Bedste hjelm til små børn 2024: Hjelme med grønt spænde til leg og sport

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Hvis børn bærer hjelm under leg, anbefales det, at de bruger en hjelm med grønt spænde op til 7-årsalderen. Denne type spænde åbnes, hvis barnet sidder fast og bliver fanget i hjelmen. Der findes hjelme til sport, leg og cykling med et grønt spænde. Her anbefaler vi vores favoritter og de bedste børnehjelme med grønne spænder!

Test af de bedste hjelme til små børn

Hvilken hjelm med grønt spænde er bedst i test?

En af de allerbedste hjelme til alle mulige formål er Stiga Play. Den sidder fantastisk godt på hovedet og er velegnet til alle årstider. Perfekt til både leg, cykling og kælkebakken.

En anden stor favorit, som er utrolig populær, er Jofa Multisport Helmet 715 LS. Den er perfekt til slædekørsel og vinterlege, da den leveres med en ekstra indvendig hætte, der holder dine ører varme.

Hvis du ønsker en cykelhjelm til små børn, kan vi anbefale ABUS Smiley 2.0, som er en rigtig fin cykelhjelm til de små.

Læs videre for at få mere at vide om alle de børnehjelme, vi har undersøgt. Nederst i artiklen finder du også en størrelsesguide og svar på nogle almindelige spørgsmål om børnehjelme.

Anmeldelser og oplysninger om 9 forskellige legehjelme til børn

Her er et nærmere kig på alle 9 hjelme med grønne spænder til små børn.


Stiga Play hjelm

Stiga Play hjelm

Tjek prisen på:

Dette er en meget populær hjelm til børn, som er ideel til de fleste aktiviteter. Den er velegnet til børn fra 0-7 år og fås i to størrelser:

 • Lille: 48-52
 • Medium 52-56

Stiga Play er en fremragende hjelm til de fleste aktiviteter, som de unge er vant til, f.eks:

 • Udendørs spil
 • Cykling
 • Løbehjul
 • Slædekørsel

Hjelmen har lufthuller både på toppen og på forsiden og bagsiden. Det gør hjelmen luftig og behagelig at have på om sommeren. Den er naturligvis også fremragende til brug om vinteren, når den bæres med en hat.

Stigas spillehjelme er udstyret med såkaldt EPP (ekspanderet polypropylen). Det er en beskyttelse, der gør det muligt for hjelmen at modstå flere stød uden at gå i stykker eller at skulle udskiftes. Inde i hjelmen er der en meget blød og behagelig polstring, som gør det behageligt at have den på, selv i længere tid. Du kan naturligvis justere hjelmen med en elastik, så den passer perfekt til dit barns hoved.

Disse hjelme er helt klart nogle af de mest populære på markedet. De er komfortable, giver god beskyttelse og fås i en række flotte farver. Hvis du ønsker en legehjelm, der er rimeligt prissat og passer til næsten alle børn, er Stiga Play et rigtig godt standardvalg!


Stiga Play + hjelm med MIPS

Stiga Play+ MIPS Hjelm

Tjek prisen på:

Denne hjelm ligner den klassiske Stiga Play, men er designet med beskyttelse fra integreret MIPS-teknologi. MIPS er den svensk udviklede beskyttelsesteknologi, der er blevet anerkendt verden over for sin fænomenale hovedbeskyttelse.

MIPS er en avanceret teknologi, der fungerer ved at skabe et lag mellem hjelmens skal og foringen med lav friktion i mellem. Den følger hovedets bevægelser, og i tilfælde af et slag mod hovedet beskytter MIPS uanset slagets retning, hvilket reducerer risikoen for slag mod hjernen. Dette anses ofte for at være den gyldne standard inden for hovedbeskyttelsesudstyr til mange forskellige sportsgrene.

Ellers er hjelmen meget Stiga Play og er både stilfuld og komfortabel. Det kan være lidt sværere at få fat i den, da den nogle gange er udsolgt. Desuden fås den normalt ikke i så mange farver. Stiga Play + med MIPS er dog den legehjelm med langt den bedste hovedbeskyttelse af alle hjelme.

Hvis du har råd til at bruge lidt ekstra penge, er Stiga Play+ med MIPS en fantastisk hjelm. Den opfylder alle kriterierne for børnehjelme med hensyn til beskyttelse og sikkerhed, og den er desuden en fantastisk komfortabel og flot hjelm, som børn normalt nyder at have på.


Jofa Multisport-hjelm 415 S

Jofa 415 Multisportshjelm

Tjek prisen på:

Her har vi en anden meget populær hjelm til børn. Jofa var engang et af verdens mest populære mærker af ishockeyhjelme.

Det svenske firma blev derefter opkøbt af Reebok, og de stoppede med at fremstille de klassiske ishockeyhjelme. Men Jofa Multisport-hjelmen til børn med grønt spænde er stadig på markedet. Den fås i to modeller: 415 og 715 LS. Vi ser først på 415-modellen.

Jofa Multisport hjelm 415 fås i to størrelser:

 • Lille: 48,5 – 52,5 cm
 • Medium: 51,5 – 55,5 cm

Hjelmens skal består af to dele og kan justeres ved at løsne skruerne. Hjelmen ligner i store træk Jofa’s anden hjelm 715.

Jofa 415 multisporthjelmen er i hvert fald meget populær og er både komfortabel og giver god beskyttelse. Den er fantastisk om vinteren med en hat under, og om foråret og sommeren. Den kan bruges som cykelhjelm, til slædekørsel og alle mulige spil og aktiviteter, der kræver en hjelm på hovedet.

Desuden er Jofa 415 S en meget prisvenlig hjelm, hvilket er en stor grund til, at så mange vælger netop denne hjelm. Du får simpelthen meget høj kvalitet for pengene!


Jofa Multisport-hjelm 715 LS

Jofa 715 LS Multisportshjelm

Tjek prisen på:

Jofa Multisport Hjelm 715 LS er en stilfuld, komfortabel og veldesignet børnehjelm med mange gode kvaliteter. En af de store fordele ved denne hjelm, sammenlignet med deres andre hjelme og mange andre lignende varianter, er muligheden for hurtigt at justere størrelsen.

På bagsiden er der et “Fit System”-hjul, hvor du kan foretage fine justeringer af størrelsen, så den passer så behageligt som muligt. Jofa 715 LS fås i følgende størrelser:

 • Lille: 45,5 – 52,5 cm
 • Medium: 51,5 – 55,5 cm

En anden rigtig god detalje ved denne hjelm er, at den leveres med en indvendig hætte, der holder dit hoved og dine ører varme. Hætten kan tages af, hvis hjelmen skal bruges i de varmere årstider, og den fungerer godt som beskyttelse mod kulde om efteråret og vinteren. Hvis det bliver rigtig koldt, kan det være nødvendigt med en ekstra hue.

Dette er en velkonstrueret hjelm, der er velegnet til de fleste aktiviteter for små børn. Det er også en rigtig flot hjelm, og alle de små detaljer gør den til en af de bedste all-round børnehjelme med grønt spænde.

Hvad er forskellen mellem Jofa 415 S og Jofa 715 LS?

Forskellene på disse multisporthjelme fra Jofa er:

 • Størrelserne varierer med nogle få centimeter.
 • Jofa 715 har et drejehjul på bagsiden, så du hurtigt kan justere størrelsen.
 • Jofa 715 LS leveres med en indvendig hætte med ørebeskyttelse. Den er ikke tilgængelig for model 415.
 • Der er også en lille forskel i pris, design og farvemuligheder.

Abus Smiley 2.0

Abus Smiley 2.0

Tjek prisen på:

Dette er en rigtig god cykelhjelm, der er specielt designet til små børn, der skal komme rundt på cykel. Den er perfekt, når dit barn lærer at cykle eller køre på scooter, eller når det sidder i cykelstolen eller barnevognen.

En af de store fordele ved Abus Smiley 2.0 er, at den kan justeres på flere måder, så den passer perfekt på barnets hoved. Den har et spænde under hagen og en lille blød polstring, der gør den behagelig at have på.

Desuden har den det, som producenterne kalder Zoom-justeringssystemet. Der er en lille drejeknap bagpå, hvor du forsigtigt kan justere hjelmens pasform, så den er perfekt.

Andre gode funktioner på hjelmen omfatter lufthuller til ventilation og reflekser som en smart ekstra detalje. Det lidt længere skjold på forsiden giver ekstra beskyttelse af ansigtet, og hjelmens bagside er flad, så den er behagelig at bruge, når barnet sidder på cykelsædet eller i en cykelanhænger.

Alt i alt er Abus Smiley 2.0 en vidunderlig komfortabel og velsiddende cykelhjelm til små børn. Takket være det grønne spænde er det en perfekt første cykelhjelm, som vi helt klart kan anbefale. Også et stort plus for det stilfulde og legende design i forskellige farvemuligheder!


Met Elfo & Genio

Met Elfo

Tjek prisen på:

Met Elfo og Met Genio er fremragende cykelhjelme til små børn, der er begyndt at komme rundt på egen hånd på cyklen. Hjelmen er især nyttig om sommeren, da den har meget god ventilation og flere smarte funktioner. Forskellene mellem Met Elfo og Met Genio er størrelsen:

 • Elfo: Størrelse 46-53 cm
 • Genio: Størrelse 52-57 cm

Desuden er der en lille forskel i vægt, da Elfo vejer 230 g og Genio vejer 250 g.

I de forreste ventilationshuller på disse hjelme er der en insektskærm. Hjelmens bagside er flad, så den fungerer godt, når barnet sidder ned i barnestolen eller i en cykelvogn. Hjelmen kan også justeres i nakken med praktisk mikrojustering. Der er også en LED-lampe bagpå for at give ekstra synlighed i trafikken.

Met-mærket stammer fra Italien, hvor de designer og udvikler deres produkter. De er kendt for deres kvalitetshjelme og andet beskyttelsesudstyr til ekstreme sportsgrene som mountainbiking og meget mere. Det er et pålideligt mærke, når det gælder sikkerhed, og Met Elfo har et godt design i sin beskyttelsesanordning, der afleder kraften væk fra barnets følsomme fontaneller i hovedet.

Alt i alt er Met Elfo eller Genio en rigtig god cykelhjelm til børn, specielt tilpasset de yngre cyklister, med det grønne spænde. En pålidelig hjelm fra et kvalitetsmærke i branchen i en nøddeskal!


Limar 224

Limar 224

Tjek prisen på:

Dette er en cykelhjelm specielt til de helt små. Den fås i størrelser, der passer til børn op til ca. 5 år.

Limar er et italiensk firma, der har fremstillet cykelhjelme i over 30 år. De er bl.a. kendt for deres utroligt lette hjelme, som er minimalistiske i deres design, men som stadig giver enestående hovedbeskyttelse.

Limar 224 er en letvægtshjelm, der vejer 240 gram. Den er ideel til forår og sommer med god ventilation hele vejen rundt om hjelmen. Inde i hjelmen er der bløde puder, der ligger godt mod hovedet og er også antibakterielle, så hjelmen holdes frisk.

Spændet på Limars hjelme kalder de Competition+ System. Det er et system, der er nemt at justere, så du hurtigt og nemt kan tilpasse størrelsen på din hjelm. Den er også meget let og vejer næsten ingenting.

Det kan være lidt svært at finde Limar 224-hjelmen nogle gange, da den ikke altid er på lager. Nogle gange kan den fås til en god pris, så kig forbi, hvis du har brug for en cykelhjelm i rigtig flotte farver!


Republic Play hjelm

Republic Play hjelm

Tjek prisen på:

Dette er en rigtig flot hjelm med et design, der minder om en typisk skihjelm. Den er perfekt til vintersport og leg i sneen og på pisterne. Den er perfekt til små børn og har selvfølgelig et grønt spænde, ligesom resten af hjelmene i denne artikel.

Hjelmen fås i flere størrelser fra 48 op til 54. Hvis hjelmen skal bruges om vinteren, er det en god idé at regne med, at huen passer under hjelmen.

Alt i alt giver Republic en god beskyttelse omkring hele hovedet og er fastgjort under hagen. Du kan justere størrelsen på remmen for at få den rigtige pasform.

Alt i alt er dette en god hjelm, selv om den ikke har nogen særlige funktioner, der gør den speciel. Det er en enkel, men virkelig flot hjelm. Det er også billigt og passer de fleste børn godt, hvilket gør det til et godt budgetalternativ.


Stoy Play hjelm

Stoy Play hjelm

Tjek prisen på:

Dette er en rigtig flot hjelm fra et måske mindre kendt mærke. Stoy er et af de mærker, der ejes af Scandinavian Kids Group, en svensk virksomhed, som udvikler og sælger alle former for tøj og gadgets til børn.

Stoy legehjelmene er velegnet til børn mellem 3 og 6 år. De har det grønne spænde og er CE-mærkede og opfylder kravene i sikkerhedsstandarden EN 1080:2013-2, den svenske standardmærkning, der kræves for hjelme til små børn.

Inde i hjelmen er der bløde puder, som gør den behagelig at have på og beskytter hovedet. De kan fjernes, f.eks. hvis hjelmen er fugtig og skal luftes ud.

Stoy-hjelme er populære til børn, der kører på scooter, løbehjul eller lignende aktiviteter. Det er ikke en særlig varm hjelm, men med en god hat under den kan den også bruges om vinteren.

Alt i alt er Stoy en meget godt designet hjelm, faktisk en af de bedre modeller efter vores mening. De passer godt og tjener deres formål. En helt ok standard hjelm til børn, med grønt spænde og rigtig flot design!


Hvad betyder det, at en hjelm har et grønt spænde?

Et grønt spænde er designet til at frigøre den belastning, der ville opstå, hvis barnet sidder fast på en sådan måde, at det bliver hængende i hjelmen. Dette minimerer risikoen for, at barnet bliver kvalt af hjelmen i en sådan ulykke. Det er det, der adskiller hjelme med et grønt spænde fra andre børnehjelme.

Der er ingen lov, der kræver, at børn skal bære denne type hjelm, men der er stærke anbefalinger fra mange sider om, at børn op til 7 år bør bære en hjelm med et grønt spænde. I Sverige anbefales den bl.a. af:

 • Trafikverket
 • Det svenske forbrugeragentur
 • Den nationale sammenslutning til fremme af trafiksikkerhed (NTF)
 • Cykelindustrien
 • Forsikringsselskabet Folksam

Hvilken hjelm er bedst til slædekørsel?

Jofa Multisport-hjelm 715 LS er bedst egnet til vinter og slædekørsel. Den passer perfekt, er nem at justere og leveres også med en særlig indvendig hætte, der er tilpasset til brug om vinteren.

Har børn brug for hjelme i børnehaven?

De fleste børnehaver beder normalt forældrene om at anskaffe hjelme til deres børn om vinteren. Så skal du bare bede om en hjelm med et grønt spænde, fordi det er det sikreste for børn i førskolealderen.

Hjelmen bruges, når børn skal på kælketur og lignende. Nogle gange kan der også være meget is, hvor børnene leger, så det er som regel en god idé at lade børnene bære hjelm hele tiden, når de leger udenfor i børnehaven.

Mange børnehaver har hjelme til låns, men det er ikke altid. Hvis du har råd til at investere i en småbørnshjelm, er det fornuftigt at gøre det. Sørg for at mærke hjelmen med dit barns navn for at undgå risikoen for, at den bliver væk eller forlagt.

I hvilken alder skal børn bære en hjelm med et grønt spænde?

Hjelme med grønt spænde anbefales til alle børn fra 0-7 år. Dette gælder både cykelhjelme og andre lege- og sportshjelme til små børn.

Hvilken størrelse hjelm skal børn have på? (Størrelsesguide for børnehjelme)

Størrelsen på hjelme måles i centimeter. Du kan prøve at måle omkredsen af dit barns hoved med et målebånd. Det er også muligt at bruge et stykke snor og derefter måle længden med en lineal eller lignende.

Cirka størrelser og dimensioner på hjelme til børn ser således ud:

 • 0-3 år: 44-52 centimeter
 • 2-7 år: 44-57 centimeter
 • 5-12 år: 52-60 centimeter

Når det kommer til børns legehjelme med grønt spænde, fås de normalt i størrelser, der passer til enten børn mellem 1-3 år eller børn på 4-7 år ca.


Her finder du flere artikler om leg og legetøj!