Bedste pude til nyfødte 2024: Modvirker fladt hoved med aflastende babypude

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Nyfødte babyer under tre måneder opfordres til at sove på ryggen, i deres egen seng. Det er den sikreste måde for barnet at sove på. At sove meget på ryggen kan i nogle tilfælde føre til, at babyens baghoved bliver fladt. Der er flere måder at modvirke dette på. En måde er ved at bruge en babypude, der er designet til at aflaste barnets hoved. Her ser vi nærmere på forskellige modeller og vælger den bedste babypude, der modvirker fladt hoved.

Baby sover på babypude

Hvis barnet allerede har et fladt baghoved, anbefales det at prøve at lade barnet sove på siden. Der er særlige sidepuder, der kan være meget nyttige til afhjælpe problemet.

Hvilken babypude modvirkende fladt hoved er bedst i test?

De allerbedste modeller, vi har kigget på, er Candide Panda og Candide Panda Air. De er prisvenlige, komfortable og gør et rigtig godt stykke arbejde ift. at aflaste babyens hoved.

Udover Candides puder anbefaler vi også stærkt Mimos puder. Det er en lidt dyrere, men meget flot og håndlavet babypude. De er omhyggeligt testede for at give den bedste sikkerhed og for at give en rigtig god forebyggende beskyttelse mod misformning af babyens hoved.

Disse to modeller er klart bedst i test. Scroll ned for at læse anmeldelser og info om alle de babypuder, vi kiggede nærmere på!

Alle babypuder, som vi kiggede vi nærmere på

Her kommer alle 6 babypuder, som vi har undersøgt mere detaljeret.

Candide Panda babypude

Candide Panda Babypude

Tjek prisen på:

Dette er en prisvindende pude, der er populær verden over, fra det franske mærke Candide. Puden lindrer presset mod babyens hoved effektivt ved hjælp af et såkaldt “memory foam”. Det er et skummateriale, der tilpasser sig det lille barns hoved og giver en perfekt kompatibel støtte.

Candide Panda er designet præcist til at modvirke flade hoveder hos babyer eller kraniesymmetri, som det undertiden kaldes. Materialet inde i denne pude består af utroligt blødt og skånsomt elastisk skum i viskose. Det betyder, at formen på puden følger hovedet og giver støtte og fanger hovedets vægt helt rigtigt.

I midten af ​​puden er en fordybning, hvor der ikke er polstring i puden. Det betyder, at hovedet er ekstra lettet, og nakken ender i en lige stilling, når børnene ligger. Barnet kan stadig dreje hovedet og behøver ikke at føle sig fast i sin position, men det hjælper med at holde barnet i den korrekte position under søvn.

Det ydre materiale i denne pude er lavet af bomuld og er et såkaldt jersey frottémateriale. Det er et meget blødt, behageligt og skånsomt materiale, der ikke generer babyens hud. Candide Panda fås også i en “air” -model, der har et lidt luftigere materiale i midten, der passer, hvis barnet har en tendens til at blive varm og svedig i løbet af natten.

Af de babypuder, vi har set på, er Candide Panda både den mest overkommelige og funktionelle variant. Candide Panda og Panda Air baby puder er de bedste i test og modtager vores varmeste anbefaling. Dette er en meget god pude til forebyggende formål for nyfødte op til cirka 6 måneder.


Candide Panda Air Babypude

Candide Panda Air Babypude

Tjek prisen på:

Denne babypude ligner i det hele taget meget den anden model fra Candide Panda. Forskellen, som vi nævnte ovenfor, er materialet. På Candide Air Panda er den midterste del af puden lavet af mesh-materiale. Det er et tyndere og mere luftigt stof med små huller, der giver puden en køligere fornemmelse.

Hvis der er varmt i rummet, hvor barnet sover, eller hvis barnet har en tendens til at svede på halsen, kan denne pude hjælpe med at holde temperaturen nede.

Candide Panda Air har præcis samme elastiske skummateriale i sin polstring, hvilket skaber en tryg søvn og en meget god aflastning for hovedet.

Candide har udviklet og fremstillet babyprodukter i over 20 år og har en fin samling af veldesignede og nyttige produkter til babyer og mødre. Udover deres populære babypuder laver de bl.a. også meget populære amme puder.

Skal man vælge mellem Candide Panda og deres Air-model anbefaler vi ofte at købe en af ​​hver. De er ikke særlig dyre, og det kan være rart at kunne skifte puden alt efter hvad babyen kan lide og har brug for. Den almindelige model kan være hyggeligere, mens Air-modellen giver en mere kølig fornemmelse.

Under alle omstændigheder er begge puder i blandt vores favorit babypuder, og vi giver naturligvis Candide Panda Air en meget stærk anbefaling. Tøv ikke med at anskaffe en så tidligt som muligt, da det er bedre at aflaste babyens hoved for tidligt end for sent.


Mimos babypude

Mimos Babypude

Tjek prisen på:

Denne babypude fra Mimos er specielt udviklet til at forhindre asymmetrisk hovedform hos spædbørn. Det er et utroligt gennemført produkt, som er fremstillet i hånden i Barcelona. Puden er af høj kvalitet og opfylder en række sikkerhedskrav til babyprodukter i henhold til EU-reglerne.

Mimos pude gør et godt stykke arbejde med at fordele vægten af ​​barnets hoved. På den måde reduceres trykket på bagsiden af ​​hovedet, og risikoen for et fladt baghoved reduceres.

Puden fås i mange forskellige størrelser, så den kan passe perfekt til både nyfødte og til lidt større børn, op til cirka 6 måneders alderen. Derudover kan du købe flere forskellige betræk til puden, hvis du ønsker en anden farve eller mønster. Det gør det også nemmere at holde det rent, og du kan skifte og vaske betræk så ofte som det er nødvendigt. Mimos har investeret i store ressourcer for at teste og sikre, at deres pude opfylder en masse sikkerhedskrav. De har over 9 forskellige certificeringer, som du kan læse mere om på Mimos hjemmeside

Denne babypude er let og luftig og er lavet af et åndbart materiale. Barnet kan sove uden at svede eller føle sig utilpas. Puden er lavet af tredimensionel polyester, som giver en utrolig god og dæmpende effekt, der er skånsom mod hovedet. I midten af ​​puden er der et hul, hvor hovedet ligger, mens det holdes op af de bløde kanter på siderne. Resultatet er en meget effektiv beskyttelse, der forhindrer, at babyer får fladt hoved.

Mimos pude kan bruges alle steder, hvor barnet lægges på ryggen. Uanset om det er i sengen, i barnevognen, i en skråstol eller på en babygynge. Ved at bruge puden, når barnet ligger ned, reducerer du risikoen for et fladt hoved. Derefter anbefales det selvfølgelig, at barnet får lov at lege på maven og lære at kravle så meget som muligt i sin vågne tid.

Mimos pude er lidt dyrere end andre babypuder. Men det er et ekstremt fint produkt. Det er håndlavet, grundigt testet og bruger kun nøje udvalgte materialer. Dette er en af ​​markedets absolut bedste babypuder til at modvirke flade hoveder hos spædbørn.


BabyMatex Shape pude

BabyMatex Shape Babypude

Tjek prisen på:

BabyMatex er et polsk mærke, der står bag en række ergonomiske babyprodukter, lige fra senge og puder til barnevogne og rejsetasker. Deres produkter er populære og af meget høj kvalitet, hvilket også gælder for deres babypuder.

Shape puden har et enkelt og rundt design, med polstring på kanterne og en lille fordybning i midten for at skåne hovedet. Puden er klassificeret som medicinsk udstyr pga. dets evne til at beskytte hovedet mod at blive fladt, når barnet ligger på ryggen.

Denne babypude er designet præcis til at forhindre asymmetrisk hovedform i at opstå som følge af, at barnet ligger på ryggen. Puden har et køligt mesh-materiale, der ånder og gør den luftig og behagelig at ligge på, uden at blive varm i nakken og på bagsiden af ​​hovedet. Puden er udelukkende lavet af polyester.

Det er en enkel, men effektiv pude, der opfylder sin funktion. Den er sikker og hjælper barnet med at falde i søvn i den korrekte position, samtidig med at det beskytter og lindrer hoved og hals. BabyMatex Shape er bestemt en god babypude, der kan hjælpe med at modvirke fladhed på bagsiden af ​​hovedet.


BabyMatex Babypude

BabyMatex Babypude

Tjek prisen på:

Endnu en meget lækker babypude fra BabyMatex. Denne kan foldes ud og bruges som et blødt underlag. Dette gør den perfekt til at tage med på tur eller have i barnevognen for ekstra komfort.

Ligesom BabyMatex’ andre puder, er denne også klassificeret som medicinsk udstyr. Det giver en god aflastning for hovedet og hjælper med at bevare hovedets form og modvirker fladt baghoved.

Ydersiden af ​​denne babypude er lavet af et glat og blødt bomuldsmateriale. Indersiden består af 100% polyester. I midten af ​​puden er der ingen fyldning, hvilket betyder, at hovedet kan ligge der, mens nakken understøttes af kanten. Det betyder, at babyens nakke ligger lige og behageligt, mens hovedet beskyttes og aflastes.

Hele puden er designet i omhyggeligt udvalgte materialer, og hele produktet er Øko-Tex certificeret. BabyMatex’ babypude er et meget lækkert produkt med et design ud over det sædvanlige, takket være den udfoldelige madras.

Hvis du vil have en blød og skånsom pude, der kan hjælpe med at modvirke fladt hoved hos babyer, er BabyMatex’ babypude helt sikkert et produkt, som vi kan anbefale.


Carena Mölle

Ikke længere solgt

Det svenske mærke Carena har en dejlig og meget prisvenlig babypude. Den er ergonomisk designet og har et hul i midten til babyens hoved og runde kanter, der hjælper med at støtte nakken og holde hovedet i den korrekte position.

Det ydre materiale i Carena Mölle består af blødt og dejligt jerseyfrotté, som er ekstremt skånsomt og behageligt mod babyens hud. Hele puden er lavet af bomuld. Pudens fyld består af støbt skummateriale, som former sig efter barnets krop og aflaster trykket.

Det er en ret enkel pude, hvad angår design, men den har en god funktion og gør et godt stykke arbejde med at aflaste trykket på babyens hoved. Dette er en pude, der er perfekt at have hjemme, for at forebygge og reducere risikoen for asymmetrisk hovedform.

Fordelene ved puden er, at den er billig, og at den kan vaskes i vaskemaskinen på 30 grader. Puden er derudover nem at holde og prisvenlig.

Hvis du ønsker en enkel, men virkelig lækker og prisvenlig babypude til at forhindre fladt hoved hos din baby, er Carena Mölle et rigtig godt valg.


Kan en babypude forhindre et fladt hoved hos spædbørn?

Ja, en ergonomisk designet babypude kan hjælpe med at forhindre og modvirke begyndelsen af ​​asymmetrisk udvikling af hovedet hos babyer. Selvfølgelig er det bedst at begynde at bruge puden tidligt for at reducere trykket på babyens hoved, hver gang barnet ligger på ryggen – både i sengen, i en babynest, aktivitetstæppe eller i barnevognen.

Hvornår skal man begynde at bruge babypuder, for at modvirke fladt hoved?

Det er godt at starte med det samme, når barnet er født. De fleste puder er velegnede til børn mellem 0-6 måneder. Nogle puder fås i forskellige størrelser, for eksempel 0-3 måneder eller 3-6 måneder. Men for at forebygge og modvirke fladt hoved, er det godt at bruge en babypude helt fra starten af, når barnet ligger på ryggen.