Bedste sut 2024: Disse sutter er bedst i test til baby

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Mange børn elsker sutter. De udfylder et tomrum og holder børnene sikre, når omverdenen er usikker. Nogle børn bruger aldrig sutter, andre kan ikke være uden. Som forælder er det godt at kunne have suten, som et es i ærmet, når ingen anden komfort virker. Vi har prøvet en masse sutter gennem årene, og her er vores favoritter og de bedste sutterne lige nu.

Børn når frem til sutter

Hvilken sut er bedst i test?

Bedst i test blandt alle sutter er disse sorter:

Philips Avent Ultra Air, et velkendt mærke, der tester sine produkter omhyggeligt.

Philips Avent Ultra Air Sut

Tjek prisen på:


Hvis du vil have en sut i naturgummi, er Hevea det bedste valg. Fantastiske sutter fra et pålideligt dansk firma!

Hevea Sut

Tjek prisen på:


NUK sutter, klassisk mærke, når det kommer til sutter.

NUK Sut

Tjek prisen på:


BIBS er det velkendte danske sutemærke, der er rigtig godt og meget populært i hele Norden.

BIBS Sut

Tjek prisen på:


Hvad er den bedste sut til nyfødte?

Hvis du vil have en sut til nyfødte, er det godt at vælge en sort, der passer til små babyer.

Disse sutter er bedst tilpasset nyfødte:

Bedste sutter du kan købe online

Her er vores liste over 10 forskellige sutter og vores foretrukne sorter blandt disse.

Når børnenes tænder begynder at vokse, er det en god idé at anskaffe sig en bidering for at lindre ubehag i tandkødet!

Philips Avent Ultra Air Sut – Bedst i test

Philips Avent Ultra Air Sut

Tjek prisen på:

Selvfølgelig har Phillips Avent  en række rigtig gode sutter at vælge imellem. Denne variant er fremragende til næsten alle børn, selv børn der normalt ikke kan lide sutter. Ifølge en undersøgelse, en kæmpestor 98% af forældrene sagde, at deres småbørn accepteret disse sutter. De kaldes Ultra Air og er tilgængelige for børn i alderen:

 • 0-6 måneder
 • 6-18 måneder
 • 18+ måneder

Suterne har store huller for nem vejrtrækning, og det hjælper med at holde huden tør, hvor sutten er placeret. Skjoldet er let og passer godt i munden selv hos små børn. Suterne sælges i 2-pakker og fås i flere forskellige farvekombinationer.

Med Philips Avent Ultra Air sutter får du en praktisk kasse, der kan bruges til at sterilisere sutterne. Du hælder vand i og lægger det 3 minutter i mikrobølgeovnen, og sutten er klar til brug kort tid derefter.

Disse sutter er designet til at bidrage til naturlig tandudvikling. Formen er symmetrisk og giver omhyggelig pleje til både ganen, tandkød og tænder af det voksende barn.

Kort sagt er Philips Avent Ultra Air en rigtig god og veldesignet sut. Virksomheden har store ressourcer til produktudvikling, og det er tydeligt i kvaliteten. Hvis du vil have en god sut, som næsten alle børn tager, også børn der normalt ikke tager sut, er Philips Avent Ultra Air vores vigtigste anbefaling!


Hevea sutter i naturgummi

Hevea Sut

Tjek prisen på:

Her er en anden lidt sjældnere sut. Den er lavet af en form uden løse dele og er lavet af naturgummi. Det gør sutten blød og giver en god smag, der ikke føles plastik. I suttens skjold er der lufthuller i forskellige former, såsom kroner, stjerner eller ænder.

Heveas sutter er velegnede til børn mellem 3 måneder og 36 måneder.

Disse sutter er helt i naturgummi, hvilket også betyder, at de er helt fri for PVC, BPA eller andre stoffer, der kan forekomme i plast. Hevea bruger heller ikke kunstige farvestoffer i sine sutter, men kun naturlige pigmenter. Det er et helt naturligt produkt, der er 100% biologisk nedbrydeligt.

Sutten har en ortodontisk sugedel og er behagelig for barnet at have i munden. Den glatte overflade fra gummimaterialet er skånsom mod huden og kan bruges i længere perioder uden ubehag. De fås i mange forskellige farver og designs, og er alt i alt et godt babyudstyr.

Vi kan godt lide disse sutter stærkt og ser dem som en meget interessant mulighed, hvis du leder efter en sut i naturgummi. Hvis du vil have en unik, sikker og nyttig naturlig sut, er Hevea sutter utvivlsomt et godt valg!


NUK Sut– Originalen bag de ortodontiske sutter

NUK Sut

Tjek prisen på:

Disse sutter er virkelig en klassiker og et stykke sut-historie. De fremstilles i Tyskland og er faktisk de første ortodontiske sutter i verden. Dette design er siden blevet utroligt populært og bruges af stort set alle sutter.

Det faktum, at NUK-sutter er ortodontiske, betyder, at de har forskellige former på undersiden og toppen. Dette gør dem mere som moderens bryster, når korrekt ammet. Tungen har plads til at bevæge sig, mens barnet suger på sutten.

NUK’s sutter fås i størrelser til:

 • 0-2 måneder
 • 0-6 måneder
 • 6-18 måneder

Suterne sælges i 2-pakker og kommer i mange forskellige varianter med forskellige søde designs og flotte farver. De er lavet af latex og BPA-fri plast. NUK opfylder alle krav til sikkerhed i babyprodukter og er meget forsigtig med sine materialer.

Deres sutter har det, de kalder NUK Air System, hvilket gør det nemt for luften at strømme gennem ikke kun skjoldet, men også sugedelen. Det gør det muligt for barnet at suge sutten uhindret, trække vejret og undgå overflod af spyt.

NUK’s sutter leveres med opbevaringsboks, der også fungerer som steriliseringsboks til mikrobølgeovnen.

Der er ingen tvivl om, at NUK-sutter er nogle af de bedste på markedet sammen med Philips Avent, når det kommer til sikkerhed, anatomi og funktionelt design. Hvis du vil have de bedste sutter fra et praktisk og konkret perspektiv, er dette et af de bedste valg!


BIBS Sutter

BIBS Sut

Tjek prisen på:

Disse sutter er udviklet af den danske virksomhed BIBS. Det er en unik sut med sugedelen lavet af naturgummi og et plastskjold fri for BPA, PVC og phthalater.

Sugedelen af sutten er afrundet og lidt speciel i sin form. Det er udviklet til at efterligne moderens brystvorte og er en meget populær sut, som mange børn sætter pris på.

BIBS sutter fås i to størrelser:

 • 0-6 måneder
 • 6-18 måneder

Skjoldet på sutten er udadgående udbuling, hvilket skåner huden fra irritation. Derudover er der en ventil i sugedelen, der gør det muligt for luften konstant at blive presset ud, hvilket gør det lettere for barnet at sutte på sutten i lang tid uden at have svært ved at trække vejret eller få en overflod af spyt.

BIBS har et rigtig stort udvalg af dejlige sutter at vælge imellem i enhver tænkelig farve. De adskiller sig lidt fra mængden og kan være en mulighed værd at prøve, især hvis dit barn ikke kan være så glad for andre klassiske ortodontiske sut sorter.

Vores eget danske mærke BIBS fremstiller sutter af meget høj kvalitet. De er unikke og utroligt populære, og helt sikkert nogle af de bedste sutter på markedet!


MAM Sut Original

MAM Sut

Tjek prisen på:

Det klassiske mærke MAM har en hel samling af fantastiske sutter. De har sutter tilpasset til:

 • 0-2 måneder
 • 2-6 måneder
 • 6+ måneder
 • Over 16 måneder

Deres sutter fås i mange varianter og med mange forskellige søde designs. Vi anbefaler at starte med deres MAM Start og MAM Original. Så kan du fylde op med lidt mere sjov sutter, hvis dit barn er en reel sutelsker selvfølgelig.

MAM Start er for nyfødte. Det passer fra 0 måneder op til omkring 2 måneder. De er klassiske sutter, der er små og lette, hvilket gør det nemt at holde dem i munden. Indersiden af skjoldet har små bobler, lufthuller og er tilpasset formen på det lille barns ansigt. Derfor sidder den komfortabelt. Derudover er den lavet af et blødt og fint materiale, der minder om huden ved mors bryst.

Disse sutter kommer med en lille kasse, hvor du kan sterilisere og koge sutterne. Virkelig sød og nyttige sutter til nyfødte!

MAM original er en perfekt sut til babyer mellem 2 og 6 måneder, lidt større end deres sut til nyfødte. Ligesom sut ovenfor, det har bobler på indersiden og lufthuller. Det er smidigt og glat i ansigtet og en sikkerhed for barnet at have i munden. De kommer i flere sorter, lige fra dinosaur og dyr temaer til glød-in-the-dark nat sutter.

Vi er virkelig glade for MAM’s sortiment af sutter. Hvis du vil have sutter i høj kvalitet, har de hele spektret fra nyfødt til op. Du kan ikke gå galt med MAM sutter!


Virgel Sut Naturgummi

Virgel Sut Naturgummi

Tjek prisen på:

Det svenske mærke Virgel Baby producerer forskellige produkter til børn og babyer med fokus på organiske materialer og miljøvenlighed. Disse sutter er lavet af et naturgummimateriale uden farvestoffer eller plast. Suterne er godkendt i henhold til det svenske institut for sikkerhedskrav til sutter.

Suterne ser måske ikke meget ud for verden, men de er ekstremt funktionelle og vellidte af børn. De fås i tre forskellige størrelser:

 • 0-6 måneder
 • 6-12 måneder
 • 12+ måneder

Sutten kan nemt rengøres med vand og muligvis en let vask med en lidt mildere sæbe.

Virgel sutter sælges i 3-pack og er billige, enkle, men rigtig god. Hvis du vil have en lidt enkel, naturvenlig og holdbar sut, er Virgel sutter et godt valg!


Elodie Details Sut – Sødeste sutter, perfekte gaver

Elodie Details Sut

Tjek prisen på:

Som sædvanlig leverer Elodie Details smukt design, som også gælder for disse sutter. De er perfekte dåbsgaver eller gaver til nye forældre. Du kan helt sikkert finde en af deres varianter med et design, der føles personligt og tilpasset det barn, der får det.

Elodies sutter er velegnede fra 3 + måneder.

Suterne er lavet af BPA-fri materialer og sugedelen i silikone. De er SIS-mærket og certificeret. Sugedelen er anatomisk (ortodontisk) og fast konstrueret. Det betyder, at det også er holdbart og ikke ændrer form eller bliver slidt. Derudover er det let at passe på og holdes let rent.

Elodies sutter bør dog ikke steriliseres i en mikrobølgeovn, men skal koges i en gryde i ca. 5 minutter for fuldstændig sterilisering. For nem rengøring kræves kun skylning.

Suterne er af høj kvalitet, og det er godt at se, at Elodie formår at kombinere sit smukke kunstneriske design med høj funktionalitet. Hvis du vil have originale sutter med mange forskellige stilarter at vælge imellem, skal du bestemt se på, hvad Elodie Details har at tilbyde!


Tommee Tippee Ortodontisk sut Urban

Tommee Tippee Ortodontisk sut Urban

Tjek prisen på:

Tommee Tippee er en rigtig god britisk virksomhed med mange kvalitetsprodukter til babyer. Denne sut er smart designet til at være let for barnet at holde i munden.

Tommee Tippe Urban sutter er tilgængelige for børn i alderen:

 • 0-6 måneder
 • 6-18 måneder

Sutten sidder godt i munden og hjælper tungen med at komme i en korrekt position. På skjoldet er der gode lufthuller, der gør det nemt at trække vejret og forhindre mund og hage i at få irritationer.

Vi kan godt lide mange produkter fra dette firma, herunder deres babyflasker og blespande. Sutten er helt ny på markedet og absolut værd at prøve. Det er af høj kvalitet, er ganske overkommelig og kommer i 2-pack.

Hvis du vil have en dejlig kvalitetsapp, der kan bruges i ganske lang tid, er Tommee Tippee Orthodontic Sut Urban et rigtig godt valg!


Herobility Pacifier Sut

Herobility Pacifier Sut

Produkt udsolgt eller ikke længere produceret

En innovativ sut fra opkomlingen Herobility. Deres sutter er meget tynde og lette og kommer i frække farver, der kan købes i en række kombinationer.

Suterne er lavet af BPA-fri plast og silikonesugningsdelen. Omkring skjoldet er bløde gummikanter, der gør det ekstra skånsomt på huden i ansigtet, og det har rigelig luft ventilationskanaler for god gennemløb. Sutten er sikker og overholder EU’s standarder i henhold til EN-1400.

Herobility har sutter til børn i aldre:

 • 0-6 måneder
 • 6+ måneder

Denne sut er ekstremt skånsom mod barnets tænder og designet til at minimere risikoen for forkert tandudvikling. Takket være ortodontisk design er det placeret lige i munden, beskytter tandkød og gane.

Til Herobilitys sut får du en opbevaringsboks, der også fungerer som en steriliseringsbeholder, der er tilpasset mikrobølgeovnen.

Herobility er en spændende virksomhed, som du genkender i de klare pastelfarver. De gør store produkter, der er både sjovt og sikkert for børn. Hvis du ikke har prøvet deres produkter før, kan vi virkelig anbefale Herobility Pacifier som en første introduktion, da det er en kvalitets-sut, som vi tror, at både du og dit barn vil sætte pris på.


Bamse Ortodontisk Sut

Bamse Ortodontisk Sut

Tjek prisen på:

Flotte sutter med Bamse motiver på dem. Rätt Start har sutterne med den svenske tegneseriefigur, der går hjem til de fleste børn.

Dette er en dejlig sut med en god form, der sidder blødt mod barnets mund, og selvfølgelig har den et åndbart hulrum, der får luften til at glide igennem. Det er en BPA og PVC-fri sut, og sugedelen er lavet af silikone. Det er en ortodontisk sut, der passer til de fleste børn og er let at holde i munden.

De rigtige Start Bamse sutter fås i størrelserne:

 • 0-6 måneder
 • 6-18 måneder

Sutten koges i en gryde for en komplet sterilisering, hvilket i det mindste skal ske før første brug. De sælges i 2-pack og er en billig, men dejlig og velfungerende alternativ.

Hvis Bamse ”Verdens Stærkeste bjørn” er en favorit, så kan disse sutter helt sikkert blive en favorit og en sjov tilføjelse til sutsamlingen. Vi kan godt lide Rätt Start Bamse sutter som en stor budget mulighed og et givet valg for familier, der sætter pris på denne slags eventyrbjørn.


Ofte stillede spørgsmål om sutter

Her har vi samlet nogle spørgsmål, som forældre normalt har omkring sutter.

Hvad er den bedste sut til børn, der nægter at tage sutter?

Den bedste sut til børn, der nægter at bide, er Philips Avent Ultra Air. Det har en ekstremt god trackrecord og har vist sig at gå hjem til op til 98% af alle børn i udførte test.

Hvilken sut ligner mest brystet?

NUK’s sutter er de originale, når det kommer til ortodontiske sutter og er specielt udviklet til at ligne brystet. Men ortodontiske sutter generelt er de bedste, når det kommer til dette.

Hvordan kan du lære børn at acceptere sut?

Her er nogle korte tips til at opmuntre dit barn til at modtage sut:

 1. Sørg for at barnet er roligt.
 2. Rør sutten ved barnets kind (udløser barnet til at vende sig mod sutten).
 3. Lad barnet sutte på sutten i flere minutter, når de begynder at bruge det.
 4. Hvis barnet stadig ikke vil, kan du prøve at dyppe sutten i modermælk eller modermælkserstatning.

Hvis barnet begynder at bruge en type sut, så prøv at købe et andet par af det samme. Nogle gange kan børn have svært ved at acceptere en ny type sut.

Er sut godt for børn?

Ja, hvis barnet kan lide sutter, er det normalt en god ide at bruge det. Sutter har mange gode egenskaber og nogle ulemper.

Nogle fordele er:

 • Får barnet til at falde til ro.
 • Distraktion i tilfælde af en vanskelig begivenhed (vaccination eller lignende).
 • Kan hjælpe med at sove.
 • Hjælper under rejsen.
 • Kan bortskaffes, i modsætning til tommelfinger.

Ulemper kan være:

 • Barnet kan blive afhængig af sutter, og græde når de ikke får det.
 • Hvis det bruges langt ind i årene, kan det påvirke tænderne.
 • Kan forårsage problemer med amning, hvis de indføres for tidligt.

Er sutter vegansk?

Ja, sutter er normalt lavet af ikke-giftig plast på skjoldet og af gummi eller silikone på sugedelen. Der er ingen animalske ingredienser involveret i fremstillingen af langt de fleste sutter.

Hvorfor er sut godt?

Sut er godt, fordi det kan give børn ro i sindet, rolig og holde dem travlt. Mange forældre sætter pris på muligheden for at give barnet en sut, især ude eller på vejen, da det kan være svært at trøste barnet på samme måde som hjemme, i rolige øjeblikke.

Sutter er også stor, fordi du kan vælge at smide dem væk, når barnet er vokset fra dem. Det kan være sværere for tommelfingersugende børn at stoppe, da tommelfingeren konstant er til stede.

Hvornår skal man koge en sut?

Du bør altid sterilisere sutten før første brug. Hvis barnet er lille, op til ca. 6 måneder, vælger nogle forældre at gøre det før hver brug. Omhyggelig hygiejne tidligt i barnets liv er vigtigere, da de ikke har udviklet resistens over for bakterier på samme måde.

Hvornår skal sutteren skiftes?

Du bør regelmæssigt trække sutterens dele i forskellige retninger og sørge for, at intet er løst, beskadiget eller revnet. Hvis der er noget galt, skal du kaste suten med det samme og udskifte den. Nogle anbefaler at udskifte sutter uanset, omkring en gang om måneden. Men det vigtigste er, at du ikke bruger en sut, der tydeligvis er slidt eller brudt.

Hvornår skal man starte med en sut?

Der er sutter, der er tilpasset nyfødte og kan bruges allerede fra 0 måneder. Men mange anbefaler at vente mindst 3-4 uger, for ikke at risikere at forstyrre amning i begyndelsen. Det sker, at børn har problemer med at amme, hvis sutten introduceres for tidligt, selvom det ikke behøver at være det.

Hvornår skal man stoppe med at bruge en sut?

Mange vælger at holde op, før de fylder 2, andre senere omkring 3-4. Hvis barnet er meget glad for suten, er det godt at afslutte med en aftale, så barnet selv føler sig klar og okay med lukningen.

Hvad er ortodontisk sut?

Ortodontisk sut kan også kaldes anatomisk sut. De har en side, der er lidt fladere og en lidt rundere. De anbefales ofte for at undgå tandproblemer og er nu den mest almindelige form for sut.