Bedste potte 2024: Bedst i test til tidlig pottetræning

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Det er klogt at få en god potte i god tid. På denne måde kan dit barn hurtigt begynde at øve sig på egen hånd og vænne sig til at gå, når behovet opstår. Der findes mange forskellige varianter på markedet med forskellige stilarter og funktioner. Vi har set det hele og kigget på mange forskellige potter for at vælge den bedste til dig lige nu!

Glad barn på potten

Hvilken potte er bedst i test?

Bedst i test blev BabyBjörn Pottstol. Det er et gennemtænkt, robust og sikkert produkt, som er let for barnet at bruge.

BabyBjörn Pottestol

Vi kunne også godt lide Babydan Potte med lyd som en overkommelig potte, der skal efterligne et rigtigt toilet.

BabyDan potte med lyd

Endelig sætter vi pris på pakkeløsningen Beemoo Care Skridsikker Potte, Toiletsæde & Skammel. Det er en utrolig overkommelig pakke med alt, hvad du har brug for fra pottetræning til det første toiletbesøg.

Beemoo Care Skridsikker Potte, Toiletsæde & Skammel

Anmeldelser og oplysninger om alle 9 potter

Her er mere detaljerede oplysninger om alle de 9 potter, vi har kigget på.

Se også vores tips til praktiske vådservietter, som alle forældre skal have med sig hjemme hos barnet!

BabyBjörn Pottestol

BabyBjörn Pottestol

Tjek prisen på:

Denne potte har en højere ryg og er, som navnet antyder, mere som en stol. Det gør det behageligt at sidde på den, selv i længere tid. Mange børn føler sig mere sikre og sætter pris på, at pottestolen ligner et rigtigt toilet, ligesom de voksne bruger det.

BabyBjörn pottestolen står meget fast på gulvet, og barnet sidder sikkert på den. Der er både ryglæn og armlæn. Potestolen er også lidt højere end de fleste andre potestole, hvilket gør det nemt for barnet at stå op eller sætte sig ned selv.

En detalje, som vi virkelig sætter pris på ved denne pottestol, er, at den er utrolig nem at vaske ud. Du kan hurtigt tage stikket ud af den indre potte og skylle eller tørre den af. Du kan også købe en ny indvendig potte, hvis den gamle er slidt op, f.eks. hvis potten skal gå i arv til søskende i fremtiden.

En vigtig egenskab, som vi er meget trygge ved hos BabyBjörn, er, at deres produkter gennemgår strenge test af de plastmaterialer, de bruger. Deres potter opfylder alle sikkerhedskrav til plastikprodukter til børn i både USA og EU.

BabyBjörn’s potter er fremstillet i Sverige og er velkendte og elskede både i Norden og i mange andre dele af verden. De er holdbare, og en pottestol kan sandsynligvis holde til flere børn, før den skal kasseres.

Hvis du vil have en lidt større, meget robust potte, er BabyBjörn Pottestol vores klare favorit. Det er et kvalitetsprodukt til en helt rimelig pris.


BabyBjörn Smart Potte

BabyBjörn Smart Potte

Tjek prisen på:

Denne potte ligner den potteestol, som vi anbefalede ovenfor. Forskellen her er, at BabyBjörn Smart Potty er lidt lavere og ikke har nogen ryglæn. Den har den samme nemme rengøring, hvor du løfter den indre potte ud og skyller og tørrer den af. På denne potte kan du også udskifte den indre potte, hvis det bliver nødvendigt i løbet af årene.

Vi anbefaler også denne potte som et rigtig godt alternativ. Fordelene ved BabyBjörn Smart Potte er, at den er lidt billigere, og at den både er lettere og optager mindre plads. Især hvis du skal have potten med i en kuffert, er det et stort plus.

Ellers har den de samme kvaliteter, som BabyBjörn generelt er god til. Potten er sikker, både ergonomisk og med hensyn til børnevenlig, giftfri plast.

Vi tror, at du vil blive glad for den BabyBjörn potte, uanset hvilken du vælger. Under alle omstændigheder er der ingen tvivl om, at vi også kan anbefale BabyBjörn Smart Potte.


Skal du købe BabyBjörn Pottestol eller deres Smart Potte?

BabyBjörn Pottestol er et bedre produkt efter vores mening. Den er bedre til pottetræning, den er nemmere at bruge og mere stabil. Hos BabyBjörn kan du også købe pottestolen i et såkaldt pottetræningssæt. Dette omfatter en pottestol, en skammel og et toiletsæde. Det er en rigtig god pakke, der giver dig alt, hvad du har brug for til træning og overgangen til det rigtige toilet.

BabyBjörn Smart Potte kan dog være bedre, hvis du ønsker en mindre, lettere og mere fleksibel potte. Det er nemmere at tage med sig, når du rejser, og det er også billigere. Så selv denne har sine fordele, men vores overordnede anbefaling er at vælge potten, hvis du kun skal have den i hjemmet.


DOLU Lære-Gå-På-Potten

DOLU Lære-Gå-På-Potten

Tjek prisen på:

Denne potte er designet til at ligne et rigtigt toilet for at gøre overgangen lettere for barnet. Den har endda en skylleknap med lydeffekter, så du får en komplet toiletoplevelse.

DOLU Lære-Å-Gå-På-På-Potte er ret lille og måler 38 centimeter i højden. Det gør den perfekt til små børn. Producenten anbefaler det fra ca. 18 måneder, men vi har erfaring med at bruge det fra ca. 1 år og op til ca. 2,5 år.

Det er svært at sige, om denne type potte gør overgangen til et almindeligt toilet lettere eller ej, det er nok heller ikke noget, der er blevet undersøgt. Men uanset hvad, så kan vi helt sikkert godt lide denne potte, og det er tydeligt, at små børn også har tendens til at sætte pris på den. Det giver tidligt en følelse af uafhængighed, og det er en dejlig tanke, at børnene får mulighed for at gøre det samme som mor og far.

Lydeffekterne kræver 3 L44-batterier, som også følger med, når du køber potten. Selve potten er aftagelig, hvilket er praktisk og gør det nemt at tømme og rengøre den.

Det er ikke altid en fordel at have en specialdesignet potte, og nogle gange føler vi, at producenterne gør tingene unødigt komplicerede. Men når det kommer til DOLU Lære-Gå-På-Potten, må vi sige, at vi er virkelig glade. Det er et prisbilligt produkt, det tjener sit formål, det er sjovt og samtidig meget praktisk. Hvis du ønsker at give børnene en “toiletlignende” oplevelse, er dette en rigtig sjov mulighed.


Beemoo Care Skridsikker Potte, Toiletsæde & Skammel

Beemoo Care Skridsikker Potte, Toiletsæde & Skammel

Tjek prisen på:

Her er en utrolig overkommelig pakke med tre nyttige dele. Beemoo Care har ofte meget enkle og enkle produkter, men samtidig er de af virkelig høj kvalitet. Kunderne er sjældent skuffede over disse produkter, og du får ofte det, du forventer af Beemoo Care.

På trods af den lave pris har denne potte og tilbehør mange gode funktioner som f.eks:

  • Anti-slip-funktion holder potten og toiletsædet på plads
  • Stænkbeskyttere, der forhindrer spild
  • Ergonomisk ryglæn på potten

Potten er ideel til børn fra ca. 1,5 år og op til 3 år. Den vejer ikke meget og er meget nem at rengøre.

Skamlen har skridsikker beskyttelse både under og på toppen for maksimal sikkerhed. Den er perfekt til både at hjælpe dit barn med at komme på toilettet eller for eksempel til vasken for at vaske hænder, børste tænder osv.

Toiletsædet bruges til at sætte oven på det almindelige toilet. Den har en overflade, der forhindrer den i at glide rundt, hvilket gør den sikker at sidde på. Det er et ideelt sæde at begynde at bruge omkring 2-årsalderen, så barnet kan øve sig på overgangen til et rigtigt toilet.

Alle disse dele kan naturligvis også købes separat, men vi kan virkelig godt lide, at de fås som en pakke, da det giver et komplet sæt af det, der er nødvendigt for barnet, der selv træner potte- og toiletbesøg.

Vi kan varmt anbefale Beemoo Care pottepakken, og vi synes faktisk, at det er det mest overkommelige valg af alle. Forskellen i forhold til de mere sofistikerede produkter som BabyBjörn er primært mærkbar i plastikken. Her anvendes en lidt hårdere, men mindre holdbar plast. For langt de fleste er dette dog tilstrækkeligt til at opfylde et lille barns behov for at gå på potte.


BabyDan potte med lyd

BabyDan potte med lyd

Tjek prisen på:

Her er en anden version, der skal efterligne et rigtigt toiletsæde. BabyDan’s potte afgiver også en skylle lyd og giver barnet oplevelsen af et rigtigt toilet. BabyDan er en dansk virksomhed, der har eksisteret i mange årtier og sælger sikre og omhyggeligt testede produkter til børn over hele verden.

BabyDan potte med lyd er meget lig Dolu’s toiletlignende potte. Den har de samme dimensioner og måler 36,5 centimeter i højden. Det er også nemt at fjerne, tømme og rengøre potteindsatsen. Det, der for os her trækker ned, er simpelthen prisen. Det er lignende produkter, og vi kan ikke se nogen direkte fordele ved BabyDan, mens prisen er lidt højere. BabyDan’s potte kræver 2 stk. AAA-batterier, som desværre ikke medfølger, når du køber potten. Dette er også et stort minus for os.

BabyDan er dog et mere kendt mærke, og vi har stor tillid til deres produkter. De er bl.a. meget omhyggelige med at informere om deres tests og deres høje standarder med hensyn til giftige plastmaterialer m.m. Det er noget, som vi bestemt sætter pris på, og som BabyDan fortjener en ros for.

Alt i alt er dette et godt produkt, men prisen og det faktum, at du selv skal købe batterier, trækker desværre ned i bedømmelsen. Vi ville have foretrukket Dolu på alle ugens dage, men i sidste ende tror vi, at du vil være tilfreds med den, uanset hvilken du vælger. BabyDan Potte med lyd er god, men ikke vores bedste anbefaling.

Sørg for, at du også har et godt badekar til at bade og vaske dit barn i!


OkBaby Pasha

OkBaby Pasha

Tjek prisen på:

En meget prisbillig, ret enkel potte med høj ryg, som er fantastisk at sidde på og starte din pottetræning.

OkBaby Pasha måler 33,5 x 36,5 x 31 centimeter. Den er nem at rengøre, da du hurtigt kan fjerne den indre potte. Der er en stænkbeskyttelse på forsiden for at mindske risikoen for, at noget falder ud.

OkBaby-mærket kommer fra Italien, hvor alle deres produkter er fremstillet. De følger de europæiske sikkerhedsstandarder og opretholder høje standarder for deres produkter og materialer. OkBaby er blevet et meget populært mærke i hele Europa, fordi de holder en god kvalitet og samtidig formår at holde priserne nede.

Denne potte er meget praktisk, da dens slanke design på forsiden gør det nemt for barnet at sidde ned og rejse sig op selv.

Efter vores mening er OkBaby nok det bedste budgetvalg, da producenterne har gjort et godt stykke arbejde med at kombinere kvalitet med overkommelige priser. Potten fås i flere flotte farver og er en rigtig god potte til at starte træningen med.

Hvis du ønsker en lidt billigere potte, der opfylder de fleste af dine krav, er OkBaby Pasha en god mulighed!


Liewood Jonatan Potte

Liewood Jonathan Potte

Tjek prisen på:

Stilfuld og unik potte fra dejlige Liewood. Den er delvis fremstillet af majspulver, hvilket er et godt forsøg på at bruge mindre plastik og mere naturlige materialer.

Liewood er god til design, og denne potte skiller sig ud. Den er enkel og upræget, men har en slags abstrakt form af en bjørn eller lignende med små ører foran. Vi kan godt lide den og sætter også pris på, at den fås i mange forskellige flotte farver.

Det er vores erfaring, at potter med for mange dikkedarer og legesyge elementer ofte bliver mindre praktiske. Men her er det lykkedes producenterne at få den helt rigtige mængde af legesyge ind, uden at det kommer i vejen for den egentlige funktion.

Når det er sagt, er potten ret enkel og også ret lille. Den måler kun 21 centimeter i højden, hvilket gør den bedst egnet til helt små børn. Desuden er prisen efter vores mening lidt for høj, når man tænker på, at det i sidste ende er et ret grundlæggende produkt, som kun vil blive brugt i en kort periode i dit liv.

Hvis du kan lide designet og synes, at netop denne variant ville se godt ud på dit badeværelse, er det en god potte. Den er meget let i vægt og leveres helt uden aftagelige dele. Liewood Jonatan potten er en stilfuld, praktisk og veldesignet løsning, selv om prisen måske er lidt unødvendigt høj i sidste ende.


Bumbo Step ‘n Potty

Bumbo Step 'n Potty

Tjek prisen på:

Denne potte har et par forskellige navne hos forhandlerne, men producenterne selv kalder den “Step ‘n Potty, 3 in 1 potty-training solution“. Grunden til, at den hedder 3-i-1, er, at den kan bruges til tre forskellige ting:

  • Potte
  • Træningssæde til toilet
  • Fodskammel til at nå toilettet

Det er som en one-stop-løsning til pottetræning og toilettræning for din lille. Det gør den meget praktisk og kan bruges fra ca. 18 måneder og op til ca. 3 år.

Både bunden og låget på Bumbo-kassen er lavet af skridsikkert materiale. Dette sikrer, at barnet er sikkert, og at potten bliver på plads.

Rengøring og tømning er nemt på Bumbo Step ‘n Potty takket være den aftagelige skål. Producenterne foreslår også, at du lægger lidt toiletpapir i potten, inden du bruger den, hvilket gør rengøringen endnu nemmere.

En meget god egenskab ved denne potte er, at den føles meget blødere og varmere at sidde på. Det er ikke en hård og kold plastikagtig fornemmelse, men i stedet et ergonomisk og indbydende materiale, der dækker sædet. Det kan gøre en stor forskel for børn, der har svært ved at føle sig trygge ved at begynde at bruge potten selv.

Vi kan godt lide Bumbo Step ‘n Potty og ser den som et godt alternativ til dem, der ønsker en omfattende toiletuddannelse for deres barn. Prisen er lidt højere end mange andre varianter, men det opvejes af, at den faktisk kan bruges i længere tid end andre potter.

Den fås i en række forskellige farver, men desværre fører mange onlinebutikker kun den grå model. Uanset hvad, anbefaler vi Bumbo Step ‘n Potty som en rigtig god mulighed!


Twistshake Potte

Twistshake Potte

En stilfuld og praktisk potte fra det svenske mærke Twistshake. Det, der skiller sig ud ved denne potte, er det runde, slanke design, som gør det yderst behageligt og nemt for barnet at sidde ned og rejse sig op fra potten selv.

På undersiden har potten en god skridsikring, der forhindrer, at den kan flyttes rundt, når barnet sidder ned eller bruger potten. Den indre potte er en separat del, hvilket gør den nemmere at rengøre. På potten er der en høj og meget funktionel stænkbeskyttelse, som sikrer, at du ikke behøver at rengøre mere, bortset fra selve pottebakken.

Twistshakes potte er fremstillet af PP og TPE, som begge er ekstremt holdbare kvalitetsmaterialer, men selvfølgelig også børnevenlige og giftfri.

Alt i alt er denne potte ret enkel, men den har det lille ekstra i både udseende og praktisk anvendelighed. Den har mange gennemtænkte elementer, der gør den mere praktisk og praktisk at bruge end helt almindelige potter. Hvis du vil have en kvalitetspotte, som dit barn kan bruge og øve sig på, er Twistshake et godt valg, som vi er helt sikkert tilfredse med.


Baninni Potte-hval

Baninni Potte-hval

Tjek prisen på:

Originalt design og en rigtig sød potte i form af en venlig hval. Ryggen af hvalen fungerer som ryglæn for barnet, der sidder på potten.

Vi kan virkelig godt lide designet af denne potte, da den er utrolig sød. Desværre lever den ikke helt op til vores forventninger med hensyn til dens funktion. Den er lidt høj og for bred foran, hvilket gør det unødvendigt svært for barnet at komme op på potten selv. Designet er ikke fantastisk ud fra et ergonomisk perspektiv.

Ellers har potten flere gode funktioner, herunder en aftagelig indvendig del, som nemt kan tages ud, vaskes og tømmes. Den har også et låg, der gør den lidt pænere end en almindelig, kedelig potte, når den ikke er i brug. På undersiden har den et skridsikkert dæksel, der gør den sikker at bruge.

Vi ville gerne kunne lide Baninni Potty Whale, men desværre er vores erfaring, at den ikke er lige så praktisk som mange af de andre potter, vi har gennemgået i denne artikel. Det er klart, at dine erfaringer kan være anderledes end vores, men vi ville ikke anbefale denne version i første omgang. Tommelfinger op for designet, men der er meget at ønske med hensyn til dens praktiske anvendelighed.


Hvilken type potte skal du have?

Der findes et par forskellige typer potter på markedet. De mest almindelige er:

  • Enkle potter, der består af en enkelt del.
  • Potter med en bund og en “skål”, der kan fjernes. Ofte med højere kanter og ryglæn.
  • Potter, der efterligner rigtige toiletter.
  • Potter med overdådigt design, f.eks. dyr eller andre figurer.

Efter vores mening er de bedste varianter dem med en lidt højere kant og ryglæn, med en aftagelig indvendig potte for nem rengøring. F.eks. BabyBjörn pottestolen, som er vores favorit i det hele taget.

Enkle potter fungerer også og er mere end nok til mange mennesker. Ellers er potter, der er designet til at efterligne rigtige toiletter, meget populære. Der findes en række af disse modeller på markedet. Den bedste og mest prisvenlige, som vi har prøvet, er DOLU Lære-Gå-På-Potten.

Den eneste type potte, som vi normalt ikke anbefaler, er en potte med for mange “sjove” detaljer, håndtag, figurer eller ting, der skiller sig ud. Ofte er disse potter bare upraktiske og sværere for barnet at bruge. Hold det enkelt, er vores tip.


Her kan du læse flere artikler om produkter til baby!