Bedste elektriske tandbørste til børn 2024: Bedst i test elektriske tandbørster

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

I mange hjem er det en kamp at få børstet tænder hver morgen og aften. I andre hjem er det en leg. Uanset hvad, er en elektrisk tandbørste en fantastisk måde at gøre det både sjovere og mere effektivt. I denne artikel kan du finde den bedste elektriske tandbørste til børn!

Børn børster deres tænder med en elektrisk tandbørste

Hvilken elektrisk tandbørste til børn er bedst i test?

De bedste elektriske tandbørster i vores test var:

Oral B Vitality Kids – Bedst fra 3 år

Oral B Vitality Kids

Tjek prisen på:


Oral B Junior elektrisk tandbørste – Bedst fra 6 år

Oral-B Eltandbørste Junior

Tjek prisen på:


På en stærk andenplads har vi Philips Avent Sonicare For Kids, som også er et rigtig godt valg.

Læs videre for at se alle de elektriske tandbørster, vi har kigget på.

Alle de bedste elektriske tandbørster til børn – 7 modeller sammenlignet

Her er alle de elektriske tandbørster til børn, som vi har kigget på.

Oral-B Vitality Kids – Bedste elektriske tandbørste fra 3 år

Oral-B Eltandbørste Vitality 100 Kids

Tjek prisen på:

Alder: Fra 3 år

Dette er en elektrisk børnetandbørste til børn med et utroligt udvalg af funktioner. Teknologien er blevet udviklet af Oral-B i samarbejde med Braun, hvilket har resulteret i et produkt i absolut verdensklasse.

Oral-B Vitality Kids er designet specielt til små børn og er derfor meget skånsom i sin børstning. Samtidig er det bevist, at den renser tænderne og fjerner større mængder plak end almindelige manuelle tandbørster. Både selve børstningen og børstens børstehår er ekstra bløde. Det beskytter tandkødet og mindsker risikoen for ubehag ved tandbørstning.

Selve børstningen foregår med roterende børster, der kan nå op på 7600 børstebevægelser pr. min. Den anvendte teknik kaldes 2D-teknologi, og med denne børste udføres arbejdet både skånsomt og grundigt på samme tid.

Den elektriske tandbørste har et indbygget genopladeligt batteri, der kan holde i op til 8 timer. Desuden har den en opladningsstander, hvor tandbørsten kan stå, både når den opbevares eller skal oplades.

En af udfordringerne ved tandbørstning er at motivere børn til at gøre det omhyggeligt nok selv. Oral-B forstår dette og har udviklet flere sjove værktøjer til at hjælpe dem med at gøre netop dette. De har en sjov app, der hedder Disney Magic Timer. Den giver digital belønning, når børstningen er udført korrekt i 2 minutter. Den kan downloades gratis fra App Store eller Google Play. Der er også en indbygget timerfunktion på Oral-B Vitality Kids-tandbørsten.

En anden populær detalje er naturligvis designet. Tandbørsterne fås i forskellige Disney-temaer. Det plejer at falde i god jord hos de fleste børn og gør faktisk børstningen lidt sjovere. Når dit barn er stolt af sin tandbørste, gør det det bare det at børste tænder hver dag lidt mere motiverende. Tandbørsten leveres med fire klistermærker til at pynte håndtaget og gøre den lidt mere personlig.

Oral-B tandbørster er udviklet i samråd med tandlæger. Ifølge en række undersøgelser, der blev gennemført mellem 2016 og 2018, var Oral-B det mest anbefalede mærke af tandlægerne.

Alt i alt er dette en fantastisk elektrisk tandbørste til børn. Den har stort set udelukkende fået gode anmeldelser på nettet. Desuden er den til en rigtig god pris, så det er faktisk svært at finde noget negativt at sige. Oral-B Vitality er efter vores mening den bedste elektriske tandbørste til børn lige nu!

Se også vores artikel om gode hovedtelefoner til børn!


Oral-B Junior – Bedste elektriske tandbørste fra 6 år

Oral-B Eltandbørste Junior

Tjek prisen på:

Alder: Fra 6 år

Denne elektriske tandbørste fra Oral-B er beregnet til lidt ældre børn fra 6 år. Den fås i mange forskellige farver og designs og er en meget populær børste blandt børn. Teknologien er udviklet af Oral-B og Braun.

Selve børstens børstehår er også meget bløde og skånsomme. Det er klinisk bevist, at de er skånsomme mod tænder og tandkød, samtidig med at de er mere effektive til at fjerne plak end en almindelig manuel tandbørste.

Tandbørsten er udstyret med en timer, der guider dit barn gennem tandbørstningsprocessen. Den fungerer ved at opdele en 2-minutters børstesession i fire områder af munden. Hvert område bør børstes i 30 sekunder. Når et område er afsluttet, viser timeren dig det. På denne måde bliver børstningen styret hele vejen, og hver dag bliver hele munden børstet ordentligt.

Batteriet på Oral-B Junior er rigtig godt, og en opladning holder i ca. en uge eller op til 10 dage. En anden meget god ting ved denne elektriske tandbørste er, at du kan udskifte børstehovedet med alle børstehovederne fra Oral-B. På den måde vil den være brugbar i meget lang tid fra det tidspunkt, hvor du køber den.

Den elektriske tandbørste Oral-B Junior fås i flere forskellige modeller. På Star Wars- eller Minnie-versionerne er der en ekstra funktion, der hedder trykkontrol. Det er et lys på håndtaget, der begynder at blinke, hvis dit barn trykker for hårdt på børsten. Dette sænker også tandbørstens rotationshastighed. Dette er en måde at hjælpe barnet med at få den rigtige teknik og styrke og beskytte tandkødet.

Disse elektriske tandbørster til børn er utroligt populære, og vi kan sagtens se hvorfor. For børn, der er begyndt at lære at børste selv, er de et fantastisk redskab, der renser på en meget skånsom måde. De motiverer og hjælper barnet til at børste ordentligt og gøre rent. For os er det klart, at Oral-B Junior er bedst i test, når det gælder tandbørster til børn på 6+ år.


Oral-B Stages Power

Oral-B Stages Power

Tjek prisen på:

Alder: Fra 3 år

Her har vi en anden version af Oral-B eltandbørsten til børn. Denne børste hedder Stages Power Kids elektriske tandbørste. Dette er en ældre version af Oral-B Vitality, som på mange måder ligner hinanden meget, selv om designet og udseendet er anderledes. Denne version er lidt sjældnere i Danmark, men begge er stadig tilgængelige. Nogle gange blander butikkerne sorterne sammen og kalder denne for Vitality Kids.

De har nøjagtig samme funktion, både hvad angår hastighed og børstefunktion. Den største forskel er batterilevetiden. Oral-B Stages Power Kids har en batterilevetid på ca. 5 dage, hvis du regner med, at den bruges til to børstninger om dagen. Dette kan sammenlignes med Vitality Kids, som forventes at holde i op til 8 dage. Det tager ca. 16 timer at genoplade Oral-B Stages.

Denne elektriske tandbørste er også egnet til brug med Oral-B’s egen app for at gøre børstningen lidt sjovere og motivere dit barn til rent faktisk at børste i to minutter. Den har også en indbygget timer til at hjælpe med dette.

Dette er en fantastisk elektrisk tandbørste til børn, og uanset om du køber denne model eller Vitality Kids, vil du blive glad for dit køb. Den største forskel er faktisk i udseendet, selv om batteritiden også er lidt anderledes. Når alt kommer til alt, er Oral-B Stages Power Kids en fremragende elektrisk tandbørste til børn, som vi gerne anbefaler fuldt ud.


Philips Avent Sonicare For Kids

Philips Avent Sonicare For Kids

Tjek prisen:

Alder: Fra 3 år eller fra 7 år (afhængigt af børstehovedet)

Når det gælder teknologi til børn og forældre, er Philips Avent utrolig høj på kvalitet og pålidelighed. De har udviklet mange produkter, som er blevet meget populære, og deres elektriske tandbørste til børn er helt sikkert et af dem.

Philips Sonicare Kids HX6322 er designet til at gøre tandbørstning lidt sjovere, mens teknologien sikrer maksimal renhed på tænderne. Philips har ligesom Oral-B sin egen app, der skal motivere børn til at børste tænder ordentligt. Ved at følge appen børstes børsten korrekt hver gang, mens børnene belønnes ved at spillefiguren Sparkly er glad.

Ud over appen har tandbørsten et væld af andre smarte funktioner. Den kan parres med Bluetooth, hvilket gør det muligt for den at registrere, når dit barn begynder at børste tænder. På denne måde gemmer den data om, hvordan børstningen forløber, og kan derefter synkronisere disse data med appen, næste gang du bruger den. På den måde kan du holde styr på børstningens fremskridt hver dag, selv hvis du ikke bruger appen.

Den elektriske Philips-tandbørste er designet til, at børn kan bruge eller lære at bruge den selv. Den har et gummigreb, der gør den nem at holde. Det giver den også en god beskyttelse, hvis den skulle falde ned eller lignende. Børstehovedet har en gummibagside for at beskytte barnets følsomme tænder.

Philips har et rigtig godt ry, både blandt forbrugere og eksperter. Denne tandbørste har mange positive anmeldelser fra tilfredse kunder over hele verden. Desuden har det vist sig at være en af de tandbørster, som langt de fleste tandlæger vælger til deres egne børn, ifølge en undersøgelse i USA.

Den elektriske Sonicare-tandbørste leveres med en række klistermærker, som nemt kan udskiftes. Det kan gøre tandbørsten lidt sjovere og give børnene en følelse af at have noget unikt og deres eget.

Dette er en rigtig god elektrisk tandbørste til børn, og vi vurderer Philips Avent Sonicare For Kids som den næstbedste model ud af alle de modeller, vi har kigget på.


Colgate batteri børnetandbørste

Colgate batteri børnetandbørste

Tjek prisen på:

Alder: Fra 3 år

Denne batteridrevne tandbørste er meget populær, ikke mindst på grund af dens pris. Den drives af almindelige AAA-batterier, men den har en rigtig god batterilevetid.

Når du sammenligner forskellige elektriske tandbørster, er det værd at vide, at du ikke kan udskifte børstehovedet på denne tandbørste. Det er en engangstandbørste, der kan holde i ca. 3 måneder, før det er tid til at købe en ny.

Colgate batteri børnetandbørste er i hvert fald en helt ok børste til børn mellem 3 og 7 år. Det er blødt og skånsomt nok til, at dit barn kan børste selv, og det er nemt at hjælpe med det som voksen.

Colgate eltandbørsten til børn har ikke roterende børster, men oscillerende børster. Det er en lidt nemmere version, men den giver ikke helt den samme effekt. Hvis du sammenligner denne tandbørste med f.eks. Oral-B’s topvarianter, vil du bemærke en klar forskel.

Børsten er blevet kritiseret for at være følsom og kan holde op med at virke, hvis du f.eks. taber den på gulvet. Batteriets levetid og tandbørstens levetid synes at variere. Men husk på, at den ikke koster meget mere end almindelige manuelle tandbørster, og du får det, du kan forvente for pengene.

Colgates batteridrevne tandbørste er helt i orden, og den fås i en række søde modeller med figurer fra populære børnefilm. Vi må dog sige, at det føles lidt for slidsomt at købe en elektrisk tandbørste, der kun holder højst et par måneder. Men hvis du vil prøve en billig og velfungerende elektrisk tandbørste til dit barn, er Colgate batteri børnetandbørste en mulighed, der måske er værd at tjekke ud.


Bestron tandbørstesæt

Bestron tandbørstesæt

Tjek prisen på:

Alder: Fra 3 år

Dette er en meget sød pakke, der kommer med både tandbørste, kopholder og noget andet tilbehør. Firmaet Bestron er hollandsk og ikke særlig kendt herhjemme i Danmark, men deres produkter er tilgængelige næsten overalt i Europa. Deres elektriske børster til børn er populære i bl.a. Storbritannien.

Bestrons elektriske tandbørster findes i et par forskellige varianter, f.eks. med en grøn krokodille eller en lyserød pony. Det er en rigtig god og funktionel børste, der har mange praktiske funktioner.

Tandbørsten er udstyret med et timeglas, der hjælper barnet med at børste i 2 minutter. Børstehovedet har et rundt design med ret stærke børstehår, der renser tænderne ordentligt. Børsten er drevet af en motor og drejer 3000 børstebevægelser pr. minut, hvilket giver effektiv rengøring og fjernelse af plak.

Bestron eltandbørsten er batteridrevet og kræver to AA-batterier. Batterilevetiden er god, og det er en ret kraftig motor, men samtidig tager det lidt hårdt, at den har brug for flere batterier ad gangen.

Der er to børstehoveder med i pakken, men samtidig er det desværre ret svært at få flere børstehoveder på en praktisk måde i Danske butikker. Dette sænker vores vurdering af denne elektriske tandbørste betydeligt.

Det er en sød batteridreven børnetandbørste til børn, og den er faktisk rigtig god. Vi kan godt lide tilbehøret og kan faktisk anbefale Bestron tandbørstesættet. Men i sidste ende kan vi ikke se nogen direkte fordele ved denne frem for f.eks. vores favoritter fra Oral-B eller Philips. Bestron er en anbefaling, hvis du vil have noget lidt mere usædvanligt, ellers anbefaler vi, at du holder dig til de sikre kort.


DaDa-Tech elektrisk tandbørste

DaDa-Tech elektrisk tandbørste

Tjek prisen på:

Alder: Fra 3 år

En billig, men overraskende god elektrisk tandbørste til børn. Ikke fra en velkendt producent som Oral-B eller Colgate, men stadig et rigtig godt produkt til en god pris. Producenterne DaDa-Tech er en forholdsvis lille og ny koreansk virksomhed, der sælger teknologiprodukter til daglig brug.

DaDa-Tech’s elektriske børnetandbørste til børn har mange af de samme funktioner som de dyrere tandbørster. For eksempel en indbygget timer, som guider barnet under børstningen og angiver, hvor længe hver del af munden skal børstes. Den har også festlige LED-lys, der blinker og gør børstningen lidt sjovere.

Tandbørsten er batteridrevet og kræver 1 AAA-batteri. Børstehovedet kan udskiftes, og pakken, når du køber, indeholder 2 af dem.

Hvis vi skal sammenligne denne børste med andre børster, som vi har set på, er den lidt af en mellemting mellem Oral-B Vitality og Colgates batteridrevne tandbørste. Men selve børsteoplevelsen minder mest om Colgates, og den har oscillerende børstehår, der kræver en børstning, som ligner manuel tandbørstning. Den har bløde og skånsomme børster og er et fantastisk produkt.

Vi ser DaDa-Tech elektriske børnetandbørste til børn som et lidt sjovt alternativ og en opkomling. Vi vil i sidste ende anbefale en Oral-B i stedet, da det er en bedre og mere anvendelig tandbørste. Det er også mere tilgængeligt at kunne købe ekstra børstehoveder fra en mere velkendt producent. Det er i hvert fald rart at have nogle muligheder på markedet for elektriske børnetandbørster til børn.


Ofte stillede spørgsmål og svar om elektriske tandbørster til børn (FAQ)

Her er nogle spørgsmål, som forbrugerne ofte stiller, når de skal købe en elektrisk tandbørste til deres børn.

Er elektriske tandbørster gode for børn?

Ja. Elektriske tandbørster har vist sig at fjerne mere plak end almindelige manuelle tandbørster. Derfor er det en god idé at bruge dem.

Det er dog vigtigt, at du som forælder er med til at børste dit barn, så det bliver gjort ordentligt. Sørg også for at bruge en tandbørste, der passer til barnets alder, og som skal have et lille børstehoved. Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at børste ordentligt. Roterende børster holdes mod tanden med det rette tryk og skal ikke gnides på samme måde som en almindelig tandbørste.

Fra hvilken alder bruger børn elektriske tandbørster?

Der findes elektriske tandbørster til forskellige aldre. De mest almindelige er fra 3 år og fra 6 eller 7 år.

Kan børn børste deres egne tænder med en elektrisk tandbørste?

Ja, især børn, der nærmer sig skolealderen. Men det betyder ikke, at de skal gøre alt arbejdet selv. Som forælder bør du være med til at børste dine børn, i hvert fald indtil de er omkring 8 år.

Som en tommelfingerregel gælder det, at jo yngre barnet er, jo mere børster du som forælder, og jo ældre barnet bliver, jo mere børster det selv.

For at nå vasken og børste tænder kan en skammel være nyttig for dit barn.


Her kan du læse om flere elektronikprodukter, som børnefamilier normalt har brug for!