Bedste overgangsdragt til børn 2023: Tynde skalflyverdragter til alt slags vejr

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

En overgangsdragt kan være det perfekte børnetøj om foråret og efteråret. Den beskytter mod både vind og fugt, uden at det bliver for varmt på mildere dage. Det kan tilpasses til de fleste vejrforhold. I denne artikel vil vi derfor se nærmere på overgangsdragter til børn.

Tre overgangsdragter til børn mod forårsvejr og skov i baggrunden

Hvilken overgangsdragt er bedst i test?

En af vores favoritter er Wheat Olly Tech. Den er prisbillig, holdbar og funktionel og har gode vandtætte egenskaber. Godt design og god pris!

Wheat Olly Skalflyverdragt

Tjek prisen på:


Hvis du vil have absolut topkvalitet, så er Isbjörn of Sweden Toddler den overgangsdragt, du skal tjekke ud. Vandtæt op til 15 000 mm, fænomenal åndbarhed og utrolig slidstærk. Fås i størrelserne 74-98 cl.

Isbjörn of Sweden Toddler Skaloverall

Tjek prisen på:


Endelig må vi også nævne de stilfulde Kuling Milano Skaloverall. God pris, god kvalitet og et bredt udvalg af meget stilfuldt designede vandtætte overalls!

Kuling Milano Skaloverall

Tjek prisen på:


Se flere muligheder længere nede i artiklen! Eller se vores bud på skaljakker og sæt, der passer til ældre børn!

Liste overgangsdragter: 9 perfekte skaloveralls

Efterår og forår er måske den sværeste tid på året at vide, hvilket tøj dine børn skal have på i det fri. Vejret skifter meget, og tøjet, der bæres om vinteren, er ofte for varmt.

Et godt tip kan være at bruge mange forskellige lag. Flere forskellige, tyndere lag giver en god beskyttelse mod kulde, vind og fugt. Der er også den fordel, at det er nemt at fjerne et lag, hvis vejret bliver lidt varmere.

Som yderste lag kan vi anbefale en overgangsdragt. Den beskytter hele kroppen og giver dit barn mulighed for at lege udendørs, uden at du behøver at bekymre dig om, at det bliver koldt. En overgangsdragt har også den fordel, at den er nem at bevæge sig rundt i.

I guiden nedenfor gennemgår vi flere forskellige modeller og varianter af overgangsdragter. Vi sammenligner alt fra, hvor godt de kan modstå vind og vand, til design og andre smarte funktioner. Ved hjælp af denne guide håber vi, at du kan finde en model, der giver dit barn mulighed for at lege uhindret, selv i efteråret og foråret.

Reima Takaisin Overgangsdragt

Reima Takaisin Overgangsdragt

Tjek prisen på:

 • Vandsøjle 10 000 mm

En stilfuld kvalitetsovertrækstøj fra det populære finske mærke Reima. Dette er en fantastisk overgangsdragt, der er perfekt til mildt og vådt vejr. Den har et godt vandtæt materiale og er modstandsdygtig over for kold vind.

Den samlede er udstyret med en række nyttige funktioner, såsom:

 • Ribstrikkede manchetter ved ærme- og benafslutninger for at holde den tæt
 • Gode reflekterende detaljer langs benene, hætten og ryggen
 • God åndbarhed, så det ikke bliver for svedigt
 • Praktiske lommer på forsiden

Reimas overgangsdragt fås i flere farver og er en meget populær løsning. Med gode lag under kan den bæres ned til omkring -10 grader, og med tyndere tøj under kan den bruges fint om foråret, når det er vådt, og sneen smelter.

Reima har en række andre flyverdragter, som også er af høj kvalitet. Vælg den stil, du bedst kan lide, så har du den perfekte beklædning mellem vinter og forår!


Isbjörn Toddler Overall

Isbjörn of Sweden Toddler Skaloverall

Tjek prisen på:

 • Vandsøjle 15 000 mm

Denne model er også en af de mere eksklusive muligheder i guiden. En solid og god overgangsdragt fra Isbjörn, der opfylder de fleste af de kriterier, du kan have for en udendørs beklædning til børn.

Hvis vi starter med at se på selve designet, er det både stilfuldt og praktisk. Den fås i en række forskellige farver, og stilen med små prints og badges i hvidt og sølv gør denne overall til noget, der vil falde i god jord hos både forældre og børn.

En ting, der adskiller dette produkt fra de andre, er den lange lynlås, der går et godt stykke ned langs benet. Det gør det nemt for dit barn at komme ind og ud af overtøjet.

En anden ting, der gør denne model særlig, er dens åndbarhed. Med evnen til at ventilere vanddamp med op til 15.000 gram pr. kvadratmeter slår den langt de fleste andre overgangsdragter til børn.

Det faktum, at den ånder så godt, betyder, at dit barn ikke får det varmt og fugtigt af sin egen sved, mens det leger. Overalls er mere behagelige at have på, og der er simpelthen mindre risiko for, at dit barn bliver koldt af at svede.

Noget andet, der kan nævnes ved denne model, er de såkaldte vækstpuder, der findes ved arm- og benenderne. De giver dig mulighed for at strække både arme og ben et par centimeter, når det er nødvendigt. Med andre ord kan dit barn have overallen på, selv når det er vokset og blevet lidt større, og du behøver ikke at købe en ny så hurtigt igen.

Tøjet kan også vaskes i maskine ved 40 grader, hvilket er en fordel, da det gør det nemmere at pleje det. En slidstærk overall, der er vandtæt og åndbar, for at opsummere det hele. Efter vores mening er det et stykke tøj, der er værd at se nærmere på.


Lindberg Lingbo Skalflyverdragt

Lindberg Lingbo Skalflyverdragt

Tjek prisen på:

 • Vandsøjle 10 000 mm

Lingbo skalflyverdragten fra Linberg er en model, der også er designet til de allermindste børn. Det er måske en lidt enklere model, men den er ikke en af de mest eksklusive af dem i denne guide.

Overtrøjen er stort set ensfarvet med undtagelse af reflekserne på ærmerne og brystet. Den fås i fem forskellige farver, fra en mørkere grøn til en mørk blå nuance. Stort set alle farverne er designet til at give dit barn mulighed for at lege på jorden udenfor, uden at det ser alt for beskidt ud.

En ting, der adskiller denne overall fra de mest overdådige overalls på markedet, er dens åndbarhed. Det har en værdi på 5000 gram pr. kvadratmeter pr. dag. Selv om det er et okay tal, kan du ikke forvente, at den ventilerer lige så godt som de allerbedste versioner.

Sømmene er tapede for at sikre, at risikoen for, at der trænger vand ind i overallen, minimeres. En anden ting, der kan nævnes som et plus, er den lange lynlås. Den går næsten helt ned til knæet, hvilket gør det meget nemt for dit barn at tage overallen på.

Kort sagt er dette en god og solid skal, som gør det muligt for dit barn at lege og have det sjovt i de fleste vejrforhold. Men hvis du er på udkig efter det mest eksklusive på markedet, er dette måske ikke den perfekte løsning.


Petite Chérie Elina Overgangsdragt

Petite Chérie Elina Overgangsdragt

Tjek prisen på:

 • Vandsøjle 5 000 – 10 000 mm

Hvis du ønsker en overgangsdragt, der skiller sig lidt ud, med et mere fantasifuldt design, kan dette være modellen for dig. Petite Chérie by Elina afviger fra det sædvanlige monokrome tema, som ofte er fremherskende, når det gælder overtøj til børn.

Denne model fås i to forskellige, lige så frække designs. Den ene er lyserød og dækket af små blomster i forskellige nuancer af lyserød og hvid. Den anden dragten i denne serie er ensfarvet, men i en abrikosfarvet farve, som du ikke finder hos mange andre producenter.

Lynlåsen er også trukket langs siden af overallen, som er dækket af et bølget stof. Dette er endnu et designvalg, der skiller sig ud, men som efter vores mening fungerer helt fint.

Det skal dog nævnes, at denne type lynlås kan gøre det lidt sværere for barnet at komme ind og ud af overallen. Den går dog ret dybt, ned til knæene, så det bliver ikke for svært.

Hvis vi ser på rene egenskaber som vind- og vandtæthed, klarer Petite Chérie sig ganske godt. Den kan tåle en vandsøjle på 10.000 mm og ånder 5.000 gram pr. kvadratmeter pr. dag efter tre vaske.

Derudover har begge farver af denne jumpsuit reflekterende detaljer for øget synlighed. Kort sagt, en god overall, der er perfekt til dem, der ønsker noget lidt mere anderledes design.


Nordbjørn Skaftö Skalflyverdragt

Nordbjørn Skaftö Skalflyverdragt

Tjek prisen på:

 • Vandsøjle 10 000 mm

Hvis du vil gå et skridt videre og vælge en dragt, der virkelig går den ekstra mil, er denne model fra Nordbjørn måske noget for dig. Den fås i mange forskellige sjove designs, som vil appellere til langt de fleste børn.

Der findes f.eks. en lyserød version med regnbuer og enhjørninger. Du kan også finde en jumpsuit med leopardprint og en med blå baggrund og masser af farverige polkaprikker. Dette er blot begyndelsen, og der er et væld af designs med lignende temaer at kigge igennem.

Overalls er fremstillet af 100 % polyester. I modsætning til modellerne ovenfor sidder lynlåsen midt på overallen og går ikke helt så langt ned. Efter vores mening er dette et pænere valg rent designmæssigt, selv om det kan gøre det lidt sværere at komme ind i den samlede kabine.

Skaftö fra Nordbjørn er en overall, der ikke skiller sig ud på nogen måde, når det kommer til vandtæthedstal og hvor godt den ånder. Den kan tåle en vandsøjle på 10.000 mm og kan transportere 5.000 gram vanddamp pr. kvadratmeter pr. dag. Ret gode værdier, som er tilstrækkelige for de fleste.

Sømmene er tapede for at give den bedst mulige beskyttelse mod vand. Overalls har også en hætte, som kan tages af for dem, der ønsker det.

Alt i alt en god skal, der især er velegnet til dem, der er klar til at tænke lidt ud af boksen, når det kommer til design. Hvis du ønsker, at dit barn skal have en unik skal, er dette en mulighed, der er værd at se nærmere på.


iElm Waterproof Softshell Overall

iELM Waterproof Softshell Overall

Tjek prisen på:

 • Vandsøjle 10 000 mm

En overgangsdragt kan nemt blive lidt klodset at have på udendørs. For børn, der kan lide at løbe rundt og er ret fysisk aktive, er det nemt at komme lidt i vejen. I dette tilfælde kan en såkaldt softshell-overall fra iElm være et perfekt alternativ.

Som du måske kan gætte ud fra navnet, er dette en blød overall. Den ligner i konsistens en softshell-dragt, men er naturligvis lidt tykkere. I modsætning til mange af overalls i denne guide er denne overall ikke beregnet til de allermindste, men til lidt ældre børn.

Til manges overraskelse er det faktisk en beklædningsgenstand, der kan bæres udendørs. Der er et beskyttende lag mellem det inderste lag og det bløde ydre lag. Dette er en af grundene til, at overallen er vandtæt op til 10 000 mm.

Det faktum, at den er lavet af et blødere materiale, giver også denne overall en meget god åndbarhed. På indersiden er der et blødt fleece-materiale, som gør det hele godt varmt på dage, hvor det er lidt koldere.

Noget, der bør nævnes, er, at der er et stort antal designs at vælge imellem. Snesevis af forskellige designs og farver med alt mellem himmel og jord betyder, at der er en god chance for, at du kan finde noget, der passer perfekt til dit barn.

Derudover er overalls også lavet til at være nemme at tage på. En lang lynlås, der løber diagonalt over kroppen, gør det nemt at komme ind og ud af tøjet for dem, der ønsker det.

En yderligere detalje er, at det er muligt at designe overall’en med dit eget navn påtrykt, hvis du ønsker det. Perfekt til dem, der ønsker et mere personligt stykke tøj til deres barn.

Sammenfattende er dette en unik overall, som giver dit barn mulighed for at bevæge sig meget mere frit. Det bløde stof kombineret med gode vandtætte og åndbare egenskaber betyder, at vi tror, at de fleste vil have gavn af at kigge nærmere på denne.


Kuling Milano Skaloverall

Kuling Milano Skaloverall

Tjek prisen på:

 • Vandsøjle 15 000 mm

Kuling er et mærke, der har meget at byde på, når det kommer til tøj og overtøj til børn. De har også produceret en stilfuld og praktisk skaloverall, som er perfekt til forårs- og efterårsdage.

Denne model fra Kuling skiller sig især ud ved at være udstyret med en snap-on-funktion. I modsætning til de fleste overgangsdragter på markedet har den ikke kun en enkelt lynlås. I stedet er det et stort stykke stof på maven, som du folder op og lukker med en knap øverst og to lynlåse i siden.

Lynlåsene er af YKK, et mærke af høj kvalitet. Så der er meget lille risiko for, at den begynder at blive slidt med tiden. Hvis du er træt af lynlåse, der sidder fast og knirker, kan dette være en buksedragt, der sparer dig for en masse hovedpine.

Der er også snesevis af forskellige farver og mønstre at vælge imellem. Ud over de mere diskrete designs som mørkegrønne er der også varianter med klare farvestrålende farver og frække, dyreinspirerede mønstre.

Kulings skaloveralls er både vind- og vandtætte og egner sig godt til alle slags lege og eventyr, som børn kan deltage i. En virkelig stilfuld og overkommelig overall, som vi virkelig godt kan lide!


Gullkorn Design Clover Skaloverall

Gullkorn Design Clover Skaloverall

Tjek prisen på:

 • Vandsøjle 15 000 mm

Clover shell overall fra Gullkorn Design er en model, der holder høj kvalitet. Den vil højst sandsynligt holde dit barn tørt, selv på de mest våde og stressende dage i efteråret og foråret.

Modellen er vandtæt til en søjle på op til 15 000 mm. Desuden ånder det meget godt og lader 10.000 gram pr. kvadratmeter pr. dag passere. Dit barn vil højst sandsynligt holde sig både tørt og moderat varmt i denne overall.

Den eneste lidt kedelige ting ved denne model er måske designet. Den fås i to forskellige farver, lyserød og blå, uden meget mønster eller ting, der gør den unik. Der findes en mønstret udgave, men i farver, der nok er alt for skrigende til de flestes smag.

Et plus ved denne model er, at den har lynlåse i bunden af benene. Det gør det nemt at trække benene på overallen ned over dine støvler eller støvleskafter. Perfekt til at sikre, at den holder tæt, og at dine fødder ikke bliver våde. De elastiske stropper, der kan strammes under fødderne, kan også justeres, så de giver den bedst mulige beskyttelse over anklerne.

Clover overall fra Gullkorn har også reflekterende detaljer på arme, ben og bryst. Det giver øget synlighed udendørs og giver dig mulighed for at føle dig lidt mere sikker, når dit barn leger.

Alt i alt en rigtig god helhed, der på de fleste områder er af høj kvalitet. Hvis du ikke har noget imod det efter vores mening lidt afslappede design, kan det helt sikkert være en god mulighed, som er værd at se nærmere på.


Wheat Olly Tech Skalflyverdragt

Wheat Olly Tech Skalflyverdragt

Tjek prisen på:

 • Vandsøjle 10 000 mm

Vi afslutter denne guide med et stilfuldt overgangsdragt samlet fra Wheat-mærket. Modellen findes i flere forskellige farver, hvor du kan vælge mellem ensfarvede modeller i ret neutrale farver og modeller med sjove mønstre af f.eks. blomster.

Alle designs leveres i lidt mere matte toner for at undgå, at snavs og lignende kan ses for tydeligt på overtøjet. På den måde behøver du ikke at bekymre dig om, at dit barn bliver beskidt, når det er ude at lege.

Ligesom et af de ovennævnte produkter har denne model en særlig knapfunktion. Der er to lynlåse, der trækker en stoflap op, som dækker en stor del af overallens forside. Det giver et godt overlap og mindsker risikoen for, at vand eller vind trænger ind på den måde. Og så er den også stilfuld.

For enden af både arme og ben er der manchetter med elastik. De gør det nemt for dig at stramme korrekt, så overallen forbliver helt tæt.

Modellen ånder også godt og kan fjerne 8000 gram vanddamp pr. dag pr. kvadratmeter. Perfekt til børn, der er aktive udendørs og løber og sveder meget.

Desuden er den vandtæt til vandsøjler på op til 10.000 mm. Olly Tech Skalflyverdragt fra Wheat er derfor en beklædningsgenstand, der kan klare langt de fleste vejrforhold.

Endelig er tøjet også slidstærkt og kan tåle op til 50.000 omgange på Martindale-skalaen. En rigtig god værdi, der slår de fleste andre overalls i denne guide. Så hvis du vil have noget, der holder det meste af tiden og kan gives videre fra barn til barn, kan dette produkt være noget for dig.


Hvad skal du overveje, når du køber en overgangsdragt?

Som du har set ovenfor, er der et ret bredt udvalg af skaloveralls til børn. Det kan derfor være svært at vælge den rigtige. Her er nogle gode råd om ting, du skal tænke på og være opmærksom på.

Vandtætning

Vandtætning er meget vigtigt for de fleste mennesker, især om efteråret og foråret. Børn leger gerne på jorden, som ofte er våd, og for at sikre, at de ikke bliver syge, er det vigtigt, at overtøjet er vandtæt.

Langt de fleste overgangsdragter er vandtætte, men i varierende grad. Hvor vandtæt en beklædningsgenstand er, måles ofte på, hvor høj en vandsøjle den kan modstå, uden at der trænger vand igennem.

De allerbedste produkter har en tendens til at have værdier på op til 15 000 mm, mens de noget mere enkle produkter ligger på 5 000 mm.

Kort sagt, jo højere, jo bedre. Hvis skallen har en vandsøjle på 15 000 mm, betragtes den som vandtæt og kan bruges i al slags vejr.

Hvis der ikke står noget om vandtæthed i produktbeskrivelsen, betyder det som regel, at tøjet ikke er vandtæt.

Åndbar overalls

En anden vigtig egenskab ved en overgangsdragt er, at den ånder godt. Det betyder grundlæggende, at stoffet kan lade vanddamp slippe igennem indefra.

Det er vigtigt, for ellers vil den vanddamp, som dit barns krop udskiller, blive inde i tøjet og gøre dit barn fugtigt og vådt, hvilket også gør det lettere for barnet at blive koldt og fryse. Det er især vigtigt, at tøjet ånder godt, hvis dit barn løber meget udendørs og ofte laver aktiviteter, der giver sved på panden.

Et tøjs åndbarhed måles i hvor mange gram vanddamp, det kan afgive pr. kvadratmeter i timen. Nogle rigtig gode modeller når op på 15.000 gram, mens enklere versioner med lavere kapacitet kan være på et par tusinde.

Mobilitet

Et aspekt, som måske ikke mange tænker på, når de køber en overgangsdragt, er, at den skal være let at bevæge sig rundt i. Der er nogle forskellige tricks, som producenterne har fundet på for at sikre, at overalls ikke er så begrænsende, når børnene er ude og leger.

En måde at løse dette på er ved at forføje ærmerne og knæbukkerne. Det betyder, at du skal sørge for, at overalls kan foldes ekstra let lige ved arm- og knæfolderne. På den måde vil barnet møde mindre modstand, når det løber eller kravler udenfor.

Som du har set i guiden ovenfor, findes der også modeller, hvor hele overallen er blød. Med et blødere ydre er det perfekt til dem, der ønsker en så glat og fleksibel overall som muligt.

Design

Endelig er designet naturligvis også et vigtigt aspekt, når du vælger overalls til dit barn. Farven kan spille en større rolle, end du egentlig tror.

Til at begynde med anbefaler vi, at du vælger overalls i lidt mørkere farver. På den måde vil pletter og andre ting ikke kunne ses så tydeligt. Når dit barn leger udenfor, bliver overallen beskidt, og med en mørkere farve holder den sig frisk i længere tid og behøver ikke at blive vasket så ofte.

Ellers er det selvfølgelig rart at have et design, der skiller sig lidt ud. En buksedragt med smukke blomster, prikker eller et andet mønster, som dit barn kan lide, kan f.eks. gøre det endnu sjovere at gå ud og lege.

Vi håber, at denne artikel har været nyttig, og at du har lært lidt mere om overgangsdragter til børn. Ved hjælp af ovenstående guide håber vi også, at du kan finde en model, der giver dit barn mulighed for at lege udendørs uhindret både efterår og forår.


Find flere gode tips om børnetøj!