Bedste sutteflaske 2024: Bedst i test til baby og tørstige børn

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Det er altid klogt at have et par gode sutteflasker derhjemme, selv før din baby er født. Hvis du ikke vil eller har mulighed for at amme, er sutteflasken din frelser i en nødsituation. Med flasker kan selv en partner eller andre i din nærhed hjælpe med at give dit barn mad, og livet bliver pludselig så meget lettere. Her er vores tips til de bedste sutteflasker til din baby!

Babyflaske med gult låg

Hvilken sutteflaske er bedst i test?

Vores absolutte favorit er Philips Avent sutteflaske. Ganske billig i pris, men utrolig godt designet og sikkert at fodre barnet med. Disse flasker har bestået ordentlige test og er både komfortable for barnet og meget sikre.

Philips Avent Natural Sutteflaske

En anden af ​​vores favoritter er Comotomo sutteflaske. Den efterligner naturlig amning og er meget populær.

Comotomo Natural Feel sutteflaske

Endelig vil vi også anbefale Dr. Brown’s Option+ sutteflaske. Det er en ekstremt populær sutteflaske internationalt.

Dr. Brown’s Option+

Se også vores guide til praktiske mælkeerstatningsmaskiner! Sparer meget tid, når du blander babymælk!

Anmeldelser af 6 forskellige sutteflasker

Her er et nærmere kig på seks sutteflasker i forskellige prisklasser.

Philips Avent – Anti-kolik & Natural Sutteflaske

Philips Avent antikolik sutteflaske

Tjek prisen på:

Philips har et par rigtig gode sutteflasker. Den ene er deres Anti-Colic babyflaske. I kliniske forsøg har det vist sig at modvirke kolik og lignende vanskeligheder, der kan opstå under madning med flaske.

Det essentielle ligger ventilen, som er specielt designet til at holde luften væk, når babyen suger mælken ind. På denne måde reduceres risikoen for mavesmerter og kolik i forbindelse med flaskefodring. Luften, der dannes, frigives gennem ventilen og følger derfor ikke med mælken, som barnet drikker.

Undersøgelser udført på Philips antikolikflasker viste også en stor reduktion i dårligt humør fra de undersøgte børn sammenlignet med børn, der blev flaskefodret med andre flasker. Reducerede maveproblemer og kolik får bare små børn i bedre humør.

Flaskerne er nemme at rengøre og har et godt greb, der er behageligt at holde for både dig og barnet. Hvis du bruger nogle andre Philips Avent-produkter, såsom deres brystpumpe, er dette perfekt til at kombinere de forskellige dele.

Philips Avent Natural Sutteflaske

Den anden sort af Philips Avent, som vi gerne vil anbefale, er deres Natural Baby Bottle. Den kan købes i en 2-pakke og leveres med en særlig slags sut, som de kalder “slow flow”. Dette kan bruges fra ca. 1 måneds alder og kan bruges under amning.

Selve sutten er udviklet til at efterligne brystvorten, hvilket giver babyen mulighed for at bruge det samme greb og let bevæge sig mellem brystet og flasken i en periode. Sutten er blød og kompatibel og har en meget naturlig følelse for den ammende baby.

Denne flaske har den samme smarte ventil som antikolikflasken og er meget effektiv til at holde luftbobler væk fra mælken. Lige så let at rengøre og håndtere som andre modeller. Philips Avent Sutteflasker er virkelig gode produkter, som vi gerne anbefaler!


Comotomo Natural Feel sutteflaske

Comotomo Natural Feel sutteflaske

Tjek prisen på:

Comotomo er et mærke for sutteflasker og tyggelegetøj til babyer. Virksomheden blev grundlagt 2008 i USA og er blevet anerkendt over hele verden for sine fremragende babyprodukter.

Deres Natural Feel-sutteflaske er specielt designet til at løse de problemer, som nogle traditionelle flasker bragte med sig. Det er designet med dobbeltluftventiler, der ikke drypper, og som hjælper med at modvirke kolik. Ventilerne frigiver luft uden at lade den komme ind. Det faktum, at barnet drikker luft, er ellers hovedårsagen til kolikproblemer og mavesmerter hos babyer, når de drikker af flasker.

Flasken er bred i nakken, hvilket gør rengøringen lettere, og materialet den er lavet af, er en hygiejnisk og blid silikone. Det er fuldstændigt giftfrit og sikkert at bruge på daglig basis.

Comotomos babyflaske skiller sig mest ud, når det kommer til den faktiske fodringsfunktion. Det er designet til at efterligne den naturlige amning ved brystet, hvilket gør det muligt for mange babyer at gå frem og tilbage mellem flaske og amning, når det er nødvendigt.

Det er ellers en almindelig bekymring, som mødre oplever, at børn, der er vant til en flaske, ikke længere kan amme. Faktisk bruger Comotomo selv udtrykket “amning fra en flaske” til at beskrive deres produkt.

En anden detalje, som du vil bemærke med denne sutteflaske, er at den er blød i hele sit design. Det er et bevidst valg fra producenterne, da babyer naturligt føler og klemmer med hænderne, mens de ammer. Det er endnu et skridt i at gøre flaskefodring så tæt på naturen som muligt.

Comotomo Natural Feel lever op til sit navn og er en utrolig gennemtænkt flaske. Virksomheden er virkelig gået hele vejen i sit design, og hver detalje opfylder en funktion. Vi elsker denne flaske og mener, ​​at den er værd en krone værd!


Dr. Brown’s Option+

Dr. Brown’s Option+

Tjek prisen på:

Sutteflaskerne fra Dr. Brown blev opfundet, da grundlæggeren selv oplevede problemer med kolik hos sit barn da det fik flaske. Dr. Craig Brown designede og udviklede sine flasker i mange år og grundlagde sit firma Dr. Brown’s i USA. I dag udvikler de en række babyprodukter såsom flasker, sutter, kopper, bidelegetøj og ammehjælpemidler.

Disse sutteflasker fra Dr. Brown’s kan købes i flere forskellige pakker med forskellige størrelser på flasken. Fælles for alle er de smarte ventiler, der er designet til at filtrere luftbobler fra væsken når barnet drikker. På denne måde minimeres risikoen for maveproblemer og kolik. Det er også muligt at fjerne fra ventilen, hvis det ønskes, for at bruge flasken som en almindelig babyflaske.

Dr. Browns flasker har en bred halsåbning og er lavet af glas, hvilket gør vask jævn og let. Flaskerne har vundet en række priser og priser for deres design i forskellige amerikanske magasiner om børn og forældre.

Flaskerne kan også bruges til for tidligt fødte babyer og børn, der har ammeproblemer. Vi kan virkelig godt lide Dr Browns sutteflasker og anbefaler dem som et af de bedste valg blandt de sutteflasker, der findes lige nu!


Medela Calma & Brystmælksflasker

Medela Calma Brystmælksflaske

Tjek prisen på:

Medelas sutteflasker er af høj kvalitet og holdbare. De fås i forskellige størrelser, og sutterne kan udskiftes, så de passer til det voksende barn. Det unikke ved denne sutteflaske er muligheden for at bruge Medelas unikke specialudviklede sut, Calma.

Calma er specielt designet til at efterligne naturlig amning. Produktet blev udviklet i samarbejde med Hartmann Human Lactation Research Group ved University of Western Australia. Med Calma kan den lille baby amme, sluge mælken og trække vejret på en naturlig måde på samme tid.

Når babyer ammes, skal de skifte mellem at drikke, holde pause og trække vejret i en naturlig rytme. Så har de også brug for at føle sig rolige og afslappede. For at mælkestrømmen skal begynde, skal der oprettes et vakuum. Når alt dette er på plads, kan de amme på en naturlig måde. Det er, hvad Calma forsøger at genskabe.

Vores erfaring med Calma er generelt god. Anmeldelser fra andre mødre er også enige, og Calma lykkes i hendes opgave at efterligne et naturligt ammemønster. Det sker dog, at nogle børn synes, at Calma-sutten er vanskelig at få mælk ud af. Især hvis en anden flaske har været brugt før. Derefter skal du skifte til en almindelig sut i stedet.

Medelas sutteflasker er overkommelige og lavet af polypropylen, som er et meget godt materiale at opbevare modermælk i. Medela som firma er meget god til amning og modermælk og har generelt høj kvalitet. Deres flasker kan købes i to pakker, og det er dejligt at have et par klar. Især hvis du bruger en brystpumpe, så du altid kan have et par flasker klar.

Vi har længe værdsat flere af Medelas produkter, og babyflaskerne er ingen undtagelse! Overkommelige kvalitetsflasker, også med Medela Calma, som er en utrolig veldesignet innovation. Varm anbefaling fra os!


Tommee Tippee Closer To Nature Sutteflaske

Tommee Tippee Closer To Nature Sutteflaske

Tjek prisen på:

Virksomheden Tommee Tippee er et britisk firma, der hovedsageligt designer og producerer flasker og krus til fodring, selvom de også har nogle andre produkter. De er en af ​​verdens største virksomheder inden for dette felt og er kendt for deres overkommelige kvalitetsprodukter.

Deres flasker er beregnet til at gøre det muligt at skifte mellem amning og flaskefodring. Flaskerne er af høj kvalitet og fuldstændig BPA-fri for sikkerhed og sikker håndtering af mælken.

Disse flasker er oprettet i samråd med eksperter i amning, for at efterligne en naturlig ammesituation. Sutten er naturligt blød og giver barnet en genkendelig følelse af moderens bryster. Når barnet får fat og begynder at suge, er oplevelsen meget lig den rigtige amning.

Der er flere forskellige størrelser på flasker, og de sælges også som en startpakke med tilbehør og en inkluderet opvaskebørste.

Flaskerne er lette at rengøre og kan vaskes i maskine. De er næsten overraskende, at Tommee Tippees flasker er så billige i betragtning af den høje kvalitet! Vi kan godt lide disse og betragter dem som meget overkommelige og funktionelle. Absolut en sutteflaske, der er værd at købe!


MAM Easy Start Anti-Kolik Sutteflaske

MAM Easy Start Anti-Kolik Sutteflaske

Tjek prisen på:

Virksomheden MAM har eksisteret siden 1976, da de blev grundlagt i Østrig. Siden da er de blevet et stort firma inden for babyprodukter og har en række patenterede designs. De fremstiller fine produkter, der ikke koster for meget, men holder standarden i kvalitet og holdbarhed.

Deres Easy Start-flasker er fremragende at bruge lige fra starten, hvis du har brug for flaskeindføring. De har en ventileret bund af flasken, der er beregnet til at modvirke kolik. Derudover har flasken et låg, der opfylder sin funktion både som måleværktøj og for at holde det tæt, da det er helt lækagefrit.

Den patenterede sut er lavet af den såkaldte “SkinSoft” silikone, som i studier har vist sig at være accepteret af 94% af alle babyer, der prøver det. Det er et godt resultat, der gør det klart, at disse sutteflasker er et godt valg for de fleste mennesker.

Disse flasker sælges også i et dejligt gavesæt, perfekt som en gave til en fremtidig familie eller til dig selv at have, når barnet er født. Indeholder flere flasker i forskellige størrelser samt sutter og sutholder i flotte matchende farver. En perfekt start for en lille sulten baby.

Flaskerne har brede åbninger og er nemme at både fylde og rengøre. De får et ekstra plus fra os for det flotte design med udskrifter på begge sider i forskellige matchende farvetemaer.

Hvis du vil have billige kvalitetsflasker at made med, er MAMs produkter rigtige topvalg!


Spørgsmål og svar om sutteflasker

Der er mange typer flasker at vælge imellem. De mere avancerede varianter har smarte funktioner, der for eksempel simulerer ægte amning eller specielle ventiler, der reducerer risikoen for luftbobler i væsken. De lidt enklere modeller er gamle pålidelige sutteflasker, som vi genkender dem fra fortiden.

Her er nogle almindelige spørgsmål, som forbrugerne normalt stiller, før de køber en sutteflaske.

Hvilken sutteflaske er bedst til en nyfødt?

Når du vælger en flaske til en nyfødt, er det klogt at vælge en flaske med en ventil og et godt design, som hjælper med at modvirke kolik og lignende bekymringer. Vores favoritter, der skiller sig ud, er:

Hvordan mader man med en sutteflaske?

Hvis amning ikke virker, eller hvis du bare vil prøve at made med en falske, kan du begynde at introducere sutteflasken. Her er nogle tip:

  • Prøv små mængder i starten og giv barnet fred og ro til at udforske sutten med munden.
  • Det kan være godt at servere mælken eller erstatningen ved stuetemperatur for at efterligne modermælk. Lad et par dråber fra sutten røre ved babyens mund for en lille smag.
  • Sørg for, at babyen ikke ligger fladt på ryggen, når du mader med flasken. Hold flasken, og prøv at føle dig frem til tempoet, som barnet kan og ønsker at drikke, og giv tid til en pause, når det er tid.
  • Det sker, at børn ikke accepterer flasken ved første forsøg, så vær tålmodig og giv det flere forsøg i et stykke tid.

Kan du vaske en sutteflaske i opvaskemaskine?

Hygiejne er ekstra vigtigt, når det kommer til alle produkter, der har at gøre med madning, når børnene er små. Skyl den grundigt efter brug af sutteflasken.

Derefter kan den vaskes enten manuelt, med vaskemiddel og varmt vand eller i opvaskemaskinen. Sørg for at skylle det grundigt bagefter. Generelt bør sutterne ikke vaskes i maskinen, da de let slides op.

Skal du koge sutteflasken hver gang?

Der er delte meninger om, hvorvidt det er nødvendigt at koge sutteflasker og sutter for at sterilisere dem. I de fleste tilfælde er vores vand- og køkkenhygiejne sandsynligvis rene nok til, at det ikke er nødvendigt at koge flasken hver gang.

På samme tid gør det ikke ondt at være lidt ekstra forsigtig og hellere være på den sikre siden, i det mindste de første par måneder. Under alle omstændigheder skal du altid vaske flaskerne ordentligt og have rene hænder, når du håndterer flasker, modermælk og erstatninger.

Hvad hedder sutteflaske på engelsk?

Sutteflaske på engelsk hedder baby bottle, feeding bottle eller nursing bottle.

Kan du amme og made med en flaske på samme tid?

Ja. Nogle flasker er designet specielt til at dette kan fungere for babyen. Det er dog ikke altid sikkert, at det fungerer.

Det sker, at børn skifter til flaske helt og mister interesse eller mister amningsteknikken fra brystet, hvis de startede med flasken.

Hvilken sutteflaske skal man vælge?

Det afhænger lidt af, hvad du leder efter. Der er avancerede varianter, der er specielt designet til at efterligne naturlig amning, og så er der lidt enklere varianter, der fungerer godt til hurtig og nem fodring.

Nogle af vores favoritter generelt er:

I hvilken alder bruger man en sutteflaske?

Mange sutteflasker kan bruges til at made nyfødte babyer. Når babyen vokser, kan du normalt skifte sut for at tilpasse mængden af ​​mælk til ældre børn.

Det varierer, hvor længe du normalt bruger sutteflasken, men når babyen er omkring 1 år gammel, kan de normalt begynde at lære at drikke af et krus. Det er almindeligt derefter at begynde med at skifte fra flaske til krus en gang mellem 1 og 2 år.

Men nogle sætter pris på at lade babyen have sikkerheden ved sutteflasken længere, og alle børn er forskellige. Prøv det, og du vil bemærke, hvornår det er tid til at stoppe med at bruge en sutteflaske.

Skal du have en sutteflaske af plastik eller glas?

Nogle er fortaler for glasflasker, da plastik har en historie, der indeholder skadelige stoffer. Moderne sutteflasker er dog BPA-fri og udgør ikke en risiko på den måde. Hvis du alligevel er meget bekymret og ikke kan lide plastik, er det selvfølgelig godt at vide, at der er alternativer.

Det gode ved plastikflasker er selvfølgelig, at barnet selv kan holde flasken i et par måneders alder. En glasflaske medfører en lidt større risiko for, at barnet slår sig eller skader sig på flasken.

I sidste ende er det et spørgsmål om smag, synes vi, og ser både fordele og ulemper med både plastik og glas.


Ud over sutteflasker er sutter til babyer også populære. Se vores artikel om sutter her!