Bedste skoletaske 2024: Flotte og praktiske rygsække til børn

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Sørg for, at dine børn har alt det, de har brug for til skoledagen! Med en god rygsæk er det nemt at bære og organisere tingene. Forskellige skoletasker til børn har forskellige funktioner og design, hvilket kan gøre valget svært. I denne artikel anbefaler vi nogle af de bedste skoletasker til børn!

Barn med skoletaske på ryggen på vej til skole

Hvilken skoletaske til børn er bedst i test?

Den bedste rygsæk til børn i børnehave er Ergobag Børnehavetaske (10 liter).

Vores favorit ved skolestart er Ergobag Skolestaske (20 liter). De har også et fint sæt med skoletaske, gymnastikpose og penalhus.

En anden meget stilfuld og praktisk skoletaske, som vi anbefaler, er Beckman Classic (22 liter). Fås også i et fint sæt, perfekt til skolestart!

Til ældre børn og teenagere er Eastpak Back to Work (27 liter) en meget populær løsning. Plads til computer og et stilfuldt design!

Tip! Opfrisk og øv dine børns skolefærdigheder med nogle sjove matematikapps, eller lad dem lære programmering gennem spil!

Et kig på 12 fantastiske rygsække til børn

Der findes en række forskellige mærker og modeller på markedet, når det drejer sig om rygsække til børn. Her har vi udvalgt nogle af de allerbedste og sammenlignet dem med hinanden. Vi kigger på ting som kvalitet, funktionalitet og hvor stilfulde rygsækkene er, så du kan finde det rigtige valg for dit barn.

Ergobag Børnehavetaske

Ergobag Børnehavetaske

Tjek prisen på:

Denne stilfulde rygsæk fra Ergobag er perfekt til små børn. Den har en kapacitet på 10 liter, hvilket er lige nok til, at dit barn kan få plads til det mest nødvendige, f.eks. ekstra tøj, en vandflaske, bøger og meget mere. Samtidig er den lille nok til, at selv små børn kan bære den på ryggen uden problemer.

Ergobag er et tysk mærke, der er blevet anerkendt i hele Europa for sine praktiske rygsække til børn. De har et stærkt fokus på funktion og bekvemmelighed, men har også formået at designe meget smukke rygsække til børn.

Rygsækken vejer ca. 500 gram og har mange smarte funktioner. Den er prydet med reflekser for god synlighed, den er foret langs skulderstropperne og langs bæltet, der kan bruges omkring hoften. Desuden er rygsækkens stof vandafvisende og holder snavs ude.

Kort sagt er dette en perfekt rygsæk til at få fra ca. 3 år, som kan bruges op til skolealderen ca.


Ergobag Prime Skoletaske

Ergobag Prime Skoletaske

Tjek prisen på:

Ergobag har en række rygsække, der er perfekte til børn, når de begynder i skole. Disse rygsække har plads til 20 liter, hvilket er perfekt til skolebøger, tøj og meget mere.

Rygsækken er smart designet med en aluminiumsskinne i ryggen, som kan justeres, så den passer perfekt. Du kan naturligvis også justere skulderstropperne.

Rygsækken har et stort og rummeligt hovedrum, men også en praktisk lomme på forsiden til f.eks. en madkasse eller andre fornødenheder i løbet af dagen.

Andre smarte funktioner omfatter: nøgleholder, plads til navnemærke og nem lukning med magnet.

Efter vores mening har disse rygsække nogle af de flotteste designs på markedet. De findes i mange farver og stilarter og er populære hos både børn og forældre.

Hvis du leder efter en rygsæk til de første skoleår, er Ergobag Skoletaske en god mulighed!


Beckman Classic Rygsæk

Beckman Classic Rygsæk

Tjek prisen på:

 • Sjove temaer og smarte funktioner
 • 22 liter
 • En dyrere løsning

Beckman Classic er en robust rygsæk med sjove temaer, der indbyder til et smil midt i hverdagen. Der findes en række forskellige designs og temaer på denne type rygsæk, herunder enhjørninger, sommerfugle og dinosaurer. Denne producent har også tænkt på kvalitet og funktionalitet. Rygsækken er af høj kvalitet og har en række smarte funktioner.

Denne model har bl.a. et særligt rum beregnet til en tablet. Tabletten er noget, som mange børn allerede bruger i grundskolen som en del af deres skolearbejde, og det er derfor yderst praktisk at have et praktisk rum til opbevaring af den.

En anden smart funktion, som denne rygsæk har, er de særlige stropper, der løfter vægten fra skuldrene til hofterne. Hvis dit barn skal på længere udflugter med klassen eller gå et stykke vej til bussen efter skoledagen, kan det være en stor fordel.


Satch Air Skoletaske

Satch Air Skoletaske

Tjek prisen på:

En lidt større rygsæk på 26 liter, der er ideel til børn fra ca. 9 år. Satch Air er en utrolig let taske, der sidder behageligt på ryggen, men har masser af plads indeni. Den har flere smarte rum til både store og små ting, som nemt kan organiseres, så du kan finde det, du har brug for.

Bunden af rygsækken er vandtæt, og alle materialer på rygsækken er vand- og smudsafvisende. Du kan justere både skulderremmene og brystremmen på tasken, så den passer til alle børn i mange år fremover.

Andre smarte funktioner i rygsækken omfatter:

 • Plads til vandflaske
 • Reflektorer
 • Hoftebælte, der fordeler vægten fra ryggen

Et stort plus fra et miljømæssigt synspunkt er, at Satch Air er fremstillet af 100 % genbrugsmateriale. De er fremstillet af genbrugte PET-flasker, hvilket er en smart måde at genbruge jordens ressourcer på.

Dette er en yderst populær rygsæk, og designet er enkelt med ensfarvede muligheder eller stilfulde mønstre, der passer til børn, som er ved at blive opmærksomme på, hvad de har på.


Eastpak Back to Work

Eastpak Back to Work

Tjek prisen på:

En fantastisk rygsæk til teenagere. Eastpak er et af verdens mest berømte rygsækmærker, og de er kendt for deres robuste og holdbare produkter.

Designet er enkelt og rent og perfekt til modebevidste teenagere. De passer til enhver tøjstil og er populære hos de fleste mennesker.

Rummet er generøst med hele 27 liter og har plads til en computer, bøger og andet udstyr, der er nødvendigt i skolen.

Ud over at være stilfulde og funktionelle er Eastpak-rygsække også gode for pengene. Det er et klart bevis på, at det er muligt at kombinere kvalitet med en god pris.

Hvis du leder efter en rygsæk til din teenager i skolen, er Eastpak et nemt valg, som de fleste vil være meget tilfredse med. Enkelt stilfuldt design, kombineret med holdbar kvalitet!


Nike rygsæk til børn

Nike rygsæk til børn

Tjek prisen på:

 • 20 liter
 • Gode anmeldelser
 • Blyantæppe medfølger

Dette er en rygsæk fra et af de mest klassiske mærker. Nike har lavet rygsække i årtier, og det er noget, der gør, at du kan føle dig sikker, når det kommer til kvalitet. At rygsækken er af høj kvalitet, fremgår også af anmeldelserne, som næsten udelukkende er positive.

Nike tilbyder en rustik og rummelig løsning, der med sine 20 liter har masser af plads til både skolebøger og alt andet, der er nødvendigt for at klare skoledagen. Farvesortimentet er dog ikke det bedste, og de varianter, der er tilgængelige, er i ret lyse og skrigende farver. Hvis du har et barn, der er meget stilbevidst og sætter elegance før funktion, skal du måske kigge efter andre muligheder.

En stor fordel ved denne rygsæk er, at den leveres med et penalhus, som nemt kan fastgøres udenpå. På den måde kan dit barn nemt holde styr på sine blyanter, samtidig med at det altid har dem lige ved hånden, når det er nødvendigt. Nike-rygsækken er også relativt billig sammenlignet med andre modeller.


Nike Brasilia JDI

Nike Brasilia JDI

Tjek prisen på:

 • 11 liter
 • God pris
 • Stilfuldt design

Nike Brasilia JDI er en anden rygsæk fra Nike, der har et lidt mere diskret og stilfuldt udseende. Med stilfuldt leopardprint i hvid og blå er det helt sikkert en mulighed for dem, der ønsker at bære deres skolebøger med klasse.

En mindre ulempe ved denne rygsæk er opbevaringspladsen. Med kun 11 liter kan du knap nok få plads til skolebøger og penalhuse. Hvis du planlægger at pakke tøj til fodboldtræning efter skoletid, bør du måske også kigge på andre modeller.

Et plus med hensyn til opbevaring er dog det ekstra rum til vandflasker på ydersiden af tasken. Perfekt, hvis du er en forælder, der vil sikre dig, at dit barn drikker ordentligt, eller hvis du måske vil pakke en banan, der ikke bliver klemt af alle skolebøgerne.

Prismæssigt er dette også en af de billigere muligheder, når det kommer til skoletasker. Hvis du er forælder og ønsker en prisbillig og stilfuld løsning til dit barns skoletaske, kan vi varmt anbefale Nike Brasilia JDI.

Ligesom næsten alle Nike-modeller er Brasilia JDI-tasken også udstyret med polstrede skulderremme, der sikrer, at dit barn kan bære sine skoleartikler komfortabelt rundt.


Liewood rygsæk – Saxo Mini

Liewood rygsæk - Saxo Mini

Tjek prisen på:

 • Egnet til små børn
 • 4 liter
 • Sødt design
 • Smart miljømæssigt valg

Dette er en meget lille rygsæk, som nok egner sig bedst til børn i børnehaveklassen eller højst til børnehaveklassen. Med sine kun 4 liter opbevaringsplads bliver det svært at få mange skolebøger med hjem. Men for en person, der kun har brug for at medbringe en lille snack og et penalhus til skole eller børnehave, kan det fungere perfekt.

Denne rygsæk fra Liewood har dog et meget sødt design. Farven beskrives som mørk karry og passer godt ind i et skolemiljø. På ryggen af rygsækken er der tegnet detaljer af en kat med knurhår og næse. Prismæssigt er dette dog en af de muligheder, som du skal betale lidt mere for.

En af de gode ting ved denne rygsæk er, at den er fremstillet af 100 % genbrugspolyester. For dem, der prioriterer bæredygtighed, når de køber tøj og tasker, kan dette derfor være en mulighed. Produktionen af jomfrupolyester bruger store mængder fossile brændstoffer som f.eks. olie, så det er en stor gevinst for miljøet at vælge en genanvendt løsning.


Haglöfs Corker Junior

Haglöfs Corker Junior

Tjek prisen på:

 • 5 liter
 • Funktionel og stilfuld
 • En lidt dyrere løsning

Corker Junior er en rygsæk, der lægger vægt på kvalitet og mulighed for leg og mobilitet. Denne rygsæk har bl.a. et brystspænde, der forbedrer pasformen og gør rygsækken mere stabil.

For dem med børn, der elsker at løbe og hoppe, kan dette derfor være en mulighed at overveje. Designet er også praktisk på andre måder, f.eks. med en vandflaskeholder og en mindre lomme til f.eks. kuglepenne og viskelædere i det store hovedrum.

Rygsækken fås i flere stilfulde farver og passer helt sikkert til dem, der ønsker en kombination af funktionalitet og stil. Desuden er denne rygsæk også fremstillet af genbrugsmateriale. Det meste af det er ganske enkelt positivt, og den eneste store ulempe, vi kan se, er prisen.

Hvis du vil have en Corker Junior, skal du betale næsten tre gange mere end for de billigste muligheder. Det er dog godt at huske, at varer af høj kvalitet og med lang levetid bliver billigere med tiden. En ulempe er, at rumfanget kun er på 5 liter, så det kan være svært at få plads til mere end et par bøger.


Nordbjørn Cosmos rygsæk

Nordbjørn Cosmos rygsæk

Tjek prisen på:

 • Glittery rygsæk
 • Indien den mest praktiske
 • Rimelig pris

Dette er en rygsæk til dem, der gerne vil gå lidt ud af boksen. Hvis du har et barn, der kan lide at skille sig ud og prøve nye ting, kan dette helt sikkert være en god mulighed for dig. Nordbjørn Cosmos fås i en række funklende farver, bl.a. blå, sølv og pink. Hele rygsækken har et glitrende skær og kan ses på lang afstand.

Nordbjørn har dog lagt mest fokus på netop designet, når det kommer til denne rygsæk. For eksempel er den manglende kvalitet af lynlåsen noget, der kommer frem, når man læser anmeldelser fra tidligere kunder. Desuden er dette ikke den mest behagelige model at bære, da polstringen på skulderstropperne ikke er lige så god som f.eks. Nikes alternativ.

Prisen er dog ikke et problem, og hvis du ønsker en smart og festlig rygsæk, der tilfører lidt guldkant til hverdagen, til en rimelig pris, kan dette bestemt være en mulighed. Det er værd at huske på, at rygsække af denne type ofte er svære at vaske.


Pokémon-rygsæk

Pokémon-rygsæk

Tjek prisen på:

 • Stilfuldt Pokémon-motiv
 • Rummelig
 • Kun én farve

Hvis du har et barn, der er interesseret i Pokémon, er dette nok den mest oplagte mulighed. Med et stilfuldt billede af Pikachu på forsiden vil denne rygsæk få enhver Pokémon-interesseret klassekammerat til at løfte øjenbrynene.

Rygsækken er meget rummelig, og med sine 20 liter har den masser af plads til at pakke skolebøger samt ekstra skiftetøj og regntøj. Desuden har den behagelige skulderstropper, der gør længere distancer og ret tunge pakninger til et problem.

Prismæssigt ligger denne taske et sted i midten, og vi mener, at den er meget overkommelig, når man tager det stilfulde motiv og det rummelige og rustikke design i betragtning.

En ulempe ved denne rygsæk er, at den kun fås i én farve, blå med et gult motiv. Mulighederne er således ret begrænsede for dette i forvejen ret snævre motiv.


Molo rygsæk

Molo rygsæk

Tjek prisen på:

 • Mange sjove motiver
 • 13 liter
 • Klassisk design

Dette er en mellemstor rygsæk, der fås i en række forskellige cool motiver og temaer. Hvis du har et barn, der synes, at skateboarding er sejt, er der et motiv, der er skræddersyet til dette, og for dem med et barn, der ønsker en rygsæk, der ligner et stort tøjdyr, er der også mulighed for at handle.

Med ca. 13 liter plads er dette en rygsæk, der er mere end rigeligt til et skolebarn. Hvis du føler, at det klassiske design med et stort rum og et mindre ydre rum er alt, hvad dit barn har brug for, kan dette være et godt valg. Tasken har også en vandflaskeholder på ydersiden.

Med hensyn til prisen ligger denne taske lidt over gennemsnittet. Bortset fra de ret specifikke, om end talrige designs, har Molo ikke meget at byde på, som konkurrenterne ikke allerede tilbyder til en lavere pris. Men hvis du finder et motiv, der passer perfekt til dit barn, kan det helt sikkert være værd at investere i en lidt sjovere og mere personlig rygsæk fra Molo.


Ting at overveje når du køber en rygsæk til børn

Der er mange ting, du bør overveje, når du køber en rygsæk til dit barn, ud over at sørge for, at den ser godt ud. For eksempel er ting som funktionalitet og rummelighed meget vigtige. Når børnene er små, skal de have forskellige lektier med hjem flere gange om ugen, ofte flere på samme tid.

Du gør derfor klogt i at tage højde for dette, når du vælger størrelsen på din rygsæk. Andre tips, du kan tage med på turen, er at sørge for, at lynlåsen er glat og nem at bruge, og at der er separate rum til at opbevare frugt og mindre snacks.

Hvilken størrelse rygsæk skal børn have på?

Hvis rygsækken skal bruges i hverdagen, f.eks. som skoletaske, anbefaler vi disse størrelser:

AlderOpbevaringsplads
2-3 år5 liter
3-5 år10 liter
5-9 år20 liter
9-13 år20-26 liter
13+ år20-30 liter

Dit behov for plads i rygsækken vil naturligvis variere, og dette skal kun ses som et groft skøn. Som tommelfingerregel er det dog klogt at have en rygsæk, der kan rumme mere end 20 liter, når dit barn er begyndt i skole. Ofte skal børnene tage bøger, tøj, vandflasker osv. med sig frem og tilbage fra skolen.

Lad børnene komme til orde

At vælge en rygsæk kan virke som en lille ting for os forældre. Men hvis vi tænker tilbage, kan vi sikkert huske den store stolthed, vi følte, når vi gik i skole med en ny rygsæk eller nyt tøj, især i de yngre aldre. Så tag det hele alvorligt som forælder, og lad dine børn være med til at vælge!


Se flere artikler om børnetøj!