Bedste sidepude til baby 2024: Hjælp barnet med at ligge på siden

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Nogle børn, der bruger en masse tid på ryggen kan udvikle en asymmetrisk hovedform. Hovedet bliver lidt fladere bagpå. Det kan forebygges med en babypude. Men hvis det allerede har udviklet sig, anbefales det ofte at lade barnet sove i sideposition. Sidepuden er en støtte, der holder barnet sikkert og stabilt i sin position på siden. Her tjekker vi de bedste sidepuder til babyer.

Baby sover på siden

Hvilken sidepude er bedst i test?

Den bedste og mest almindelige pude anbefales at hjælpe barnet sove på siden er Doomoo BabySleep sidepude.

Derudover er der også Candide Air side og rygstøtte.

Læs videre for mere information om begge disse sidepuder.

Doomoo BabySleep sidepude

Doomoo BabySleep sidepude

Tjek prisen på:

  • Anbefales til udviklet asymmetrisk kranie
  • Giver stabil sideposition til barnet
  • Fra 0-6 måneder

Denne pude hjælper barnet med at forblive i sideposition. Det giver barnet en stabil position og forhindrer dem i at rulle over på ryggen eller maven. De kan stadig bevæge deres arme og ben frit. Dette er en støtte, der normalt anbefales i tilfælde, hvor barnet allerede har udviklet en asymmetrisk hovedform.

Doomoo BabySleep sidepude anbefales blandt andet af både jordemødre og læger til netop de børn, der skal aflaste hovedet i tilfælde af udviklet fladt baghoved, eller i nogle tilfælde for børn med svær opkastning.

Doomoo Babysleep kan bruges i de fleste sovepladser, på flade overflader. Både hjemme i tremmeseng og i for eksempel en barnevogn eller forældres seng. En anden populær brug af denne støtte er, når du ligger og ammer.

Denne sidepude er velegnet fra nyfødte op til ca. 6 måneder. Du bør dog stoppe med at bruge puden, hvis barnet er meget mobilt og kan vende sig om alene, som hos nogle børn opstår tidligere.

Den indre del af Doomoo BabySleep består af to skumgummidele lavet af Oeko-tex-certificeret polyurethan. På ydersiden er en bomuld og polyester sag, der holder skum gummi sammen. Puden er nem at passe på, og dækslet er vandtæt og kan afmonteres til vask i en maskine. Det kan også forsigtigt tørretumbles ved lav temperatur.

Dette er den mest anbefalede sidepude til børn, der har brug for at sove på siden. Det er en billig, enkel og sikker metode til at lindre bagsiden af hovedet eller hjælpe børn, der nyder godt af at være i sidepositionen. Hvis du har brug for en sidepude, er det vores standardanbefaling at foreslå Doomoo BabySleep sidepude.


Candide Air Side og rygstøtte

Candide Air Side og rygstøtte

Tjek prisen på:

  • Kan bruges på de fleste flade overflader
  • Holder spædbarnet i en stabil sovestilling
  • Fra 0-3 måneder

Dette er den anden pude, der ofte anbefales til børn, der har brug for at sove på siden. Det kan også bruges til at hjælpe barnet med at opretholde en stabil position på bagsiden.

Candide Air side og rygstøtte fungerer ved at indstille ryglænet og kilen, så den passer til barnets størrelse og position. Dette gør det nemt at bruge og meget fleksibelt. Når barnet er mellem puderne, får de ekstremt god støtte og ligger sikkert på siden.

Candide Air side og rygstøtte kan bruges på alle flade overflader: Tremmeseng, barnevogn, vugge eller forældreseng. Ligesom Doomoo’s variant, er dette også fremragende at have som støtte til liggende amning på siden.

Produktet anbefales fra ca. 0-3 år i tilfælde, hvor der er behov for at sove på siden. Det er vigtigt at stoppe med at bruge produktet, hvis barnet er i stand til at vende rundt på egen hånd.

Fyldet består af et massivt skummateriale i to dele af 100% polyurethan, og dækslet er lavet af 100% polyester. Det ydre stof er såkaldt 3D-mesh, hvilket gør det luftigt og hjælper med at regulere temperaturen hos barnet, der ligger i.

En ulempe ved Candide Air side og rygstøtteer, at det ikke anbefales at vaske i en maskine. Det bør kun håndvaskes. Det kan være trist, hvis der for eksempel er opkastning på puden.

Ellers er Candide Air Side og rygstøtteet godt produkt, der føles stabilt og sikkert. Det er lidt dyrere end Doomoo Basics, men i det store og hele udfører det den samme funktion.

Vi har ikke rigtig en stærk præference mellem disse puder, men Doomoo Basics har en tendens til at forekomme oftere som en anbefaling fra professionelle eksperter i babysundhed. Derfor anbefaler vi også Doomoo i første omgang.


Hvad er en sidepude til babyer?

En baby side pude er en funktionel pude, der hjælper babyer ligge på deres side. Normalt rådes alle børn til at sove på ryggen, men i særlige tilfælde kan en sideposition være at foretrække. Derefter hjælper sidepuden barnet med at ligge sikkert og stabilt.

Den fungerer lidt ligesom en babynest, men er endnu tættere og holder barnet i en bestemt position.

Hvornår skal man bruge en sidepude til babyer?

Den mest almindelige lejlighed, hvor en sidepude anbefales til babyer, er i tilfælde af allerede udviklet misdannelse af hovedet. Spædbørn, der har været på ryggen i meget lange perioder i samme position kan udvikle kranieasymmetri, eller fladt hoved. Når dette er begyndt at ske, kan en sidepude give barnet mulighed at lindre tryk på hovedet for ikke at forværre situationen.

Hvor længe kan et spædbarn bruge en sidepude?

Sidepuden er en hjælp til, at små børn kan ligge stabilt på siden. Normalt bruges det mellem 0 og 6 måneder. En klar advarsel er, at sidepuden ikke bør bruges til børn, der bevæger sig meget, eller børn der kan vende sig om på egen hånd. I nogle tilfælde sker det tidligt, og så er det ikke tilrådeligt at lade barnet sove med en sidepude.

Barnet ønsker ikke at ligge i sidepuden – hvordan gør jeg det?

Nogle babyer har svært at falde til ro i sidepuden. De kan have vænnet sig til at sove på den ene side, men de har brug for at sove på den anden nu, fordi deres hoved skal lindres. Der er ingen hurtig og nem løsning på dette. Oftest er det muligt at få barnet brugt, men det kan tage lidt tid. Et par ting at prøve er:

  • Lad barnet gå i søvn først – for eksempel ved at amme i dine arme.
  • Vent til babyen er meget træt.
  • Lad barnet ligge i sidepuden og amme (eller drikke fra en babyflaske).
  • Prøv kortere øjeblikke – hvis barnet reagerer kraftigt, kan du stoppe, trøste og prøve igen senere.

For at du kan føle dig sikker, når dit barn sover, kan det være nyttigt at have en babyalarm ved siden af sengen!