Bedste omega-3 kosttilskud til børn 2024: Fyld op med de sunde fedtsyrer

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Omega-3-fedtsyrer er en vigtig del af næringsindholdet i både voksne og børns kost, og de er især vigtige, når børn er små.

De fleste mennesker får nok fra deres kost, især hvis de spiser fisk mindst en gang om ugen. Modermælk eller modermælkserstatning giver det til spædbørn.

Når børn er gamle nok til at spise fast føde, kan det være klogt at supplere med fiskeolie som et kosttilskud, især hvis barnet har svært ved at spise fisk. Her er nogle af de bedste omega-3 kosttilskud til børn!

omega 3 tabletter, formet som en fisk under vand

Hvilken fiskeolie eller omega-3 supplement til børn er bedst i test?

En af vores generelle favoritter er Møllers Omega-3 Gelefisk. Den indeholder en høj dosis af essentielle fedtsyrer, har en god pris og flere lækre smagsvarianter, som er nemme at lide for børn. Bemærk, at dette tilskud også indeholder D-vitamin.

Møllers Omega-3 Gelefisk

Det mest velsmagende alternativ er Kids Zoo Omega-3 fiskeolie. Møre, delikate geléfisk uden dårlig eftersmag. De indeholder dog et relativt lavt indhold af DHA og EPA og er derfor en lidt dyrere løsning, når man ser på indholdet pr. krone.

Kids Zoo Omega-3

Hvis du ønsker et endnu mere højdosis-alternativ, kan vi anbefale dig Nordic Naturals Ultimate Omega Junior. Det fås i kapsler med smag, som enten kan tygges eller sluges.

Nordic Naturals Ultimate Omega Junior

Se også vores tips om multivitaminer til børn, kosttilskud med en bred palette af vitaminer og mineraler!

Mange forskellige omega-3 kosttilskud til børn sammenlignet

Her ser vi nærmere på en række fiskeolier til børn. Vi har også medtaget et par produkter, der er fremstillet med omega-3 fra algeolie, til personer, der ikke kan spise fisk.

Mange af de kosttilskud, der er rettet mod børn, smager godt og kommer i geléform. Der er også kosttilskud i flydende form og nogle andre varianter.

ESKIO-3 Kids Omega-3

ESKIO-3 Kids Omega-3

Tjek prisen på:

En pakke indeholder:27 tyggetabletter
Dosering:1 tablet / dag
DHA pr. dosis:270 mg
EPA pr. dosis:54 mg

Dette er en tyggetablet fra Eskio-3, der er rig på sunde fedtstoffer og indeholder også en masse D-vitamin. Dette er værd at bemærke, så du ikke doserer med både dette og andre D-vitamintilskud.

En pakke Eskio-3 Kids indeholder 27 tyggetabletter. Det lyder måske småt, men da disse er beregnet til at blive doseret med blot én tyggetablet om dagen, holder de faktisk længere end de fleste andre større pakker med lignende produkter.

Smagen er orange, og det er en rimelig velsmagende tablet uden dårlig eftersmag. Den er lidt syrlig i karakter og har en tendens til at gå godt ind hos de fleste mennesker, selv om det måske ikke er den mest velsmagende variant på markedet. Smagsmæssigt er den bestemt ok efter vores mening i hvert fald.

Prismæssigt er dette en meget god mulighed, da det er billigere end sammenlignelige sorter fra andre mærker. Generelt set har gelétabletter tendens til at være de mest velsmagende og lettest for børn at kunne lide, hvilket gør Eskio-3 Kids til en god mulighed. Da det sælges i små pakker, er det også billigt at prøve, hvilket vi bestemt anbefaler.

Et andet positivt aspekt ved Eskio-3, som gælder for alle deres fiskeolier, er, at de er mærket og certificeret med Friend of the Sea. Dette er et mærke fra en international organisation og betyder, at produktet opfylder en række vigtige kriterier vedrørende bæredygtighed i fiskeindustrien.

Alt i alt er Eskio-3 Kids gelétabletter et glimrende alternativ, der er let at få i børn, rimeligt prissat og kommer fra et populært mærke med lang erfaring i branchen. En af vores favoritter i det hele taget!


Kids Zoo Omega-3

Kids Zoo Omega-3

Tjek prisen på:

En pakke indeholder:60 tyggetabletter
Dosering:2 geléfisk daglig
DHA pr. dosis:40 mg
EPA pr. dosis:10 mg

Dette er efter vores mening det mest velsmagende omega-3-tilskud til børn. Vi var meget enige på dette punkt, og vi kan forestille os, at næsten alle børn vil spise disse geléfisk med glæde. Sandsynligvis er dette et godt valg for alle, der har kræsne børn, som er svære at få til at spise fisk eller fiskeolietilskud.

KidsZoo kommer i form af små fisk i forskellige farver og smagsvarianter med naturlige smagsstoffer fra f.eks:

  • Jordbær
  • Banan
  • Appelsin
  • Fersken
  • Æble

Konsistensen er meget lig almindelige bløde bolsjer, og selv olien er mikroindkapslet. Dette holder den beskyttet og giver den en bedre holdbarhed.

Desværre er KidsZoo fiskeolie langt et af de dyreste produkter, målt i mængden af sunde omega-3 fedtstoffer pr. krone. En krukke med 60 eller 90 fisker holder ikke særlig længe, hvis du doserer efter den anbefalede dosis på op til fire fisk om dagen. Det giver kun i alt 80 mg DHA, hvilket er ret lavt sammenlignet med mange andre produkter, vi har testet.

Mærket KidsZoo tilhører det danske firma Danish Pharmaceutical Industry Ltd. Det er deres produktserie til børn, som udmærker sig ved sin gode smag og det faktum, at de kun bruger naturlige ingredienser til smag og farvestoffer.

De bruger heller ikke kunstige sødemidler eller konserveringsmidler i deres produkter. De er specielt udviklet til børn, som ellers kan have svært ved at spise almindelige vitamintilskud.

Vi sætter stor pris på Kids Zoo omega 3, men er også klar over, at det er et produkt, der ikke er for alle, når man tænker på prisen. Men hvis du har et barn, der normalt ikke kan lide fisk eller fiskeolie, kan det varmt anbefales at prøve dette!


ESKIO-3 Kids Tutti Frutti

ESKIO-3 Kids Tutti Frutti

Tjek prisen på:

En pakke indeholder:210 ml
Dosering:½ – 1 tsk. dagligt
DHA pr. dosis:460 mg
EPA pr. dosis:280 mg

Dette er et flydende omega-3-tilskud fra Eskio-3 Kids. Det er smagt til med tutti-frutti og indtages i doser på 5 ml, hvilket svarer til ca. en teskefuld. Smagen er ret stærkt kunstig slikagtig og var ikke en favorit hos hverken børn eller voksne, der testede.

Det store problem med smagen i dette produkt er, at den tager overhånd, hvis man vælger at blande den ud med noget. Hvis du har det i yoghurt, vil hele yoghurten smage af tuttifruttiolie.

Det bedste man kan gøre er at sluge en skefuld hurtigt og få det overstået. Det er dog meget muligt, at nogle mennesker vil sætte pris på smagen, da den er sød og velduftende. Derfor kan det bestemt være værd at prøve, hvis du ønsker en flydende version.

Så meget desto mere positivt ved Eskio-3 Kids Omega-3, -6, -9 er det, at det både er billigt og indeholder en masse gode sager. Den har en meget velafbalanceret fedtsyreprofil og indeholder også det daglige behov for D-vitamin. Denne fiskeolie er blandt de tre bedste varianter, når det gælder DHA pr. krone.

Mærket Eskio-3 er svensk og har en historie på over 30 år i branchen. Det hed tidligere Eskimo-3, men skiftede navn da det blev et noget forældet navnevalg. Mærket er ejet af Midsona-koncernen, som ejer mange virksomheder inden for bl.a. sundhed og økologiske fødevarer.

Stor tommelfinger op for prisbillig og høj kvalitet fiskeolie til børn, men en lille tommelfinger ned for smagen, er vores vurdering af Eskio-3 Kids Omega-3!


Kids Zoo Vegansk Omega-3

Kids Zoo Vegansk Omega-3

Tjek prisen på:

En pakke indeholder:60 gummies
Dosering:2 gummies dagligt
DHA pr. dosis:80 mg

Dette omega-3-tilskud er ikke fremstillet af fiskeolie, men i stedet af en såkaldt mikroalge kaldet Schizochytrium sp. Det er en vegetabilsk kilde til DHA, som ellers er svært at finde i fødevarer fra planteriget.

Ligesom fiskeolien fra KidsZoo er dette en meget velsmagende geléagtig godbid uden dårlig smag eller eftersmag. I nogle produkter af algeolie kan der ellers være en let metallisk havsmag, lidt til den fiskede side, men denne er utrolig velsmagende og sødlig.

Som alle KidsZoo produkter er deres veganske omega-3 fremstillet uden kunstige farvestoffer eller smagsstoffer.

Prisen på vegansk omega-3 har tendens til at være lidt højere end fiskeolie, hvilket er tilfældet med dette produkt fra KidsZoo. Derfor er det primært et produkt, som vi kan anbefale til folk, der f.eks. ikke ønsker at spise fisk af ideologiske årsager.

Alt i alt synes vi, at KidsZoo Vegan Omega-3 er et helt fint produkt, og det er godt, at der findes et vegetabilsk alternativ. Det er dog ret dyrt og er ikke noget, vi ville have foretrukket frem for andre alternativer.


VitaYummy Omega 3

VitaYummy Omega 3

Tjek prisen på:

En pakke indeholder:60 gummies
Dosering:2 gummies dagligt
DHA pr. dosis:150 mg
EPA pr. dosis:20 mg

Vegansk omega-3 fra alger i vingummiform er det perfekte valg for dig, hvis du ikke kan lide smagen af fisk. Uden nogen fiskeagtig eftersmag er VitaYummy Omega 3 en fantastisk dosis af sund omega-3 fedtsyrer. Det er vegansk venligt og lavet af alger. De velsmagende vitaminvingummier er fri for sukker, syntetiske farvestoffer og aromaer.

VitaYummy Omega 3 indeholder både DHA og EPA og er en naturlig kilde til gavnlige flerumættede fedtsyrer. Citrus giver vingummierne deres lækre smag, mens paprika, gulerod og græskar giver de flotte naturlige farver.

VitaYummy Omega 3 er egnet til både børn og voksne, hvilket betyder, at uanset om du ikke kan lide fisk, ikke spiser nok af det i din daglige kost, eller simpelthen ikke kan lide traditionelle kapsler, kan hele familien have gavn af omega 3-tilskud.

Det er enkelt og lækkert at få dit daglige omega 3-tilskud med kun to velsmagende vingummivitaminer om dagen. VitaYummy Omega 3 kan også kombineres med andre VitaYummy-smagsvarianter!


Equazen Chews

Equazen Chews

Tjek prisen på:

En pakke indeholder:360 kaps.
Dosering:2 kapsler dagligt
DHA pr. dosis:58 mg
EPA pr. dosis:186 mg

Vi anbefaler kraftigt Equazen (tidligere Eye Q) Strawberry Chews til børn. Børn, der ikke kan lide at sluge kapsler eller den ubehagelige smag af fiskeolie, vil sætte pris på disse kapsler til at tygge. Equazen Chews smager som lækre jordbær og har ingen lugt eller smag af fisk.

Jordbærsmagen er afledt af naturlige aromaer af røde bær, kirsebær, jordbær og solbær. Endnu bedre, Equazen’s egenskaber er blevet bevist i kliniske undersøgelser, der er blevet offentliggjort i anerkendte tidsskrifter.

Equazen er fremstillet under farmaceutisk tilsyn, og fiskesmag og -lugt er blevet fjernet ved hjælp af en patenteret proces, der også bevarer så mange naturlige fedtsyrer som muligt. Da kapslerne er små og lette at tygge, kan børn nemt få deres daglige dosis af omega-3-fedtsyrer.

Equazen Chews er også velegnet til børn fra 3 år og opefter. Den anbefalede dosis er to kapsler om dagen i forbindelse med et måltid. Børn, der aldrig har taget fiskeolie før, bør starte med en lavere dosis for at undgå eventuelle maveproblemer.

Alt i alt mener vi, at Equazen Chews er et fremragende supplement til børn. De fremmer hjernefunktionen og er velsmagende og enkle at indtage. Vi kan også godt lide, at Equazen kommer i forskellige former, almindelige kapsler og væske, så du kan finde den bedste løsning til dit barn.


Equazen Flydende

Equazen Flydende

Tjek prisen på:

En pakke indeholder:200 ml
Dosering:1 teskefuld (5 ml) dagligt
DHA pr. dosis:58 mg
EPA pr. dosis:186 mg

Dette er en flydende fiskeolie fra Equazen, som minder meget om den ovenfor nævnte. Den indeholder den samme mængde essentielle fedtstoffer, men kommer i flydende form med en frisk citronsmag.

Disse nødvendige flerumættede fedtsyrer har et mere gunstigt EPA til DHA-forhold af design (omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie). Derudover er der natlysolie, en kilde til gamma-linol (omega-6 fedtsyrer).

Equazen indeholder natlysolie og Kirunalolie, som stammer fra små sardiner og ansjoser. Der anvendes en dyr og patenteret teknik for at holde oliens naturlige fedtsyreindhold så højt som muligt.

Der er ingen fiskesmag eller eftersmag i equazen-drikken, kun en dejlig, sprød citrussmag. Vi sætter stor pris på, at du også kan få denne medicin i pille- eller tyggetabletform.

Du bør tage 2 teskefulde (10 ml) dagligt i de første 12 uger, og derefter reducere dit indtag til 1 teskefuld (5 ml) dagligt for at vedligeholde. Både voksne og børn over 5 år kan bruge dette produkt sikkert.

Husk at afkøle Equazen, når det er åbnet, og forbruge det inden for tre måneder. Der er 258 mg omega-3 i hver portion på 5 ml, fordelt ligeligt på 58 mg DHA og 186 mg EPA.

Der er også 200 mg omega-6-fedtsyrer og 20 mg GLA. Hvis dit barn mangler vigtige fedtsyrer, er Equazen flydende en fantastisk metode til at supplere hans eller hendes kost.


Møllers Omega-3 Gelefisk

Møllers Omega-3 Gelefisk

Tjek prisen på:

En pakke indeholder:45 geléfisk
Dosering:2 geléfisk dagligt
DHA pr. dosis:280 mg
EPA pr. dosis:56 mg
Vitamin D10 µg

Vi anbefaler helhjertet Möllers Omega-3 Geléfisk til børn. Dette omega-3-tilskud er specielt udviklet til børn fra 3 år og opefter. Geléfisk kommer i små tyggebare gelestykker, hvilket gør det nemt for børn at få deres daglige dosis af omega-3-fedtsyrer.

DHA-fedtsyre, som bidrager til en normal hjernefunktion, og D-vitamin, som bidrager til et normalt immunforsvar og vedligeholdelse af knoglerne, findes begge i omega-3.

Disse geléfisk har en lækker, børnevenlig jordbærsmag, men de findes også i andre frugtsmag. Det er dog vigtigt at bemærke, at de indeholder sødestoffer, og at et overdrevent forbrug kan virke afførende. Smagen er god, og de fleste børn nyder at spise disse.

Möller’s Omega-3 Geléfisk har imponerende egenskaber. EPA og DHA hjælper med at opretholde en normal hjertefunktion, mens DHA hjælper med at opretholde en normal hjernefunktion. D-vitamin bidrager også til en normal optagelse og udnyttelse af calcium og fosfor, som er nødvendige for knoglesundheden.

To geléfisk om dagen er den anbefalede dosis for børn fra tre år og opefter. Jeg kan godt lide, at Möllers Omega-3 Geléfisk er specielt udviklet til børn, hvilket gør det nemt at give dem de næringsstoffer, de har brug for for at opretholde en sund krop og et sundt sind.

Alt i alt er Möller’s Omega-3 Geléfisk et fantastisk kosttilskud til børn. Det har en børnevenlig smag og giver vigtige næringsstoffer til børn i vækst. Vi anbefaler på det kraftigste alle forældre, der leder efter et omega-3-tilskud af høj kvalitet til deres barn, at prøve det.


Team MiniMates Omega 3

Team MiniMates Omega 3

Tjek prisen på:

En pakke indeholder:27 stk.
Dosering:1 jelly dagligt.
DHA pr. dosis:250 mg
EPA pr. dosis:50 mg

Som kosttilskud til børn kan vi varmt anbefale Team MiniMates’ Otto med Omega 3. Dette lille gelétilskud er beregnet til at tilføre vigtige omega-3-fedtsyrer til dit barns almindelige kost.

Den tropiske smag af Team MiniMates’ Otto vil helt sikkert behage børnene, og kosttilskuddet er uden tilsat sukker og uden kunstige smags- og farvestoffer. Desuden er kosttilskuddet certificeret af Friends Of The Sea, så du kan være sikker på, at det kommer fra bæredygtige kilder.

Disse geléer indeholder eicosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA), som bidrager til en normal hjertefunktion med et dagligt indtag på 250 mg.

DHA bidrager også til at opretholde en normal hjernefunktion, hvilket er vigtigt for børn i vækst. Et dagligt indtag på 250 mg DHA giver den ønskede virkning.

Otto med Omega 3 fra Team MiniMates er et fremragende kosttilskud til børn. Den bløde gelékonsistens og den spændende tropiske smag gør det til en sjov og nem måde for dit barn at få de omega-3-fedtsyrer, som han eller hun har brug for for at bevare et sundt hjerte og en sund hjerne. En gelé om dagen er den anbefalede dosis for børn fra 3 år og opefter.

Alt i alt imponerede Team MiniMates’ Otto med Omega 3 os med sin kvalitet og smag. Det er et fremragende supplement til at sikre, at dit barn får de næringsstoffer, de har brug for til at støtte deres vækst og udvikling. Vi anbefaler alle forældre, der leder efter et omega-3-tilskud af høj kvalitet til deres barn, at prøve det.


Nordic Naturals Ultimate Omega Junior

Nordic Naturals Ultimate Omega Junior

Tjek prisen på:

En pakke indeholder:90 tyggekapsler
Dosering:2 tyggekapsler dagligt
DHA pr. dosis:245 mg
EPA pr. dosis:340 mg

Den høje koncentration af gavnlige omega-3-fedtsyrer i Nordic Naturals Ultimate Omega Junior er kun én af grundene til, at det er så gavnligt som kosttilskud for børns generelle sundhed. Kapslerne kan tygges og smager af jordbær, hvilket gør dem til et hit hos de unge forbrugere.

Denne Ultimate Omega Junior-version er lavet til børn i alderen 3-12 år. Olie fra fisk, der trives i de kolde, dybe farvande i Arktis, herunder sardiner og ansjoser, er koncentreret og i deres naturlige triglyceridform i kapslerne. Hjælp til at støtte en sund udvikling af hjerne, hjerte og øjne ved at give dit barn to kapsler dagligt med 340 mg EPA og 245 mg DHA.

Kvaliteten af Nordic Naturals’ fiskeolier er garanteret af tredjepartstest for fravær af dioxiner, PCB’er og tungmetaller. Hvis dette er tilfældet, kan du have det godt med at give det til dit barn som kosttilskud.

Ultimate Omega Junior er en fantastisk mulighed for børn med diætrestriktioner, fordi den har et højt indhold af EPA og DHA og ikke indeholder gluten, mælkeprodukter eller kunstige smags- eller farvestoffer.

Den optimale dosis er to kapsler, der tages én gang dagligt, helst sammen med mad. Doseringsanbefalingerne bør følges nøje, og dette kosttilskud er ikke beregnet til brug for børn under 3 år.

Hver flaske Ultimate Omega Junior indeholder 90 tyggekapsler, hvilket gør det til en praktisk og behagelig måde for forældre at give deres børn sundhedsfordelene ved omega-3 fedtsyrer.


Har børn brug for fiskeolie eller omega-3-tilskud?

Børn har ligesom voksne brug for flerumættede fedtstoffer. Omega-3- og omega-6-fedtstoffer er de vigtigste for os at indtage. Da kroppen ikke selv kan producere disse fedtstoffer, skal de indhentes gennem kosten.

Det er normalt lettere at få nok omega-6-fedt, fordi det findes i højere koncentrationer i en række forskellige olier og frø. Omega-3 findes i højere koncentrationer i fede fisk som f.eks. laks og makrel.

De, der ikke spiser fisk eller kun spiser det lejlighedsvis, kan have gavn af et omega-3-tilskud. Omega-3 kan også fås fra rapsolie, da kroppen kan omdanne noget af fedtet til DHA og EPA, som er omega-3-fedtsyrer. For at få DHA og EPA i deres reneste form skal du dog spise fisk, bestemte alger eller tage kosttilskud.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser fisk 2-3 gange om ugen som en del af en varieret kost. Som følge heraf bør en af disse være fed fisk som f.eks. laks. En velafbalanceret kost eliminerer behovet for kosttilskud.

Vi ved dog, at mange børn spiser meget lidt fisk, og derfor kan kosttilskud være nyttige for at sikre, at de regelmæssigt får nogle af de vigtige fedtsyrer.

Hvor meget DHA og EPA har børn brug for?

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi indtager 5-10 % af vores energi i form af flerumættede fedtstoffer, hvoraf omega-3-fedtstoffer udgør 1 %. Det svarer til op til 3 gram omega-3 om dagen for voksne, hvilket svarer til ca. en portion laks om dagen i gennemsnit. De angiver dog ikke, hvor meget DHA og EPA børn bør indtage.

Mængden af omega-3, som børn bør indtage, varierer i henhold til internationale organisationer. Fælles anbefalinger lyder på en daglig dosis på 50-100 mg DHA og EPA kombineret. Doserne for de fleste omega-3-tilskud til børn ligner hinanden, med nogle lidt lavere og andre lidt højere.


Se flere artikler om gode kosttilskud!