan rides på. Han kan bære en vægt på 30 kilo og kan spise sin gulerod og lave galopperende lyde.

Der kan også købes et legesæt med hele banden fra filmen Frozen. Dukkerne fra Frost er utroligt populære, og vi kan godt lide, at der er så mange forskellige varianter at vælge imellem.


Rubens Barn – Oprindeligt design

Rubens Barn Dukke

Tjek prisen på:

Rubens Barn blev grundlagt i Sverige i 1998 af de to mødre Ewa Jarneskog og Teruko Wahlström.

Dukkerne er bløde, håndlavede og har et meget originalt og hyggeligt design. Skaberne ønskede at fremstille en dukke, der ikke pressede børn ind i voksenlivet og dets tænkning.

Virksomheden blev opkaldt efter Ewas far Ruben, som altid drømte om en stor familie, men som desværre døde i en ung alder.

Rubens Barn findes i forskellige størrelser, med forskellige outfits og forskellige looks. Fælles for dukkerne er, at de er bløde, søde og håndlavede.

Dukkerne er lavet af polyester og kan vaskes ved 30 grader. Nogle af dukkerne anbefales fra 3 år, mens andre er velegnede fra fødslen.

De mindste dukker fra Rubens Barn, EcoBuds, kommer med et certifikat. Faktisk plantes der et træ ved køb af en EcoBuds-dukke i samarbejde med One Tree Planted.

Rubens Barns mål er at have plantet 26.000 træer ved udgangen af 2022 ved hjælp af salget af EcoBuds-dukkerne.


L.O.L. Surprise! – Moderne trendy dukker til samlerbrug

L.O.L. Surprise Dukke

Tjek prisen på:

L.O.L. Surprise Dolls! Er seje dukker med hår i fede farver. Disse dukker udstråler girl power i stor stil. Disse dukker, der er skabt af det amerikanske firma MGA Entertainment, er blevet eftertragtede samlerobjekter selv blandt ældre børn, teenagere og endda voksne!

I de seneste år er disse dukker blevet vanvittigt populære blandt børn. En af de største grunde til, at disse dukker er blevet så populære, er nok overraskelsesmomentet for børn.

Som med et børneæg er der altid spænding om, hvad der gemmer sig indeni, ligesom en fødselsdag eller jul hver gang.

Dukkerne findes i forskellige varianter. Vi har bl.a. “OMG Doll Travel”, som fører børn ind i et væld af rejser og mode, og som anbefales fra 6 år.

“OMG Movie Style”-dukken er filmstjernen i dukkeform. Hun findes i 4 varianter, som du kan samle sammen. Der følger 25 overraskelser med hver dukke. Denne dukke anbefales fra 4 år.

Der er flere dukker i serien og også forskellige sæt, der kan købes med kombinerede dukker og tilbehør.

Der er masser af tilbehør at købe. Der er også balloner og andet festtilbehør, så du kan holde din egen L.O.L. Surprise! fest.

Ud over dukker er der masser af gadgets og tøj med L.O.L. Surprise-tema, lige fra hovedtelefoner til penalhuse med de frække små figurer.


Disney Princess-dukker – Til eventyrelskere

Disney Princess Dukke

Tjek prisen på:

Disney Princess giver børnene mulighed for at træde ind i Disneys spændende verden. Hver prinsesse fra Disneys fantastiske historier har trods alt en meget spændende og unik historie. Prinsesserne er smukke, stærke kvinder med et uovervindeligt mod.

Askepot, der voksede op i klude og som slave for sin onde stedmor og stedsøstre, bevarede altid sin smukke holdning til verden, og til gengæld fik hun sin prins. Dukken Askepot kommer i en smuk blå gallakjole. Hun har en krone og aftagelige sko, er lavet af plastik og er 26,5 cm høj. Dukken er egnet fra 3 år.

Den smukke og modige prinsesse Jasmin fra Aladdin, som sad i sit palads og længtes efter alle eventyrene i verden uden for murene.

En dag tog hun mod til sig og stak af, forelskede sig i den tyvagtige gadedreng Aladdin og realiserede sin drøm, selv om hun gik imod sin fars og samfundets ønsker. Dukken er lavet af plastik og kommer med sit karakteristiske tøj og det flyvende tæppe fra filmen.

Andre Disney-prinsesse-dukker omfatter Belle fra Skønheden og Udyret, Ariel fra Den Lille Havfrue, Rapunzel og Snehvide.

Kort sagt er udvalget stort, og hvis du har et barn, der elsker eventyr og Disney, vil disse dukker helt sikkert falde i god jord!


Tiny Treasures – Utrolig realistisk babydukke

Tiny Treasures Dukke

Tjek prisen på:

Du skal se på disse dukker mere end én gang for at afgøre, om det er en dukke eller et lille barn, du kigger på. De ser så utroligt naturtro ud. De ligner og føler sig begge som rigtige små babyer. Dukken koster en smule, men er hver en krone værd, hvis det er en næsten skræmmende naturtro dukke, du er ude efter.

Dukkerne fås i forskellige udgaver og med forskellige hårfarver og frisurer. Tilbehør er også tilgængeligt. F.eks. en autostol, et puslebord og en række forskellige former for tøj.

Dukken “Tiny Treasures – Brown haired Doll Giraffe Outfit” er en lille mørkhåret dukke med et outfit med girafmønster. Dukken ligner, føles og lugter endda som en rigtig baby! Den måler 45 cm og anbefales fra 3 år.

“Tiny Treasures – Doll/w Blond Hair & Blue Bear Outfit” Er en lille dukke på 45 cm med en blå sparkedragt med et gråbrunt print på maven og en blå lille hat. Dukken leveres med et hospitalsmærke og et fødselsattest.

Tiny Treasures-dukker er populære i Storbritannien og andre steder og er et godt valg for alle, der ønsker en babydukke at passe på.


Pippi -dukker – Vores svenske favorit

Pippi Dukke

Tjek prisen på:

Her kommer Pippi Langstrømpe, Tjolahop tjolahej tjolahopsasa! Den sjove børnesang bliver aldrig gammel.

Uanset hvor mange år der er gået, siden den elskede Astrid Lindgren skabte den fantastiske figur Pippi Langstrømpe, er børn over hele verden fortsat fascineret af hendes utroligt unikke udseende!

Det svenske firma Micki ejer rettighederne til Pippi-dukken og producerer legetøj i form af figurerne fra Pippi Langstrømpe-historierne.

Micki blev grundlagt i 1944 i Gemla, Småland. Ud over Pippi-mærket har de også Skrållan, Babblarna, Bamse, Rubens Barn og andre.

Pippi er naturligvis det vigtigste produkt i serien. Hun fås som en blød dukke i forskellige størrelser, men også som en plastikfigur. Vi er meget glade for den 40 cm høje talende dukke, som kan læse charmerende Pippi-citater på flere forskellige sprog. Et rigtig sjovt legetøj med en af Sveriges mest elskelige og kendte figurer fra børnebøgernes verden.

Ud over Pippi er der legetøj med hendes venner Tommy og Annika, aben hr. Nilsson, hesten, skurkene, Pippis far og alle de andre. Hesten kan fås som en hobbyhest, så du kan forvandle dig til Pippi Langstrømpe og ride ud på eventyr.

Pippi Langstrømpe ophører aldrig med at tiltrække nye generationer til at lege og grine, og Pippi-dukkerne er et sikkert valg blandt de børn, der allerede kender Pippi!


Monchhichi – De berømte abedukker

Monchhichi Bebichhichi abe dukke

Tjek prisen på:

Monchichis historie begyndte i Japan i 1974. Legetøjsproducenten Sekiguchi Co. Ltds ejer Koichi Sekiguchi skabte Monchihis ved at krydse to af sine tidligere produkter, en blød abe og en mode-dukke, der suttede på tommelfingeren.

Monchichis blev meget populære og kunne ses over hele verden. I Sverige var dukken mest populær i begyndelsen af 80’erne, men den er stadig i brug i dag.

Det er en sød lille figur med hænder, fødder og ansigt i plastik. Resten af kroppen er lavet af en mest brun pelslignende plys. Monchichis findes i alle mulige størrelser. Det karakteristiske ved figuren er, at den har en tommelfinger, en banan eller en sut, som du kan putte i munden. Oprindeligt havde dukken blå øjne, men fra 1985 blev dette ændret til brune øjne.

Indtrykket er en blanding mellem en baby og et sødt lille dyr. Der findes mange forskellige outfits og variationer blandt tilbehør til Monchihis i dag. Anbefales fra 3 år.

Monchichi-dukkerne er en klassiker, som mange voksne kender fra deres barndom. Men de er lige så søde nu, og det er en type dukke, der falder i god jord hos både drenge og piger.


MissMiniMe – Dukken, der ligner dig

MissMiniMe er en norsk virksomhed, der fremstiller dukker af høj kvalitet. Dukkerne er ret dyre, men de er virkelig flotte.

Dukkerne findes i mange forskellige udgaver, og MissMiniMe ønsker, at alle børn skal kunne finde en dukke, der ligner dem, hvis de ønsker det. Dukkerne er 45 cm og vejer 700 g. De er CE-mærkede og fremstillet af vinyl og bomuld med polyesterfyld.

Hver dukke leveres med kjole, sko, pas og klistermærker. Der er også masser af tøj at købe til dukkerne. Der er også parykker, hvis du gerne vil variere din dukkes udseende.

Blandt dukkerne finder vi:

 • Sara med langt, krøllet, rødligt hår.
 • Stella med langt glat lyst hår.
 • Sara med mørk hudfarve og kort mørkt krøllet hår.
 • Maria med brun hudfarve og langt mørkt glat hår.
 • Isabella med langt blondt krøllet hår. Emilia med langt blondt glat hår.

Alle MissMiniMe-dukkerne har en lyserød nederdel og en hvid kortærmet top med lyserøde detaljer på. Det er virkelig flotte dukker, og vi kan godt lide idéen om et sortiment, der giver alle børn mulighed for at finde en dukke, som de kan identificere sig med.


I hvilken alder leger børn med dukker?

Interessen for dukker og forskellige rollespil begynder normalt et sted mellem 1,5 og 2 år. Derefter har mange børn glæde af deres dukker i flere år, ofte helt op til skolealderen.


Læs flere artikler om legetøj til børn!