Bedste hængekøje 2024: Til haven, terrassen eller balkonen

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Sommertid og ferie er forhåbentlig en tid til afslapning. Er der noget mere dejligt end at slå sig ned i en hængekøje med en god bog i hånden? Vi har kigget os omkring i hængekøjedjunglen for at se, hvilke muligheder vi har denne sommer. Her er de bedste hængekøjer, du kan få lige nu!

Dejlig hængekøje i haven

Hvilken hængekøje til hjemmebrug er bedst i test?

Bedste hængekøje med stativ: Fatboy Headdemock – En stor og luksuriøs udgave, der er blevet utrolig populær.

Bedste klassiske hængekøje: Amazonas hængekøje – i brasiliansk stil med mange flotte mønstre og farvekombinationer.

Bedste hængekøje med nordisk design: Venture Home – Vi er især glade for deres Heela-model med et smukt træstel.

Anmeldelser af 9 forskellige hængekøjer

Her er et nærmere kig på hele 9 forskellige hængekøjer fra flere forskellige mærker med forskellige stilarter. Nogle sælges med et stativ, andre kræver, at du har et passende sted at hænge den op.

Se også vores artikel om flydende hængekøjer, når du vil nyde vandet på bedste vis!

Fatboy Headdemock hængekøje

Fatboy Hammock Headdemock

Tjek prisen på:

Fatboy hovedkøje er en dejlig og hyggelig hængekøje til indendørs og udendørs brug. Siden 2002 har den hollandske virksomhed fatboy produceret en række produkter, som kunder over hele verden køber med stor glæde.

Det hele startede med Fatboy Original Beanbag, som spredte sig som en steppebrand og tog hele verden med storm. Fatboy har en særlig stil, hvilket betyder, at du ofte kan gætte, at produktet kommer fra producenten Fatboy bare ved at se på det.

Hængekøjen er en dejlig og luftig, ekstra bred konstruktion, der kan bære en vægt på op til 150 kg. Det ekstra brede design gør den perfekt som en dobbelt hængekøje til to personer. Hængekøjen kan foldes sammen og kan nemt pakkes ned i den medfølgende taske.

Hængekøjen har en medfølgende ramme, så designet er helt selvbærende. Rammen er lavet af metal og gummi. Selve hængekøjen er fremstillet af 100 % polyester med et fyld af polyesterfibre.

Stoffet er vand- og smudsafvisende og er ideelt til udendørs brug hele året rundt. Fatboy tilbyder hele 9 forskellige farver samt en række tilbehør, der gør det endnu bedre at bruge og opbevare din Fatboy-headdemock. Du kan udstyre din hængekøje med ekstraudstyr som hynder, beskyttelsesovertræk og nogle reservedele.

Hvis du vil gå den ekstra mil, kan du også få Fatboy Headdemock Superb. Det er en del dyrere, men hvis det smager godt, koster det også godt, som man siger

. Superb fås i enten olefin eller akryl, afhængigt af hvilken farve du vælger. Begge stoffer er af høj kvalitet og har en høj modstandsdygtighed over for UV-stråler, fugt og slid.

Sørg for, at børnene drikker ordentligt om sommeren, og tjek disse gode vandflasker til børn!


Cobana Hammock

Cobana Hammock

I den danske hængekøje Cobana hængekøje kan du nyde den ene herlige sommerdag efter den anden uden problemer. Måske i skyggen under dit yndlingstræ i haven. Mærket er måske bedst kendt for deres sækkestole, men de har også masser af andre gode møbler!

Hængekøjen har en oval form med markante håndsyede zigzag-sømme på de korte sider. Hængekøjen har en aluminiumsramme og er helt selvbærende. Det er en meget praktisk ting, hvis ingen har plantet træer for mange år siden, strategisk placeret, netop for at støtte en hængekøje, præcis hvor man ønsker at ligge.

Det er ikke ofte, at du har så stor fleksibilitet, når det er tid til at indrette dit yndlingssommerhængepunkt. Det giver dig også mulighed for at bevæge dig rundt i haven i løbet af dagen i harmoni med solen.

Hængekøjen er fremstillet af super smart Olefin-stof af høj kvalitet, som ikke skimmler, når det er vådt. Den har også to indsyede metalkabler, der hjælper den med at holde formen og opnå en ergonomisk liggeposition.

Hængekøjen er vandafvisende, men i kraftige regnskyl kan det være klogt at søge ly for hængekøjen. Dels fordi stædige, hårdtslående regnskyl kan finde vej ind gennem de håndsyede sømme, og dels fordi, ja, hvem har lyst til at ligge i en gennemblødt hængekøje senere, når solen beslutter sig for at kigge frem igen?

Når du køber en Cobana-hængekøje, får du et beskyttelsesovertræk, som kan bruges til at beskytte hængekøjen, når du har andet at lave end at ligge i den.


Hængekøje Amazonas

Hængekøje Amazonas

Tjek prisen på:

Amazonas er en tysk virksomhed, der fremstiller hængekøjer og hængekøjestole af meget høj kvalitet på sin egen fabrik i det nordøstlige Brasilien.

Hængekøjerne er fremstillet af genbrugte bomuldstekstiler og polyester. Hængekøjerne findes i forskellige modeller, størrelser, farver og former, lige fra diskrete beigefarvede toner til stribede stoffer i lyse farver, der vibrerer med den brasilianske puls. Nogle er spændt op på en træramme. Der findes også versioner uden træramme, hvilket giver en kokonagtig følelse, når du lader dig omslutte af stoffet.

Hvis du ikke ønsker at hænge din hængekøje op i træer eller andre genstande i haven, kan du købe en ramme til din hængekøje. Stativerne fås også i forskellige modeller og er fremstillet af enten træ eller stål. Ud over stativet kan du købe andet tilbehør som f.eks. myggenet, hynder, vægbeslag og meget mere.

Det siges at lindre rygsmerter og føre til, at man hurtigere falder i søvn i en hængekøje end i en seng, sofa eller madras. Dette skyldes sandsynligvis den stilling, som kroppen befinder sig i, når man ligger i en hængekøje. Den vuggende bevægelse er beroligende og kan bringe følelser og minder frem så langt tilbage, at vi ikke engang selv kan forstå dem.

Amazons hængekøjer er nogle af de mest populære i Europa, og det er der en god grund til! De er store, utroligt flotte og findes i mange smukke farver og mønstre.


La Siesta hængekøje

La Siesta hængekøje

Tjek prisen på:

La Siesta’s historie begyndte for næsten 30 år siden, da det tyske ægtepar Dorothee Alexander Grisar forelskede sig i hængekøjer under deres rejser i Latinamerika og solgte deres første hængekøje på udstillingen i Rheinland-Pfalz i Tyskland i 1991.

La Siesta fremstiller sine hængekøjer i Colombia og giver derefter folk over hele verden dejlig afslapning om sommeren.

La Siesta har ikke mindre end 14 kategorier af stilarter at vælge imellem. Hvis du vælger Alabama, får du en typisk nordamerikansk stemning. Hvis du vælger Bossanova, får du et solidt håndværk med blonde detaljer i brasiliansk stil. Der findes et udvalg af rejsehængekøjer og også et udvalg til børn og babyer.

Der er hængekøjer spændt op på en træramme af FSC-træ. De tilgængelige rammer er fremstillet af lærketræ og stål. Du kan vælge mellem bomuld, økologisk bomuld og outdoor (polypropylen). Hængekøjerne fås i enkelt-, dobbelt- og kingsize-størrelse. Ikke alle varianter fås i alle stoffer, farver og størrelser, men der er et bredt udvalg at vælge imellem.

Ud over stel kan du købe myggenet, borde til at sætte i græsplænen ved siden af din hængekøje, ophæng, baldakiner til at spænde mellem træerne over din hængekøje og hynder i mange forskellige farver. Stifter Dorothee er stadig meget aktiv i sin virksomhed og styrer stadig selv salget af aktier.

La Siesta hængekøjer fås i utroligt mange forskellige varianter og er en meget populær løsning.


Venture Home hængekøje Nindra

Venture Home hængekøje Nindra

Tjek prisen på:

Venture Home er et svensk mærke, der har eksisteret siden 2014. Det blev grundlagt i Växjö, hvor hovedkvarteret stadig er beliggende i dag. Succesen var ikke til at forvente, og i dag sælger Venture Home møbler til indendørs og udendørs brug over hele verden. Møblerne er fine håndværk i en skandinavisk stil.

Venture Home Nindra er en luksuriøs hængekøje, der er fremstillet af et smuds- og vandafvisende stof. Den giver et meget blødt første indtryk og er yderst behagelig at ligge i. Selve måtten har en blød polstring, som gør hængekøjen helt vidunderlig at synke ned i. Det føles som at ligge på fluffy skyer.

Den tilhørende ramme er lavet af metal, og selve monteringen er relativt enkel. Hængekøjen er 299 cm lang og 104 cm bred.

Der er fastgjort ledninger mellem hængekøjens underside og stativet, så du ikke kan vælte, hvilket ellers kan ske, når du er søvnløs og skal ud af hængekøjen efter en dejlig lur i sommervarmen.

Hængekøjen kan bære en vægt på 180 kg, så hvis du ønsker at hygge dig under dit yndlingstræ sammen med en du holder af, er mulighederne her.

Nindra med den tilhørende stander giver et meget stilfuldt indtryk og vil passe til langt de fleste terrasser og haver.


Venture Home Heela hængekøje

Venture Home hængekøje Heela

Tjek prisen på:

Venture Home’s Heela hængekøje giver et romantisk første indtryk. Hængekøjen består af et smukt beige bomuldsstof. Når du strækker dig ud i denne smukke kreation med den bløde bomuld mod din hud, giver det virkelig en følelse af luksus, sommer og romantik. Når man ser på den, kan man tydeligt forestille sig en strand af hvide sten med det vilde, salte hav brølende i baggrunden. Hængekøjen er ophængt på en smuk buet træramme. 

Heela er 315 cm lang og 110 cm bred. Der er ingen dikkedarer eller blonder, det er der ikke brug for. Mødet mellem det lyse bomuldsstof og det levende træ skaber perfektion i al sin enkelhed.

Venture Home har en generel tråd af stilistisk renhed i hele sortimentet af produkter. Idéen og grundlaget for mærket stammer fra Växjö i Småland, og man kan gætte sig til, at meget af inspirationen er hentet fra den nordiske naturs enkelhed. Både i de ukomplicerede former og i de harmoniske, naturlige og rolige farver.

Hvis du køber Neela hængekøjen fra Swedish Venture Home, får du et smukt møbel at se på og et behageligt sted at hvile dig.


Venture Home Hængekøje Uno

Venture Home Hængekøje Uno

Tjek prisen på:

Uno-hængekøjen er en lys, enkel og smuk hængekøje vævet i et sparsomt mønster. Designet er nordisk og passer godt til barske strande, klipper og vores nordiske vegetation. Men når du hviler dine øjne på denne smukke hængekøje, går dine tanker lige så hurtigt til kokosnødder, palmer og de hvide strande i Caribien. Eller hvorfor ikke en malerisk landsby et sted langs Middelhavskysten.

Denne hængekøje passer næsten overalt. Det er også en smuk dekorativ detalje indendørs, eller måske endda som et funktionelt møbel til at se tv eller i et hjørne, hvor man kan læse.

Det er virkelig en smagssag, hvor meget du nyder at ligge på et net. Nogle synes, at det er helt vidunderligt, fordi det stimulerer musklerne og huden og lukker luft ind på en måde, som intet andet stof kan. Hvis du har det sådan, er Uno-hængekøjen perfekt!


Hamaca hængekøje

Ikke tilgængelig online

Hamaca er en familievirksomhed, der fremstiller hængekøjer i colombiansk stil. Den er fremstillet i Colombia af genbrugsbomuld. Den anvendte bomuld stammer fra tøj, der er brugt i USA, og som derefter forarbejdes i Mexico og leveres til fabrikken i Colombia.

Hamaca hængekøjerne har dejlige levende farver og fås både med træramme og i en blød kokon-lignende udgave. Sortimentet omfatter forskellige størrelser og også hængekøjer til børn. Der findes stel i stål eller træ samt andet tilbehør til at udstyre din hængekøje med.

Hamaca mener, at hængekøjer har lige så meget plads i hjemmet som i haven. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan du kan hænge din hængekøje op, og hvor den vil være mest drømmende at bruge.

Det er vidunderlige produkter, som du vil være mere end glad for at hænge op i din have og nyde sommeren. Det vævede stof giver en dejlig følelse mod huden, og med Hamacas kloge miljøtænkning giver stoffet også en varm fornemmelse for samvittigheden og følelsen af at have bidraget til noget godt for vores planet.


Vivere hængekøje

Ikke tilgængelig online

Vivere er en canadisk producent af hængekøjer og andre flotte haveprodukter. De fremstilles i Guelph, Ontario, Canada og sendes derefter ud til alle hjørner af verden.

Når det gælder hængekøjer, har Vivere et imponerende udvalg. Som hos alle andre producenter er der et stort udvalg af farver og størrelser. Men det, der får Vivere til at skille sig lidt mere ud, er udvalget af tekstiler.

Når du har besluttet dig for en hængekøje og har valgt Vivere, kan du vælge mellem deres hængekøjer i enten bomuld, mesh, polyester og sidst men ikke mindst hængekøjer i sunbrella-stof. Dette stof siges at være ekstra slidstærkt og i stand til at modstå elementerne, vind og solskin på en unik måde og føles lige så behageligt som bomuld mod huden.

Hvis du ikke har et egnet træ at arbejde med, kan du købe et stativ til din hængekøje. Du kan vælge mellem træ- eller metalstativer. Metalstativerne fås i hvid og sort. Vivere har en hængekøje til de fleste stilarter. Uanset om du er på udkig efter livlige farver eller en romantisk følelse i beige med blondedetaljer, kan du finde det hos Vivere.

Vivere har også en række campinghængekøjer i nylon, der er perfekte til en nat under stjernerne.


Hængekøje med eller uden stativ – hvad er bedst?

Den klassiske og nok smukkeste måde at hænge en hængekøje op på er mellem to træer. Det er den tidløse stil, som vi kender fra mange gamle film.

Hvis du vælger at hænge din hængekøje op på et hængekøjestativ, har du meget lidt arbejde foran dig med at hænge din hængekøje op, og du kan bevæge dig rundt i haven fra dag til dag eller fra time til time i harmoni med solens bevægelser.

Det er til dels et spørgsmål om smag, men nogle gange har man bare ikke de rigtige træer og bygninger at arbejde med, og så er disse stativer en gave fra himlen. Men det ene behøver ikke at udelukke det andet. Hvis du synes, det er besværet værd, kan du sagtens have begge dele og lade hængekøjen flytte rundt, hvor der er brug for den i øjeblikket. 

Endelig er der selvfølgelig den fordel, at du ikke har brug for et stativ, hvis du ønsker at kunne tage hængekøjen med dig på dine rejser, uanset hvor du tager hen. Det er en praktisk måde at sikre, at du har et behageligt sted at hvile dig i din taske.

Hvordan hænger man en hængekøje op?

Hvis du vælger et stativ eller en ramme til din hængekøje, er det meget enkelt at hænge den op. Alt, hvad du skal bruge til at hænge din hængekøje op med, er normalt inkluderet i disse stativer og stativer. Så er det eneste, du skal gøre, at vælge dit yndlingssted i haven, hængekøjen skal hænge fast i stativet og sætte dig til rette.

Hvis du hænger din hængekøje op mellem to træer, kan du bruge reb eller kæder, som du vikler rundt om træerne. Der findes også specielle bånd til at fastgøre omkring træer. Derefter kan du bruge karabinhager eller lignende til at fastgøre selve hængekøjen til rebet eller kæden.

Når du køber disse, skal du sørge for at finde ud af, om de kan bære vægten. Afstanden mellem fastgørelsespunkterne skal være ca. 90 % af hængekøjens samlede længde. En klassisk hængekøje, nethængekøje og rejsehængekøje bør hænge nogenlunde som en banan for at opnå den bedst mulige komfort.

De træer, du vælger, skal være robuste; et nyplantet træ vil sandsynligvis ikke sætte pris på sin rolle som hængekøjebærer, og du og træet vil sandsynligvis ende med at ligge på græsplænen i stedet.

Der findes forskellige ophængningssæt til din hængekøje, hvis du f.eks. ønsker at fastgøre den til en væg eller et loft. Det er vigtigt at huske, at væggen skal kunne bære din vægt, før du skruer beslagene fast, før du skruer dem fast.

En gipsvæg er måske ikke det bedste materiale at arbejde med, eller hvis du ønsker at fastgøre den til loftet i din terrasse, skal du finde ud af, om loftet kan bære den vægt. Selv med denne type ophæng skal afstanden mellem fastgørelsespunkterne være ca. 90 % af hængekøjens samlede længde, og det laveste punkt skal være ca. 40-50 cm over jorden, da du ikke ønsker at skrabe din bagdel på skråningen.


Se, om vi har nogle særlige tilbud lige nu!