Bedste rejseseng 2024: Bedst i test foldbare babysenge og weekendsenge

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Hvis du rejser med børn, kan det nogle gange være lidt svært at finde en god soveplads til de små. Så er en rejseseng en praktisk og som regel ret billig løsning. Her ser vi på nogle af de bedste rejsesenge, der er tilgængelige lige nu!

Mor sover ved siden af babyen, som ligger i en rejseseng

Hvilken rejseseng er den bedste i testen?

Den bedste lige nu er Bugaboo Stardust. Den nyeste model er utrolig nem at bruge!

En anden favorit er BabyBjörn Travel Cot Light. Det er en testvinder, der har eksisteret i lang tid og stadig er relevant. En meget populær rejseseng!

Det bedste budgetvalg er Beemoo Weekendseng. Prisbillig og rigtig god rejseseng!

Anmeldelser af 10 forskellige rejsesenge til småbørn

Her er en mere dybdegående gennemgang af alle de rejsesenge, vi har kigget på. Se også vores guide til babysenge til dem, der ønsker en klassisk barneseng til hjemmet!

BabyBjörn Travel Cot Light

BabyBjörn Travel Cot Light

Tjek prisen på:

Mål udfoldet (bredde x længde x højde):82 x 112 x 64 cm
Vægt:ca. 6 kg

Dette er en meget praktisk og populær rejseseng fra kvalitetsmærket BabyBjörn. Det er en let og fleksibel model, der kun vejer 6 kg, og som er meget let at folde ud.

BabyBjörn’s seng er meget populær, og sengen har mange gode egenskaber. Det er en stor og rummelig seng med masser af plads til at sove i. Du får en madras med, når du køber sengen, og du lægger den ned, når sengen er foldet ud. Så sover dit barn trygt i sengen med madrassen på gulvet.

Den store, fine soveflade er sikker og ideel til både små og lidt større børn, fra nyfødt og op til ca. 3 år.

En rigtig god detalje er det fine materiale, som BabyBjörn har valgt med omhu. De bruger Oeko-Tex-certificerede materialer og net, der er bekræftet at være skånsomme mod små børns hud. Det er også muligt at vaske både sengetøj og madrasbeskytter i vaskemaskinen.

Det er utrolig nemt at folde den sammen og gøre BabyBjörns rejseseng klar til at sove i. Det tager kun et par sekunder at trække den ud af posen og folde sengen ud i én bevægelse. Derefter skal du blot placere madrassen på det rigtige sted, og så er sovepladsen klar.

Når du køber en BabyBjörn Light rejseseng, får du sengen, en madras og en opbevaringstaske med i pakken, så du nemt kan tage sengen og madrassen med dig. Du kan også købe et fint, specielt tilpasset lagen i økologisk bomuld, hvis du ønsker det.

Det er nemt at se, hvorfor så mange anbefaler BabyBjörn-rejsesengen. Den er nem at bruge, vejer meget lidt, er sikker for barnet og meget behagelig at sove i.

Hvis du rejser med børn eller har brug for en seng, der er nem at flytte, kan vi helt klart anbefale BabyBjörn Light Travel Bed. Det er en gennemprøvet løsning, og efter vores mening er det stadig en af de bedste, vi har testet!


Bugaboo Stardust rejseseng

Bugaboo Stardust rejseseng

Tjek prisen på:

Mål udfoldet (bredde x længde x højde):64 x 98 x 85 cm
Vægt:ca. 7,7 kg

Dette er en af de mest alsidige rejsesenge, som er blevet utrolig populær på grund af sin funktionalitet. Bugaboo Stardust kan foldes utrolig hurtigt sammen og har en indbygget madras, så du hurtigt kan lægge dit barn i seng, når det er nødvendigt.

Hele sengen er let med en samlet vægt på kun 7,7 kg. Når du folder den sammen, fylder den ikke meget og er kun 14 centimeter bred!

Selve designet er det, der gør Bugaboo Stardust til en vinder. For at folde sengen ud, skal du blot folde klemmerne ud, og så kan du folde hele sengen ud på kun 1 sekund! Det bliver ikke mere praktisk end det, og hvis du har brug for en seng på farten, er dette en god model at vælge, bare på grund af enkelheden.

Komforten og sikkerheden er også meget god i Bugaboo rejsesengen. Som nævnt har den en indbygget madras, som også kan justeres i højden. På denne måde kan du tilpasse sengen til dit barns alder. Når barnet er lille, skal sengen være lidt højere oppe, så du undgår at bøje ryggen for meget. Når barnet er lidt ældre, kan du sænke bunden for at give det et sikkert sted at sove.

Når du køber Bugaboo Stardust-rejseseng, får du en fin taske, der lukkes med velcro. Det gør det nemt at have med sig, samtidig med at det er sikkert opbevaret i en slank pakke.

Bugaboo er måske bedst kendt for deres fine barnevogne, men denne barneseng er efter vores mening en kandidat til den bedste rejseseng på markedet lige nu. Den er fantastisk og gør livet med småbørn meget nemmere på farten. Bugaboo Stardust rejseseng er en ny kandidat til topplaceringen og en af de bedste rejsesenge, der findes lige nu!


Beemoo rejseseng

Beemoo rejseseng weekendseng

Tjek prisen på:

Mål udfoldet (bredde x længde x højde):60 x 120 x 76 cm
Vægt:ca. 9,1 kg

Dette er helt sikkert en af de billigste rejsesenge, du kan få. Den er populær og er en robust og komfortabel seng, især hvis du køber Beemoo rejsesengen med madras. Ellers leveres den kun med en meget tynd madras, som ikke er egnet til at sove på.

Beemoo rejsesengen er fremstillet af nylon og bomuld med net rundt om siderne. Denne rejseseng er forholdsvis nem at tage med dig, men vejer lidt mere end de lettere modeller. I alt vejer den lidt over 9 kg. Sengen leveres med en praktisk taske, der er nem at bære og opbevare.

Alt i alt er Beemoo rejsesengen nem at bruge. Den er meget nem at folde ud, og vejledningen er meget klar. Det kan være lidt vanskeligere at folde den sammen, når du skal pakke den ned igen. Men når du har gjort det et par gange, går det som regel uden problemer.

Beemoo rejseseng fås i flere forskellige modeller. De har også et par lignende varianter:

Lux-modellen har hjul på den ene side, hvilket gør det lettere at flytte sengen, når det er nødvendigt. Der er også nogle andre små detaljer som opbevaringsrum og en luge, som barnet kan kravle igennem. Lux fås også i et par andre farver.

Beemoo Excellence Weekendseng er en lignende version, men med endnu flere detaljer. Den har især ekstra robuste aluminiumsben. Det får den til at ligne en rigtig seng mere og står lidt mere fast på gulvet. Alligevel vejer den ikke mere, og den er lige så nem at samle. En lidt mere luksuriøs, men stadig relativt billig rejseseng alt i alt.

Alt i alt er Beemoo rejsesengen et rigtig godt valg, især i betragtning af den lave pris. De fungerer fint og er både nemme at bruge, komfortable og overkommelige. Vi anbefaler kraftigt at vælge den ekstra madras, medmindre du allerede har en god madras i samme størrelse.


Kinderkraft Joy rejseseng

Kinderkraft Joy rejseseng

Tjek prisen på:

Mål udfoldet (bredde x længde x højde):65 x 126 x 76 cm
Vægt:ca. 10,5 kg

Kinderkraft er et mærke, der ofte formår at kombinere lave priser med høj kvalitet. Deres Joy Travel Bed er endnu en i rækken af kvalitetsprodukter med mange tilbehør og smarte funktioner.

Selve sengen er robust med en stålramme. Den kan tilpasses til barnets størrelse, da du kan justere højden på sengebunden. Rundt om rejsesengen er siderne beklædt med net, hvilket gør sengen luftig, mens du stadig kan se dit barn i sengen hele tiden.

Den ene af de korte sider har en klap, der kan åbnes med en lynlås. Børn kan selv komme op i sengen, hvis de begynder at kravle.

På den ene korte side har sengen to hjul, der gør det nemt at flytte rundt på sengen. En unik funktion er, at du kan bruge sengen som vugge ved at klappe to skinner ned, hvis dit barn har brug for at blive vugget i søvn.

Andre smarte funktioner, der følger med, når du køber Kinderkraft Joy rejsesengen, er:

 • Taske til at bære sengen i
 • Myggenet
 • Musikafspiller med lyd- og lyseffekter
 • Opbevaringskurve til at hænge på sengen

Der er mange positive ting at sige om Kinderkraft Joy. Det er virkelig en velgennemtænkt rejseseng med mange funktioner og gode detaljer. Desværre er det selve madrassen, der er negativ. Det er en meget tynd og hård madras, som ikke føles behagelig nok til at lade barnet sove på. Dette kan selvfølgelig let løses ved at købe en ekstra madras, men det er værd at vide, før du køber den.

En anden detalje, der er værd at vide, er, at du skal bruge batterier til spilledåsen. Den kræver 3 AA-batterier, som ikke medfølger, når du køber sengen.

Bortset fra den tynde madras er Kinderkraft Joy rejsesengen en af de billigste senge, vi har kigget på. Det er billigt og har mange gode og nyttige funktioner, som vi virkelig sætter pris på.


Hauck Dream’n Play Plus rejseseng

Hauck Dream'n Play Plus rejseseng

Tjek prisen på:

Mål udfoldet (bredde x længde x højde):76 x 125 x 65 cm
Vægt:ca. 11 kg

Dette er en ret stor rejseseng fra det prisvenlige mærke Hauck. Desværre sælges den uden madras, så du skal være opmærksom på, at du skal købe en ekstra madras. Hauck har en særlig rejsemadras, der passer, men du kan også finde andre mærker, der har samme mål for madrassen.

Huack Dream er en let anvendelig rejseseng. Der er en god vejledning i, hvordan man folder den ud, og når man først har lært, hvordan den fungerer, går det utrolig nemt.

Sengen er lavet af nylon og stoffet er net på siderne. Det er en enkel, men stilfuld og praktisk rejseseng. Det er dog en lidt større og tungere model, og der er en stor vægtforskel mellem denne og de lettere modeller, vi har kigget på.

Rejsesengen leveres med en god taske, der er nem at tage med dig og opbevare. Ellers er der ikke meget tilbehør, og sengen er ret enkel. Det er en god og overkommelig seng til dem, der ønsker at holde det enkelt.

Alt i alt er vi tilfredse med Hauck Dream-rejsesengen, men hvis du skal købe en ekstra madras, er prisen alligevel ikke så billig i sidste ende. En okay seng, men ikke vores førstevalg.


Deryan rejseseng

Deryan rejseseng

Tjek prisen på:

Mål udfoldet (bredde x længde x højde):75 x 120 x 50 cm
Vægt:ca. 1,8 kg

Dette er en rejseseng af en lidt anderledes model, der ligner lidt mere et minitelt. Deryan Baby Luxe rejsesengen vejer kun 1,8 kg og er klart den letteste model, vi har set på.

Rejsesengen er praktisk og meget nem at sætte op. Det kan kræve lidt øvelse i starten, men når du først har lært, hvordan det fungerer, kan du nemt sætte sengen op på få sekunder.

Da sengen fungerer som et telt med fuld dækning, er den også en meget god beskyttelse mod myg og insekter. Det er en stor fordel, hvis du skal bruge den på ferien på steder, hvor der er myg til stede. Samtidig er sengen kølig, og der er god ventilation gennem nettet.

En anden unik detalje ved denne rejseseng er, at den leveres med en selvopblæsende madras. Den fylder meget lidt og er nem at udfylde. Den er dog ret tynd og ikke super behagelig. Det kan faktisk være værd at medbringe en ekstra madras eller i det mindste et tæppe til at lægge på madrassen for at gøre den lidt blødere.

Deryan rejsesengen leveres med en række andre tilbehør som en taske og en liggeunderlag. Det er en forholdsvis lille og meget let seng, som fungerer godt, hvis du har brug for et beskyttet sted at sove, mens du rejser, til en 0-2-årig.

Det er ikke den mest komfortable rejseseng, men den store fordel er naturligvis dens lette vægt og det faktum, at den kan pakkes ned og bæres næsten overalt. Det kan være en meget praktisk seng at bruge, hvis du har et lille barn med på stranden, på picnic eller lignende. Med Deryan Travel Bed Baby Luxe kan den lille sove trygt næsten hvor som helst.


Maxi-Cosi Swift rejseseng

Maxi-Cosi Swift rejseseng

Tjek prisen på:

Mål udfoldet (bredde x længde x højde):106 x 86 x 76 cm
Vægt:ca. 6.7 kg

Maxi-Cosi Swift har en imponerende alsidighed. Den kan nemt omdannes til en rejseseng, et legeområde, eller et sikkert og trygt sted for barnet at sove, alt sammen i et praktisk 3-i-1-design. Maxi-Cosi Swift kan bruges fra nyfødt til 3,5 år, hvilket gør den til en god investering for forældre.

Et af de særlige kendetegn ved Maxi-Cosi Swift er, at den kan foldes sammen i ét trin, hvilket gør den hurtig og nem at sætte op og tage ned. Den leveres også med en bæretaske. Den er praktisk at tage med på rejser, uanset om du besøger venner og familie eller bare har brug for en ekstra soveplads til baby.

Maxi-Cosi Swift har to justerbare højder i bunden. Det gør det lettere at bruge den til nyfødte babyer. Den lave højde gør det nemt at lægge barnet ned til en lur uden at skulle bøje sig for langt, og når barnet begynder at sætte sig op, kan bunden flyttes til den lavere position for at give mere plads til leg. Den medfølgende bløde og komfortable madras er et dejligt indslag. Du skal dog købe ekstra ark, da de ikke er inkluderet.

Maxi-Cosi er et hollandsk mærke, der har eksisteret siden 80’erne. De er måske bedst kendt for deres autostole, men de producerer sikre og funktionelle babyprodukter i mange kategorier. Det er uden tvivl et førsteklasses kvalitetsmærke inden for børnesikkerhed.

Alt i alt er Maxi-Cosi Swift en god investering for alle forældre. Den er let, nem at bære i den medfølgende taske og fylder meget lidt, hvilket gør den praktisk til hverdagsbrug. Den er også meget prisværdig i betragtning af dens alsidighed og mulighed for at blive brugt fra nyfødt til 3,5 år.


Kinderkraft Sofi rejseseng

Kinderkraft Sofi rejseseng

Tjek prisen på:

Mål udfoldet (bredde x længde x højde):63 x 107 x 71 cm
Vægt:ca. 8,7 kg

Dette er en meget flot rejseseng fra Kinderkraft med mange unikke funktioner, som andre rejsesenge ikke har. Det særlige ved denne rejseseng er, at den kan bruges på fire forskellige måder:

 • Seng
 • Vugge
 • Legeplads
 • Rejseseng

Den kan også justeres til to forskellige højder, så den passer til nyfødte og småbørn samt lidt ældre børn op til ca. 3 år.

Kinderkraft Sofi har vundet priser for sit design og er en meget populær rejseseng af høj kvalitet. Det er blevet testet i INTERTEK-laboratoriet og opfylder deres høje standarder for sikkerhed og kemiske niveauer.

Sengen er meget nem at folde sammen på få sekunder. Du kan derefter vælge at bruge den på forskellige måder. Hvis dit barn er lille, har du sengen i den højere position. Så kan du bruge den nederste del som opbevaringsplads.

Hvis du ønsker at bruge sengen som kravlegård, kan du have sengen i den nederste position. Her kan dit barn kravle og lege med legetøj. Så kan de også selv komme ind og ud gennem døren med lynlås.

Hvis du vil kunne vugge dit barn i søvn, skal du justere tilbehøret langs benene i bunden. Så kan du vugge sengen frem og tilbage som en vugge.

Kinderkraft Sofi er en kvalitetsseng, og alle materialer er robuste og af høj standard. Den har en ramme af aluminium og stål og fine bomuldsmaterialer på de bløde dele. Den er også meget komfortabel og nem at bruge.

Kinderkraft Sofi leveres med en dejlig madras, der er lige blød nok til, at dit barn kan sove på den. Dette er en meget stilfuld rejseseng i den lidt højere prisklasse.


Maxi-Cosi Iora rejseseng

Maxi-Cosi Iora rejseseng

Tjek prisen på:

Mål udfoldet (bredde x længde x højde):55 x 93 x 74 cm
Vægt:ca. 10,8 kg

Dette er en stilfuld og veldesignet rejseseng fra kvalitetsmærket Maxi-Cosi. Den kan bruges på to forskellige måder, enten som en selvstændig seng eller til at blive forbundet med din seng, så du og dit barn kan ligge ved siden af hinanden.

En populær egenskab ved denne rejseseng er, at du kan indstille den i hele 5 forskellige højdepositioner. Dette er for at du kan have sengen i samme højde som du selv ligger, når dit barns seng står ved siden af. Så er I lige ved siden af hinanden, mens dit barn er i sikkerhed i sin seng.

Desuden har du alle de ting, du har brug for til din baby, inden for rækkevidde, når du opbevarer dem i rummene under rejsesengen.

Hele Maxi-Cosi Iora-rejsesengen kan foldes sammen og fylder meget lidt. Den kan nemt bæres og tages med på rejser i den medfølgende opbevaringstaske. Madrassen, der følger med, er meget blød og behagelig, og det er en rigtig god rejseseng, der er velegnet til babyer.

Det eneste negative ved denne seng er, at du stort set er nødt til at købe lagner fra samme mærke, og de kan være lidt dyre. Det er simpelthen svært at finde sengetøj i den rigtige størrelse, medmindre man selv syr det.

Uanset hvad, er vi imponerede over Maxi-Cosi Iora rejseseng. Det er et smukt designet produkt med smarte funktioner. Det er sikkert, blødt og behageligt. Den er velegnet til små børn på op til ca. 9 kg. Maxi-Cosi Iora er populær i Europa, og vi synes, at det er en fremragende rejseseng og en sikker seng at have i soveværelset derhjemme.


AeroMoov Pop-Up rejseseng

AeroMoov Pop-Up rejseseng

Tjek prisen på:

Mål udfoldet (bredde x længde x højde):92 x 130 x 63 cm
Vægt:ca. 5 kg

AeroMoov er en meget let og fleksibel rejseseng med adskilligt godt tilbehør, der kan holde dit barn sikkert i mange forskellige situationer.

Selve sengen vejer mindre end 5 kg, men den samlede vægt med tilbehør er ca. 5 kg. Det er en af de letteste rejsesenge, og den passer i en lille og praktisk taske, som er nem at tage med dig.

Når du køber en rejseseng, får du en god madras med den helt rigtige blødhed. Det er lavet af skum, kaldet polyurethan, med en tykkelse på 3 cm.

Selve sengen kan justeres i højden i forhold til barnets størrelse. Babyer på op til 6 kg kan ligge i den højere position, som er let at nå for dig som forælder uden at bøje ryggen. Når dit barn bliver lidt større, kan du fortsætte med at bruge sengen i den nederste position.

På langsiderne har AeroMoov-rejsesengen net, som gør den luftig og giver gennemsigtighed i sengen. Sengegavlen er vandtæt og sikrer, at sengen er tør, når barnet ligger i den. Du får også en babynest, der kan bruges til at gøre soveområdet endnu mere sikkert for små babyer.

Der kan købes myggenet og solskærme, hvis du ønsker at bruge AeroMoov på stranden, f.eks. på stranden, i sommerhuset, hvor der er risiko for myg, eller andre steder, hvor der kan være behov for ekstra beskyttelse. Pladsen i AeroMoov Travel Cot er stor nok til, at den kan bruges som løbegård.

Ud over at være så nem at bære har AeroMoov Travel Cot også den fordel, at den er ekstremt nem at folde ud. Den er designet til automatisk at folde sig ud og være perfekt hver gang. Det er lidt vanskeligere at pakke det sammen bagefter, men selv det er ret nemt, når du først har lært det. Du får naturligvis en vejledning, der forklarer, hvordan du gør det.

AeroMoov Pop-Up Travel Bed er et godt valg, hvis du vil have en rejseseng med et stort område at sove og lege på, samtidig med at den er nem at transportere og fylder lidt plads. Det er et kvalitetsprodukt, der har fået meget gode anmeldelser rundt om i verden.


Hvad er en rejseseng /weekendseng?

En rejseseng er en sammenklappelig seng, der er velegnet til babyer og små børn. Fælles træk ved en rejseseng er:

 • Let vægt
 • Hurtig at folde ud og pakke sammen
 • Let at opbevare og transportere
 • Sikker for små børn at sove i

Der findes et par forskellige typer rejsesenge, og de kan være fremstillet af forskellige materialer. Mange varianter er fremstillet af en slags stof, nylon og mesh.

Ofte leveres rejsesenge i en pakke med en opbevaringspose og en madras. Nogle gange er der andet tilbehør, og nogle gange leveres de f.eks. uden madras.

Er det værd at købe en rejseseng?

Når du rejser med børn under 3 år, er det meget nyttigt at have en rejseseng med. Så kan det være en god investering, der gør livet med børn meget lettere. Med en babypude, en pyjamas, et tæppe og et nuttet stykke legetøj kan dit barn føle sig lige så trygt, uanset hvor I rejser hen.

Det gælder både for lange og korte ture. Selv en tur til dit barns bedsteforældre kan blive lettere, hvis dit barn har et sikkert sted at sove.

Med en rejseseng har du et sikkert soveværelse, som dit barn vil genkende, og som er klar til at blive brugt hvor som helst og når som helst. Ofte er nye steder ikke børnesikret, som hjemmet er, og derfor er en rejseseng meget værdifuld.

Kort sagt er barnesengen værd at købe for alle forældre, der skal rejse med deres barn. Hvis du ikke skal rejse så ofte, kan du købe billige versioner. Hvis du rejser oftere, kan det være værd at investere i en af de finere modeller.


Hvad hedder en rejseseng på engelsk?

Det engelske navn for en rejseseng er travel cot.