Bedste svømmebriller til børn 2024: Til svømmetræning og sjovere svømning

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

At svømme og lære at svømme er både sjovt og en vigtig færdighed i livet. Det bliver endnu mere fristende at bevæge sig rundt i vandet med et par gode svømmebriller. Her ser vi på nogle af de bedste svømmebriller til børn, både til at plaske og lege med og til rigtig svømmetræning!

Pige i swimmingpool med badehætte og svømmebriller

Hvilke svømmebriller til børn er bedst i test?

Bedst i test er Arena The One svømmebriller. De er fyldt med funktionalitet, klare linser, høj komfort og strømlinet design. Perfekte svømmebriller til svømmetræning og perfekt til børn i skolealderen.

Arena svømmebriller til børn The One

Tjek prisen på:


En anden mulighed, der er fantastisk til yngre børn, er Watery Aquasphere svømmebriller junior. Stramme, komfortable beskyttelsesbriller med UV-beskyttelse, egnet fra 3-10 år.

Aquasphere dykkerbriller til børn Seal 2

Tjek prisen på:


Til de yngste børn på op til 3-4 år anbefaler vi de farverige Zoggs-svømmebriller.

Zoggs Bondi svømmebriller til børn

Tjek prisen på:


Se også vores guides til badebukser til drenge og badedragter til piger!

Et kig på et bredt udvalg af svømmebriller til børn

Nedenfor dykker vi dybere ned og gennemgår hele 15 forskellige svømmebriller til børn. Vi har medtaget forskellige modeller fra en række forskellige producenter.

Nogle er designet til organiseret svømmetræning med stor fokus på funktionalitet, mens andre er beregnet til de små børns første plaskeleg.

Aquasphere dykkerbriller til børn Seal 2

Aquasphere dykkerbriller til børn Seal 2

Tjek prisen på:

  • Egnet fra 3-10 år

Vi starter denne guide med et rigtig godt produkt, som er velegnet, hvis du ønsker noget af høj kvalitet. Disse briller har mange forskellige funktioner, som gør, at de skiller sig ud fra mange andre modeller på markedet.

En ting, der kan være et problem med almindelige svømmebriller, er, at de blokerer dit udsyn. Men i denne version har de sørget for at gøre linserne buede. Dette giver dit barn mulighed for at se 180 grader under vandet og have god synlighed i alle retninger.

Ekstra sikkerhedsbånd og gummi sikrer også, at brillerne sidder godt fast. Dette er også en model, der beskytter endnu bedre end mange andre mod vandindtrængning og glidning.

Et andet problem, der let kan opstå med svømmebriller, er tåge på linserne, hvilket forringer synligheden. For at bekæmpe dette bruger denne model et anti-dug-behandlet materiale for at holde brillerne klare.

Andre fordele er, at linserne er ridsefaste, og at brillerne giver 100 % beskyttelse mod UV-lys. Kort sagt, et par rigtig gode svømmebriller af høj kvalitet. Hvis du er træt af enklere modeller, der glider og tåger, kan dette være et produkt, der er værd at se nærmere på.


Aquasphere dykkerbriller til børn Vista

Aquasphere dykkerbriller til børn Vista

Tjek prisen på:

  • Egnet fra 6-15 år

Dette er også en meget robust svømmebrille. De har et design, der dækker mere af ansigtet end de fleste andre beskyttelsesbriller. På denne måde giver de en meget god beskyttelse og sikrer, at der ikke trænger vand ind, og at brillerne ikke bliver skæve.

Det er et stort plus, at disse briller er skræddersyet til at give så lav modstand som muligt. På denne måde vil du ikke bemærke, at det er en lidt større model, når du svømmer, men de giver dig en smidig oplevelse.

En anden positiv ting ved disse briller, som også gælder for mange andre modeller fra Aquasphere er at de har et meget smidigt system til fastspænding af brillerne. Dette patenterede system er specielt designet til at give børn mulighed for selv at justere brillerne for at opnå en optimal pasform.

Ligesom modellen ovenfor har disse briller også fået et 180 graders udsyn. Så det er ikke noget problem at se i alle retninger under vandet, når du leder efter fisk.

Det kan dog nævnes, at disse svømmebriller er blandt de lidt dyrere i guiden. Når det er sagt, er de holdbare og kan sandsynligvis bruges i lang tid, hvilket naturligvis er godt ud fra et økonomisk synspunkt.


Watery dykkerbriller til børn Pacific

Watery dykkerbriller til børn Pacific

Tjek prisen på:

  • Egnet fra 4-12 år

Her er et par lidt mindre beskyttelsesbriller, der ikke har helt så meget materiale uden for selve øjnene. Så en model som denne kan være velegnet, hvis du leder efter noget lidt mere elegant til dit barn.

Et stort plus ved disse særlige briller er, at de er helt støbte. Det betyder, at der ikke er nogen risiko for, at der løber vand ind mellem de forskellige dele af glassene.

En anden positiv ting ved at brillerne er fuldt støbt er, at delene ikke kan glide fra hinanden med tiden. Det er godt for holdbarheden og vil forhåbentlig gøre det muligt for dit barn at bruge dem endnu længere.

Disse briller har også et praktisk system til stropperne på siderne. Med enkle klikfunktioner kan dit barn nemt justere og indstille dem selv for at opnå en optimal pasform.

Ligesom de ovenstående modeller er linserne buede. Det giver bedre synlighed og giver dig mulighed for at se 180 grader i alle retninger.

Derudover er disse briller også fremstillet af allergivenlige materialer. På denne måde kan du være sikker på, at dit barn ikke får udslæt eller lignende på grund af brillerne.


Speedo svømmebriller til børn Futura

Speedo svømmebriller til børn Futura

Tjek prisen på:

  • Egnet fra 3-14 år

Hvis du ønsker et par svømmebriller til dit barn, hvor komfort er i fokus, kan en model som denne være noget at kigge på. Dette produkt er specielt designet til at være så behageligt som muligt at have på.

Omkring hvert øje er der et forholdsvis bredt stykke, som gør, at de sidder sikkert fast uden at bevæge sig. Det faktum, at denne enhed er så bred, betyder også, at brillerne ikke efterlader nogen mærker. De lægger simpelthen ikke så meget pres på ansigtet, selv om de sidder rigtig godt.

Et plus ved disse briller er, at de leveres med en linse, der er dug-fri. Dette kombineret med en buet linse, der giver 180 graders udsyn under vandet, giver en meget god synlighed.

Der er også sørget for at gøre denne model ekstra blød. På den måde er de meget behagelige at have på, og børnene behøver ikke at bekymre sig om, at brillerne svier eller efterlader mærker.

Desuden er linserne forsynet med et filter, der beskytter mod UV-lys. Faktisk giver linserne 100 % beskyttelse mod UV-stråler.

Endelig er dette også et par briller fra mærket Speedo. Der er tale om en etableret aktør på området, som har stor erfaring med fremstilling af produkter til badning og svømning.


Watery svømmebriller til børn Mantis 2.0

Watery svømmebriller til børn Mantis 2.0

Tjek prisen på:

  • Egnet fra 4-12 år

Watery kommer her med et par rigtig gode svømmebriller, som kan være perfekte til børn, der virkelig vil sikre sig, at de holder vandet ude. De er helt formstøbte, så der er ingen risiko for, at vand kan glide ind mellem de forskellige huller i brillerne.

Brillerne er designet som en bredere maske end mange traditionelle svømmebriller. Det er også noget, der gør, at de yder god beskyttelse mod vand. Det bidrager selvfølgelig også desværre til, at brillerne ikke er de mest diskrete, og at det føles som om, man har dem på. De kan give en vis modstand for dem, der svømmer hurtigt.

Brillens linser er anti-dug-belagt. De er også fremstillet af et særligt materiale, der ikke ridser. På denne måde giver de god synlighed, selv når de bæres ofte.

Når du køber disse, kan du vælge mellem to forskellige typer linser. Enten en klar linse, som er god, når det er lidt mørkere, eller en med en lyseblå farve, som giver mulighed for beskyttelse mod hårdere lys.


Cruz svømmebriller børn Løkken

Cruz svømmebriller til børn Løkken

Tjek prisen på:

Dette er et par lidt enklere svømmebriller. Så hvis du leder efter et par svømmebriller til dit barn på et strammere budget, kan en model som denne være et godt valg.

En ting, der kan nævnes om disse briller, er, at de ikke er helt så robuste som mange af de andre i guiden. Det betyder, at de måske ikke passer helt så godt til hinanden. Så når du spiller hårdt eller dykker, kan der være større risiko for, at de glider.

Ellers er de dog godt udformet. De enkle stropper på siden, som kan justeres, giver dit barn mulighed for at få den perfekte pasform. De har dog ikke klik-systemer, som nogle af de andre briller i guiden har.

Kort sagt er dette en god budgetløsning for dem, der leder efter svømmebriller til deres barn. Men hvis du er på udkig efter den ultimative robusthed, bør du måske investere i en af de dyrere modeller.


Arena svømmebriller til børn The One

Arena svømmebriller til børn The One

Tjek prisen på:

Hvis du er på udkig efter en lidt mere sportslig model, kan en version som denne være noget, du bør kigge nærmere på. Disse briller har et slankt og strømlinet udseende og kan være perfekte til barnet, der svømmer som en form for træning eller konkurrerer, blandt andet.

En ting, der kan nævnes som en lille ulempe ved denne model, er de stropper, der fastgør brillerne. Selv om disse kan betragtes som en af de dyrere varianter i guiden, er enheden ret enkel og måske ikke så smidig at bruge som de gennemtænkte systemer, der findes på nogle andre modeller.

Linsen er bred. Det gør det muligt at se ordentligt i alle retninger, også når det gælder om at se ting over eller under dig i vandet.

Endelig skal det også nævnes, at de findes i mange forskellige farver, så dit barn kan vælge den farve, det bedst kan lide. Når det kommer til det overordnede design, er dette en af de modeller, der sandsynligvis vil falde i god jord hos de fleste børn.


Beco svømmebriller til børn Catania

Beco svømmebriller til børn Catania

Tjek prisen på:

Her er en anden model af svømmebriller, der er perfekt, hvis du leder efter en god budgetløsning. De har flere praktiske funktioner, som gør det muligt for dem at konkurrere med de dyreste modeller på mange områder.

Linsen er bl.a. specielt designet til at beskytte mod sollys. Hvis dit barn skal svømme på meget solrige dage, kan denne type linser give bedre synlighed i den skarpe sol.

En anden ting, der kan nævnes som et plus, er, at brillerne leveres med en linse, der ikke tåger. Perfekt til mange og lange spil under vandet, når du ikke ønsker at skulle skylle dine briller hvert 15. minut.

Noget, der desværre må nævnes som en mindre ulempe, er, at disse briller kun fås i én farve. Det lyserøde og røde design er efter vores mening heller ikke det flotteste i guiden. Da dette er en budgetløsning, findes der også briller, der giver en endnu bedre pasform og sidder endnu mere sikkert.


Arena konkurrence svømmebriller til børn Tracks Mirror

Arena konkurrence svømmebriller til børn Tracks Mirror

Tjek prisen på:

Disse svømmebriller er specielt designet til børn, der konkurrerer eller træner i svømning. Modellen er tilpasset på mange måder for at være så smidig og praktisk som muligt, når man svømmer rigtig hurtigt.

I modsætning til nogle af de andre produkter i guiden har disse et meget enkelt design. Uden meget materiale ud over det, der dækker selve øjnene, er de meget lette. Desuden vil du næsten ikke bemærke, at du har brillerne på, og de vil ikke føles uhåndterbare.

Noget andet, der kan nævnes i forbindelse med disse, er anordningen til at spænde dem fast. Den består af to forskellige stropper, der ikke er fastgjort til hinanden. På denne måde kan dit barn trække remmene ret langt fra hinanden og få en god fastgørelsesflade, så brillerne ikke glider rundt.

Et stort plus er også, at du får en lille pose til opbevaring, når du køber disse briller. Det gør det lettere at passe på dem og få dem til at holde længere. Desuden er de nemmere at holde styr på og nemmere at pakke, og der er ingen risiko for, at de går i stykker.

Endelig er brillerne også udstyret med en linse, der ikke tåger. Hvis dit barn dyrker eller konkurrerer i svømning, er dette et produkt, som vi virkelig synes, at du bør se nærmere på.


Piikaboo svømmebriller Donut

Piikaboo svømmebriller Donut

Tjek prisen på:

Hvis du ønsker at gøre svømning endnu sjovere for dit barn, kan et produkt som dette virkelig gøre en stor forskel. Disse svømmebriller har et mildest talt sjovt design med donuts eller doughnuts omkring øjnene. Selv om de måske ikke er de mest praktiske, kan de være rigtig sjove at tage frem, når badesæsonen nærmer sig.

Med de små, farverige stykker omkring øjnene, der ligner drys, ligner disse briller virkelig et par donuts. Ellers er farven lyserød, og alle de lyse farver kombineret med det sjove design gør dette til en svømmebrille, der vil falde i god jord hos de fleste børn.

Som sagt er de måske ikke de mest praktiske. Spændene har f.eks. et lidt for kompliceret system. Det kan derfor være svært for barnet at justere størrelsen på egen hånd.

Noget andet, der desværre må nævnes som en ulempe, er, at brillerne ikke har den allerbedste pasform omkring øjnene. I stedet for brede masker, som nogle andre varianter i guiden har, er enheden omkring øjnene ret smal og giver ikke så stor en overflade at sætte sig fast på.

De mangler også funktioner, som mange andre svømmebriller har. De har f.eks. ikke tågefri linser. Denne model har heller ikke så buede linser som mange andre, og synligheden kan være en smule begrænset.

En anden ulempe er efter vores mening også prisen. På trods af at der er tale om et par ret enkle svømmebriller, er de ret dyre. Men hvis du vil have et par sjove svømmebriller til dit barn, kan de selvfølgelig være et par ekstra kroner værd.


Swimpy Bamse Ulven svømmebriller

Swimpy Bamse Ulven svømmebriller

Tjek prisen på:

Bamse og hans venner er nogle af de mest populære figurer, når det kommer til historier og eventyr for børn. Et par svømmebriller i dette tema kan derfor være det perfekte valg til at gøre badetiden endnu sjovere.

De er forsynet med et flot billede af ulven fra bamsen ved hvert øje. På den måde kan dit barn hænge ud ved poolen eller i skønhedskvarteret med stil. Selve billedet er trykt på en gummiklap, der sidder over øjnene. Resten af brillerne er i en stilfuld blå farve.

Men ellers er det måske ikke den højeste kvalitet på andre områder. Pasformen er ikke den allerbedste, og der er risiko for, at brillerne glider af under nogle af de mere dristige lege eller spring i vandet.

Spændefunktionen gør det også svært for børn at justere brillerne selv. Desuden er de af en sådan type, at der er risiko for, at remmene glider af og mister den indstilling, du har valgt, især når de bliver lidt glatte af vandet.

Men i modsætning til ovenstående varianter er de til en god pris. Hvis dit barn er fan af Bamse og hans venner, kan dette helt sikkert være et produkt, der er værd at se nærmere på.


Sportme svømmebriller Junior

Sportme svømmebriller Junior

Tjek prisen på:

Her er et par briller til dem, der ikke ønsker at bruge for mange penge. Efter vores mening er det en af de bedste budgetmuligheder i denne guide.

Til at begynde med er pasformen omkring øjnene god. En masse materiale, der fastgøres omkring øjnene, giver brillerne en god overflade at sætte sig fast på. Det gør, at de sidder godt fast.

Dobbeltbånd gør det også muligt at fastgøre dem til et større område bag på hovedet. Der er derfor mindre risiko for, at de falder af eller glider rundt. En stor fordel i forhold til mange andre budgetmuligheder, hvor en enkelt rem gør brillerne mere sårbare over for mere voldsom leg.

Et andet plus er designet. Bortset fra det lidt enklere system med stropperne er de ikke meget anderledes end de dyrere modeller i guiden. Den sporty form betyder, at de vil passe til de fleste børn.

Masser af forskellige farver gør også valgfriheden større. Selv linsernes farver varierer fra model til model, hvilket kan være sjovt for dem, der ønsker at udforske søen med et spændende skær af f.eks. blå eller gul farve.

Brillerne beskytter også mod UV-lys. De har en meget god pris og kan, som du kan se, konkurrere med de dyrere modeller på mange områder.


Swimpy svømmebriller Junior

Swimpy svømmebriller Junior

Tjek prisen på:

Dette er også en mulighed for dem, der synes, at de mere eksklusive versioner af svømmebriller er lidt for dyre. Disse svømmebriller har mange gode funktioner, selv om de ikke når op til de bedste på alle områder.

Et plus er, at glasset er ridsefast. Det betyder, at de kan holde til mange timers spil, og at synligheden forbliver god, selv om brillerne bruges i mange år.

Med fleksible silikoneøjenskåle får de også en god pasform omkring øjnene. På denne måde kan dit barn lege og dykke i vandet uden problemer og uden lækager.

En ulempe er dog den rem, der bruges til at fastgøre brillerne. Der er kun én tyk rem, i modsætning til to smallere remme på nogle andre modeller i guiden. Så remmen kan glide lidt rundt på bagsiden af hovedet, og der er risiko for, at brillerne glider ud af stedet.

Der er sørget for at udstyre disse beskyttelsesbriller med en linse, der ikke reflekterer. Med andre ord kan dit barn nemt lege i vandet uden at skulle skylle dem hele tiden.


Aquarapid svømmebriller

Aquarapid svømmebriller

Tjek prisen på:

Efter vores mening har vi et af de absolut fedeste designer i denne guide. Disse svømmebriller har et unikt design, der mildest talt skiller sig ud.

Med farverne gul og blå blandet i et camouflagelignende mønster er dette produkt faktisk virkelig cool. Langt de fleste børn vil sætte pris på det seje design og vil være mere end glade for at svømme med dem på.

Omkring øjnene er der pæne og brede øjenkapsler. Disse giver et bredt greb og sikrer, at brillerne ikke glider rundt eller glider af.

Man har også sørget for at dele den rem, der fastgør brillerne bagpå. Det todelte design giver dem en større overflade at fastgøre dem på og vil simpelthen sidde mere sikkert.

Spændet er også godt gennemtænkt. Forskellige striber på remmen sikrer, at den forbliver i den position, hvor den er fastgjort. Så det problem, der kan opstå med et par almindelige svømmebriller, nemlig at de bliver ved med at strække sig, er noget, du bør undgå med disse svømmebriller.

Endelig er prisen også meget overkommelig. På trods af det smarte design og de mange gode funktioner er dette langt en af de billigste muligheder i guiden. Med andre ord, et godt designet og overkommeligt valg.


Zoggs Bondi svømmebriller til børn

Zoggs Bondi svømmebriller til børn

Tjek prisen på:

Vi slutter denne guide med endnu et par svømmebriller med et frækt design. Ligesom varianten ovenfor har disse et camouflagelignende mønster. Denne gang taler vi dog om blå, lilla og pink, som er de farver, der er inkluderet i disse beskyttelsesbriller.

Linserne er udformet på en sådan måde, at de ikke tåger til, når barnet leger eller dykker i vandet. De har også indbygget UV-beskyttelse, der hjælper med at beskytte dit barn mod UV-stråler.

Igen er der tænkt på at fremstille et produkt med god komfort og pasform. Med delte stropper bagpå sidder brillerne sikkert, uden at de gnider eller glider ud af deres plads. Ligesom produktet ovenfor har stropperne forskellige striber, så de holdes i den rigtige position og ikke strækkes ud under leg.

Noget, som vi måske savner, er muligheden for at justere afstanden mellem øjnene. Dette er en af de ting, der adskiller disse svømmebriller fra de lidt mere eksklusive produkter.

Endelig skal det også nævnes, at dette er et produkt til de allermindste børn. Den anbefalede anvendelsesalder er fra nyfødt og op til tre år.


Hvornår er det nødvendigt med svømmebriller til børn?

Et par gode svømmebriller kan bruges i mange forskellige situationer. De kan gøre det meget sjovere at lege i vandet eller hjælpe nogen med at lære at svømme.

For det første åbner et par beskyttelsesbriller op for masser af sjove lege i vandet. Bare det at dykke ned og kigge på hinanden under vandet eller lave forskellige ansigter kan fylde flere timer på badestedet.

En anden ting, som goggles gør det muligt at dykke ned og udforske havbunden med dyr og planter. I de fleste søer har du en ret god chance for at få øje på små fisk. Det er sjovt for de fleste børn at forsøge at komme så tæt som muligt på disse små væsner.

Brillerne kan også bruges til at hjælpe dem, der lærer at svømme. Mange børn synes, at vand i øjnene er ubehageligt, og det er ubehageligt, når deres hoveder er under vand.

Et par gode beskyttelsesbriller gør det mere behageligt for dig at være i vandet. Det vil gøre træningen sjovere og lettere for barnet at tage imod den.

Det er heller ikke ualmindeligt, at et barn i begyndelsen har svært ved at holde sig helt over overfladen, når det begynder at svømme. Brillerne giver dig mulighed for at bevare kontrollen og se, hvor du kører hen.

Kort sagt er der masser af gode grunde til at investere i et par briller til dit barn. I guiden nedenfor sammenligner vi mange forskellige modeller, og vi tror, at du kan finde det produkt, der passer bedst til dit barn.

Hvad skal man overveje, når man køber svømmebriller til børn?

Som du kan se ovenfor, findes der mange forskellige produkter, når det gælder svømmebriller til børn. Det kan gøre det svært at vælge den rigtige og finde den bedste løsning for dit barn. Her er nogle tips til at gøre valget lettere.

Vælg den rigtige linse

Der findes forskellige typer linser på svømmebriller. Når du kender de forskellige typer, kan du vælge det rigtige produkt til dit barn.

Der findes f.eks. linser, der er farvet på forskellige måder. Dette kan gøre en stor forskel og bestemme, hvor beskyttelsesbrillerne er bedst at bruge.

Et par helt gennemsigtige linser kan være gode til steder, hvor det ikke er for lyst. F.eks. indendørs i et badehus eller andre steder, hvor du ikke er udsat for direkte sollys. Det giver dig mulighed for at se alt omkring dig klart og tydeligt.

Tonede linser kan være et godt valg til sommerdage, hvor solen er mest lysstærk. De gør det nemmere at se uden at blive blændet og hjælper med at forhindre, at lyset bliver for kraftigt.

Det kan også nævnes, at farvede eller tonede linser kan være et stilmæssigt problem. Mange børn synes, at et par briller i en anden farve er sejt, og det er selvfølgelig også noget, der kan tages med i overvejelserne.

Dug-fri og ridsefri

En anden ting, du skal være opmærksom på, når det gælder linser, er, om de er dug-fri ridsefri. Disse to kvaliteter er meget positive og gør en stor forskel for oplevelsen af at svømme.

Ridsefri linser er positive, fordi brillerne vil kunne bruges i lang tid. Uanset om spillet er vildt, eller om de sendes lidt skødesløst, vil brillerne ikke ridse. Det betyder, at du vil have det samme klare syn, uanset hvor længe du har haft brillerne på, uanset hvor længe du har haft dem på.

Mange linser er også behandlet med et materiale, der gør dem tågefri. Dette forhindrer, at linserne bliver tågede, hvilket er almindeligt med enklere versioner af linser. Det betyder, at du kan lege i vandet uden at skulle skylle dine briller hele tiden.

Spænder og remme

Endelig er det også værd at bemærke de spænder og remme, der ofte er lavet af gummi, som følger med de fleste beskyttelsesbriller. De er udformet på forskellige måder, og det kan påvirke pasformen og funktionaliteten meget.

Det kan være en hjælp, hvis dit barn selv kan justere størrelsen på brillerne, så de passer perfekt. Guiden ovenfor viser eksempler på svømmebriller med smart click-funktioner, der gør dem nemme at justere. Så hvis du ønsker at give dit barn fuld kontrol, kan dette være en mulighed.

Det er et plus, hvis brillerne har delte stropper bagpå og ikke kun én tyk strop. Med en enkelt rem er der altid risiko for, at brillerne glider rundt. En delt eller to remme giver derimod en stor fastgørelsesflade og sikrer, at brillerne sidder sikkert.

Vi håber, at disse tips er nyttige, og at du har lært noget nyt. Ved hjælp af ovenstående guide tror vi også, at du kan finde de svømmebriller, der passer bedst til dit barn.