Bedste overgangsjakke til børn 2024: Skaljakker og andre børnejakker

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Overgangsjakker er utroligt praktisk at kunne klæde børnene på, når det blæser udenfor, eller der er risiko for regn. Perfekt til foråret, kølige sommeraftener eller kølige efterårsdage. Vi har sat os for at finde den bedste overgangsjakke til børn!

Barn med blå overgangsjakke sidder blandt efterårsblade

Hvilken overgangsjakke er bedst i test?

Bedst i test er Isbjörn of Sweden Storm skaljakke. Det er en utrolig holdbar, veldesignet og funktionel jakke af højeste kvalitet!

Wheat-overgangsjakker giver dig mest værdi for pengene. De har flere stilfulde modeller af virkelig høj kvalitet! Vi anbefaler deres Wheat Helmut Tech skaljakke!

En tredje mulighed, som vi virkelig kan lide, er de tynde vindtætte jakker fra Didriksons! Perfekt til både sommeraftener og det meste af efteråret!

Den mest populære blandt teenagere er Ellesse Nata, en virkelig sporty og stilfuld tynd vindjakke!

Se også vores tips om regntøj og foret regntøj til børn!

Anmeldelser og bedømmelser af skalbeklædning til børn

Her får du anmeldelser og et nærmere kig på 10 forskellige skaljakker til børn. Et alternativ til skaljakker er at bære en tyk sweater med en dunvest over!

Til små børn er en overgangsdragt populær! De er vandtætte og nemme at tage på.

Konges Sløjd Overgangsjakke Theo/Thea

Konges Sløjd Thea Jakke Maple Sugar lyserød jakke

Tjek prisen på:

Dette er en utrolig sød jakke fra kvalitetsmærket Konges Sløjd. Den fås i både pige- og drengeudgaver i en række farver at vælge imellem.

En sjov detalje ved disse smukke overgangsjakker er, at de kan vendes. Den ene side er ensfarvet og stilfuld, mens den anden side har et stilfuldt mønster med smukke farvedetaljer. Begge sider er bløde og behagelige mod kroppen, og hele jakken er lavet af bomuld.

Disse jakker fås i mange forskellige størrelser til både små babyer og større børn, op til ca. 10 år gamle!

Vi er vilde med disse søde jakker fra Konges Sløjd og kan varmt anbefale dem til sensommeren, efteråret og foråret!


Wheat Helmut Tech Skaljakke

Wheat Helmut Tech Skaljakke to nuancer af grønt

Tjek prisen på:

Dette er en rigtig god kvalitetsjakke fra det fine mærke Wheat. Det er en stilfuld jakke, der fås i et par forskellige designmuligheder.

Der er mange fordele ved denne jakke, og den er meget velegnet til efterårsvejret, uanset om det er lidt halvvarmt, eller om det begynder at blæse og blive rigtig koldt. Nogle af jakkens fordele er:

  • Vandtæt til 10 000 mm.
  • Meget god åndbarhed.
  • Flotte reflekterende detaljer på ryggen og fronten.
  • Både vandtæt og vindtæt.

Derudover er jakken certificeret i henhold til Oeko-Tex-100 og er helt fri for skadelige kemikalier og farvestoffer. Jakken er lavet af slidstærkt nylon og har en meget god holdbarhed, selv for børn, der leger i al slags vejr!

Lommerne har smarte trykknapper til sikker lukning, og hætten giver god beskyttelse mod vinden, men kan tages af, hvis du ønsker det.

Vi er meget tilfredse med Wheat overgangsjakker, som også er godt prissat. Helt sikkert en kandidat til at tage et nærmere kig på blandt de bedste overgangsjakker!


Ellesse Nata jakke

Ellesse Nata jakke sort og orange vindjakke

Tjek prisen på:

Dette er en moderigtig tynd jakke fra et utroligt populært mærke blandt unge mennesker. Elesse Nata, som jakken hedder, er både komfortabel og stilfuld og fungerer godt som en hverdagsjakke om efteråret og foråret eller de kølige sommeraftener.

Jakken har en stor og praktisk lomme på fronten, hvor der er plads til det meste. Den har en vindtæt lynlås med praktisk blød beskyttelse af hagen.

På siden af jakken er der en lynlås, som kan åbnes, hvis du ønsker at få luft ind på de varme dage. Indvendigt er jakken foret med et netstof. Den er ret tynd, så hvis du skal have den på, når det begynder at blive køligt, bør du have en tykkere trøje på indenunder.

Hvis du vil have en virkelig stilfuld og sporty overgangsjakke til teenagere, er Ellesse Nata en af de bedste muligheder lige nu efter vores mening!


Name it Softshell-jakke

Name it Softshell Jakke brun jakke med traktor-mønster

Tjek prisen på:

Denne softshelljakke er både varm og behagelig med et dejligt fleecefor, og den er også vandtæt op til 8000 mm. Den holder vinden på afstand og er en fantastisk beklædningsgenstand, når vinden begynder at blæse kraftigt om efteråret.

Jakken er fremstillet af genbrugspolyester, hvilket er en smart og miljøvenlig måde at spare på naturressourcerne på.

På forsiden er der to praktiske lommer til at varme dine hænder eller opbevare vigtige ting. Lommerne er med lynlås for at holde dit barns ejendele i sikkerhed.

Denne jakke fra Name It fås i en række cool modeller med meget unikke, fantasifulde mønstre. Det er en stilfuld jakke, og man kan se, at dette mærke lægger stor vægt på at være originale og gennemtænkte i deres design.

Der er andre smarte detaljer på plads, f.eks. en aftagelig hætte, refleksrør og stramme elastiske manchetter. Alt i alt er dette en god jakke til yngre børn, da den primært fås i små størrelser. Et godt køb, der er perfekt til efteråret!


Nordbjørn Vinga skaljakke

Nordbjørn Vinga skaljakke lyseblå med fint mønster

Tjek prisen på:

Virkelig lækre skaljakker fra Nordbjørn, som fås i mange søde farver med forskellige mønstre. Dette er en ekstremt prisvenlig skaljakke, som vi virkelig kan lide, ligesom deres softshelljakker, som vi også havde mulighed for at prøve.

Nordbjørn Vinga har en vandsøjle på 10.000 mm, så det er en velegnet jakke til efterårsdage, hvor regnen hænger i luften. Jakken har mange gode standardfunktioner som f.eks:

  • Aftagelig hætte.
  • Smart placerede reflektorer.
  • Justerbare ærmebånd.

Det er vigtigt at forstå, at jakken i nogle detaljer kan føles lidt ringere i kvalitet end de dyrere jakker. Det er en god kvalitet i forhold til prisen, men det er også mærkbart, at den er lidt enklere konstrueret. Dette er især tydeligt i lynlåsen og i det faktum, at materialet kan begynde at blive slidt ret hurtigt, især når jakken bruges af større og mere aktive børn.

Alt i alt er vi som altid imponeret over Nordbjørn og hvordan de formår at producere så lækkert børnetøj til så lave priser. Nordbjørn Vinga shelljakken er en af de mest prisvenlige børnejakker i denne stil, så vi kan helt klart anbefale den, hvis du vil have en billig, men praktisk efterårsjakke til børnene!


Isbjörn of Sweden Storm Skaljakke

Isbjörn of Sweden Storm Skaljakke mørkegrøn

Tjek prisen på:

Dette er en virkelig funktionel jakke, der fås i størrelser til både børn og teenagere. Det er en virkelig hårdfør model, der er lavet til at modstå alle vejrmæssige udfordringer.

Isbjörn of Sweden skaljakken har en vandsøjle på op til 15.000 mm, altså en virkelig stormsikker jakke. Desuden har den en rigtig god åndbarhed, og du får det aldrig varmt og indelukket i den, da varmen reguleres rigtig godt.

Jakken er lavet af det stærke nylonmateriale Taslan, som er 2-3 gange stærkere end almindeligt polyesterstof. Med andre ord er det en jakke, der er lavet til at holde i mange sæsoner.

Isbjörn of Sweden Storm Hard Shell Jacket er virkelig en jakke, der kan bæres næsten hele året rundt. Med et varmt lag under, f.eks. et basislag, kan den bruges selv om vinteren, og den giver en rigtig god beskyttelse mod kold vind og alt det våde.

Det, der virkelig skiller sig ud ved denne skaljakke, er, hvor god den er til at transportere varme og fugt væk indefra. Det bliver aldrig for varmt og svedigt for dit barn i denne jakke. Den har også en masse gode funktioner og detaljer:

  • Vandtætte lommer.
  • Blød foret krave.
  • Justerbare ærmer og hætte.

Desuden er materialet i skaljakken såkaldt Bluesign©-licenseret. Dette er et patenteret materiale, der er fremstillet med tanke på miljøet og arbejdstagernes sociale forhold.

Isbjörn of Sweden laver fantastisk og holdbart overtøj. De hører dog til i premium-segmentet og er nogle af de dyrere beklædningsgenstande, hvilket betyder, at de sandsynligvis ikke er egnet til alle. Men hvis du har råd til det og ønsker topkvalitet, er Isbjörn of Sweden Storm Hard Shell Jacket en af de allerbedste skaljakker til børn, du kan finde!


Petite Chérie skaljakke

Petite Chérie Rose Skaljakke

Tjek prisen på:

Dette er endnu en skaljakke med et unikt design med dekorative flæser på fronten. Det er en meget prisvenlig skaljakke, der er perfekt til sensommeren og efteråret. Desværre angiver producenterne ikke en vandsøjle her, bortset fra at jakken er vandafvisende.

Det vigtigste ved Petite Chérie er det unikke design. Flæserne, knapperne, lynlåsen og pasformen er nøje gennemtænkt og giver et meget stilfuldt og designbevidst indtryk. Det er en stilfuld jakke, der er blevet populær, ikke mindst blandt pigernes forældre.

Det er en ret tynd jakke, og materialet ånder godt. Hvis du vil have den på i den senere del af efteråret, hen imod vinteren, skal du gå en størrelse op for at få noget tykkere under den. Jakken egner sig primært til køligt sensommervejr og ikke til rigtig kulde.

Det er ikke den tungeste eller mest sportslige jakke, vi har set, men det er en stilfuld løsning, der er velegnet til både lette udflugter og som en hverdagsjakke til skole og lignende. Petite Chérie Astrid Jacket er helt sikkert en overkommelig løsning med et finurligt og smukt design!


Didriksons skaljakke

Didriksons Enso skaljakke grøn og gul med reflekser

Tjek prisen på:

Meget flot skaljakke fra det svenske kvalitetsmærke Didriksons. De har en lang tradition for at producere fantastisk regntøj, så det er ikke tilfældigt, at denne skaljakke også er vandtæt og kan klare vejrliget.

Jakken har gode tapede sømme og holder tæt fra alle sider mod vind og vand. Den har en vandsøjle på 10.000 mm. Indersiden af jakken er foret med et netstof, der ånder godt og hjælper med at regulere varmen.

Didriksons har også et par rigtig gode skalbukser, som de kalder Nobi, og som passer perfekt til deres Droppen-skaljakke. Med dette tøj er dit barn klar til enhver udflugt, uanset vejret.

En rigtig god egenskab ved Didriksons Droppen er, at jakken kan forlænges i ærmerne. Der er en funktion, der hedder “Extend size”, som gør ærmernes længde en hel størrelse større. Det er meget praktisk, og det betyder, at du helt sikkert vil kunne få mere brug for jakken end blot et år.

Dette er virkelig et stykke tøj af høj kvalitet. Jakken er lavet af slidstærkt polyester og har gode elastiske manchetter. Selvfølgelig er der smarte reflekser, aftagelig hætte og lignende detaljer på plads.

Hvis du ønsker en rigtig god skaljakke fra et kvalitetsmærke, som med fordel kan kombineres med bukser, anbefaler vi helt klart Didriksons Droppen som et godt valg!


Color Kids skaljakke

Color Kids skaljakke

Tjek prisen på:

Color Kids-mærket lever op til sit navn med sine farverige jakker. De findes i mange forskellige varianter og er lidt forskellige i deres design. Fælles for dem er, at de er stilfulde, funktionelle skaljakker i en lidt tyndere stil. De er perfekte sommerjakker eller til det tidlige efterår.

Color Kids skaljakker har en vandsøjle på ca. 8 000 mm. Nogle modeller har lidt mere, andre lidt mindre. Så de er rimeligt vandtætte, men ikke egnede til lange ophold i kraftig regn.

Color Kids skaljakker er godt designet og har BIONIC-FINISH® ECO-finish, YKK-lynlåse af høj kvalitet og polyestermaterialer.

Se Color Kids shelljakken som en tyndere vindjakke, der er nem at have på og nem at tage på, hvis det bliver koldt, mens aftenen skrider frem. Det er ikke en jakke til eventyr eller barske udflugter, og det er heller ikke en jakke, du vil have på om vinteren. Den er dog fantastisk om efteråret med et ekstra lag under for at holde varmen.

Vi kan virkelig godt lide Color Kids og deres legende design. De har jakker i retrostil, jakker med lyse, muntre mønstre og alt derimellem. Hvis du vil have noget farverigt og forfriskende, kan vi anbefale at tjekke udvalget af skaljakker fra Color Kids!


Reima Reimatec Nivala

Reima Reimatec Nivala lyseblå jakke til børn

Tjek prisen på:

En rigtig lækker, let og tynd skaljakke fra det populære finske mærke Reima. Deres Nivala shelljakke er fuldstændig vandtæt med en vandsøjle på mindst 10.000 mm, og den har en god åndbarhed. På trods af dette er den ekstremt let og behagelig at have på.

Foret i denne jakke er tyndt i et luftigt netmateriale. Det gør den perfekt som cover-up og kan kombineres med noget varmere under, når det er nødvendigt.

Det er en virkelig stilfuld børnejakke med en figursyet pasform. Den er ret lang bagpå for at sikre god vindbeskyttelse og et æstetisk tiltalende design. Der er en hætte på jakken, som nemt kan tages af og fastgøres med trykknapper. Vi kan godt lide, at jakken har lommer med lynlås, så du kan opbevare nøgler og andre vigtige ting sikkert.

Jakken er fremstillet udelukkende af polyester med udvalgte dele lamineret i polyurethan. Overfladen behandles med den skånsomme BIONIC-FINISH®ECO.

Det, vi virkelig kan lide ved Reima Nivala Shell Jacket, er, at den er så tynd og let, samtidig med at den yder god beskyttelse mod vind og vand. Dette er en perfekt hverdagsjakke, der fungerer godt, når det er lidt køligt om aftenen det meste af året, eller f.eks. som skijakke, når efterårssemestret starter.


Hvad er en skaljakke?

En skaljakke er lidt ligesom en vindjakke, ofte med god vandtæthed. De er som regel lidt tyndere i foringen og fungerer som en skal mod vind og regn. Normalt bruges skaljakker, når det er lidt køligt og blæsende, om foråret, sommeraftener eller efteråret.

Ofte kan skaljakken bruges helt til vinter, hvis du bruger flere lag under den, f.eks. et underlag, en vindfleece og så jakken ovenpå. Det er meget praktisk at have skaljakker på i børnehaven, i skolen og på forskellige typer udflugter.

Hvad er en overgangsjakke?

En overgangsjakke er en jakke, der bruges, når vejret er mellem sommer og vinter. Ofte er de skaljakker eller softshelljakker, der er lavet af polyester for at holde vind og kold luft ude.

En overgangsjakke er velegnet til det meste af efteråret. De er også gode at have på, når vinteren bliver til forår, og lige indtil den rigtige varme kommer rigtigt. Hvis det er koldt om sommeraftnerne, kan overgangsjakken også bruges til det formål.

Ofte er denne type jakke tyndt foret. De er meget mindre varme end en vinterjakke. De er dog normalt vindtætte og har ofte en høj vandtæthed. Overgangsjakker er en rigtig god beklædningsgenstand til at bære oven på en fleecetrøje eller en anden varm trøje for at give kroppen et beskyttende lag mod koldt vejr.


Find flere gode tips om børnetøj!