Bedste termometer til børn 2024: Bedst i test febertermometre

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Som forælder er det let at føle sig usikker, når ens barn er syg. Det kan give en vis tryghed at kunne tjekke din temperatur med det samme, da du har mere information og kontrol over situationen. Derfor er et godt febertermometer noget, du bør anskaffe dig så hurtigt som muligt, når du bliver forælder. Her er en liste over de bedste febertermometre, som du kan købe online lige nu!

Kontroller børns temperatur i øret med et termometer

Hvilket febertermometer er bedst i test?

Den bedste model lige nu er efter vores mening er Braun Thermoscan 7. Det er et pålideligt øretermometer fra et anerkendt kvalitetsmærke.

braun thermoscan 7 irt 6520 øretermometer

Hvis du hellere vil have et termometer, der måler varmen på din pande, anbefaler vi enten Braun NTF 3000, som er ret simpelt, men godt, eller Whitings Thermo, som er avanceret, men har mange rigtig gode funktioner.

Braun NTF 3000 Febertermometer

Withings Thermo Febertermometer

Læs flere oplysninger og anmeldelser af alle 10 febertermometre nedenfor.

10 febertermometre til børn og familie

Her er anmeldelser og oplysninger om alle 10 termometre, som vi har undersøgt.

Braun Thermoscan 7 IRT 6520 – Bedste øretermometer

braun thermoscan 7 irt 6520 øretermometer

Tjek prisen på:

Et meget prisbilligt, effektivt og nøjagtigt termometer, der kan bruges af hele familien. Braun er et veletableret kvalitetsmærke, og deres Thermoscan IRT6520 er en gennemprøvet og testet model, der lever op til sit gode ry.

Når du bruger Braun Thermoscan, skal du først indstille aldersintervallet for den person, der skal kontrolleres. Du kan vælge mellem:

 • 0 – 3 måneder
 • 3 – 36 måneder
 • 36 måneder – voksen

Når du tager temperaturen, kan du hurtigt se på det farvekodede display, om temperaturen er neutral, høj eller meget høj. Niveauerne for, hvad der tæller som feber, er forskellige for forskellige aldre, hvilket termometeret tager højde for, når du indstiller alderen. Det er en meget smart funktion, og termometeret er ekstremt nemt at bruge.

Braun Thermoscan har en masse smarte funktioner, der gør det nemmere at bruge. Den har en spids, der varmes op til den rette temperatur, før du bruger den, hvilket giver en mere præcis aflæsning. Desuden har den mulighed for at gemme de sidste ni målinger. Dette giver dig mulighed for at se, hvordan temperaturen ændrer sig over tid, f.eks. under feber.

Andre smarte funktioner omfatter:

 • Natlys, der gør det nemt at bruge termometeret om natten.
 • Smart opbevaringsboks, der beskytter termometeret.
 • Stort, letlæseligt display.

Når du køber Braun Thermoscan, får du batterier og en pakke med engangsovertræk, som du sætter på spidsen, før du foretager målinger. Du skal bruge disse for at få enheden til at fungere, og vi anbefaler, at du køber et ekstra sæt linsefiltre med. På denne måde behøver du stort set aldrig at tænke på det i de år, hvor du bruger termometeret.

Alt i alt er Braun Thermoscan 7 IRT 6520 et rigtig godt øretermometer. Den er så nem at bruge, let at læse og fungerer upåklageligt. Desuden er den helt sikkert overkommelig i pris. Hvis du køber et Thermoscan, får du et termometer, der vil fungere i årevis, og som hurtigt kan kontrollere feberen hos både dig og dit barn, når som helst du ønsker det.


Braun NTF 3000

Braun NTF 3000 Febertermometer

Tjek prisen på:

Dette termometer fra Braun kan bruges til hurtigt og bekvemt at måle temperaturen mod din pande. Forkortelsen i produktnavnet (NTF) står blot for: No Touch Forehead. Det er en ny teknologisk løsning, der gør det ekstremt nemt at aflæse barnets temperatur, uden at barnet behøver at føle sig utilpas eller sidde stille.

Sensoren i Braun NTF 3000 er ekstremt følsom og giver en meget præcis aflæsning. Samtidig er det værd at bemærke, at der kan være en lille forskel mellem temperaturen i panden og temperaturen i kroppen. Denne type termometer bør bruges som en simpel måde at fastslå, om barnet har feber eller ej, men ikke til at give en nøjagtig temperaturmåling.

NTF 3000 er nem at bruge, og du kan enten placere den mod panden eller holde den på afstand. Displayet viser, om du holder den korrekt, eller om du skal ændre positionen for målingen.

Dette termometer kan bruges til små børn, ældre børn og voksne. Det er nok den mest bekvemme løsning og er en god løsning. Samtidig er det værd at forstå, at det giver et lidt mindre præcist resultat, og det kan nogle gange føles som om resultatet varierer mellem målingerne. Men til daglig brug, når du vil tjekke dit barns feber, er den guld værd. Det er et simpelt, hygiejnisk og utrolig letanvendeligt febertermometer til børn.

Hvis du ønsker at kunne måle temperaturen og kontrollere feber meget hurtigt, er dette et fantastisk apparat. Den er lidt dyrere i pris, men stadig ikke særlig dyr. Vi sætter pris på teknologien og kan helt klart anbefale Braun NTF 3000 som et af de bedste berøringsfrie febertermometre, man kan have klar derhjemme.

Se også vores tips om hovedtelefoner til børn!


Withings Thermo

Withings Thermo Febertermometer

Tjek prisen på:

Et utroligt moderne termometer med mange funktioner. Withings Thermo kan endda synkroniseres med din smartphone via en iOS- eller Android-app, så du kan få et væld af smarte funktioner. Virksomheden Withings blev købt af den finske teknologivirksomhed Nokia i 2016, men blev derefter selvstændig igen i 2018.

Nogle gange omtales produktet som Nokia Thermo eller Nokia Withings Thermo, men på trods af forvirringen er der tale om det samme produkt.

Dette termometer anvender en teknologi, der på flere måder er helt banebrydende. Målingerne foretages ved panden og kan foretages uden at røre ved den. Dette giver en hygiejnisk og meget jævn aflæsning af temperaturen. Du behøver ikke at rengøre apparatet mellem brug eller bruge linsefiltre eller lignende.

Selve målingen foretages ved hjælp af 16 infrarøde sensorer, der tager over 4000 målinger på et øjeblik ved hjælp af Withings’ såkaldte HotSpot Sensor-teknologi. Dette giver et hurtigt og meget præcist resultat. Du kan hurtigt se, om temperaturen er normal, forhøjet eller høj ved hjælp af et farvekodet LED-display. Målingerne er baseret på alder, så du kan tilpasse apparatet til brug på små børn, ældre børn eller en voksen.

Dine målinger kan meget nemt synkroniseres med appen på din telefon. På denne måde kan du gemme dataene fra dine målinger og se, hvordan temperaturen udvikler sig over en periode. Du kan også tilføje kommentarer, billeder og andre ting, der kan være nyttige, hvis du har brug for lægehjælp.

Withings Thermo er et stilfuldt, brugervenligt termometer, der er hurtigt at aflæse. Du kan bruge den i mørke takket være det klare og lyse display. Du kan f.eks. tjekke dit barns temperatur uden at skulle tænde lyset eller røre ved dit barn. Det er en meget praktisk og bekvem løsning.

Fælles kritik af Withings Thermo er, at appen kan føles unødvendigt besværlig at installere og bruge, og at du skal bruge virksomhedens egen app. Du skal også have appen installeret for at komme i gang med målingerne.

Når du først har fået det hele til at fungere, er det en god service, men de fleste vil nok bare have et simpelt febertermometer, som hurtigt kan kontrollere, om deres barn har feber eller ej. Så Withings Thermo er næsten unødigt kompliceret, hvis vi skal være ærlige.

Men hvis du ønsker et unikt og virkelig avanceret febertermometer, kan vi anbefale Withings Thermo. Det kan især være nyttigt for dem, der af forskellige årsager er ekstra bekymrede for et barns helbred og har brug for at overvåge feber ekstra nøje. Den koster lidt mere end de fleste andre modeller, men er klart i en klasse for sig selv. Det er en mere avanceret og funktionel model med et særdeles godt omdømme i branchen.


Medisana TM 750

Medisana TM 750

Tjek prisen på:

Medisana er markedsleder i Tyskland inden for sundhedsudstyr, wellness og meget mere. Deres produkter er meget populære, især termometrene, som er meget prisvenlige og af høj kvalitet.

Medisana TM 750 bruger infrarøde sensorer og kan bruges på mange forskellige måder. Med dette termometer kan du måle både i øret og på panden. Den kan også bruges til andre formål, f.eks. til at kontrollere temperaturen på grød eller andre væsker.

Det store, tydelige display viser temperaturen, og de grønne og røde farver giver dig en hurtig indikation af, om du har feber. Den gemmer også de sidste 30 aflæsninger, så du nemt kan se, om temperaturen falder eller stiger i løbet af en periode. Den er også meget nem at bruge, kræver meget lidt berøring og giver et tydeligt lydsignal, når målingen er foretaget.

Overordnet set har Medisana TM 750 fået gode anmeldelser, og muligheden for at måle både via øret og panden er værdsat. Det er generelt lidt mere præcist at måle temperaturen via øret, men til en hurtig feberkontrol fungerer panden godt.

Når du køber Medisana TM 750, leveres den med batterier og en smart opbevaringskasse. Det, vi er lidt skuffede over, er, at manualen er lidt uklar og oversættelsen lidt dårlig. Den engelske manual er lidt bedre.

Under alle omstændigheder er Medisana TM 750 et rigtig godt valg til en god pris, og det er et velfungerende, praktisk febertermometer, der kan bruges til både børn og voksne. Hvis du ønsker et billigt alternativ, er dette et produkt, som vi helt sikkert kan anbefale.


Tommee Tippee digitalt febertermometer

Tommee Tippee Digital Febertermometer

Tjek prisen på:

Et øretermometer fra Tommee Tippee, der fungerer fantastisk til alle fra nyfødte til voksne. Det er et letanvendeligt apparat, der giver et meget præcist resultat på få sekunder.

Til Tommee Tippee-febertermometeret skal du bruge hygiejnebeskyttere. Desværre får du kun 8 covers med, når du køber den, så du bør sørge for at købe et ekstra sæt, når du køber enheden.

Ellers er den meget nem at bruge. Du fører spidsen ind i øret og trykker på scanningsknappen, og kort efter kan du se resultaterne på et stort, tydeligt LCD-display. Hvis dit barn har feber, kan du hurtigt se det på advarselslydene. Termometeret gemmer 9 målinger.

Alt i alt er dette et enkelt, velfungerende febertermometer til børn til en ok pris. Det kan sammenlignes med Braun Thermoscan 7 IRT 6520. Vi foretrækker dog Braun her. Den har billigere engangsfiltre, og du får mere med i købet. Braun har også et bedre ry, og deres øretermometer er blandt de skarpeste på markedet.

Hvis du ønsker et godt og brugervenligt termometer, der bruges i øret, er Tommee Tippee Digital Thermometer et ok valg, selv om det ikke blev vores absolutte favorit af denne type.


Tommee Tippee CTN No Touch-febertermometer

Tommee Tippee CTN No Touch Febertermometer

Tjek prisen på:

Her er et andet febertermometer, der kan bruges uden berøring ved at scanne temperaturen på panden. Tommee Tippee udvikler produkter specielt til børn, og dette termometer er designet til at være børnevenligt og let at bruge på alle børn, uanset alder.

Tommee Tippee CTN No Touch er meget nem at bruge og giver en præcis måling af barnets temperatur. Ved at holde apparatet ca. 4 cm fra barnets pande kan du se temperaturen på få sekunder på et tydeligt LCD-display. I tilfælde af feber får du også et tydeligt lydsignal efter målingen.

Termometre, der ikke kræver berøring, er populære, da mange børn kan finde det ubehageligt at få deres ører kontrolleret, især hvis de har feber. Tommee Tippee har fået mange gode anmeldelser og fungerer rigtig godt og kan bruges til temperaturkontrol, selv når barnet sover.

Alt i alt er dette et termometer til en rimelig overkommelig pris, det fungerer godt og har mange smarte funktioner. Den gemmer 25 aflæsninger, så du kan gå tilbage og se, om temperaturen synes at stige eller falde.

Tommee Tippee ligger nogenlunde i samme prisklasse som Braun NTF 3000 og er en sammenlignelig model. I praksis er de lige gode. Braun er muligvis et lidt mere velrenommeret mærke, men Tommee Tippe CTN No Touch Feber-termometeret har fået så mange gode anmeldelser, at vi også føler os trygge ved at anbefale det.


Beurer FT 85

Beurer FT 85 Febertermometer

Tjek prisen på:

Sandsynligvis det billigste berøringsfrie termometer, vi har undersøgt. Desværre har vi ikke særlig gode erfaringer med denne, og den har også fået mange dårlige anmeldelser på nettet. Hovedproblemet er, at Beurer FT 85 er upålidelig, og at målingerne varierer for meget fra måling til måling.

Beurer er et tysk mærke og bør ikke forveksles med det mere kendte Braun-mærke. Fordelene ved Beurer FT 85 er, at det er meget billigt for et berøringsfrit termometer og meget let at bruge. Du kan hurtigt måle temperaturen mod gryden eller et stykke væk og få temperaturen med det samme. Den kan også bruges til at måle overfladetemperaturen på væsker eller andre genstande.

På displayet kan du tydeligt se, om temperaturen er over eller under febergrænsen, ved hjælp af et glad eller trist symbol. Den har et væld af smarte funktioner som f.eks:

 • Måler både i Celsius og Fahrenheit.
 • Viser rumtemperaturen.
 • Gemmer op til 60 aflæsninger.

Alt i alt er Beurer FT 85 et ok termometer. Men desværre giver den af og til ikke et nøjagtigt resultat, og fejlmargenen for denne enhed kan være over 2 grader Celsius. Det kan betyde, at du i værste fald helt går glip af en igangværende feber.

Andre lignende termometre har også en fejlmargin, men sjældent mere end 1,5 grader. Desværre kan vi ikke anbefale dette produkt og ville blot vælge et af de andre termometre med lignende funktionalitet, såsom Braun NTF 3000, Withings Thermo eller Tommee Tippee CTN No Touch.


Miniland Thermo Talk Plus

Miniland Thermo Talk Plus

Tjek prisen på:

Miniland er fremstillet af et spansk firma, og deres febertermometre har en lang række funktioner og funktioner ud over det sædvanlige. De er populære i hele Europa, og vi har kigget nærmere på Thermo Talk Plus.

Dette febertermometer kan bruges enten i øret eller på panden. Den kontrollerer hurtigt din babys temperatur via infrarøde sensorer på kun 2 sekunder. En unik egenskab ved dette termometer er, at det også kan kontrollere hjertefrekvensen med en særlig pulssensor. Dette gøres via en separat knap og tager kun 15 sekunder. Derudover kan den også måle temperaturen i rummet.

Termometeret gemmer de sidste 15 målinger og giver dig også oplysninger om dato og hvilken måling osv., så du kan følge udviklingen i barnets helbred. En anden unik funktion i Miniland Thermo Talk Plus er alarmen til påmindelse om rengøring. Hvis enheden skal rengøres, får du besked, når skærmen blinker, og der lyder en lyd.

Alt i alt er Miniland Thermo Talk Plus et rigtig godt febertermometer til børn, og det er nemt at bruge og passe på. Prisen er lidt højere end f.eks. vores favorit Braun Thermoscan 7 IRT 6520. Samtidig har denne flere funktioner, og den har også mulighed for at måle både i øret og på panden.

Hvis du ønsker et mere alsidigt termometer, kan Miniland Thermo Talk Plus være et interessant valg.


Braun Thermoscan 3 IRT 3030

Braun Thermoscan 3 IRT 3030

Tjek prisen på:

Endnu et øre-termometer fra det populære Braun. Denne model er normalt lidt billigere end deres Thermoscan 7 IRT 6520. Vi vil dog sige, at vi helt klart foretrækker 6520-modellen, som heller ikke er meget dyrere.

Dette termometer er let at bruge og har mange smarte standardfunktioner. Det kan bruges på både børn og voksne og viser temperaturen på kun et sekund. Den viser temperaturen i tal og har en feberalarm. Antallet af bip viser kroppens temperatur:

 • 1 bip = normal temperatur
 • 2 bip = feber
 • 4 bip = høj feber

En fordel ved Braun Thermoscan 3 er, at den er meget lille. Den er meget praktisk at tage med på rejsen og passer i en håndtaske. Objektivet bruges med specielle objektivdæksler, og du får en pakke med, når du køber produktet. Der kan købes flere, hvis der er behov for det.

Problemet med denne enhed er, at den synes at være noget inkonsekvent, når det gælder målingerne. Det er almindeligt, at febertermometre giver lidt forskellige resultater mellem målingerne, og det kan skyldes mange ting. Men med dette apparat er der større forskel end normalt, selv om målingerne foretages på det samme øre med kun få sekunder imellem. Dette bekræftes også i flere kundeanmeldelser, som vi har læst, hvilket gør os lidt skeptiske over for produktet. Her er Braun Thermoscan 7 IRT 6520 meget bedre og mere pålidelig.

For at være ærlig, ser vi faktisk ingen grund til at vælge denne frem for Brauns anden model. Det koster ikke mange kroner mere, men er et bedre produkt. Samtidig ønsker vi ikke at være alt for kritiske her. Braun Thermoscan 3 IRT 3030 er et okay febertermometer, selv om måleresultaterne har en lidt større fejlmargin end sammenlignelige produkter. Der findes dog bedre valg på markedet efter vores mening.


Dobi termometer med dobbeltfunktion

Dobi Termometer med dobbeltfunktion

Tjek prisen på:

Et termometer, der både kan måle temperaturen i øret og mod panden uden at røre ved den. Et meget letanvendeligt febertermometer, der er velegnet til de fleste forældre.

Dobi-termometeret har de fleste af standardfunktionerne, f.eks. hurtig temperaturmåling, hukommelsesfunktion og et tydeligt display med farver og tal.

Spidsen, der føres ind i øret, har ikke noget engangsdæksel, hvilket får os til at sætte lidt spørgsmålstegn ved hygiejnen. Selvfølgelig kan den tørres af efter brug, men industristandarden er ellers at bruge objektivdæksler ved hver brug. Måske skyldes det, at det er en kombinationsmodel, og at de fleste foretrækker at bruge den uden kontakt til panden.

Enheden kører på batteri, som medfølger, når du køber den. Det er et helt ok produkt og er CE-mærket, hvilket betyder, at det er testet og godkendt som medicinsk udstyr. Der er ikke noget, der skiller sig ud og hæver dette produkt over andre, vi har kigget på, men det er rimeligt prissat. Især i betragtning af den dobbelte funktion.

Hvis du absolut vil have et termometer i denne stil, er Dobi termometer med dobbeltfunktion en interessant mulighed. Måske er Medisana TM 750 lidt billigere, men begge er helt fine apparater. Ingen af dem er vores klare favorit, men de fungerer og er begge ret billige og nemme at bruge.


Øretermometer eller termometer til panden – forskel og hvad er bedst?

De mest almindelige typer af febertermometre, der anvendes af børnefamilier, er øretermometeret og pandetermometeret. Der findes også varianter, der virker både i øret og på panden. Vores vurdering er, at et øretermometer er det bedste valg af disse. Her er der en liste over fordele og ulemper ved begge typer febertermometer.

Øre-termometer

Et øretermometer måler temperaturen i øret via infrarøde sensorer.

Fordelene ved øretermometeret er:

 • Det er normalt hurtigt og ikke særlig ubehageligt for de fleste mennesker.
 • Den er velegnet til de fleste mennesker, fra små børn til voksne.

Ulemperne ved øretermometeret er:

 • Små børn kan have en smal øregang, hvilket kan give en unøjagtig måling.
 • Ørevoks kan påvirke måleresultatet.

Termometer til panden (berøringsfri termometre)

Fordele ved termometeret til panden:

 • Kan måles hurtigt og uden ubehag.
 • Kan bruges til alle aldre.

Ulemper ved termometre til panden:

 • Er ofte dyrere.
 • De har tendens til at være mindre præcise. Der er mange variabler, som kan påvirke måleresultatet, f.eks. sollys, sved, afstanden i målingen og meget mere.

Her finder du flere artikler om ting, der er gode at have med baby i hjemmet!