Bedste skiundertøj til børn 2024: Basislag der holder kroppen varm

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

For at holde varmen i de koldeste vintermåneder kan det være rart med et godt basislag. Det er især vigtigt, når dit barn skal opholde sig udenfor i længere tid. Vi har tjekket mulighederne og udvalgt de bedste skiundertøj til børn!

lyserødt skiundertøj til børn, der hænger udenfor om vinteren

Hvilket skiundertøj til børn er bedst i test?

Det bedste undertøj til aktive børn og unge er Crafts undertøj. De findes i flere varianter med forskellige funktioner og materialer.

En favorit til de yngre børn er det søde Kuling Baselayer. Fås som et todelt sæt og som en heldragt!

Sidst men ikke mindst vil vi gerne give et praj til Nordbjørn Icicle, som er et meget flot og prisvenligt sæt. Sandsynligvis det bedste basislag i sin prisklasse!

Se vores guide til vintertøj for at få flere gode tips om børnetøj, når vejret er rigtig koldt!

Anmeldelser af 10 forskellige varme skiundertøj  til børn

Her er et nærmere kig på alle de 10 skiundertøj, vi har kigget på. Den er perfekt til at have på under, når du er ude på forskellige vinteraktiviteter.

Vi har forsøgt at holde det varieret og inkludere nogle sæt med trøje og bukser, nogle heldragter og beklædningsgenstande i lidt forskellige materialer. Et basislag kan med fordel kombineres med et par varme uldsokker!

Craft CORE Dry Active Comfort LS JR

Craft CORE Dry Active Comfort LS JR

Tjek prisen på:

Dette er Crafts basislag med ekstremt gode fugttransporterende egenskaber. Perfekt til vintersport, vandreture eller leg i sneen.

Basislaget består af to dele, bukser og trøje, som købes separat. Dette basislag er fremstillet af polyester og polyamid, hvoraf en del er genanvendt.

Craft er et ægte kvalitetsmærke, der virkelig skiller sig ud, når det gælder denne type funktionelt tøj til en aktiv livsstil. Deres CORE Dry basislag fås i farverne:

  • Lyserød
  • Sort
  • Grøn

Et stort plus ved dette basislag er, at det har flade sømme og en utrolig behagelig pasform. Når du bærer den på kroppen, vil du ikke kunne mærke nogen irriterende eller irriterende syninger, da den er meget diskret syet.

Craft CORE Dry Active Comfort LS JR er det perfekte basislag til alle slags semi-intensive aktiviteter i vintermånederne!


Nordbjørn Icicle Merinoull Skiundertøj

Nordbjørn Icicle Merinoull Skiundertøj

Tjek prisen på:

Et fantastisk sæt bukser og trøjer i merinould fra Nordbjørn. Deres tøj er ofte af meget høj kvalitet, mens priserne er rimelige. Dette basislag imponerer og fås i mange størrelser og i en række rigtig flotte farver.

Pasformen er fremragende, og størrelsen passer de fleste børn ganske godt. Tøjet er stramt og smidigt, men samtidig er det rimeligt elastisk og let at bevæge sig rundt i. De holder dig godt varm og er perfekte til at have på som basislag på vinter- og kolde efterårsdage. Enten med et ekstra lag, hvis det er mange minusgrader, eller direkte under overtøj, når det er nok.

Til udendørs vinteraktiviteter som slædekørsel, skøjteløb, sneleg og meget mere er dette basislag bedst egnet til. Så kan dit barn have den på som et varmt nederste lag, tykkere tøj udenpå og holde sig varm uden at blive våd og svedig indeni. En fantastisk beklædningsgenstand til børn, der trives i sneen!

Dette er et fantastisk godt basislag for pengene, og vi anbefaler varmt Nordbjørn Icicle til at have klar i din garderobe til vintersæsonen. Der vil være dage, hvor der er brug for et godt basislag, og dette er en af de allerbedste muligheder til dette prisniveau!


Nordbjørn Moritz Undertøjsdragt Bamboo

Nordbjørn Moritz Undertøjsdragt Bamboo

Tjek prisen på:

Denne flotte heldragt er designet til babyer og småbørn. En rigtig sød skiundertøj sjumpsuit i blødt bambusmateriale.

I enderne af ærmerne og benene er der bløde manchetter, som holder den tæt til kroppen. Materialet er rigtig godt til at holde på varmen, og denne lille heldragt er perfekt til at sikre, at de små ikke bliver kolde.

Den kan bruges indendørs eller som basislag udendørs. Når det er rigtig koldt udenfor, fungerer skiundertøj et perfekt til at holde kroppen varm og tør under et ekstra lag tøj og en jakke, vinterovertrækstøj eller sovepose.

En anden stor fordel ved Nordbjørn Moritz er, at det er en meget prisvenlig beklædningsgenstand. Hvis du har et lille barn, der har brug for varmt tøj til vinteren, er dette nok den mest overkommelige løsning med så god kvalitet.


Lindberg Merino Termoundertøj

Lindberg Merino Termoundertøj

Tjek prisen på:

Lindberg har et rigtig godt udvalg af basislag til børn. De har et par forskellige modeller, der passer til børn i forskellige størrelser, fra 0 år og op til ca. 3-4 år. De er virkelig bløde og varme og er lavet af en blanding af merinould og polyester.

Lindbergs skiundertøj  til de yngste børn er heldragter, der åbnes og lukkes med lynlås. Til de lidt større børn har Lindberg i stedet basislag i form af en separat trøje og bukser. De har en rigtig god pasform og sidder tæt til kroppen, men er samtidig bløde, fleksible og nemme at bevæge sig rundt i.

Disse underdele er så behagelige, at mange børn kan lide at have dem på hjemme hele dagen, når du ikke skal ud at gå i byen. Men de er også perfekte som det nederste lag tøj på kølige dage udenfor. Uldmaterialet holder dig varm og er perfekt suppleret med et ekstra lag tøj ovenpå, når det bliver rigtig koldt udenfor.

Prismæssigt er Lindbergs basislag helt ok, og du får rigtig god kvalitet for pengene. Vi kan godt lide deres stilfulde farver og mønstre og kan helt klart anbefale dette basislag til børn!


Didriksons Jadis basislag

Didriksons Jadis Skiundertøj

Tjek prisen på:

Dette basislag fra Didriksons er virkelig lækkert og har et lidt anderledes design end de fleste af de andre basislag, vi har kigget på. Det er et todelt sæt med bukser og en trøje, og trøjen har en halvlang lynlås, der går ned til brystet. Det gør trøjen nem at få af og på, og den kan trækkes op og har en høj krave, der beskytter din hals mod vind og kulde.

Bukserne er utroligt behagelige og har en blød elastik i taljen, og der er manchetter nederst på benene for at holde tøjet varmt.

Hele Didrikson basislaget er fremstillet af polyester med en lille mængde elastan. Indersiden er børstet og er utrolig blød og behagelig at have på. Der er fordele og ulemper ved både uld og polyester, men den store fordel ved polyester er især, at det ofte er et endnu mere behageligt materiale mod huden.

Didriksons har høje standarder for deres tøj, og de har altid flere forskellige farvemuligheder, som er rigtig flotte. Dette er et rigtig fint skiundertøj  og fås i størrelser til børn fra ca. 1 til 8 år.

Hvis du vil have et farverigt skiundertøj  til børn, der er varmt, behageligt og nemt at have på, er Didriksons Jadis et rigtig godt valg.


Reima Kinsei Skiundertøj

Reima Kinsei Skiundertøj

Tjek prisen på:

Reima er utrolig gode til funktionelt børnetøj, og de har flere forskellige basislag, som er meget populære. Deres model kaldet Kinsei er en af vores favoritter fra deres efterårs- og vinterkollektion.

Skiundertøj et består af to dele og fås i mange størrelser og fås til børn fra ca. 1 år og op til ca. 11-12 år.

Reimas materiale til deres basislag er anderledes end de fleste andre beklædningsgenstande, vi har testet, da de er lavet af 72% uld og 28% lyocell. Det er en type fiber, der udvindes af cellulose fra en række forskellige træsorter. Det er et varmt og slidstærkt materiale, der både er behageligt og sidder godt på kroppen.

Alle sømme på basislaget er flade, og hele tøjet har god bevægelighed og føles let og luftigt. Den er ideel til at bære under f.eks. regntøj om efteråret eller foret tøj om vinteren. Bukserne er elastiske i taljen og sidder godt uden at være for stramme eller stive.

Dette er et rigtig godt basislag til børn og en af de tyndeste og letteste muligheder, vi har kigget på. Hvis du ønsker en let beklædningsgenstand, der er behagelig og perfekt til at have på under om efteråret og vinteren, er Reima Kinsei et godt valg, der fås i en række størrelser og farver.


Reima Lani Basislag

Reimatec Lani Skiundertøj

Tjek prisen på:

Dette basislag fra Reima bruger såkaldt Thermolite®, som er et patenteret materiale til varmende tøj. Det er et af verdens mest kendte mærker inden for termisk teknologi til tøj, der er fremstillet af polyesterfibre.

Reima Lani er et varmt og behageligt basislag, der er fantastisk til at transportere fugt væk. Når dit barn leger i skiundertøj et, bliver det ikke svedigt indeni, men det holder sig varmt, fordi skiundertøj et er det første lag mod kroppen.

Dette basislag er et klassisk sæt, der er bedst egnet til kolde vinterdage, med ekstra tøj og overtøj ovenpå. Hvis du skal være ude i længere tid, er det et godt stykke tøj, som du kan have på hele dagen.

Undertrøjen er virkelig behagelig, og sømmene er designet til ikke at skrubbe mod kroppen. Bukserne har god elasticitet i taljen og sidder behageligt på plads.

Reima Lani fås i størrelser til både små og lidt større børn. Den fås i flotte, lyse farver og er en af vores absolutte yndlingsunderbukser om vinteren. Ikke særlig dyrt, men virkelig godt!


Reima Moomin Tryg Heldragt

Reima Moomin Tryg Heldragt

Tjek prisen på:

Dette hyggelige basislag har et rigtig flot design med de elskede mumietrolde. Den er fremstillet af en unik blanding af uld, bambusviskose og polyamid. Et super sødt basislag fra Reima-kollektionen.

Dette skiundertøj  er meget populært her i de nordiske lande. Det er et sødt basislag, der er perfekt til indendørs brug, da det er meget blødt og behageligt, og det er også pænt at se på.

Tøjet er dobbeltsidet strikket, og bambusviskose-materialet er med til at skabe en blød og behagelig følelse i tøjet. Kombineret med ulden gør det den både blød og varmende og perfekt til at holde kroppen varm.

Hvis du ønsker at bruge tøjet som et inderste lag, når du går ud, har det også den funktion at ånde og transportere fugt væk. Resultatet er en varm følelse uden sved og indespærring. Perfekt til vinterspil og vinterudflugter.

Reima Moomin Trivsam fås i forskellige farver og er et af vores yndlingsskiundertøj . Den er sød, utrolig blød og smidig og fungerer også som varmende skiundertøj.


Kuling Baselayer

Kuling Baselayer

Tjek prisen på:

Kuling Wool kan købes som en trøje og bukser separat eller med leggings for at få en lidt strammere beklædning på underkroppen. Tøjet er fremstillet af 100 % merinould og er Woolmark-certificeret. Dette er en global myndighed, der sikrer, at materialet er ægte merinould og af høj kvalitet.

Et andet godt aspekt af Kuling Wool-serien er, at det er bekræftet, at ulden kommer fra gårde, der ikke anvender såkaldt “mulesing”. Det skyldes, at mulesing er en smertefuld metode, som nogle gange anvendes på får, hvor huden fjernes fra ryggen og omkring halen.

Kulings trøjer og bukser i merinould er meget fine i matte, behagelige farver, som er et fælles træk ved deres tøj. De er også meget behagelige, og ulden holder dem utroligt varme. Disse beklædningsgenstande fungerer lige så godt som skiundertøj  om vinteren, som indendørs tøj til brug i hjemmet, skolen eller børnehaven.

Kuling Wool ser meget enkel ud, men er af virkelig høj kvalitet i nøje udvalgt merinould. En god mulighed, især hvis du kan lide denne afslappede stil og de enkle, rene farver.


Kuling Heldragt

Kuling Heldragt

Tjek prisen på:

Dette jakkesæt fra Kuling er lavet af den samme fine merinould som deres trøjer og bukser. Et omhyggeligt udvalgt materiale, som vi virkelig sætter pris på.

Dette er en heldragt, der er perfekt til små børn og fås i størrelser fra nyfødt til ca. 3-4 år, afhængigt af farven. De tilgængelige størrelser varierer ofte mellem de forskellige farvemuligheder.

Kuling Onepiece har en lynlås, der løber hele vejen ned foran, hvilket gør det nemt at tage den af og på. Det er en glat og let håndterbar dragt, der er meget behagelig. Den er perfekt til at have på indenunder, når du skal ud om vinteren.

På den måde kan din lille pige holde sig varm, og med et ekstra lag tøj og en god vinterovertrækstøj kan I lege udenfor i længere tid uden at fryse.


Hvad er et basislag, og hvornår skal du bruge det?

Normalt bruges et basislag som en varmende beklædning tæt på kroppen, når det er meget koldt udenfor. Ved udendørs aktiviteter om vinteren kan du først have et basislag på, derefter et lag tøj og derefter yderbeklædning ovenpå, f.eks. en flyverdragt eller overtræksbukser.

Det vil holde dit barn varmt i lang tid. Den bruges f.eks. ofte til slædekørsel, skøjteløb, vinterleg i sneen, friluftsdage, vinterfiskeri og meget mere.

Mange basislag ligner almindeligt skiundertøj  og trøjer og kan bruges indendørs, hjemme, i børnehaven eller i skolen. Andre basislag ligner mere lange underbukser og bruges normalt kun som varmende skiundertøj .

For små børn er det almindeligt at have skiundertøj , der passer sammen som en heldragt. Dette kaldes nogle gange en onepiece eller en onesie. Det er en praktisk beklædningsgenstand til små børn, som de ofte har på derhjemme, og som de kan have på under, når I går ud.

Skiundertøj  kan være fremstillet af forskellige materialer, men det er almindeligt, at de indeholder et varmende materiale som f.eks. uld, ofte merinould.


Her finder du flere anbefalinger om børnetøj!