Bedste nusseklud 2024: Hyggelige klude til de mindste

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Mange af os husker nok den sutteklud, vi havde som små. Den vækker mange kære minder og er ofte en af de mest elskede ejendele for en baby. I denne artikel vil vi kigge nærmere på nogle af de bedste nusseklude til de allermindste børn!

Sød baby og fire forskellige nusseklude

Hvilken nusseklud er bedst i test?

Hvis du ønsker at gøre nussekluden personlig, skal du tjekke Teddyposts nusseklude med navn. Disse kan du selv designe med barnets navn, med forskellige stilmuligheder. Fantastisk flotte som gave!

✅ Utrolig smuk gave

Personaliseret TeddyPost Softy nusseklud.

Blandt de søde nusseklude med plysdyr, elsker vi Jellycats nusseklude. Utroligt smukt design og høj kvalitet!

✅ Unikke smukke designs

Luksuriøs Jellycat nusseklud i fløjlsblød finish.

Ønsker du noget lidt mere enkelt, kan vi anbefale BIBS nusseklude. Luftige og lette nusseting i utroligt lækkert materiale!

✅ Smukt, enkelt design

Bibs Nusseklud

Se endnu flere fine nusseklude længere nede i artiklen!

Mange forskellige typer nusseklude sammenlignet

Selvom de små klude i sig selv er ret simple og har en meget enkel funktion, findes der mange forskellige typer af nusseklude på markedet. For dig der søger en ny til dit barn, vil du hurtigt opdage, at udvalget er stort, og at der er stor forskel på de forskellige varianter.

Nusseklude er en perfekt gave til det nyfødte barn, en trøst og en lille ven at holde fast i, når det blæser. Se også vores tips til andre hyggelige babytæpper, inklusiv muslinvarianter, som er meget populære.

Herunder finder du hele vores liste over vidunderlige nusseklude til babyen!

Done By Deer Nusseklud Raffi

Close-up af Done By Deer nusseklud med Raffi giraf design.

Tjek prisen hos:

Hvis du er på udkig efter noget sødt og kært til dit barn, kan denne nusseklud være det perfekte valg. Den har et kært design med et lille hoved med øjne og ører. Denne klud er derfor lige så meget et plysdyr som en klud på mange måder.

Produkten findes i to forskellige farver, alt efter hvad du eller dit barn foretrækker. En smart detalje med netop denne klud er, at den har en særlig holder til sutten. På den måde kan dit barn altid have den tæt på, og risikoen for at miste den bliver mindre.

Materialet i denne klud er en blanding af bomuld og polyester. Kluden er også meget prisvenlig, hvilket gør den til et godt køb. Bestemt værd at kigge nærmere på.


Done By Deer Nusseklud Elphee

Close-up af Done By Deer nusseklud med Elphee elefant design.

Tjek prisen hos:

Dette er også en charmerende god nusseklud med flere smarte funktioner fra den samme producent som den ovenfor. Hvis varianten ovenfor er kær, er denne muligvis endnu mere sød. Den har formen og designet af en skøn elefant og vil fungere glimrende som både nusseklud og plysdyr.

Som nævnt har modellen flere smarte funktioner. Blandt andet har den et særligt område, hvor dit barn kan tygge, lavet af silikone. Perfekt for børn, der er ved at få nye tænder og som har kløende tandkød.

Også denne klud har en sutteholder, så suttet altid kan være tæt på, når dit barn har brug for den. Derudover har denne klud også masser af detaljer som ører og forskellige flapper, som barnet kan gribe og lege med.


Mumi Nusseklud XL

Mumi nusseklud i XL størrelse.

Tjek prisen hos:

Her er endnu en veludformet og sød nusseklud, som de fleste små børn vil sætte pris på. Med et lille plysdyr, der forestiller et af mumitroldene, er den utroligt dejlig at putte med. Kluden er fremstillet af polyesterplys.

I det ene hjørne har den også en lille holder, som kan bruges til at fastgøre en sut eller en bidering for barnets kløende tandkød. Kluden kan også vaskes i maskine, hvilket er en fordel, selvom dette gælder for de fleste nusseklude på markedet.

Prisen er en smule højere, men det er ikke overraskende, da denne model skildrer en af de mest populære figurer i børnebøger. Den er også ret stor, hvilket betyder, at den kan bruges både som en nusseklud og noget for dit barn at sidde eller ligge på, når det leger på gulvet.


BIBS Nusseklud Muslin

BIBS muslin nusseklud i delikat farvetone.

Tjek prisen hos:

Dette er et alsidigt tæppe, der kan bruges som nusseklud og meget andet. Disse muslinklude kommer i et to-pak, og er perfekte for dig, som ønsker noget lidt mere alsidigt.

Kludene er fremstillet af det såkaldte muslin-stof. Dette er et blødt bomuldsstof, som er skånsomt mod barnets hud og utroligt åndbart; det sikrer, at dit barn ikke bliver for varmt. Det har også en bestemt struktur, som gør, at der dannes folder, som børn ofte kan lide at pille ved.

Dette er måske ikke den mest personlige nusseklud, og den har ingen sjove figurer eller mønstre. Men i betragtning af, at den kan bruges til det meste, som at svøbe barnet eller som en bund i barnevognen, er dette en værdifuld produkt, især når man tager i betragtning, at du får et to-pak til en lav pris.


Teddykompaniet Diinglisar Nusseklud

Teddykompaniet nusseklud med Diinglisar dyremotiv.

Tjek prisen hos:

Teddykompaniets Diinglisar er nogle af de mest populære figurer blandt små børn i dag. Her får du utroligt søde nusseklude, der forestiller disse figurer.

De er utroligt hyggelige og vil blive værdsat af mange børn, desuden er der et stort udvalg at vælge imellem, hvor hver enkelt forestiller en af de søde karakterer fra Diinglisar.

Kluden er designet således, at figurens hoved og arme ligner et almindeligt plysdyr, mens selve kroppen består af en klud. På denne måde er dette en klud, der kan blive barnets trofaste ledsager i hverdagen og kan fungere både som et plysdyr og som en klud.

Selvom disse karakterer er populære, er prisen forholdsvis lav. Kort sagt en god handel for alle forældre med små børn, der er vilde med Diinglisar.


Elodie Blinkie Bonnie Nusseklud

Elodie nusseklud med Blinkie Bonnie design.

Tjek prisen hos:

Her er endnu en nusseklud, der er en kombination mellem en klud og et plysdyr. Denne model har også adskillige fordele, når det kommer til materialet.

Kluden er designet med et hoved og arme, der ligner en kanin, hvilket gør den til et utroligt charmerende plysdyr, ud over bare at være en klud. Den er fremstillet udelukkende af bomuld, bortset fra fyldet, som er lavet af polyester. Dette gør den ekstra blød og behagelig at sove med.

Stoffet i kluden er det såkaldte muslin-stof. Som vi har nævnt i forbindelse med andre produkter, er dette en ekstra luftig og blød bomuldskvalitet, der sikrer, at dit barn ikke bliver for varmt og at det ånder godt.

På trods af alle disse fine egenskaber og materialets kvalitet er dette en af de mest prisvenlige klude i denne guide. Kort sagt en rigtig god handel, og en af de produkter, vi varmt kan anbefale.


Bolibompa Nusseklud

Bolibompa mærket nusseklud.

Tjek prisen hos:

Bolibompa dragen er en karakter fra et af de mest populære børneprogrammer på tv i Sverige. Her har du en nusseklud, der forestiller netop denne, som helt sikkert vil blive elsket af de fleste små børn.

Kluden er skønt blød og behagelig, og den lille drage med en klud som krop vil kunne være en trofast ledsager for dit barn i dets første år. En fordel ved dette produkt er de mange små flige af stof på ryggen. Dette gør, at barnet har noget at nulre med og holde fast i, hvilket ofte værdsættes.

Prismæssigt er det ikke urimeligt højt, selvom denne koster lidt mere end de billigste modeller. Hvis dit barn virkelig er fan af Bolibompa dragen, bør du helt sikkert tage et nærmere kig på denne nusseklud.


Summerville Musselinklud

Summerville muslin klud i pastel farve.

Tjek prisen hos:

Her er en klud, der ikke er kombineret med et tøjdyr, men udelukkende er tænkt til brug som en nusseklud. Den er dog fremstillet af alsidigt musselinmateriale, hvilket gør, at den kan bruges til mange formål og ikke kun som en nusseklud.

Det tynde og luftige musselinstof gør, at denne klud eksempelvis er perfekt som et alternativ, når du vil tæppe dit barn ind om sommeren, uden at det bliver for varmt. Stoffet ånder og slipper overskydende varme ud.

Med dette sagt, er designet på denne klud lidt kedeligt. Den kommer i lidt kedelige hvide farver med mønstre, der ikke er særligt spændende. Hvis du ønsker noget, der er lidt mere kreativt eller nuttet til dit barn, er dette måske ikke produktet for dig.

Til sidst skal det dog nævnes, at du får to klude til en lav pris, så hvis du er på udkig efter en nusseklud til dit barn på et budget, kan dette være værd at se nærmere på.


Liewood Musselinnusseklud

Liewood muslin nusseklud i neutral farvetone.

Tjek prisen hos:

Denne klud ligner meget den tidligere nævnte. Den er også fremstillet af et blødt musselinmateriale, hvilket gør den ideel til de varmere tidspunkter af året.

Kluden er desuden lavet udelukkende af økologisk bomuld. Dette er naturligvis en stor fordel for dig, der ønsker at træffe et mere bæredygtigt valg, når du køber tekstiler til dit barn.

Ligesom med den tidligere model er det største problem med dette produkt muligvis først og fremmest designet. Det er lidt kedeligt og tiltaler måske ikke umiddelbart børn med sin grå farve og sit ret regelmæssige mønster.

Dette er også en god handel prismæssigt. At du får to i en pakke er selvfølgelig også en fordel, da du altid kan tage en ny frem, hvis den ene skulle blive beskidt.


Twistshake Nusseklud

Twistshake nusseklud i dæmpede farver.

Tjek prisen hos:

Her har du en nusseklud, der er skræddersyet til de børn, som ønsker en modig følgesvend altid tæt ved deres side. Med designet af en nuttet løve, hvor hovedet er et tøjdyr og resten af kroppen er kluden, kan denne blive en trofast ledsager gennem barnets første år.

Man har sikret, at produktet er sikkert mod at blive trukket i. På den måde vil den med stor sandsynlighed holde, selv hvis barnet skulle behandle den lidt uforsigtigt.

Prisen er, hvis ikke en ulempe, så i det mindste værd at nævne. Denne løve er lidt dyrere end nogle af de andre produkter i guiden, selvom det bestemt ikke er urimelige beløb, det drejer sig om. Det er værd at bemærke, at dette design sandsynligvis vil tiltale de fleste børn. Hvis du leder efter en gave til nye forældre, kan en klud som denne være det perfekte valg.


Rätt Start Baby Ugler Nussekludsven

Nusseklud med sødt uglemotiv fra Rätt Start.

Tjek prisen hos:

Dette er en type nusseklud, der har et helt tøjdyr, i dette tilfælde en nuttet ugle, som er fastgjort i det ene hjørne. Udover dette er denne klud også udstyret med en holder, hvor du kan fastgøre en bidering eller en sut til dit barn.

Rätt Start er et mærke, der lægger vægt på at fremstille produkter, der ikke indeholder stoffer, som kan være skadelige for barnet. En anden god ting ved netop denne klud er, at man også har prioriteret at skabe et produkt, der tåler både leg og vask. Forhåbentlig kan denne ugle derfor blive en del af dit barns liv i mange år.

Prismæssigt ligger denne et sted i midten. Hvis du ønsker en holdbar klud med et nuttet udseende til dit barn, er dette en prisværdig produkt, som vi varmt kan anbefale.


Jellycat Nusseklud

Luksuriøs Jellycat nusseklud i fløjlsblød finish.

Tjek prisen hos:

Mærket Jellycat har et stort udvalg af forskellige nusseklude til børn. Der findes mange varianter at vælge imellem i forskellige farver og motiver. De er lavet af plys og er både bløde og dejlige at røre ved.

De fleste af kludene er af den type, hvor de består af en klud med et lille tøjdyr i det ene hjørne. Der findes også den type modeller, hvor hele kluden er som et stort tøjdyr, men med en flad krop. Motiverne varierer fra blomster og andre planter til mange forskellige dyr som fx ræve og blæksprutter. Også når det kommer til farver, er der et stort udvalg at vælge imellem.

Kludene leveres pænt rullet sammen med et bånd omkring. Dette gør, at disse produkter kan være ekstra sjove at give som gave. Prisen er dog ret høj sammenlignet med nogle af de andre klude i guiden, selvom den på ingen måde når urealistiske højder.


MarMar Nusseklud

Elegant MarMar nusseklud i klassisk design.

Tjek prisen hos:

Denne nusseklud har et design, der ikke ligner de fleste andre i guiden. Med en lille bold i det ene hjørne kan den være hyggelig for barnet at holde om og pille ved. Der bliver ganske enkelt lidt mere at kramme eller holde om end en helt flad klud.

Produkten er primært lavet af bomuld og modal. Kluden har også et sødt mønster med dinosaurer på. Kort sagt, en rigtig god og blød klud, som mange børn vil sætte pris på.

Når det kommer til prisen, er dette produkt lidt dyrere end de billigste i guiden, men den ligger stadig på et niveau, hvor de fleste ville overveje at betale for en nusseklud. Hvis du tror, at dit barn ønsker noget at kramme, der ikke bare er en flad klud, kan denne model være værd at se nærmere på.


TeddyPost Softy Nusseklud Med Navn

Personaliseret TeddyPost Softy nusseklud.

Tjek prisen hos:

Hvis du ønsker noget lidt mere personligt til dit barn, som også kan blive en kær erindring, kan denne nusseklud være det perfekte valg. På denne kan du nemlig få broderet dit barns navn, sammen med ting som datoer og små blomster eller stjerner. Dette er også den helt perfekte klud for dig, som leder efter en sjov gave til nybagte forældre.

Kludene findes i flere forskellige farver. I toppen har de hoved og arme fra en bamse, mens selve kroppen består af kluden, hvorpå ting som navn og dato også er broderet.

Noget, der kan nævnes som en ulempe, er, at det ikke anbefales at vaske denne i maskine, selvom det kan lade sig gøre. En nusseklud til små børn har en tendens til ofte at blive snavset, og at skulle vaske den i hånden for at bevare den så længe som muligt er naturligvis ikke optimalt.

Noget, der derimod skal regnes som klare fordele, er, at kluden ikke koster meget mere end lignende klude uden navn. Prismæssigt er det altså en fremragende handel.


Nordic Rainbow Nusseklud Med Navn Kanin

Nordic Rainbow nusseklud med kaninmotiv og navn.

Tjek prisen hos:

Her er endnu en nusseklud, hvor du kan vælge at få broderet dit barns navn på. Denne har dog et lidt anderledes design sammenlignet med modellen ovenfor og forestiller en kanin med hoved og ører, hvor selve kroppen består af kluden. Plysdyret er ikke særligt detaljeret, men er ret enkelt i sit design.

En fordel er, at kluden er fremstillet udelukkende af økologisk bomuld og er blød og behagelig mod barnets hud. Som nævnt kan du få broderet dit barns navn, men i modsætning til kluden ovenfor er der ikke plads til ting som datoer eller andre symboler i denne udgave.

Prisen er også god for denne klud, og den koster mindre end de fleste nok ville forvente for et personligt produkt som dette. Hvis du ønsker en nusseklud med navn til dit barn, som er fremstillet af et økologisk og venligt materiale, er dette valg noget for dig.


Teddypost Brun Bamse Personlig Nusseklud

Brun bamse design nusseklud fra Teddypost med navn.

Tjek prisen hos:

Vi slutter denne guide med et tredje alternativ for dig, der ønsker en nusseklud med et personligt broderet navn til dit barn. Dette er måske det sødeste valg af de tre, og kluden forestiller en krammeglæde bjørn. Med en meget fluffy overflade, der skal ligne bjørnens lurvede pels, er den også utroligt hyggelig at nusse med.

Findes bl.a. i stilarterne:

  • Abe
  • Bjørn
  • Enhjørning
  • Kanin

Også navnet, som er broderet på produktet, ser meget fint ud, og nedenunder dette kan du også få broderet barnets fødselsdato, hvis du ønsker det. Man har også sørget for, at denne klud virkelig er tilpasset børn med robuste detaljer, så den holder, selv hvis den bliver håndteret lidt hårdt.

Her er prisen også god, selvom alle disse produkter med brodering selvfølgelig koster lidt mere end de billigste klude i guiden. Det er dog værd at nævne, at også denne klud anbefales at blive vasket i hånden, hvilket kan virke lidt besværligt.


Hvad er en nusseklud?

En nusseklud kan bedst beskrives som et tæppe, der minder meget om et plysdyr, i den funktion det opfylder for barnet. Simpelt sagt er det et tæppe, der er designet til at blive krammet og nusset med og som giver barnet en følelse af tryghed. Som du har set i guiden ovenfor, er mange varianter i dag også kombinationer af rigtige plysdyr med fyld, med et tæppe som en del af dyrets flade krop.

Nusseklude er ofte ret små og kan for det meste ikke bruges til f.eks. at svøbe barnet helt ind i. De bør snarere betragtes som et plysdyr og noget for barnet at kramme og nusse med.

Hvornår starter man med nusseklud?

Som forælder, eller hvis du skal købe gaver til nye forældre, undrer du dig måske over, hvornår man normalt starter med nusseklud. Er der f.eks. nogen risiko ved at give et helt nyfødt barn en nusseklud?

I de fleste tilfælde er det sikkert. Mange produkter er designet til at passe selv de allermindste børn og kan bruges næsten med det samme, når barnet er nyfødt.

Noget forældre kan være bekymrede over er materialer, der ikke er blide mod barnets hud, dele, der kan falde af, hvis barnet trækker i produktet osv. Et godt tip for at føle sig mere sikker er at kigge efter CE-mærkningen, hvilket betyder, at produktet er sikkert for børn og derfor kan sælges inden for EU.

Man bør være forsigtig med at købe ting som nusseklude i udlandet eller fra helt ukendte udenlandske forhandlere. Det kan så være svært at vide, hvilke stoffer stoffet er behandlet med, om produktet indeholder dele, der kan falde af og udgøre en kvælningsfare osv.

Hvis du er særligt bekymret for, hvilke materialer dit barn kommer i kontakt med, kan du naturligvis vælge produkter, der udtrykkeligt beskrives som slidstærke og fremstillet helt uden skadelige stoffer.

Det korte svar er, at de fleste nusseklude kan bruges næsten med det samme, når barnet er nyfødt.

Hvorfor kan børn lide nusseklude?

Børn holder naturligvis af nusseklude af forskellige årsager. Mange af os kan huske tilbage til en tid, hvor nussekluden var en af vores allermest værdifulde ejendele. En stor del af det handler selvfølgelig om, at et barn konstant ønsker nærhed og varme, noget at nusse med, og også ting at gribe fat i på grund af gribe refleksen.

Men nu, når mange klude også er designet mere eller mindre som plysdyr, er det ikke usædvanligt, at børn, når de bliver lidt ældre, udvikler et specielt forhold til denne figur. De holder af den og ser den simpelthen som en ven i hverdagen.

De modeller, hvor du kan fastgøre en sut, eller som har en silikonebit til barnet at tygge på for at lindre kløende tandkød, kan selvfølgelig også være modeller, der gør barnet særligt komfortabelt, og som simpelthen trives mere, når det har sin nusseklud med sig.

Skal man vaske nussekluden?

Det er en god idé at vaske nussekluden, hvis ikke andet fordi det bare føles bedre. I mange tilfælde er det ikke kun dit barn, der kommer i kontakt med den, men også dig som forælder vil ofte håndtere denne klud. Så det anbefales at holde den rimelig ren.

Når det kommer til selve vasken, er det vigtigt at følge vaskeanvisningerne, der følger med produktet eller er angivet på den hjemmeside, du har bestilt kluden fra. De fleste nusseklude kan vaskes i maskine ved 40 grader. Nogle varianter skal dog vaskes i hånden.

Da det kan være rart at vaske kluden ret ofte, er det en god idé at tjekke vaskeinstruktionerne, inden du bestiller den. Det er ikke sjovt at tro, at den kan vaskes i maskine og derefter opdage, at den skal vaskes i hånden. Det er også godt at vælge en model, der kan tåle mange vaske, uden at blive slidt eller miste sin blødhed.

Vi håber, at alle disse tips har været nyttige for dig, og at du nu ved lidt mere om nusseklude til de små børn. Med hjælp fra guiden ovenfor håber vi også, at du vil finde et produkt, der passer, uanset om du skal købe en nusseklud til dit eget barn, eller om du leder efter gaver til nye forældre!


Her finder du flere tips om gode babyprodukter!