Bedste overtræksbukser til børn 2024: Termobukser og skibukser til vinteren

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Når børn leger udenfor om vinteren, er det vigtigt at have godt tøj, der er varmt og ikke bliver vådt. De mest populære beklædningsgenstande er enten flyverdragter eller overtræksbukser og vinterjakke. I denne artikel ser vi på de bedste termobukser til børn!

To børn med overtræksbukser leger i sneen

Hvilke overtræksbukser for børn er bedst i test?

Bedst lige nu, både med hensyn til pris og funktion, er Didriksons Idre. Stilfuld, komfortabel og perfekt til at lege i sneen!

Et meget holdbart alternativ er Reima Loikka, som er fremstillet af et imponerende holdbart materiale. Perfekt til børn, der kan lide intens leg om vinteren.

Det smukkeste design har Konges Sløjd Skibukser. En vinterbuks i høj kvalitet, der fås i mange forskellige farver og mønstre!

Se også vores guide til alle slags vintertøj som børn har brug for!

Anmeldelser af mange forskellige skibukser og overtræksbukser til børn

Her er korte anmeldelser og oplysninger om alle de skibukser, vi så på. Se også vores artikel om flyverdragter til børn!

Didriksons Idre

Didriksons Idre Overtræksbukser

Tjek prisen på:

Denne model er enormt populær og efter vores mening måske Didriksons’ bedste vinterbukser! De er vandtætte, holder godt på varmen og har også en rigtig god åndbarhed. Et andet plus er, at de er virkelig holdbare og kan tåle nogle ret barske ting.

En stor fordel ved Didriksons Idre er, at de er meget nemme at tage af og på. Derfor er de perfekte til skolebørn, der har brug for overalls til at lege udenfor i pausen og for hurtigt at kunne tage bukserne af og på i løbet af dagen. De holdes på plads med let justerbare seler og en knaplukning foran.

Som mange af Didriksons overtøjsprodukter har denne model en “Extend Size”-funktion, som giver dig mulighed for at udvide tøjet en hel størrelse. Perfekt til at kunne have bukserne på i længere tid. De er generelt meget holdbare, så du vil sandsynligvis kunne bruge dem i flere år, hvilket gør dem overkommelige i det lange løb.

Ved knæene er Didriksons Idre formet for at give ekstra bevægelighed, hvilket gør dem behagelige til leg og vintersport. De har snelåse, der forhindrer sne i at komme ind i skoene, og fodremme, der holder dem på plads. Bukserne er generelt meget funktionelle og er ofte værdsat af børn, der ønsker at kunne lege uden at blive forhindret af deres overtøj.

Bukserne er foret med et materiale af genbrugte polyesterfibre, som er behageligt, isolerende og miljøvenligt.

Alt i alt er vi utroligt imponerede over disse bukser. En af de største fordele er, at de er så behagelige og nemme at have på. Didriksons Idre er efter vores mening en af de allerbedste muligheder blandt alle dækkende bukser til børn til at bære om vinteren!


Reima Loikka Vinterbukser

Reima Loikka Vinterbukser

Tjek prisen på:

Dette er måske de mest populære overtræksbukser til børn fra Reima. En af de mest imponerende egenskaber ved disse bukser er, at de er utroligt holdbare. De er blevet målt til at have en slidstyrke på over 80.000 omdrejninger på Martindale-skalaen. Det betyder, at de er mere end dobbelt så stærke i stoffet, som de fleste andre sammenlignelige bukser!

Bukserne har et meget lige snit og holdes på plads af elastiske seler med elastik. Selerne kan også fjernes, hvis du ønsker det. Alle sømme er fuldt tapede, og bukserne har en vandsøjle på over 10.000 mm. De holder godt på varmen og er velegnede til temperaturer fra 0 grader og ned til minus 20. Derudover har bukserne god åndbarhed og kan regulere varmen i benene, så de ikke bliver for svedige.

Andre praktiske egenskaber ved Reima Loikka er lynlåslommer, snelås ved benafslutningerne og et for i glat materiale, der gør bukserne nemme at tage på. Desuden er foringen fremstillet af genbrugspolyester, hvilket er godt ud fra et miljømæssigt synspunkt.

Disse bukser er perfekte til børn, der kan lide aktivitet og intens leg i sneen. De kan modstå det meste og er helt klart blandt de hårdeste overtræksbukser til børn, du kan finde lige nu! Desuden er de behagelige og nemme at få på og af. Hvis du vil have termobukser af virkelig høj kvalitet, kan du ikke gå galt i byen med Reima Loikka!


Konges Sløjd Skibukser

Konges Sløjd Skibukser

Tjek prisen på:

Disse skibukser har nok det mest muntre og fantasifulde design af alle! De er utroligt søde og fås i mange farver at vælge imellem. Konges Sløjd er altid et frisk pust med deres sans for design.

Ud over udseendet har disse overtræksbukser mange gode funktioner. De er fremstillet af polyester, men har et letvægtsfor af den patenterede THERMOLITE®-teknologi. Dette gør det muligt for tøjet at holde varmen, selv om foret er utrolig let at have på og let at bevæge sig rundt i.

Bukserne er også behandlet med BIONIC-FINISH®, som er en miljøvenlig måde at gøre dem vandtætte og smudsafvisende på.

De materialer, som bukserne er fremstillet af, er økologiske i henhold til OEKO-TEX® Standard 100. Det er tydeligt, at Konges Sløjd bruger ressourcer på at udvikle materialer, der er holdbare, funktionelle og komfortable. Vi er meget imponerede over kvaliteten af disse skibukser!

Hvis du vil have nogle af de mest iøjnefaldende skibukser til børn, skal du tjekke de forskellige modeller, som Konges Sløjd har at tilbyde!


Reima Proxima vinterbukser

Reimatec Proxima Overtræksbukser

Tjek prisen på:

Dette er et par virkelig slidstærke overtræksbukser fra kvalitetsmærket Reima. Det er et godt stykke tøj til børn, der er aktive og leger udendørs om vinteren. Reimatec er et finsk mærke, som er utrolig populært i Europa, især i Skandinavien, hvor vi har virkelig kolde vintre.

Reima Proxima er vandtætte og har sømme, der holder tæt hele vejen rundt om bukserne. En ting, der adskiller denne beklædningsgenstand fra andre, er, at den er utrolig holdbar. De kan tåle det meste og er helt sikkert velegnede til børn, der kan lide at køre på slæde eller være meget aktive i snevejr.

Derudover har bukserne en ekstremt god vandtæthed på mellem 8.000-10.000 mm og en fantastisk åndbarhed, der regulerer temperaturen inde i bukserne.

Bukserne holdes på plads med elastiske seler, men de kan også fjernes helt, hvis du ønsker det. Bukserne har gode lommer med lynlås, varmt for, der er glat og smidigt, hvilket gør bukserne nemme at tage af og på. Buksernes skal er behandlet med BIONIC-FINISH®ECO, som er en skånsom imprægnering, der holder bukserne tørre og rene.

Reimatec er et af de bedste mærker, når det kommer til vintertøj til børn. Deres Proxima vinterbukser udmærker sig ved at være både holdbare og yde god beskyttelse mod vejret. Hvis du vil have varme og holdbare overtræksbukser, er dette et godt valg!


Helly Hansen K Rider 2 Ins Bib Overtræksbukser

Helly Hansen K Rider 2 Ins Bib Overtræksbukser

Tjek prisen på:

Stilfulde vinterbukser med seler fra det verdensberømte Helly Hansen-mærke. De er forede og fungerer godt hele vinteren igennem.

Bukserne er af høj kvalitet og er vandtætte op til 10 000 mm. De har også en meget god åndbarhed.

Derfor er Helly Hansen Rider 2 en perfekt overtræksbuks til brug på skibakkerne eller når børnene leger på snebakkerne.

Overtræksbukserne har ekstra forstærkning på ryggen, ved knæene og nederst på benene. Det gør dem ekstra holdbare, selv når børnene bruger dem ofte til vild leg om vinteren.

Bukserne fås i en række forskellige farver og stilarter og er både stilfulde og funktionelle. Du bliver sjældent skuffet med Helly Hansen, og dette er et rigtig godt valg, som også giver rigtig meget for pengene!


Didriksons Tarfala

Didriksons Tarfala Overtræksbukser

Tjek prisen på:

Disse overtræksbukser går hele vejen op og åbnes med en lynlås foran. De giver en meget god beskyttelse mod kulde og sne og sidder behageligt på kroppen. Didriksons Tarfala er vandtæt og isolerer godt i al slags vejr.

Bukserne holdes på plads med seler, som er nemme at justere i størrelsen. De har tapede sømme og er helt vandtætte. Nederst er der fodløjper, der holder bukserne på plads over dine støvler, og de har manchetter, der holder sneen ude.

En god egenskab ved Didriksons Tarfala er, at de kan forlænges med en hel størrelse. Mange af Didriksons tøjmærker har dette, som de kalder “Extend Size”. Det betyder, at bukserne ofte kan bruges i et ekstra år. Generelt er disse bukser ret store i størrelsen.

Disse termobukser fås i flere farver og størrelser, selv om det nogle gange kan være svært at finde dem i større størrelser.

Alt i alt er Didriksons Tarfala et par robuste overtræksbukser, der kan bruges i lang tid og er perfekte til vinteren. Hvis du kan lide en model, der går helt op ad kroppen, er dette helt sikkert et godt valg!


Mini A Ture Witte Skibukser

Mini A Ture Witte Skibukser

Tjek prisen på:

Mini A Ture er et dansk designermærke inden for børnetøj. De laver praktisk og stilfuldt børnetøj til alle slags formål, og deres Witte termobukser er både holdbare, stilfulde og praktiske.

Bukserne kan i høj grad tilpasses med bukseben, der kan justeres med velcro, snelåse med en knap til lukning og seler, der kan tages af eller justeres efter behov.

Mini A Ture Witte er en fantastisk funktionel vinterbeklædning. Bukserne er vandtætte til 12 000 mm, foringen ånder godt takket være Thermolite®-materialet, og bukserne er lavet af et meget slidstærkt materiale. De er fremstillet af nylon, polyester og genbrugspolyester.

Det er fantastisk, at Mini A Ture Witte har et unikt design og fås i nogle usædvanlige farver, så de skiller sig ud fra andet vintertøj. De har også matchende vinterjakker og meget mere.

Hvis du ønsker unikt og stilfuldt vintertøj, er Mini A Ture Witte en interessant mulighed. De er en god kombination af funktion og stil, og de holder længe og holder dit barn varmt om vinteren.


Isbjörn Hurricane Skalbukser

Isbjörn Hurricane Skalbukser

Tjek prisen på:

Dette er en skalbuks af virkelig høj kvalitet. De er ekstremt holdbare og velegnede til dem, der kan lide at stå på ski eller dyrke andre vintersportsgrene med deres børn.

Bukserne er vandtætte op til 15 000 mm, og de har også en utrolig åndbarhed.

Dette er nok de bedste bukser af deres slags til dem, der dyrker sport eller bevæger sig meget om vinteren.
Isbjørn
Hurricane Scale Pants Jr har mange smarte og praktiske detaljer, f.eks:

 • Justerbare selerholdere
 • Justerbar talje med velcro
 • Fuldt tapede og forseglede sømme
 • Refleksioner flere steder
 • 2 lag slidstærkt nylon med varmeregulerende membran
 • Nylonforing

En anden smart detalje er, at bukserne kan forlænges med op til 3 cm ved at dele manchetterne nederst på benene. Det betyder, at du vil kunne bære dem i mindst et år endnu.

Da de er meget holdbare, er det en god idé, og de vil blive brugt i flere vintre.

Hvis du ønsker premiumkvalitet, er Isbjörn Hurricane et fremragende valg!


Kuling Whistler Vinterbukser

Kuling Whistler Vinterbukser

Tjek prisen på:

Disse overtræksbukser fra Kuling har et festligt design og skiller sig ud med deres mønstre og farvekombinationer. De er også meget funktionelle og har mange gode funktioner, samtidig med at de er meget prisvenlige.

Kuling Whistler har en vandsøjle på hele 15.000 mm, hvilket er rigtig godt, selv på slushy dage. De er varmt foret med et genbrugspolyestermateriale, som også har en god åndbarhed. Buksernes yderste lag er imprægneret med en skånsom PFC-fri BIONIC-FINISH®ECO-behandling.

Bukserne sidder behageligt og sidder højt på kroppen. Det er med til at holde dig varm, mens de elastiske seler holder bukserne på plads. I bunden af benene er der smarte snelåse, der forhindrer sne i at komme ind i skoene, samt fodremme, der holder dem på plads.

Andre smarte detaljer omfatter:

 • Tre lommer foran
 • Tre lommer foran
 • Elastik i taljen for behagelig bevægelse

I betragtning af den høje kvalitet, den gode vandtæthed og den generelt gode funktion er dette faktisk en rigtig god løsning til en god pris. Hvis du kan lide det legende design og mønstre, er Kuling Whistler termobukserne et rigtig godt valg. Fremragende vinterbukser med god funktion!


Tretorn Aktiv Cold Weather Pant

Tretorn Aktiv Cold Weather Pant

Ikke solgt online lige nu

Et par klassiske termobukser fra det svenske mærke Tretorn. De har et simpelt design med lige ben og seler, men har mange gode egenskaber og er en fantastisk funktionel beklædning til kolde vinterdage.

Bukserne er vandtætte med en vandsøjle på 10 000 mm. De har tapede sømme og er helt vindtætte, men har samtidig en god åndbarhed. Selv lynlåsen på bukserne er ordentligt vandtæt.

På knæene og bagpå bukserne er der ekstra forstærket polstring, som både holder varmen bedre, er strammere og mere holdbar, når barnet sidder eller bevæger sig på knæene.

Benene har snelåse og ankelstropper af silikonemateriale, der holder dem tæt og mindsker risikoen for, at sneen trænger ind. Andre gode funktioner omfatter:

 • Velcro ved benene
 • Reflektorer
 • Lynlåslomme på benet

Bukserne er foret med polyester og er meget varme og behagelige, samtidig med at de er bløde og dejlige at bevæge sig rundt i.

Hvis du vil have en ret klassisk termobuks fra et etableret mærke, der har eksisteret i lang tid, er Tretorn Kids Active Weather cover bukser et godt valg.


Gullkorn Design Vesletind Termiske bukser

Ikke solgt online lige nu

Dette er et par rigtig flotte og praktiske termobukser fra det norske mærke Gullkorn Design. De er både stilfulde og funktionelle og har faktisk den allerbedste vandtæthed af alle lignende beklædningsgenstande, vi har kigget på, med hele 20.000 mm vandsøjle!

Vesletind fås i flere flotte farver og i mange størrelser, så den passer til børn fra ca. 1 år og op til 10 år. Der findes også stilfulde jakker og vanter i samme matchende stil.

Bukserne er varmt forede og udstyret med seler for at holde dem på plads. Taljen kan også justeres ved hjælp af velcro. Bukserne har også lynlås og trykknapper, så de er nemme at tage af og på.

Foret i disse bukser er en type polyestermateriale kaldet Repreve®. Den er fremstillet af genbrugte PET-flasker og er miljøvenlig og samtidig meget effektiv til at isolere og holde dig varm.

Alt i alt er Gullkorn Design Vesletind en rigtig god og funktionel beklædning, der er fantastisk til aktiviteter hele vinteren. De er nemme at bruge og holder børnene tørre og varme uanset vejret. Ud over de slidstærke og vandtætte egenskaber har bukserne mange praktiske detaljer som f.eks:

 • Refleksioner
 • Elastiske fodremme
 • Lommer foran

Hvis du vil have et par termobukser, der kan bruges hele vinteren og garanteret holder dit barn tørt, er Gullkorn Vesletind et godt valg!


Skal du have flyverdragt eller en jakke og skibukser?

Der er lidt delte meninger om, hvad der er bedst, en flyverdragt eller overtræksbukser og jakke.

For små børn er flyverdragter ofte nemmest og mest behagelige at have på. Det er mindre at holde styr på, de behøver ikke at få sne mellem jakke og bukser, og de kan ofte selv lære at tage overalls på. I børnehaver kan personalet ofte godt lide overalls, fordi de er så enkle og ikke skal justeres.

Når børnene bliver ældre og begynder at gå i skole, foretrækker de måske selv at bære jakke og overalls. Der er nogle praktiske fordele, f.eks. at man kan justere og nogle gange kun bære jakken eller kun bukserne, hvis det er lidt varmt, men vådt og klamt.

Bukser kan også tilpasses, og ved at forlænge selerne kan du bruge bukserne lidt længere. Du kan ofte bruge dem i lang tid.

Sidst men ikke mindst kan børn finde det mindre “cool” at gå i flyverdragt, når de har gået i skole i et par år. Det er en skam at skulle tænke på det, men det kan være en god idé at spørge dit barn, hvad det synes, inden du går på indkøb efter årets vintertøj.

Uanset hvad du gør, er det vigtigt at have det rigtige tøj til vinteren. På den måde kan dit barn lege med sne og være udenfor så meget, som det har lyst til, uden at blive vådt eller koldt.

Varmt foret og vandtæt vintertøj er et must, uanset om du foretrækker flyverdragt eller bukser og jakke. Hvis du har det, plus et par gode vintersko, en hue og vanter, er du klar til vinteren for alvor!

Sørg også for at holde varmen under din overall, f.eks. med et par lange underbukser eller et basislag! Den holder dig varm og er behagelig at bevæge dig rundt i.


Her finder du mere vintertøj til børn!