Bedste gåstol 2024: Motorisk træning og sjov for de små

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

En gåstol, eller en stol til at lære at gå, er et hjælpemiddel, der bruges i den mellemliggende periode, hvor barnet endnu ikke er i stand til at gå på egen hånd. Ofte har de aktivitetslegetøj, der kan underholde dit barn i længere tid, hvis du har brug for en pause.

Bedst i test gåstol

Hvilken gåstol er bedst i test?

Bedst i test, bortset fra prisen, var BabyDan Gåstol. Den er meget godt designet og er et ægte kvalitetsprodukt. Det koster et par kroner mere, men er det værd, hvis budgettet tillader det.

BabyDan Gåstol

Tjek prisen på:


Endelig har vi fundet en rigtig god budgetløsning i Beemoo Simple Gåstol. Den er utrolig billig og overraskende funktionel. I betragtning af den lave pris er det et fantastisk produkt.

Beemoo Simple Gåstol

Du kan finde flere gåstole længere nede i denne artikel. Se også vores tips til gåvogne, som er perfekte til børn, der er begyndt at stå op selv!

Anmeldelser af 9 forskellige gåstole

Her er alle de gåstole, som vi har kigget på og kan anbefale.

Moweo Walker 5-i-1

Moweo Walker 5-i-1 Gåstol

Tjek prisen på:

Denne stol fås i mange forskellige farver og designs. En funktion, der skiller sig ud ved denne, er det drejelige sæde. På denne måde kan barnet få adgang til aktivitetslegetøj på alle sider af gåstolen.

Legetøjet er farverigt og varieret. De bevæger sig, laver lyde og giver motoriske udfordringer og sensorisk stimulering. Det er en meget indtagende overflade, som barnet kan stå og lege på i lange perioder uden at blive træt.

Selve stolen kan justeres i højden mellem tre forskellige niveauer. Der er også en støtte under, hvor barnet kan hvile sine fødder. Ud over at være en fantastisk stol til at lære at gå, kan Moweo Walker også omdannes til både en gå-læringsvogn og en gyngestol.

Ved at fjerne fodstøtten kan barnet holde om håndtaget og bruge hele gåstole som støtte og øve sig i at gå. Det giver værdi til hele produktet, da det er perfekt til brug, når dit barn nærmer sig at kunne gå helt selv.

Ved at klappe sidestøtten på Moweo Walker ned, bliver den desuden til en fantastisk lille gyngestol for barnet. Det er langt fra alle gangstole, hvor denne mulighed er tilgængelig, så det er virkelig en funktionel stol med mange muligheder. Hele gåstolen kan foldes sammen. På den måde fylder den ikke meget, og den kan nemt gemmes væk i et skab eller andet opbevaringsrum.

Alt i alt er dette en meget prisbillig gåstol med mange anvendelsesmuligheder. Vi kan varmt anbefale Moweo Walker som den mest prisvenlige lær-at-gå-stol, du kan finde lige nu!


BabyDan Gåstol

BabyDan Gåstol

Tjek prisen på:

Endnu en dejlig gangstol med mange funktioner og smart design. Den kan bruges både som gåstol og som en vogn med et praktisk håndtag, når dit barn kan stå selv, men har brug for lidt støtte.

BabyDan gåstol har flere gode detaljer, som vi kan lide, og det er tydeligt, at denne gåstol er af lidt højere kvalitet end de lidt billigere modeller. Først og fremmest har den et meget lækkert sæde, der er ergonomisk og polstret med god støtte til barnet.

Denne stol er komfortabel, selv ved lange spilsessioner. Desuden har den meget gode hjul med blødt gummimateriale, der forhindrer, at gulvet får mærker. Den larmer heller ikke så meget mod gulvet som andre gangstole kan gøre.

Betrækket er aftageligt og vaskbart, hvilket er praktisk, da der let kan ske mindre uheld, når børnene er små. Flot batteridrevet spillebord og justerbar højde på stolen er andre smarte standardfunktioner på denne gåstol.

Ved første øjekast er dette blot en almindelig gåstol med de samme funktioner som de fleste andre lignende modeller. Men når du først har prøvet flere forskellige, vil du bemærke nuancer i kvaliteten. Dette er en bedre stol. Den er mere stabil, har finere materialer og er generelt mere robust.

Hvis du vil have et kvalitetsprodukt, er BabyDan gåstol et rigtig godt valg. Den koster heller ikke meget mere end andre modeller, så for mange vil den være de ekstra penge værd.


Beemoo Simple Gåstol

Beemoo Simple Gåstol

Tjek prisen på:

Dette er en ret enkel gåstol, men Beemoo Simple har stadig de vigtigste funktioner, der virkelig betyder noget.

Først og fremmest er stolen godkendt i henhold til EN1273-standarderne, herunder sikkerhed omkring trapper. Ligesom de dyrere modeller er stolen justerbar og har et sjovt og stimulerende spillebord. Gåstolen har drejelige hjul og er nem at komme rundt og gynge med selv for små børn.

Legetøjet er batteridrevet og afgiver lyde og lys, når barnet trykker på og drejer på knapperne og rattet. Aktiviteterne er utroligt stimulerende og holder barnet beskæftiget i lang tid.

Beemoo Simple har fået mange gode anmeldelser på nettet, og kunderne er ofte overraskede over, at den er så god på trods af den lave pris. Dette er unægteligt et utroligt prisvenligt produkt. Mange foretrækker at købe en billigere gåstol, fordi den bruges i en meget begrænset periode i barnets udvikling.

Man kan se, at stolen er af en billigere type, når man ser på selve konstruktionen. Plastikken er lidt blødere end andre modeller, og den føles lidt mindre robust. Det anbefales dog, at den kan holde op til 12 kg, hvilket er mere end nok for de fleste.

Hvis du vil have en billig gåstol, er Beemoo Simple det produkt, hvor du får absolut mest stol for pengene. Det er et fuldt funktionsdygtigt produkt, og dit barn vil helt sikkert sætte pris på det. Vi anbefaler den på det kraftigste som langt den bedste budgetmulighed!


Hauck Player Gåstol

Hauck Player Gåstol

Tjek prisen på:

Producenten Hauck har en række forskellige modeller af deres gangstole. Alle med deres egne farver og temaer, men alle med samme funktion og størrelse. Deres temaer omfatter f.eks. Mickey Mouse, Minnie og et jungleeventyr.

Stolen kan justeres til barnets højde og kan hæves og sænkes i tre positioner. Den har også en sikkerhedslås, der forhindrer barnet i at gå ned ad trapper.

På gåstolens bord er der et aktivitetspanel med mange forskellige knapper og håndtag. Her kan barnet stå i stolen i en tidlig alder og aktivere lyde, musik og blinkende lys i forskellige farver. Det er også muligt at fjerne aktivitetspanelet og lade barnet lege med andet yndlingslegetøj.

Dette er en klassisk gåstol, og den er lige tilpas med hensyn til pris, funktion og sikkerhed. God til brug fra barnet er omkring 6 måneder, til det ikke længere har brug for den. En meget elsket gåstol, der har gjort livet lettere for mange børnefamilier gennem årene.

Hvis du vil have en god gåstol, der vedligeholder og træner dit barn sikkert, uden at du skal betale mere end nødvendigt, er Hauck Player Gåstol et naturligt valg. Vi sætter virkelig pris på det og føler, at det er præcis, hvad man kan forvente af en god gåstol.


Tryco 2-i-1 Gåstol F1 Racer

Tryco 2-i-1 Gåstol F1 Racer

Tjek prisen på:

Her er endnu en smart og veldesignet gåstol, denne gang signeret Tryco. Den kan justeres til barnets højde i tre trin og er udstyret med en velproportioneret nakkestøtte, som barnet kan hvile hovedet mod. Designet er vidunderligt for små bilelskere!

På bordet foran gåstolen er der en legebakke med musik og forskellige knapper og håndtag, som giver barnet mulighed for at øve sine motoriske færdigheder og andre sanser.

Stolen er komfortabel og bevæger sig blødt og jævnt, så bevægelserne er behagelige for barnet, når det udforsker verden omkring sig derhjemme.

Tryco 2-i-1 Gåstol F1 Racer er et rigtig godt produkt, og det er tydeligt, at producenterne har gjort meget ud af at sikre, at barnet har det godt. De kan sidde og bevæge sig rundt i den i lange perioder uden at blive utilpas eller kede sig.

Det er en gangstol af højere kvalitet end de billigere versioner, men den koster stadig ikke så meget. Et ret simpelt produkt, men med rigtig god kvalitet hele vejen rundt. Vi anbefaler Tryco 2-i-1 Gåstol F1 Racer som et rigtig godt valg, især hvis du ofte er alene med dit barn og har brug for længere tid med hænderne fri.


Beemoo Play 2-in-1 Gåstol

Beemoo Play 2-in-1 Gåstol

Tjek prisen på:

Super sød gåstol fra Beemoo. Den har et festligt design og fås i flere temaer, f.eks. dinosaur eller enhjørning.

Ud over udseendet er det en fuldt funktionel gåstol, som dit barn kan tage rundt i huset på egen hånd. Den er velegnet til brug fra ca. 6 måneder og op til en maksimal vægt på 12 kg. Den har sjove lydeffekter og kræver 2 AA-batterier.

Ellers er dette en god gåstol, og det er især det frække udseende og den inspirerende legesyge, der tiltrækker med Beemoo Play 2-in-1 Gåstol. Hvis du vil have en fantasifuld gåstol, er dette et rigtig godt valg!


Baninni 2-i-1 gåstol

Baninni 2-i-1 gåstol

Tjek prisen på:

En ret enkel, men fin gå-om-gangen-stol fra Baninni. Denne producent producerer ofte legetøj og børneudstyr, som er både overkommeligt og meget nyttigt.

Gåstolen er af typisk snit og kan bære op til ca. 12 kg vægt. Den kan naturligvis justeres og tilpasses til det voksende barn.

Den har et flot panel til leg med stimulerende lyde og blinkende lys og meget mere. Den kræver batterier og er meget sjov for barnet, der sidder i stolen.

Baninni 2-i-1 gåstol er blandt de billigere modeller, vi har kigget på, men på trods af dette føles den ikke vakkelvorn eller for let plastikagtig. Det er en rimelig robust stol, der giver indtryk af at være holdbar og sikker.

Dette er en helt ok løsning for dem, der ønsker noget, der ligger lidt mellem de allerbilligste og de lidt dyrere muligheder. Vi synes, at Baninni 2-i-1 gåstol er et fantastisk produkt, som vi varmt kan anbefale!


Carena Nacka

Carena Nacka gåstol

ikke længere solgt

En anden god stol til at lære at gå er denne version fra Carena Nacka. Den fås i flere flotte farver og er et solidt produkt med gode sikkerhedsfunktioner.

Carena Nacka er ideel til børn fra ca. 6 måneder og op til de vejer 12 kg, hvilket burde være mere end nok for de fleste. Stolen kan justeres i tre positioner i højden, så den passer til det voksende barn.

Der er et batteridrevet legepanel foran, som aktiverer barnet. Det er hyggeligt at se dit barn være fascineret af de blinkende lys og de forskellige lyde, der opstår, når de trykker på knapperne. Det er også betryggende at høre dit barn, når du laver andre ting og har det i nærheden.

Carena gåstol er sikret, så den ikke kan tages ned ad en trappe. Den er også sikkerhedstestet i henhold til EN1273.

Forhjulene på denne gåstol kan drejes 360 grader, hvilket giver barnet mulighed for at navigere frit rundt i hjemmet. Baghjulene er lavet til kun at bevæge sig fremad for at undgå, at barnet bakker ind i møbler, kæledyr, søskende eller andre sarte genstande.

Vi har længe været glade for denne svenske produktudvikler af babyprodukter og kan varmt anbefale Carena Nacka Gåstol. Det er et godt produkt med høje standarder og god sikkerhedstænkning.


Inovi Cruiser

Inovi Cruiser

ikke længere solgt

En rigtig god gåstol med dobbelt funktion. På den ene side fungerer den som en almindelig lær-at-gå-stol, hvor du placerer barnet i sædet i midten. Her kan barnet stå med støtte og bevæge sig frit i alle retninger. Desuden fungerer den også som en trolley ved at fjerne den bageste del af stolen. Så kan dit barn skubbe den foran sig og bruge den som støtte på sine første gåture rundt i huset.

Inovi Cruiser er attraktivt designet som en bil, der vil glæde de mindste motorelskere derhjemme. Selve bordet har et panel med aktivitetslegetøj. Der findes en række legetøj, der både lyder og lyser op. Den er batteridrevet og er fuldstændig fascinerende for alle småbørn, der får chancen for at prøve den.

Gåstolen er naturligvis justerbar og kan tilpasses til barnets størrelse. Forhjulene er drejelige, så barnet kan komme rundt på egen hånd i alle retninger. Samtidig er der en beskyttelse for at mindske risikoen for, at gåstolen løber ned ad en trappe.

Dette er en rigtig god stol til at lære at gå, og hvis du har et barn, der har fået en tidlig interesse for biler, er Inovi Cruiser et naturligt valg. Et sjovt aktivitetslegetøj, der vil give dit barn øvelse og glæde i de tidlige år.


Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Her er nogle af de ofte stillede spørgsmål, som forældre ofte stiller, når det drejer sig om gåstole.

Hvad er en gåstol, og skal jeg anskaffe mig en?

Gåstolen er en kombination af et træningsredskab, så barnet kan komme rundt på egen hånd, og en hjælp til dig som forælder, når du har brug for at placere barnet et sikkert sted i et stykke tid. Der er delte meninger om, hvorvidt gåstolen er et godt hjælpemiddel eller om den forsinker barnets naturlige skridtudvikling.

Vores samlede erfaring siger os, at uanset om du bruger en gåstol eller ej, vil dit barn udvikle sig, som det skal. Det er utroligt nyttigt som forælder at kunne sætte sit barn ned uden at skulle holde øje med hvert eneste skridt, når det er ved at falde eller ramme et møbel.

Er gåstole gode for børn?

Noget tyder på, at en gåstol kan forsinke et barns naturlige udvikling, når det gælder om at lære at gå. Der er imidlertid ingen beviser for, at dette faktisk er tilfældet. Man ved, at det er ekstremt vigtigt for børn at udforske deres krop, kravle eller gå på egen hånd. Alle disse elementer er vigtige.

En gåstol bør bruges i korte perioder fra tid til anden. Det giver barnet en sjov tid, og forældrene har tid til at få hænderne fri til at gøre andre ting. Tænk på gåstolen som et legetøj, der aktiverer, underholder og træner barnet i korte perioder. Ikke som et alternativ til at kravle, stå op og bevæge sig frit på gulvet.

I hvilken alder skal børn bruge en gåstol?

Den mest almindelige alder, der anbefales for en gåstol, er fra ca. 6 måneder og op til ca. et år, eller når barnet er klar til at gå selvstændigt. Aktivitetslegetøjet, der følger med, kan undertiden underholde barnet i længere tid end det. Disse kan normalt fjernes og leges med separat. Gåstolen er et godt supplement til en skråstol, da du både har et sted, hvor barnet kan være mere aktivt, og et sted til mere rolig og stille leg.

Hvad er fordele og ulemper ved at bruge en gåstol?

Fordelene ved gåstolen er:

 • Sjovt for børn
 • Sikker (hvis den anvendes korrekt og med gode sikkerhedshensyn)
 • Giver forældrene frie hænder
 • Stimulerer flere sanser
 • Giver barnet mulighed for at udforske hjemmet på egen hånd

Ulemperne ved en gåstol kan omfatte:

 • Kan forsinke den motoriske udvikling, hvis den bruges for meget og erstatter den naturlige gangøvelse
 • Risiko for at falde ned ad trapper (hvis de bruges uforsigtigt)
 • Bruges kun kortvarigt i livet, kan være svært at sælge brugt

Hoppegynge eller gåstol – hvad skal du vælge?

Der er fordele og ulemper ved begge disse redskaber til træning af babyer.

Hoppegynge:

 • Skal fastgøres korrekt, kræver mere at komme i gang med
 • Baby bliver på ét sted
 • Lidt mere ensformig motion

Gåstol:

 • Mere aktivitet med legetøjspanel
 • Fri bevægelighed (mere stimulerende, kan være mere risikabelt)
 • Optager mere plads

Hvad er den maksimale vægt, som en gåstol kan klare?

12 kilo er den mest almindelige maksimale vægt for en gåstol.

Hvornår begynder børn at bruge en gåstol?

Det anbefales ofte at starte omkring 6 måneder. Ved forsigtig brug under tilsyn er det nogle gange muligt at begynde at prøve lidt tidligere end det.

Påvirker gåstolen den motoriske udvikling hos børn?

Der er påstande om, at gåstolen kan påvirke børns motoriske udvikling. Disse påstande er ikke underbygget af nogen betydelig mængde forskning.

Det er sandsynligvis sundt ikke at bruge en gåstol som erstatning for almindelig motorisk træning. Børn skal lære at rejse sig fra at ligge, sidde, kravle og stå helt selv. En gåstol er ikke en erstatning for denne træning.

En gåstol skal ses som en sjov og fornøjelig aktivitet, der giver barnet mulighed for at øve sig i andre færdigheder. Gåstolen er også utrolig nyttig for forældre, der skal nå noget og gerne vil kunne placere barnet på et sikkert sted i korte perioder.


Her finder du flere produkter til baby!