Bedste hagesmæk 2024: Praktisk når børn begynder at spise

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Når børnene begynder at udforske maden på egen hånd, bliver det en smule rodet og uoverskueligt ved middagsbordet. Med et godt bib kan du i det mindste undgå det værste. Det er nyttigt både når du er ude og ikke har de samme faciliteter til at skifte og vaske dig, og når du er hjemme ved middagsbordet. I denne artikel anbefaler vi vores favoritter og nævner de bedste hagesmække lige nu!

Børn vi spiser bordet med hagesmæk på

Hvilken hagesmæk er bedst i test?

Den bedste blandt de langærmede hagesmækker er Knatteplock-langærmet bibs. Dette er et relativt nyt svensk mærke, som er blevet utroligt populært! God kombination af smukt design og god funktion.

Knatteplock Bib

Et andet godt tip er Konges Sløjd Hagesmæk. Fine produkter med meget unikt design fra Danmark.

Konges Sløjd Hagesmæk

Endelig må vi også fremhæve BabyBjörn’s hagesmække. De er prisbelønnede og af meget høj kvalitet. Kan også købes med matchende babyplader og meget mere.

BabyBjörn Baby Bib

Anmeldelser af 14 forskellige hagesmække

Her er en liste over alle de forskellige sorter, som vi har undersøgt. De er fremstillet af lidt forskellige materialer og har forskellige designs. Se, om nogle af disse ville passe til dit barn!

Knatteplock Langærmet hagesmæk

Knatteplock Bib

Tjek prisen på:

Det innovative svenske mærke Knatteplock har en produktserie, der er helt fokuseret på det lille barns møde med mad. Vi er meget glade, da det er en vigtig del af den måde, hvorpå vi tilbringer tid som familie og hygger os omkring middagsbordet.

Det er en god idé at lade børnene sidde med ved bordet og spise fra deres egne tallerkener, da de allerede i en tidlig alder får mulighed for at opleve maden med alle sanser.

De lærer, hvordan maden føles, lugter og smager, og de oplever både teksturer og smagsoplevelser. Selvfølgelig bliver det en smule rodet, så et hagesmæk i fuld længde er en god mulighed!

Knatteplock-serien har et bredt udvalg af designs at vælge imellem. De er meget søde i deres matte farvetoner og søde mønstre.

Desuden er de naturligvis meget funktionelle. De sidder meget godt på kroppen og giver fuld bevægelighed, samtidig med at de dækker kroppen, så de giver den bedst mulige beskyttelse mod spild.

Der er elastiske manchetter for at forhindre, at unødvendigt spild kan glide ind under. Hætten er nem at tage på og lukkes med trykknapper bagpå. Hurtig og nem at komme af og på.

Knatteplocks bibs er fremstillet af polyester og er nemme at holde rene. Mindre spild kan let tørres af med en klud. Hele hagesmækken kan om nødvendigt vaskes i maskine.

Alt i alt er dette et usædvanligt godt produkt, som vi er meget glade for at have fundet. Mærket er nyt for os, men Knatteplock har helt sikkert charmeret os med det enkle, men smukke design kombineret med fremragende funktion! Efter vores mening er det den bedste langærmede bib i øjeblikket!


Liewood Hagesmæk

Liewood-hagesmæk

Tjek prisen på:

Når vi taler om dansk design, må vi bestemt ikke glemme Liewood. De er kendt for deres unikke og smukke designprodukter til både babyer og større børn.

Blandt Liewoods hagesmækker finder vi varianter i mange forskellige designs og funktioner, alle med et smukt gennemtænkt design. Liewood har bibs i:

  • Silikone – Praktisk for nem rengøring
  • Polyester – tyndt og fint i genbrugsmateriale
  • Langærmede varianter – Fremstillet af genanvendt polyester

Liewood er et af vores yndlingsmærker, når det kommer til design og stil. Deres sortiment er utroligt, og hagesmækkene er både miljøvenlige og funktionelle. De bruger konsekvent Oeko-Tex-certificerede materialer og genbrugte stoffer til deres produkter.

Hvis du er lige så begejstret for Liewoods tidløse stil, vil du sikkert elske deres udvalg af hagesmække!


Hagesmæk med navn

Hagesmæk med navn

Tjek prisen på:

Disse hagesmækker er lavet af silikone og er både personlige og af høj kvalitet. Mange forældre foretrækker silikonelapper, fordi de er så nemme at skylle og vaske.

Det er rart at have personlige produkter til dit barn, hvilket også gør dette hagesmæk til en perfekt gave. Den er sød, og du ved, at den vil være praktisk.

Lagen sidder godt og kan justeres i størrelsen med de små knapper rundt om halsen. De fås i flere farver og har et enkelt, men flot all-over-design. Du skriver selv navnet på hjemmesiden og kan også tilføje små symboler, f.eks. hjerter, kongekroner eller bamser.

Dette er et utroligt smukt og personligt bib, som vi meget gerne anbefaler!


BabyBjörn Baby Bib

BabyBjörn Baby Bib

Tjek prisen på:

Disse hagesmække fra BabyBjörn er helt fantastiske. Vi har selv brugt dem og givet dem i gave til mange børnefamilier i årenes løb. Bibben er lavet af et giftfrit plastmateriale, der er utrolig nemt at passe. Den kan enten hurtigt og nemt tørres af med en klud, men kan også komme i opvaskemaskinen, hvis det er nødvendigt.

Takket være den bløde linning omkring halsen sidder hagesmækken behageligt. Den er fuldt justerbar, så hagesmækken kan tilpasses fuldt ud til dit barn. Den rasler ikke og bliver på plads uden at man lægger mærke til det. BabyBjörn’s hagesmæk har en smart lomme, der har den helt rigtige størrelse til at opsamle alt spild uden at være i vejen.

En meget positiv egenskab ved BabyBjörn er, at deres produkter løbende bliver testet grundigt for at sikre, at de ikke indeholder farlige stoffer i deres plast. De opfylder alle de høje standarder for børnesikkerhed i både Europa og USA.

BabyBjörn’s fine hagesmække kan købes enten enkeltvis eller i 2-pakke. Det er et kvalitetsprodukt fra en af markedets førende producenter af babyprodukter. Disse hagesmækker er også inkluderet i en pakke med BabyBjörn’s babyservietter. Vi anbefaler den også i vores artikel om den bedste ble til babyer.

Hvis du vil have et komfortabelt og nemt at passe på et hagesmæk, der opfylder alle de krav, du kan have til et hagesmæk, kan du ikke gå galt i byen med BabyBjörn-hagesmækker!


Done by Deer Hagesmække

Done by Deer Bib hagesmække

Tjek prisen på:

Done by Deer har mange gode bibs på markedet. Vi er især glade for deres vandtætte varianter i Oeko-Tex-certificeret polyester. De er meget nemme at vedligeholde og kan enten tørres af med en klud eller vaskes i maskinen ved 30 grader.

Som sædvanlig når det kommer til Done by Deer, har de søde farver og søde designs på deres produkter. Disse hagesmække er meget smukke og gør et godt stykke arbejde med at forhindre spild og snavs ved måltiderne. De er bundet med et bånd om halsen, så der er intet, der skurrer eller forårsager ubehag.

Kort sagt er dette en enkel, men meget sød hagesmæk, der gør, hvad den skal, og som er utrolig nem at bruge. Hvis du kan lide farverne og designet på disse, er Done by Deer-hagesmækken et godt valg for dig.


Konges Sløjd Hagesmæk

Konges Sløjd Hagesmæk

Tjek prisen på:

Konges Sløjd har et bredt udvalg af gode babyprodukter. Deres hagesmække er meget godt designet og stilfulde. De fås i mange forskellige designs, for eksempel:

  • Flamingo
  • Flamingoer, citroner osv.
  • Flamingoer Flamingoer

Konges har desuden en række hagesmække i både silikone og polyesterstof. Generelt er polyester blødere og generer sjældent barnet, der spiser, mens silikone har den fordel, at det er lettere at rengøre.

Uanset hvad, er vi meget imponerede over Konges Sløjd og deres smukt designede, men prisvenlige hagesmække til sultne små børn!


Sebra Hagesmække

Sebra Hagesmække

Tjek prisen på:

Disse hagesmækker fra Sebra har en meget smuk stil og adskiller sig fra mange andre hagesmækker både i udseende og design.

Hagesmækken fastgøres med trykknapper, hvilket både kan være en god og en dårlig ting. Det er godt, fordi det sidder godt fast og ikke slides som velcro. Samtidig kan det være vanskeligere at få den helt rigtige størrelse. Der er dog to positioner, så du kan justere den lidt, og den passer fint til de fleste børn.

Sebra-servietter er ekstremt nemme at rengøre, fordi de er lavet af plastik. Du kan hurtigt tørre eller vaske hele hagesmækken i hånden, hvis det er nødvendigt. Bibben er meget tynd og kan foldes sammen, så når dit barn er færdig med at spise, kan du nemt folde den sammen for at opsamle eventuelt spild. Praktisk og let.

Vi sætter pris på det flotte design og funktionaliteten ved at have denne type enkle plastikhagesmæk. De sælges i 2-pakninger, og hvis du vil have et rigtig praktisk par, kan vi varmt anbefale Sebra-hagesmækkerne.


Bamse hagesmæk med ærme

Bamse hagesmæk med ærme

Tjek prisen på:

Enkel, men meget praktisk og billig hagesmæk med ærmer fra Rätt Start. På forsiden har den et flot print med Bamse-motiv.

Hele hagesmækken er lavet af et vandafvisende polyestermateriale. Den er helt fri for giftige stoffer som f.eks. PVC og phthalater. Den er fastgjort med en snor, der bindes bag nakken.

Right Start-hagesmækken er en meget enkel og tynd hagesmæk, men den er meget praktisk og nem at bruge. Den er velegnet fra ca. 6 måneder og er fantastisk både som hagesmæk ved spisebordet og som forklæde til akvarelmaling og håndarbejde.

Hvis du vil have en god billig hagesmæk med ærmer, er Rätt Start Bamse helt sikkert et godt valg. Det er meget billigt, og du vil sandsynligvis få meget brug for det i mange år fremover. Til den pris finder du nok ikke mange bedre bibs med ærmer!


SootheTIME Forklæde/Overtræk

SootheTIME Forklæde Overtræk

Tjek prisen på:

Dette søde hagesmæk er som et helt forklæde med aftagelige ærmer. Den har en lomme på forsiden til opsamling af spild. Med SootheTIME-hagesmækken kan du beskytte hele din babys krop og tøj mod spild og gøre det nemmere at vaske det efter måltiderne.

Fordi denne beklædningsgenstand er så rummelig, kan den bruges både som hagesmæk og som et almindeligt forklæde, når dit barn bliver lidt større. Meget fleksibel og praktisk i en nøddeskal. Det kan vaskes i maskine ved 40 grader og er let at holde rent.

Hvis du vil have en enkel, men sød hagesmæk med ærmer, er SootheTIME en god mulighed, der er funktionel og sød.


CeLaVi Bib med ærmer

CeLaVi Bib med ærmer

Tjek prisen på:

Dette praktiske forklæde fra CeLaVi er meget praktisk og meget stilfuldt i sine lyse og muntre farver. De findes i mange forskellige farver, så se hvilken du bedst kan lide!

CeLaVi-hagesmækken er fremstillet af en blanding af polyester og polyurethan. Den er meget nem at passe, og takket være overfladebehandlingen er den vandtæt. Du kan hurtigt fjerne spildt mad og drikkevarer ved at tørre det af med en fugtig klud.

På forsiden er der en smart lomme til at opsamle spildt mad. For enden af ærmerne er der elastiske manchetter for at holde dem på plads. Krogklappen holdes på plads med snore, der bindes i nakken.

Det er et meget flot hagesmæk/forklæde, og det er prydet med mærkets elefantlogo på brystet. Vi anbefaler kraftigt CeLaVi Bib med ærmer. Virksomheden har en rigtig god sans for design, og dette er helt klart et kvalitetsprodukt!


Baby mønstrede 7 dage om ugen hagesmække

Baby mønstrede 7 dage om ugen hagesmække

Tjek prisen på:

Meget enkelt bib, men samtidig meget funktionelt og billigt. De kommer i en pakke med syv stk., så du kan nemt bruge en til hver dag hele ugen igennem. De kan også vaskes i maskinen, så du kan hurtigt vaske hele pakken og starte forfra i næste uge. Praktisk og praktisk!

Læbeservietterne er fremstillet af 65 % bomuld og 35 % polyester. De kan nemt fastgøres med velcro i nakken og er meget nemme at bruge. De har et sødt design med sjove figurer på forsiden.

Til en vis grad får man, hvad man betaler for, og de er tydeligvis ret enkle og tynde. Men de gør deres arbejde og holder din krop og dit tøj rent fra spild. Disse hagesmække er en utrolig billig løsning, hvis du vil gøre det nemt for dig selv og ikke behøver at vaske så ofte! Vi kan godt lide det, og det er vores valg som de mest overkommelige bibs!


Pippi Tørklæde Hagesmæk

Pippi Tørklæde Hagesmæk

Tjek prisen på:

Dette er ikke en klassisk hagesmæk efter nogen almindelig definition, men vi benytter alligevel lejligheden til at anbefale disse skønne tørklæder fra Pippi. De er også kendt som drybibs og kan både fungere som varmende beklædning og beskytte dit barns tøj mod savl. De er derfor primært beregnet til små børn, der har meget spyt.

Det er ofte meget praktisk at have et par af disse med sig, når man har små børn. Det er en praktisk beklædningsgenstand, der kan bruges som hagesmæk, når du er ude at spise, som en klud, når det er nødvendigt, eller som en beklædningsgenstand og savlstopper.

De fleste af os på Børnebloggen har længe fundet Pippi-tørklædet praktisk at have ved hånden. Derfor benytter vi lejligheden til at anbefale den også her blandt alle de sædvanlige bibs.


Bamse Hagesmæk

Bamse Hagesmæk

Tjek prisen på:

Enkelt, men rigtig fint hagesmæk med den svenske yndlingsbjørn Bamse. Denne bib fra Rätt Start er ret enkel, men samtidig meget funktionel og godt designet.

Den er fremstillet af Oeko-Tex-certificeret polyester og har en vandafvisende overflade. Den er let at fastgøre med et velcrospænde. På maven er der en spildlomme, der nemt opsamler det, der glider ned ad hagesmækken.

Hvis dit barn er blevet introduceret til Bamse, vil dette hagesmæk sikkert hurtigt blive en favorit. Nogle gange er tricket til at få børn til at bruge hagesmække simpelthen at bruge velkendte og elskede motiver.

Vi er glade for dette hagesmæk og anbefaler alle småbørnsforældre at have et eller to fine hagesmække med Bamse derhjemme for at få mere hygge og mindre spild ved middagsbordet.


Buddy & Hope Hagesmække

Buddy & Hope Hagesmække

Tjek prisen på:

Sødt hagesmæk med ærmer fra et svensk mærke med god sans for design af babytøj og tilbehør til børnefamilier.

Det er en praktisk beklædningsgenstand med en fuld front og ærmer. Du trækker hagesmækken på som et forklæde og lukker den med velcro bagpå. Stoffet indeni er blødt og behageligt, og ydersiden er lavet af et materiale, der er let at vedligeholde, vandafvisende og let at holde rent.

Buddy & Hope-hagesmækken er fremstillet af polyester og polyurethan og kan vaskes i maskine ved 40 grader. Den fås i mange flotte farver og sælges i 2-pakninger. I sættet får du matchende hagesmækker, et med prikkemønster og et ensfarvet.

Vi kan godt lide denne flotte og elegante stil med enkle detaljer og beroligende matte toner. Dette er et kvalitetsprodukt, og det er meget nemt og praktisk at bruge en hagesmæk, der bæres over armene.

Dette er vores favorit blandt hagesmækkerne med ærmer. Hvis du vil have et par flotte, funktionelle hagesmækker, der holder dit barn rent og pænt ved middagsbordet, er Buddy & Hope-hagesmækken en rigtig god mulighed.


Spørgsmål og svar om hagesmæk

Her er svarene på nogle almindelige spørgsmål, som forældre kan have om hagesmække.

Hvilken slags hagesmæk er bedst?

En hagesmæk med ærmer, der dækker hele forsiden, er den bedste måde at beskytte mod spild på. Det kan dog være mere praktisk at bruge et simpelt hagesmæk, der sættes fast om halsen. Begge dele har deres fordele og ulemper. Det vigtigste er at vælge en type, der er nem at vaske. Så uanset hvilken type bib du vælger, vil det normalt fungere godt.

Kan man vaske et hagesmæk i opvaskemaskinen?

Nogle hagesmækker kan vaskes i maskinen, andre i vaskemaskinen. Der findes også sorter, som kun bør vaskes i hånden. Af dem, vi anbefaler, anbefales BabyBjörn-hagesmækken til opvaskemaskinen.

Hvor længe har babyer hagesmæk på?

De fleste bruger hagesmæk, indtil deres barn er mellem 1 og 2 år gammelt. Det varierer naturligvis meget fra barn til barn. Hvis barnet er tilbøjeligt til at spilde, og det bliver lidt rodet, er det praktisk for forældrene at bruge en hagesmæk.

Når børnene begynder i børnehaveklassen, lærer de at spise uden hagesmæk, men det er normalt fint, uanset hvad du har gjort derhjemme inden da.

Fra hvilken alder bruger børn hagesmække?

Fra ca. 6 måneder. Mange mennesker kan lide at bruge en tørklæde, fra de er et par måneder gamle. Hagesmækken kommer normalt i spil, når barnet begynder at sidde op og kan være med til at smage på maden ved middagsbordet.

Det sker oftest, når barnet er omkring seks måneder gammelt, og det er her, at det første hagesmæk normalt bruges.


Her finder du flere artikler om børn og mad!