Bedste multivitamin til børn 2024: Tips om næringsrige tabletter og gummier

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Som forælder er det let at bekymre sig om, hvorvidt dine børn får nok vitaminer og mineraler. Det gør de som regel, og en afbalanceret kost dækker alt, hvad de har brug for. Men nogle gange er det rart at være på den sikre side og give dem nogle ekstra multivitaminer. Her er vores tips om de bedste multivitamintilskud til børn!

Et billede af en flaske multivitamin med forskellige vitaminer, der kommer ud af den. Dette er en vigtig kilde til essentielle næringsstoffer til børn, deres helbred og vækst.

Hvilken multivitamin til børn er bedst i test?

Vigtigt: For at sikre sikker og effektiv anvendelse af kosttilskud bør den angivne maksimale daglige dosis ikke overskrides. Det skal understreges, at kosttilskud bør betragtes som et supplement til en velafbalanceret diæt og bør holdes udenfor børns rækkevidde.


Det mest komplette tilskud, i form af velsmagende vingummier, er MaxMedix Multivitamin Gummies til børn. Det er et af de få multivitamintilskud, der også indeholder gavnlige omega-3-fedtstoffer.

✅ Vitaminer, mineraler og omega-3

WeightWorld Multivitamin Vingummi til børn

Et af de bedste standardvalg er Kids Zoo Multivitamin. De indeholder de mest grundlæggende vitaminer og er efter vores mening det mest velsmagende valg!

✅ Meget velsmagende

Kids Zoo Multivitamin

Hvis du ønsker vitaminer i flydende form, kan vi varmt anbefale Pediakid 22 vitaminer og mineraler. Et meget komplet kosttilskud uden unødvendige tilsætningsstoffer, smags- og farvestoffer.

✅ Godt alternativ i flydende form

Pediakid 22 Vitaminer & Mineraler - Flydende kosttilskud til børn

Et andet unikt produkt, som vi kan lide, er multivitaminer i pulverform fra firmaet Helhetshälsa. Et meget komplet pulver, der smager godt og er let at dosere!

✅ Let dosering i pulverform

Helhetshälsa Dunderpulver

Du kan finde mange flere multivitaminer til børn længere nede i artiklen!

Se også vores guide til omega-3 kosttilskud til børn!

Gennemgang af mange multivitamintilskud til børn

Her ser vi på en række multivitamin- og mineraltilskud, der er beregnet til børn. Vi ser på parametre som ernæringsværdi, smag, doseringsform og prisbillighed. Vi vurderer også mærket og virksomheden ud fra deres brancheerfaring, troværdighed og værdier.

Husk på, at kosttilskud ikke skal erstatte en nærende og varieret kost, men kun skal betragtes som et supplement. Opbevar altid multivitaminer uden for børns rækkevidde. Overskrid aldrig den anbefalede dosis, og rådfør dig med en professionel sundhedsplejerske, hvis dit barn har allergier eller sygdomme, før du indtager kosttilskud.

Kids Zoo Multivitamin

Kids Zoo Multivitamin

Tjek prisen hos:

Næringsstof:Mængde pr. 1 tablet (% af RI) :
Vitamin A365 µg (46%)
Niacin (B3)8 mg (50%)
Vitamin B56 mg (100%)
Vitamin B122,5 µg (100%)
Biotin50 µg (100%)
Folinsyre200 µg (100%)
Vitamin C80 mg (100%)
Vitamin D35 µg (100%)
Vitamin E12 mg (100%)

Dette er et velafbalanceret vitamintilskud til børn, der fokuserer på de vigtigste B-vitaminer, men også indeholder D-vitamin og nogle få andre vitaminer. Kids Zoo er en favorit hos os, og mange andre børn, når det gælder smagsvarianter. De formår at lave utroligt velsmagende kosttilskud til børn. Måske er det fordi de undgår sødemidler og i stedet bruger naturlige smagsstoffer og lidt ægte sukker.

Kids Zoo Multivitamin er overkommelig, da én vingummi bamse indeholder en god daglig dosis af mange forskellige vitaminer. En dåse rækker til to måneder og er nem at dosere. Det er normalt et populært vitaminslik til at tage efter aftensmaden, som en velsmagende rutine for børn at huske.

En anden værdsat detalje ved Kids Zoo er, at de kun bruger naturlige farver og aromaer i deres børnevenlige kosttilskud. Det føles sundt, og alligevel har de en god smag og en god holdbarhed.

Kids Zoo Multivitamin er måske ikke det mest komplette kosttilskud til børn, men hvis du gerne vil holde det simpelt og samtidig meget velsmagende, er dette et godt alternativ, der dækker det væsentlige!


Livol Multivitamin Børn

Livol Multivitamin Børn

Tjek prisen hos:

Daglig dosisMængdeEnhedRI
Vitamin A365µg46%
Vitamin D10µg200%
Vitamin E5mg42%
Vitamin C40mg50%
Thiamin (B1)0,7mg64%
Riboflavin (B2)0,8mg57%
Niacin9mg56%
B60,8mg57%
Folinsyre75µg38%
Vitamin B121µg40%
Pantothensyre (B5)2mg33%
Magnesium56,3mg15%
Jern2,1mg15%
Zink2mg20%
Selen20µg36%
Molybdæn17µg34%

Fås i forskellige smagsvarianter:

  • Frugt
  • Jordbær
  • Cola

Vi anbefaler Livol Multivitamin Børn med jordbærsmag som et velsmagende og effektivt tilskud til at opfylde børns daglige behov for vitaminer og mineraler. Tyggetabletten har en lokkende sød jordbærsmag, som børn vil nyde.

Denne multivitamintablet indeholder i alt 11 vitaminer og 5 mineraler, herunder vigtige næringsstoffer som D-vitamin, der bidrager til normal vækst og knogleudvikling samt et sundt immunsystem. Derudover indeholder kosttilskuddet syv forskellige B-vitaminer, C-, D- og E-vitaminer samt jern, som kan understøtte den kognitive udvikling.

Det er også vigtigt at bemærke, at Livol Multivitamin Børn fås i en variant med frugtsmag. En tablet dagligt i forbindelse med et måltid er den anbefalede dosis til børn i alderen 3 til 10 år.

Med 150 tyggetabletter pr. flaske er Livol Multivitamin Børn et praktisk og langtidsholdbart kosttilskud til dit barn. Alt i alt anbefaler vi på det kraftigste Livol Multivitamin Børn til forældre, der ønsker at støtte deres barns sunde vækst og udvikling.


Elexir Pharma MultiBombisar Chewables

Elexir Pharma MultiBombisar Chewables

Tjek prisen hos:

Næringsstof:Mængde pr. 1 tablet (% af RI) :
Vitamin A200 µg RE (25%)
Vitamin B10,45 mg (41%)
Vitamin B20,5 mg (36%)
Vitamin B36 mg (38%)
Vitamin B52,5 mg (42%)
Vitamin B60,5 mg (36%)
Vitamin B120,8 µg (32%)
Biotin15 µg (30%)
Folinsyre80 µg (40%)
Vitamin C20 mg (25%)
Vitamin D5 µg (100%)
Vitamin E3 mg (25%)
Zink4 mg (40%)
Jod45 µg (30%)
Selen20 µg (36%)
Bacillus Coagulans250M

Her har vi et interessant og unikt multivitamintilskud til børn. Det skiller sig ud, fordi det ud over vitaminer og mineraler også indeholder mavesyrebakterier, der fremmer en god mavesundhed.

Disse vitamintabletter kommer i form af små røde “bomber”, der er sprængfyldt med godhed. Doseringen til børn er kun én om dagen, så en pakke rækker til ca. to måneder.

Indholdet er bredt og doserne er moderate, så tilskuddet er velegnet til alle børn som supplement til en afbalanceret og sund kost. Tabletterne indeholder i alt 12 vitaminer, 3 mineraler og gavnlige mavebakterier.

Det er netop mælkesyrebakterierne i kosttilskuddet, der gør det unikt. Elexir har anvendt en bakteriestamme kaldet bacillus coagulans. Dette er en velundersøgt bakteriekultur, som er sikker for både børn og voksne, og som ofte indgår i produkter, der skal fremme en god tarmflora. Hvordan vi har det i maven kan potentielt påvirke mange dele af vores velbefindende generelt, hvorfor dette er et interessant supplement.

Ellers er Elexir Pharma Multi-Bombis et rigtig godt og velafbalanceret vitamintilskud til børn, som vi bestemt kan anbefale. De smager og gør godt, og er bestemt værd at prøve. De er lidt dyrere end de billigste varianter, men i betragtning af at de holder ret længe, er de alligevel ganske overkommelige.


MaxMedix Multivitamin Gummies til børn

WeightWorld Multivitamin Vingummi til børn
Indhold per servering (2 Gummies)Mængde pr. 1 tablet (% af RI)
C-vitamin (askorbinsyre)18 mg (23%)
E-vitamin (tocopherolacetat)15 IU (88%)
B5-Vitamin (Pantothensyre som D-Calciumpanthonate)5 mg (83%)
B3-vitamin (niacin)4 mg (25%)
Zinkcitrat2.2 mg (22%)
B6-vitamin (pyridoxinhydrochlorid)0.7 mg (50%)
A-vitamin (retinylacetat)400 mcg (50%)
B9-vitamin (folinsyre)240 mcg (120%)
B1-Vitamin (thiamin som thiaminhydrochlorid)0.2 mg (18%)
B2-vitamin0.2 mg (14%)
B7-Vitamin (Biotin Som D-Biotin)60 mcg (120%)
Jod37 mcg (25%)
D3-vitamin (kilde: Lanolin)400 IU (200%)
B12-vitamin (som cyanocobalamin)4 mcg (160%)
Hørfrø (Oil)30 mg (NRV ikke angivet)
Omega 330 mg (NRV ikke angivet)
Omega 6 (linolsyre)7.8 mg (NRV ikke angivet)
Omega 9 (Oleinsyre)7.8 mg (NRV ikke angivet)
Cholinbitartrat10 mcg (NRV ikke angivet)
INOSITOL10 mcg (NRV ikke angivet)

MaxMedix, et firma kendt for sin dedikation til sundhed og velvære, præsenterer et forfriskende alternativ til de klassiske vitaminpiller – Multivitamin Gummies. Dette er en vitaminfyldt vingummi med en fristende kombination af appelsin og hindbærsmag, der næsten garanterer, at selv det mest kræsne barn vil bede om mere.

Ud over at være yderst velsmagende indeholder disse gummier 12 essentielle vitaminer og mineraler. Med vitaminer som A, C og B6 samt zink er de designet til at styrke dit barns immunforsvar, fremme sund hud, knogler og tænder, og øge energiniveauet.

Hver bøtte indeholder 120 gummies, hvilket betyder at med en dosering på 2 gummies om dagen, rækker en bøtte til to hele måneder. Det er værd at bemærke, at disse gummies er lavet med tanke på børns velvære, men det er vigtigt at huske på, at de skal tygges og ikke sluges hele. Desuden er de ikke beregnet til børn under 4 år.

Og hvis du har spørgsmål vedrørende produktets effektivitet? MaxMedix tilbyder en 100% tilfredshedsgaranti, hvilket siger noget om virksomhedens tro på produktets kvalitet.

Alt i alt tilbyder MaxMedix en innovativ og lækker måde for dine børn at få deres daglige dosis af vitaminer. Så hvis du søger et alternativ til de traditionelle vitaminpiller, kan MaxMedix Multivitamin Vingummi være lige, hvad du leder efter. En sund og velsmagende løsning, der gør det let for forældre og sjovt for børn.


Helhetshälsa Dunderpulver

Helhetshälsa Dunderpulver

Tjek prisen hos:

Næringsstof:Mængde pr. 1 tablet (% af RI) :
Vitamin A415 µg RE (52%)
Vitamin B10,23 mg (21%)
Vitamin B20,3 mg (21%)
Vitamin B33,4 mg (21%)
Vitamin B51,3 mg (22%)
Vitamin B60,3 mg (21%)
Vitamin B121,1 µg (44%)
Biotin11 µg (22%)
Folinsyre41 µg (21%)
Vitamin C30 mg (38%)
Vitamin D10 µg (200%)
Vitamin E2 mg (17%)
Magnesium60 mg (16%)
Zink3 mg (30%)
Jod45 µg (30%)
Jern4 mg (29%)
Selen13 µg (24%)
Kolin2,1 mg
Inositol2,1 mg

Dette er et unikt og meget populært vitamintilskud i pulverform fra det svenske firma Helhetshälsa. Det hedder Dunderpulver, og ud fra indholdsfortegnelsen kan vi nemt se hvorfor. Det er et yderst komplet vitamintilskud med en bred vifte af vitaminer og mineraler.

En stor fordel ved Dunderpulveret er, at doseringen kan tilpasses. Til de mindste børn er et krydderimål nok, og til større børn tager man 1,5 til 2 krydderimål om dagen. Voksne kan også med fordel bruge pulveret som et vitaminboost i hverdagen.

Det kan selvfølgelig være en ulempe at tage vitaminerne i pulverform, hvis man er stresset eller sløset er der større risiko for at man doserer forkert, hvilket man ikke gør med vitaminer i tabletform. Dette burde dog ikke være et problem for de fleste, men godt at være opmærksom på alligevel.

Firmaet Helhetshälsa har en ambition om at holde deres kosttilskud så rene som muligt, i form af velvalgte ingredienser og et indhold uden unødvendige tilsætningsstoffer. De bruger hovedsageligt vegetariske og veganske ingredienser, undgår almindelige allergener så vidt muligt og forsøger at vælge økologiske og lokalt producerede produkter, når det er muligt.

Det er normalt muligt at købe Dunderpulver i to forskellige størrelser. Hvis du bare vil teste det, kan du købe den mindre, som giver ca. 30 doser til børn. Hvis du ønsker at bruge det regelmæssigt, er det bedst at købe den større, som giver hele 60 doser.

Indholdet i Helhetshälsas Dunderpulver er meget bredt og næringsrigt. For eksempel indeholder det flere mineraler, som mange kosttilskud mangler, såsom: magnesium, zink, jern og selen.

Vi er vilde med Helhetshälsa Dunderpulver og det er et af vores foretrukne vitamintilskud til børn! Det har en naturlig smag af pulveriserede hindbær og kan blandes i en god smoothie eller morgenmadsyoghurt. Et virkelig godt kosttilskud til børn ifølge os!


VitaYummy Kids Multi

VitaYummy Kids Multi

Tjek prisen hos:

Daglig dosisMængdeEnhedRI
Vitamin A (RE)400µg50%
Vitamin C60mg75%
Vitamin D10µg200%
Vitamin E (α-TE)6mg50%
B61,4mg100%
Vitamin B122,5µg100%
Biotin25µg50%
Zink2,5mg25%
Jod22,5µg15%
Niacin (NE)8mg50%

Fås i forskellige smagsvarianter:

  • Jordbær
  • Cola

Vi kan virkelig godt lide VitaYummy Kids Multivitaminer som en velsmagende og praktisk måde at sikre, at dit barn får alle de nødvendige vitaminer og mineraler. Selv om en afbalanceret kost kan opfylde et barns daglige ernæringsbehov, kan det være svært at få børn til at spise sundt. VitaYummy Kids Multivitaminer er en praktisk og underholdende løsning på dette problem.

Vitaminkomplekset i VitaYummy Kids Multivitaminer består af A-, B-, C- og D-vitamin samt zink og jod. Denne kombination bidrager til børns normale vækst, knogleudvikling, immunforsvar og kognitive funktion. Gummierne har en jordbærduft, som børn nyder, og konsistensen er ideel til børn, der har svært ved at sluge piller.

VitaYummy Kids Multivitaminer indeholder ingen kunstige farvestoffer, smagsstoffer eller sødestoffer, hvilket gør dem til et sundt valg for dit barn. Med 60 gummier pr. beholder er VitaYummy Kids Multivitaminer en fremragende måde at opfylde dit barns daglige ernæringsbehov på.

VitaYummy Kids Multivitaminer er et fremragende supplement for forældre, der ønsker at fremme deres barns sunde vækst. Med deres lækre smag, naturlige ingredienser og veganervenlige formulering er VitaYummy Kids Multivitaminer et fremragende valg for forældre, der ønsker at sikre, at deres børn får optimal ernæring.


Natures Aid Mini Drops Multi-Vitamin

Natures Aid Mini Drops Multi-Vitamin

Tjek prisen hos:

Daglig dosisMængdeEnhedRI
Vitamin A400µg50%
Vitamin D7,5µg150%
Vitamin C40mg50%
Vitamin B1 (thiamin)0,50mg50%
Vitamin B2 (riboflavin)0,50mg36%
Niacin8mg50%
B60,50mg36%
Vitamin B121µg40%
Pantothensyre (B5)2mg33%

Det næste er et supplement i flydende form. Mini Drops er en velkombineret multivitamin-kilde fra et velrenommeret firma.

Mini Drops Multivitamin er et flydende tilskud til børn mellem tre og fem år, der indeholder ni vigtige vitaminer. D-vitamin, som er inkluderet i formlen, er vigtigt for børns sunde vækst og knogleudvikling. C-vitamin, som indgår i formlen, hjælper med at opretholde et sundt immunsystem.

Mini Drops Multivitamin har en praktisk dråbetæller, hvilket er en af dens mange fordele. Dråberne kan tilsættes til enhver væske, herunder vand, juice eller mad, og de har en lækker appelsinsmag, som børn sætter pris på. Når det gælder kosttilskud, er den flydende version ideel til børn, der har problemer med at sluge tabletter eller kapsler.

Mini Drops Multivitamin har også den fordel, at den ikke indeholder syntetiske tilsætningsstoffer som f.eks. falske smagsstoffer, farvestoffer eller sødemidler. Formlen er også fri for større allergier som gluten, mejeriprodukter og nødder, hvilket gør det til et sikkert og sundt kosttilskud til dit barn.

Børn mellem tre og fem år bør tage en milliliter dagligt; den medfølgende dråbetæller gør denne måling enkel. Kosttilskuddet skal blandes godt før brug, og dråbetuden skal rengøres efter hver brug. Der kan findes mange måneders tilskud i 50 ml flasken, hvilket gør det til et godt tilbud til forældrene.

Sammenfattende er Nature’s Aid’s Mini Drops Multivitamin en glimrende metode til at opfylde dit barns daglige vitaminbehov uden at ofre dit barns smagsløg eller din tid. Mini Drops Multivitamin er en god mulighed for forældre, der ønsker at fremme deres barns sundhed og vækst på grund af dens flydende form, enkle dråber og lækre appelsinsmag.


Solaray Barne-Multi

Solaray Barne-Multi

Tjek prisen hos:

Daglig dosisMængdeEnhedRI
Vitamin E (d-alfa-tocopherolsuccinat)10mg83%
Niacin (B3) (nikotinamid)8mg50%
Vitamin C (L-Ascorbinsyre)78mg98%
Pantothensyre (B5) (calcium-D-pantothenat)8mg133%
Vitamin B6 (pyridoxinhydrochlorid)3mg214%
Riboflavin (B2) (riboflavin)2mg143%
Thiamin (B1) (thiaminmononitrat)2mg182%
Vitamin A (retinylpalmitat)300µg38%
Folat (pteroylmonoglutaminsyre)200µg100%
Biotin (d-biotin)59µg118%
Vitamin D (cholecalciferol (D3))10µg200%
Vitamin B12 (cyanocobalamin)5µg200%
Jern (ferrofumarat)8mg57%
Jod (kaliumjodid (fra kelp))54µg36%
Urteblanding8mg

Det næste er et kosttilskud fra det internationale firma Solaray. Dette er et godt kosttilskud til børn, som indeholder en lang række vitaminer og mineraler.

Solaray er forpligtet til at levere kosttilskud af høj kvalitet, der er fyldt med vigtige næringsstoffer, så du kan holde dig sund. De er dedikeret til at bruge de bedste ingredienser til at skabe produkter, der er designet til optimal absorption, og som er optaget af dit generelle velvære.

Solaray er desuden engageret i bæredygtighed og har samarbejdet med FTI for at hjælpe med at skabe et mere bæredygtigt samfund. Deres nye produktemballage er lavet udelukkende af genbrugsplast.

Solarays Barne-Multi er et tyggetablet kosttilskud til børn, der gør det nemt at give dit barn et dagligt tilskud. Tabletterne har en lækker kirsebærsmag, som de fleste børn vil nyde. Barne-Multi er et multivitamintilskud, der indeholder 12 forskellige vitaminer samt mineralerne jern og jod. Det indeholder også en blanding af citron, acerola, hyben og kelp.

Kosttilskuddet er enkelt at bruge, og den anbefalede dosis til børn i alderen 3 til 10 år er en tablet om dagen, helst i forbindelse med et måltid. Det er dog vigtigt at bemærke, at kosttilskuddet indeholder et sødestof, og overdreven brug kan have en afførende virkning.

Alt i alt anbefaler vi Solaray Barne-Multi på det kraftigste til forældre, der ønsker at støtte deres barns sunde udvikling. Solaray Barne-Multi er et fremragende valg for forældre, der ønsker at sikre, at deres børn får de essentielle vitaminer og mineraler, de har brug for for at vokse og trives. Den har en lækker kirsebærsmag, tabletter, der er lette at tygge, og en formel uden kunstige farvestoffer og smagsstoffer.


Pediakid 22 vitaminer og mineraler

Pediakid 22 Vitaminer & Mineraler - Flydende kosttilskud til børn

Tjek prisen hos:

Daglig dosisMængdeEnhedRI
FibregumTM acacia præbiotiske fibre3,6g
Gulerodekstrakt (Daucus carota)365mg
Vandkressekstrakt (Nasturtium officinale)365mg
Spinatekstrakt (Spinacia oleracea)365mg
Rødbedeekstrakt (Beta vulgaris)365mg
Persilleekstrakt (Petroselinum crispum)365mg
Betacaroten (Provitamin A)2,4mg50%
E-vitamin12mg100%
C-vitamin80mg100%
Vitamin B11,1mg100%
Vitamin B21,4mg100%
Vitamin B316mg100%
Vitamin B56mg100%
B61,4mg100%
Vitamin B850µg100%
Vitamin B9200µg100%
Vitamin B122,5µg100%
D-vitamin5µg100%
Krom10µg25%
Kobber0,4mg40%
Jod50µg33%
Mangan400µg20%
Molybdæn50µg100%
Selen50µg90%
Jern0,56mg
Zink0,4mg
Magnesium0,4mg
Kalium0,04mg

Pediakid 22 Vitaminer & Mineraler er et kosttilskud, der er udviklet til at støtte en sund udvikling af børns nervesystem og immunforsvar. Vitaminerne A, B, C, D, E, jod, kobber og selen er blandt de mange vitaminer og mineraler, der anvendes i produktets produktion. Barnets sundhed og velvære afhænger af, at det får disse næringsstoffer.

De fleste børn vil nyde dette produkt på grund af den naturlige abrikoskoncentration og den lækre appelsinsmag. Desuden indeholder det opløselige akaciefibre, som fremmer et afbalanceret mikrobiom i tarmen, og agavesirup, som er sødet med naturlige, uforarbejdede sukkerarter.

Ineldea Labs’ Pediakid 22 Vitaminer & Mineraler er en bestseller i Frankrig, fordi det er et kosttilskud til børn, der både er behageligt og nemt at bruge.

Gluten, allergier, animalske bestanddele, kunstige farvestoffer og genetisk modificerede organismer er alle udeladt af produktionen, og der anvendes kun naturlige smagsstoffer. Vores primære mål med at skabe denne formulering var at levere et sikkert og effektivt kosttilskud til børn.

Mange vitaminer og mineraler, herunder B1, B2, B3, B3, B5, B6, B8, B12, C og kobber, spiller en rolle i at holde kroppens energistofskifte stabilt.

For at opretholde et sundt stofskifte kræves B6, B8, B9 og krom, mens det kræver B6, B9, B12, C, D, kobber og selen at opretholde et sundt immunsystem.

Det neurologiske system har også gavn af tilstedeværelsen af vitaminerne B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C og kobber.

Pediakid 22 Vitaminer & Mineraler er en god mulighed for forældre, der ønsker at sikre, at deres børn på 1 år og derover får de næringsstoffer, de har brug for. Voksne kan tage kosttilskuddet uden problemer.

Pediakid 22 Vitamins & Minerals er let at bruge og administrere. Børn under 5 år skal tage 1 teskefuld to gange dagligt efter måltiderne, mens børn fra 5 år og derover skal tage 2 teskefulde. Du bør give produktet en god rystning, før du bruger det, og derefter tage det i brug inden for 30 dage efter åbning.

Alt i alt er der 125 milliliter (ml) Pediakid 22 Vitaminer & Mineraler i beholderen, hvilket gør det til et enkelt og ligetil supplement, som du og dit barn kan tage for at opnå et optimalt helbred og et robust immunsystem.


Salus Kindervital

Salus Kindervital - flydende multivitamin med urter og naturlige frugtsafter til børn

Tjek prisen hos:

Daglig dosisMængdeEnhedRI
Vitamin A200µg25%
Vitamin D5µg100%
Vitamin E6mg a-TE50%
Vitamin C20mg25%
Thiamin0,55mg50%
Riboflavin (B2)0,7mg50%
Niacin8mg50%
B60,7mg50%
Vitamin B121,25µg50%
Calcium120mg15%

Salus Kindervital er en flydende multivitamin med calcium, urter og naturlige frugtsafter. Det er det perfekte kosttilskud til børn, der ikke kan lide at tage tabletter eller kapsler, fordi de er svære at sluge og ikke smager godt.

Dette kosttilskud er fantastisk til børn, der er meget aktive og har brug for meget energi i løbet af dagen, som f.eks. børn, der går i skole eller laver aktiviteter uden for skolen. Det energigivende eliksir er beregnet til at få barnet til at føle sig bedre tilpas og give dem mere energi.

Formlen bruger saft fra mange søde frugter og bær fra hele verden for at få eliksiren til at smage godt. Det gør det nemmere for dit barn at få de daglige næringsstoffer, som det har brug for, selv hvis det ikke bryder sig om at tage piller. Kindervital er godt for børn i alderen 3 til 10 år, og kosttilskuddets søde smag kommer fra de frugter og urter, der er i det.

Kindervital er fremstillet med nøje udvalgte urter fra Salus, en virksomhed, der har fremstillet urteprodukter i over 100 år og er kendt for kun at bruge de bedste ingredienser, som naturen har at byde på. For at sikre, at eliksiren er af højeste kvalitet, fremstilles den af folk, der ved en masse om urter og om, hvordan de skal tilberedes.

Børn i alderen 3 til 10 år bør tage 10 ml hver dag, fortrinsvis før et måltid. Den anbefalede dosis for voksne og børn fra 11 år og opefter er 10 ml to gange om dagen, helst før et måltid. Før produktet anvendes, skal det rystes godt og doseres med det medfølgende målebæger.

Kindervital skal opbevares ved stuetemperatur eller køligere, og da det ikke har nogen konserveringsmidler, skal det bruges inden for 4 uger efter åbning. Afslutningsvis kan man sige, at Salus Kindervital er et velsmagende og sundt flydende multivitamintilskud, der kombinerer essentielle vitaminer, calcium, urter og naturlige frugtsafter for at øge dit barns energi og generelle sundhed.


Natur-Drogeriet Bamse Bomstærk

Natur-Drogeriet Bamse Bomstærk tyggetabletter med jordbærsmag og 19 gavnlige nutrienter

Tjek prisen hos:

Daglig dosisMængdeEnhedRI
Vitamin A365µg46%
Vitamin D10µg200%
Vitamin E5mg42%
Vitamin K30µg40%
Vitamin C60mg75%
Thiamin0,7mg64%
Riboflavin (B2)0,8mg57%
Niacin9mg56%
B61mg71%
Folsyre75µg38%
Vitamin B121µg40%
Biotin8µg16%
Pantotensyre2mg33%
Magnesium85mg23%
Jern6mg43%
Zink2mg20%
Kobber0,2mg20%
Selen35µg64%
Molybdæn17µg34%

Børn mellem tre og ti år kan have gavn af Bamse Bomstaerk tyggetabletter fra Natur-Drogeriet. Disse vitamin- og mineralpiller har en dejlig jordbærsmag, hvilket gør dem til en sjov og tiltalende måde at give dit barn de næringsstoffer, som det har brug for hver dag.

Børns vækst og sundhed understøttes af tablettens 13 vitaminer og 6 mineraler. D-vitamin er afgørende for sund vækst og knogledannelse, og det spiller også en rolle i bevarelsen af et robust immunsystem.

Der er flere fordele ved at bruge Bamse Bomstærk, herunder deres velsmagende smag og praktiske dosering. Børn og deres travle forældre vil sætte pris på, at der kun er behov for én tyggepille om dagen. Der er ingen kunstige sødemidler eller andre kemikalier i pillerne, og de er sødet ved hjælp af naturlige kilder.

Bamse Bomstærk leveres i en plastikbøtte med et sikkert låg, hvilket gør den velegnet til brug af børn i alle aldre. Tabletten virker bedst, når den tages under eller lige efter et hovedmåltid.

Vitaminer og mineraler er inkluderet for at give børnene et forspring til en sund livsstil. Bamse Bomstærk er et godt supplement til en næringsrig kost og en aktiv livsstil for dit barn.


Dr Mercola Multivitamin til børn

Dr Mercola Multivitamin til børn - 28 næringsstoffer i én tyggetablet

Tjek prisen hos:

NæringsstofIndhold per 2 tabletterDRI %
Vitamin A300 µg ***38%
Vitamin C*250 mg313%
Vitamin D*2000 IE (50 µg)1000%
Vitamin E*20 mg167%
Vitamin B11,5 mg136%
Vitamin B21,7 mg121%
Vitamin B320 mg125%
Vitamin B62 mg143%
Folat665 µg333%
Vitamin B126 µg240%
Biotin300 µg600%
Vitamin B510 mg166%
Kalcium100 mg13%
Jod15 µg10%
Magnesium40 mg11%
Zink3 mg30%
Selen20 µg36%
Koppar0,05 mg5%
Mangan2 mg100%
Krom40 µg100%
Molybden5 µg10%
Bor20 µg
Vanadium3 µg

Bemærk, at disse har et meget højt indhold af D3-vitamin. Højere end noget andet kosttilskud til børn. Det er endda over den anbefalede grænse for voksne!

Dr Mercola Chewable Multivitamin for Kids er en kosttilskud med 28 vitaminer og mineraler, der er specielt udviklet til at støtte børns generelle sundhed og velvære. I dagens samfund kan det være udfordrende for børn at få dækket deres vitamin- og mineralbehov, da jorden og fødevareindustrien er blevet udarmet for næringsstoffer.

Med Chewable Multivitamin for Kids kan du være sikker på, at dit barn får de nødvendige vitaminer og mineraler, der er afgørende for en sund og stærk krop og hjerne. Produktet er fri for kendte allergener som hvedegluten, soja og mælk, og indeholder ingen kunstige smags- eller farvestoffer eller konserveringsmidler.

Kosttilskuddet indeholder ikke jern, hvilket eliminerer risikoen for jernforgiftning. Derudover indeholder produktet ingen sukker, men stadig en velsmagende smag, som børnene vil elske.

Giv dit barn den bedst mulige start på livet med Dr Mercola Chewable Multivitamin for Kids og sikr dig, at dit barn får de vigtige vitaminer og mineraler, der er nødvendige for at bevare en sund og stærk krop og hjerne.


Skal børn supplere med multivitaminer?

Generelt kan både børn og voksne få alt det, de har brug for, gennem en veltilrettelagt, varieret og nærende kost. For børn, der undgår visse fødevarer som f.eks. fisk og mange typer grøntsager, eller som bare har svært ved at spise nok, kan det være en god idé at få et vitamintilskud. Fødevarestyrelsen har ingen generelle anbefalinger for vitamintilskud, hverken til børn eller voksne.

Det vitamin, der oftest mangler, især i vintermånederne, er D-vitamin. Mange multivitamintilskud til børn indeholder også omkring den anbefalede daglige dosis D-vitamin. Alle børn anbefales at tage D-vitamintilskud indtil 2-årsalderen.

Hvis barnet spiser godt og har en bred og varieret kost, er det generelt ikke nødvendigt med et vitamintilskud. Mange forældre vælger dog at gå på den sikre side og give deres barn multivitaminer og mineraler som supplement. Mange kosttilskud er også velsmagende, og barnet glæder sig til at få en tyggetablet efter aftensmaden eller lignende.

Kort sagt er ekstra vitamintilskud til børn normalt ikke en nødvendighed, men kan i nogle tilfælde være gavnligt.

Er det farligt at give multivitaminer som kosttilskud til børn?

Små børn under 2 år bør ikke tage ekstra vitaminer, bortset fra D-vitamin-dråber, ifølge Fødevarestyrelsen. Hvis du mener, at dit barn ikke får nok næring, bør du konsultere en professionel på en børneklinik.

Vitamintilskud til børn er normalt angivet som egnet fra 3 års alderen, men der findes andre anbefalinger, f.eks. fra 2 eller 4 års alderen. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du følger doseringsanvisningerne på emballagen til børnevitaminer. De er ikke beregnet til at erstatte en veltilrettelagt kost, men er kun et supplement til at sikre behovet for de forskellige vitaminer.

Hvis du har andre kosttilskud til børn, bør du sikre dig, at der ikke er overskud af et næringsstof. F.eks. kan nogle omega-3-tilskud indeholde D-vitamin, hvilket multivitaminer ofte også gør. Så det er måske ikke nødvendigt at tage begge dele på samme dag, f.eks.

Ellers anses multivitaminer for at være sikre, forudsat at dit barn er sundt, ikke har allergier, og du følger produktets anvisninger.

Findes der veganske multivitaminer til børn?

Ja, der findes helt veganske multivitamintilskud til børn. Vores favorit er Dunderpulver, som er utroligt næringsrigt og naturligt aromatiseret med hindbærpulver.

Hvilken form for multivitamin er bedst – vingummi-slik, tyggetabletter eller noget andet?

Det bedste er nok det, som dit barn kan tage og nyder at spise regelmæssigt uden problemer. Generelt kan man sige, at:

Vingummi-bjørne – Er normalt de bedste og mest populære blandt børn. Ofte lidt dyrere og har ofte lavere doser af vitaminer.

Tyggetabletter/svælgetabletter – Er normalt mere rige på vitaminer og mineraler. De er også ofte billigere og holder længere. Smagen er som regel ok, men de er ikke så velsmagende, og nogle børn kan ikke lide dem.

Pulver – Kan doseres frit og tilpasses individuelt. I midten af prisklassen, velsmagende og kan også skjule smagen, når de blandes med andre ting. Normalt populært hos de fleste og er også fyldt med næringsstoffer.


Se flere artikler om gode kosttilskud!