Bedste skråstol 2024: Bedst i test for babyer

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

I den tidlige småbørnsperiode vil du ofte bære dit barn. Det er hyggeligt og dejligt at have den lille så tæt på, men nogle gange har du brug for at tage en pause og få hænderne fri. I sådanne situationer er en skråstol den perfekte løsning. I denne artikel leder vi efter den bedste skråstol!

Barn siddende i skråstol

Hvilken skråstol er bedst i test?

4moms MamaRoo 4.0 er fantastisk. Det er en motoriseret babystol, der vugger dit barn i overensstemmelse med naturlige bevægelser. Den giver en utrolig lydhør og blød oplevelse, som næsten alle børn trives med.

Hvis du ønsker en mere klassisk model, som dit barn kan gynge og sidde sikkert i, anbefaler vi BabyBjörn Bliss. Den er meget populær og virkelig hyggelig skråstol.

Sidst men ikke mindst vil vi også gerne anbefale Doomoo Skråstol Växa. Det er en unik designet skråstol, der også kan bruges som lænestol, når barnet er ældre.

Der er så mange gode skråstoler på markedet! Læs videre for at se de 12 forskellige modeller, vi har kigget på.

Anmeldelser af 12 forskellige skråstoler

Her er et nærmere kig på 12 forskellige skråstoler, som du kan købe online!

4moms MamaRoo 4.0

4moms MamaRoo 4.0

Tjek prisen på:

Denne model har alt, hvad du kan ønske dig i en babygynge.. Den er yderst komfortabel og sikker for dit barn at sidde i og er velegnet til brug fra nyfødt og op til ca. 9 kilo.

Det, der adskiller MamaRoo 4.0 fra andre modeller, er de forskellige bevægelsesfunktioner, du kan indstille. Du kan selv vælge, hvordan den skal vugge dit barn, og vælge mellem fem forskellige tilstande.

Stolens bevægelser er beregnet til at efterligne de naturlige bevægelser, som forældre har brugt gennem historien til at vugge deres børn i søvn.. Du kan styre indstillingerne via din telefon, hvilket gør det meget praktisk og nemt at have styringen lige ved hånden hele tiden.

Du kan nemt fjerne stoffet fra selve barnestolen og vaske det, hvis det er nødvendigt. Sædets position kan justeres, og du kan selv vælge, om dit barn skal ligge ned eller sidde op.

For ekstra stimulering, hvis barnet er vågen, er der en arm med farverige bolde, der kan dreje rundt og lave lyde. Det giver dit barn noget at kigge på og forundres over, mens du har tid til andre ting.

Det, der virkelig skiller sig ud ved Mamaroo 4.0, er den utroligt glatte og fine vuggende bevægelse. Det er en rigtig god teknik med en stærk motor, der vugger barnet blidt og sikkert. Det giver virkelig en følelse af ro. Sammen med det bløde og komfortable sæde giver det en utrolig afslappende oplevelse for barnet.

Vi er meget glade for MamaRoo 4.0 og kan varmt anbefale den, hvis den passer til dit budget!


BabyBjörn Bliss Skråstol

BabyBjörn Bliss Skråstol

Tjek prisen på:

BabyBjörn er kendt for sine kvalitetsprodukter til børn og småbørnsforældre. Deres mærke er et kendetegn for holdbare produkter med fremragende komfort. Denne babystol er en ægte klassiker, som er utrolig populær i de nordiske lande.

Skråstolen begynder at bevæge sig i takt med, at barnet bevæger sig, hvilket gør den aktive tid sjovere og mere stimulerende. Det giver også barnet mulighed for at træne sin egen balance og motorik, da bevægelsesfornemmelsen i stolen er i overensstemmelse med barnets egen krop.

BabyBjörn Bliss kan indstilles i tre forskellige positioner:

  • Afspilningstilstand
  • Hviletilstand
  • Dvaletilstand

Stolen kan også nemt foldes sammen, f.eks. hvis du vil tage den med på en rejse eller lignende. Det er også nemt at vaske din BabyBjörn babystol, da du kan tage stofsædet af og vaske det separat i maskinen.

En stor fordel ved BabyBjörn, som altid bliver rost, er, at de altid holder en utrolig høj kvalitet af materialerne i deres produkter. Bliss-bilstolen bruger Oeko-tex-certificeret bomuldsstof, der er testet og godkendt som klasse 1, hvilket er absolut verdensklasse og et perfekt resultat, når det gælder babyprodukter.

Denne skråstol kan bruges til babyer på omkring 3,5 kg og op til hele 13 kg, hvilket er en lidt højere maksimalvægt end mange andre skråstole tillader. Den kan bruges op til ca. 2 års alderen, hvis barnet stadig nyder at sidde i den.

En dejlig babystol fra en rigtig god producent. Vi er meget glade for BabyBjörn Skråstol Bliss, og det er helt klart en af vores absolutte favoritter.


Kinderkraft LULI Skråstol

Kinderkraft LULI Skråstol

Tjek prisen på:

Her har vi en avanceret skråstol med mange gode funktioner, som samtidig er billig i forhold til mange lignende varianter.

Kinderkraft LULI kan indstilles til vuggetilstand og har fem forskellige tilstande. Den vugger barnet fra side til side og efterligner den måde, som en mor naturligt vugger barnet i sine arme. Du kan styre skråstolen fra en fjernbetjening og f.eks. indstille, hvor længe den skal vugge.

Andre smarte funktioner omfatter musik fra en spilledåse, hvor du kan vælge mellem 12 forskellige melodier. Det er ret rart at kunne variere, da man ofte hører den samme melodi igen og igen.

I Kinderkraft LULI sidder det lille barn behageligt på det blødt polstrede sæde. Du fastgør barnet i en fempunktssele for at opnå maksimal sikkerhed. Selvfølgelig har skråstolen en bue med blødt sødt legetøj, der hænger ned og underholder den baby, der ligger der.

Hvis du kan lide denne type babystol med en motor, der vugger dit barn, er Kinderkraft LULI skråstol langt den billigste model. I betragtning af hvad du får i funktionalitet, er dette helt sikkert det mest værdi for pengene!


Doomoo Skråstol Växa

Doomoo Skråstol Växa

Tjek prisen på:

Dette er en meget unik skråstol, som klart skiller sig ud fra mængden. Doomoo babystolen ligner næsten en stor pude eller en sækkestol. Men det er en meget praktisk skråstol, der er meget sikker og kan vugge barnet sikkert og blødt i den.

En stor fordel ved Doomoo babystolen, som gør den overkommelig, er, at du kan fjerne sikkerhedsselen til babyer. Så kan den bruges som sæde i stedet, lidt ligesom en babystol. En utrolig praktisk og bekvem måde at få mere værdi ud af din skråstol på! Den kan derefter bruges til børn på op til ca. 25 kg.

Doomoo babystolen kan vugges, hvilket du gør meget blidt og pænt. Støtten kan også foldes sammen, hvis du ønsker, at den skal stå stille i stedet.

De materialer, der anvendes til dette produkt, er meget bløde og skånsomme for barnet. Betrækket er fremstillet af GOTS-certificeret økologisk bomuld og polyester. Den er fyldt med skum og EPS-kugler, hvilket gør den utrolig behagelig og smidig at ligge i.

Den eneste ulempe ved Doomoo babystolen er, at den ikke har nogen ramme eller noget legetøj. Det kan derfor være nødvendigt at finde dine egne måder at aktivere og stimulere dit barn på. Der er naturligvis hundredvis af kreative måder at gøre dette på, og det er en god mulighed for at få øjenkontakt og interagere med dit barn.

Men hvis du har brug for at gøre noget og har hænderne fri, kan det nogle gange være lidt kedeligt ikke at have noget tilgængeligt, der fanger dit barns interesse.

Doomoo Skråstol Växa er et meget unikt og utroligt godt designet produkt. Vi er meget glade for den, og når man tænker på, hvor længe den kan bruges, er det en rigtig billig model til dit babyværelse!


Maxi-Cosi Kori Skråstol

Maxi-Cosi Kori Skråstol

Tjek prisen på:

Dette er en fin babystol fra det velkendte mærke Maxi-Cosi, som måske er mest kendt for sine autostole. Det er en såkaldt 2-i-1 skråstol, der leveres med en særlig blød indsats, som kan bruges til at give ekstra støtte, når barnet er nyfødt. Når barnet er vokset lidt, kan du fjerne den og fortsætte med at bruge skråstolen et stykke tid endnu.

Maxi-Cosi Kori kan lægges tilbage i tre forskellige positioner, afhængigt af barnets størrelse og humør. Den kan vippes frem og tilbage eller indstilles til at være helt stationær.

Dette er en meget praktisk og let skråstol, der kan foldes sammen og fylder meget lidt. Du kan endda fjerne betrækket fra sædet, hvis det skal vaskes.

Maxi-Cosi Kori leveres ikke med noget særligt legetøj eller effekter til at underholde barnet, men er en meget enkel, men fin babystol. Det er et virkelig godt designet produkt med stor fokus på sikkerhed og komfort.

Hvis du kan lide det enkle og ønsker en gyngende skråstol, er Maxi-Cosi Kori en populær og rigtig god mulighed!


Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Skråstol

Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Skråstol

Tjek prisen på:

Perfekt skråstol til aktiv leg og stimulering samt til hvile og afslapning. Du kan indstille positionen til den position, der passer dig bedst:

  • Liggende
  • Halvt tilbagelænet
  • Siddende stilling

Skråstolen er designet til at gynge lidt, når barnet bevæger sig, så den aktive tid bliver endnu sjovere. Det er også muligt at justere positionen, så den er fastgjort, hvis barnet ikke bryder sig om at gynge.

Der medfølger en mobilarm med farverigt legetøj og en spilledåse med blinkende lys. Dit barn kan undre sig og boltre sig i sikkerhed, mens du vasker op, tjekker e-mail eller løber andre ærinder ved siden af.

En stor fordel ved Tiny Love Rocker Napper er de høje kanter hele vejen rundt, som gør, at barnet ligger sikkert, selv når det leger og bevæger sig. Barnet skal dog være fastspændt, især når det sidder ned, for at undgå at komme i en forkert stilling.


Stokke Steps Skråstol

Stokke Steps Skråstol

Tjek prisen på:

Stokke er en norsk virksomhed, der er kendt for sine veldesignede børnemøbler og babyprodukter. Deres skråstol er, ligesom mange af deres andre produkter, utroligt stilfulde og smukt designet. En sjov detalje ved denne særlige skråstol er, at den er specialfremstillet til også at passe til Stokke Steps-højstolen.

Selve skråstolen er blød og står fast på gulvet. Barnet sidder sikkert og komfortabelt og er fastspændt med en polstret fempunktssele. Du kan nemt vugge dit barn, hvis det er tid til at hvile sig.

Hvis dit barn er ældre og lidt mere aktivt, kan det aktivere sig selv ved at gynge og mærke, hvordan sædet gynger med. Det er en mulighed for både at have det sjovt og øve sig i at kontrollere din egen krop.

Sædet er justerbart og kan indstilles til fire forskellige niveauer. Når barnet er lille, er der en særlig indsats til babyer, som gør det ekstra behageligt og sikkert for de små. Den kan fjernes, når barnet er omkring fire måneder gammelt og kan sidde lidt mere oprejst på egen hånd.

Stokkes babystol har en arm, hvor du kan hænge legetøj og andre sjove ting op, så du kan holde din lille baby aktiv. Stoffet kan fjernes fra sædet, hvilket gør det nemmere, hvis det skal vaskes, hvilket du naturligvis kan gøre i maskinen.

Denne skråstol er usædvanlig let med en vægt på kun 3,5 kg. Det gør det nemt at flytte rundt på den, hvilket kan være praktisk, hvis du har brug for at flytte rundt i forskellige rum og holde øje med dit barn.

Stokke Steps Bouncer er en rigtig god skråstol, og den minder på mange måder meget om BabyBjörn-versionen. Den er lige så hyggeligt og det samme stilfulde design, som vi bare elsker!


Beemoo Simple Skråstol

Beemoo Simple Skråstol

Tjek prisen på:

Dette er en virkelig overkommelig skråstol fra Beemoo. Den er ret enkel, men overraskende komfortabel, og barnet sidder meget behageligt i den.

På stolen er der fastgjort en ramme med legetøj, som barnet kan kigge på og række ud efter. Der er også et håndtag, så du nemt kan flytte babystolen, selv når dit barn ligger i den.

Du vælger selv, om den kan gynge eller ej, ved hjælp af et støtteben under den. Sædet er justerbart og kan indstilles i fem forskellige positioner. Når den ikke er i brug, kan babysædet nemt foldes sammen, så det fylder kun lidt plads.

Beemoo Simple Skråstol er ideel til brug fra nyfødte og kan bære op til 9 kg. Du kan vaske betrækket i vaskemaskinen ved 40 grader.

Alt i alt er dette en dejlig og utrolig billig skråstol. Selv om den er ret enkel og ikke har nogen avancerede funktioner, er den komfortabel nok til, at dit barn kan sidde og blive underholdt i den i korte perioder. Beemoo Simple Skråstol er billig og helt ok!


Kinderkraft Skråstol FLO

Kinderkraft Skråstol FLO

Tjek prisen på:

Dette er endnu en elektronisk skråstol fra Kinderkraft. Denne version er en lidt mere klassisk model, hvor barnet vugges frem og tilbage. Den er lille og fleksibel og kan let løftes og flyttes rundt. Velegnet til personer med begrænset plads i hjemmet.

Du kan indstille, hvor længe skråstolen skal rocke. Du kan også indstille ryglænet i flere positioner. Sikkerheden og komforten er god, selv om det er en ret enkel enhed. Du fastgør barnet i en fempunktssele, og det er sikkert hele tiden. Det er en blød og indbydende seng med en dejlig pude, der kan tages af og vaskes.

Du får nogle gode ekstra ting som:

  • Myggenet.
  • Spilledåse med 8 melodier.
  • Legeplads med legetøj.

Vi kan godt lide Kinderkraft Skråstol FLO. Det er mere end bare en simpel skråstol, men det er også meget enkelt. Den kan foldes sammen og fylder meget lidt. Perfekt, hvis du enten bor på et trangt sted eller ønsker at kunne tage skråstolen med dig på dine rejser. En god mulighed i mellemprisklassen, ganske enkelt!


Beemoo Simple Rocker Skråstol

Beemoo Simple Rocker Skråstol

Tjek prisen på:

Producenterne kalder i stedet denne skråstol for en babygynge. Det er et unikt produkt med mange virkelig smarte og sjove funktioner.

Den kan svinge frem og tilbage af sig selv, og du kan indstille gyngen til fem forskellige hastigheder. Mange børn finder ro og kan slappe af, når de vugger frem og tilbage i armene på en sikker vugge. Det er en meget blød og behagelig enhed med god sikkerhed, da barnet er fastspændt med en 5-punktssele.

Beemoo Simple Rocker-babygyngen har en indbygget musikfunktion, der afspiller beroligende sange og stimulerer dit barns høresans.

Gyngen kan nemt flyttes, selv når barnet ligger i den, ved hjælp af det bærehåndtag, der er fastgjort til barnestolen. Håndtaget kan også bruges til at hænge legetøj op, så dit barn kan få adgang til det og lege med det.

Sædet kan indstilles i to positioner, en liggende og en mere oprejst position. Hvis du vil gemme gyngen væk eller tage den med dig i bilen, skal du blot folde den sammen til en meget kompakt og praktisk position.

Vi er meget glade for Beemoo Simple Rocker og synes, at den giver meget for pengene. Meget nyttig, praktisk og giver meget glæde og komfort til den lille, der sidder i den.


Moweo Lite Skråstol

Moweo Lite Skråstol

Tjek prisen på:

Moweo er et mærke, der tilhører onlinebutikken Jollyroom. Det er et kvalitetsmærke med mange fine babyprodukter, som ofte er af høj kvalitet, men samtidig meget prisvenlige.

Moweo Lite Skråstol er en veldesignet og fleksibel skråstol, der er nem at håndtere. Den kommer også med en række forskellige funktioner, selv om den er relativt billig. Den har f.eks. forskellige indstillinger, der kan få den til at gynge sidelæns, vibrere og afspille musik.

Over sædet hænger en bue med tilhørende legetøjsfigurer, som er perfekt til at ligge og studere og holde sanserne aktive i et stykke tid. Du kan også fjerne hele buen, når det er nødvendigt, f.eks. hvis dit barn hviler sig og ikke har brug for så meget stimulering.

Det eneste negative ved denne skråstol er, at den ikke er justerbar. Det er kun muligt at have barnet i en halvt liggende stilling. Barnet kan naturligvis lege og hvile sig i denne stilling, men det er stadig ærgerligt, at der ikke er nogen indstillinger til at ændre stillingen.

Moweo har også en række andre skråstole, og de findes i forskellige prisklasser. Det er helt sikkert et mærke, som man bør tjekke lidt ekstra ud, da de er populære og har mange tilfredse kunder. Vi kan virkelig godt lide Moweo Lite som en perfekt budgetløsning!


Carena Arholma Skråstol

Desværre ikke længere solgt

En blød og komfortabel babystol med tilhørende legetøjsmodul. De kan fjernes og erstattes af andet legetøj, nusseklubber osv. Carena er et velkendt mærke inden for baby- og børneprodukter. De har eksisteret siden 1997 og har altid haft fokus på kvalitet og sikkerhed.

Dette er en meget billig skråstol, og den er perfekt til et aktivt lille barn, der kan lide at bevæge sig rundt og udforske med alle sanser. Den er designet til at vugge, når barnet bevæger sig, hvilket normalt kan holde børnene underholdt i længere tid, så du kan lave andre ting i et stykke tid.

Dit barn er sikkert i skråstolen, og der er en sele, som du kan justere, så den passer til dit barn. Den kan bruges næsten straks, når du kommer hjem fra hospitalet, eller i hvert fald fra et par uger og op til ca. 6 måneder.

Arholma skråstolens polstring er aftagelig og kan vaskes i maskine, hvilket er et stort plus. Spild og opkast kan ske, når du mindst venter det, men sådan er livet med småbørn, og det er nemt at løse. Der er gummifødder under skråstolen for at forhindre, at den glider rundt eller flytter sig, når barnet kommer ind i gyngen.

I sin enkelhed er Carena skråstol et godt valg og et fantastisk budgetalternativ for dem, der ikke har brug for noget smart, men blot ønsker at kunne sætte barnet ned i korte perioder for at lege og lave ballade i sædet.


Spørgsmål og svar om skråstoler og babygynger

Her er nogle almindelige spørgsmål, som folk har tendens til at tænke på, når de køber en skråstol.

Hvornår kan du begynde en skråstol?

De fleste skråstole er velegnede til brug med små babyer. Hvis det er muligt at placere barnet i en liggende stilling, kan et lille barn ligge der sikkert, som i en lille seng.

Forældrene venter ofte en uge eller to, så barnet kan komme tæt på dem og opbygge nogle kræfter i de første par uger, før de kan være i skråstolen helt alene. Men en god skråstol er sikker, og der er ingen umiddelbare risici, selv ikke for små børn, ved at sidde i en skråstol. Det er dog vigtigt, at du altid er i nærheden, når dit barn sidder i skråstolen.

Er en skråstol nødvendig?

Der er kun få babyudstyr, der er absolut nødvendige. Men mange småbørnsforældre sætter stor pris på at kunne lægge deres barn ned i et stykke tid og have hænderne fri. Det giver dig mulighed for at gøre andre ting eller bare få lidt hvile.

En anden mulighed er at have barnet i en bæresele, men den giver ikke den samme frihed som en skråstol. En skråstol er et rigtig godt produkt, fordi du kan sætte barnet sikkert ned og være sikker på, at det ikke kravler væk.

Der findes også aktivitetstæppe til babyer, som er populære og giver dem mulighed for at udforske alle deres sanser.

På hvilke tidspunkter bruger du skråstolen?

Den kan bruges når som helst, når du ønsker at kunne lægge dit barn ned i et stykke tid. Det er almindeligt at placere dit barn i en skråstol, når du vasker op, gør rent, løber ærinder på computeren eller lignende, eller bare ønsker et par minutter til at slappe af.

Du bør dog altid være i nærheden af og holde opsyn med det lille barn, og nogle gange har barnet brug for at komme tæt på en forælder, og det vil de fortælle dig om det.

Hvor meget vægt kan en skråstol bære?

Det er lidt forskelligt fra model til model, men ofte kan de bære op til ca. 10 kilo. Nogle kan tåle lidt mindre og andre lidt mere. Tjek specifikationerne med forhandleren, før du køber, så du ved, hvad der anbefales!

Det skal dog siges, at det ofte er muligt at bruge skråstolen så længe, som der er behov for det. Når barnet vokser og begynder at gå, vil det sjældent sidde fast i en skråstol alligevel.

Hvor længe kan du efterlade et barn hos skråstolen?

Der er ikke nogen egentlig anbefaling med hensyn til tid. Det bedste du kan gøre er at se, hvordan dit barn har det, og tjekke dets humør. Bevar overblikket, og sørg for, at barnet synes at sidde i en god stilling.

At sidde for længe kan være ensidigt, og børn har det godt med variation, men hvor lang tid der er passende er bedst at løse med sund fornuft og ved at holde øje med barnet.

Når det er tid til længere hvile, er det bedst at flytte dit barn til dets rette soveplads, f.eks. en babynest eller en babyseng.


Her kan du læse om flere produkter til babyer!