Bedste vandrutsjebane 2024: Bedst i test glidebaner

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

En såkaldt Slip ‘N Slide er et klassisk amerikansk havelegetøj. De kan have et par forskellige navne, for eksempel vandrutsjebane eller glidebane. Det er et hurtigt og sjovt spil for både børn og voksne, og det er perfekt, når sommeren er allerhøjest. I denne artikel gennemgår vi mange forskellige modeller og vælger den bedste vandrutsjebane til din have!

De bedste vandrutsjebaner til børn

Hvilken vandrutsjebane er bedst i test?

Vi kan virkelig godt lide Intex Racing Fun Water Slide. Det er tempofyldt og giver mange timers sjov. Det er et stabilt produkt og virkelig helt perfekt. Næsten alle børn elsker denne version.

En lidt enklere variant, som vi godt kan lide, er Bestway H2OGO og deres standardmodeller. Vi er især glade for den brede Bestway H2OGO! Vandrutsjebane Triple. Det er simpelt, men meget sjovt, og de plejer at holde et godt stykke tid.

Sidst, men ikke mindst, må vi anbefale Exit Interactive Play Mat med vandsprinkler. Det er ikke ligefrem en vandrutsjebane, men det er et virkelig sjovt og unikt legetøj til dem, der kan lide, når vandet sprøjter!

Se årets mest stilfulde badeshorts og badedragter til børn!

Anmeldelser og bedømmelser af 13 forskellige glidebaner (og en del andet vandlegetøj)

Her er nogle mere dybdegående anmeldelser og oplysninger om 13 modeller og varianter, som vi har undersøgt. Se også vores tips om vandpistoler til børn, der elsker at lege med vand!

Intex Racing Fun vandrutsjebane

Intex Racing Fun vandrutsjebane

Tjek prisen på:

En hurtig og actionfyldt vandrutsjebane fra det populære mærke Intex, som også er kendt for sine fine bademadrasser. Racing Fun er navnet på dette spil, og temaet er racerbiler. Pakken indeholder to oppustelige biler, som du kan køre ned ad banen. Det er hurtigt, det er vådt, og det er sjovt!

Til dette produkt anbefaler vi stærkt, at du også har en elektrisk pumpe!

Banen er oppustelig, og starten er forhøjet, så børnene kan springe ned og glide ned ad banen på en af bilerne. Det er et rigtig sjovt legetøj, der indbyder til en masse bevægelse og ikke mindst en masse latter, når børnene bevæger sig rundt på banen. Du tilslutter racerbanen til en almindelig haveslange, og den passer til de fleste standardmodeller.

Når banen er oppustet, er den hele 5,5 meter lang. Det er et stort legetøj, og kassen vejer ca. 11,5 kg, når du får den hjem. Det er lavet af et stærkt vinylmateriale, og du får også noget reparationsmateriale, hvis du har brug for det.

De egentlige biler, du kører i, er som nævnt oppustelige og har håndtag på siderne, så du kan køre stabilt.

Denne vandrutsjebane fylder en del, men den er rigtig sjov at puste op og sætte ud i haven på varme sommerdage. Vi kan varmt anbefale Intex Racing Fun-vandrutsjebanen, hvis du kan lide action og ikke er bange for at blive våd!

Hvis du vil have noget sjovt til poolen, skal du tjekke disse flydende hængekøjer ud!


Bestway H2OGO! – Vandglidebaner i forskellige størrelser

Bestway-mærket har mange modeller i H2OGO-serien. De er af meget høj kvalitet, og vi kan lide flere af modellerne. Vi har en præference for de brede varianter. På den ene side kan de bruges af flere personer på samme tid, men de er også nemmere at kaste sig ud på, uden at man risikerer at ende i græsset halvvejs gennem turen.

Bestway H2OGO! Vandglidebane Enkel

Bestway H2OGO! Vandglidebane Enkel

Tjek prisen på:

Den smalleste version af Bestways standard vandrutsjebaner. Denne er ca. 5,5 meter lang og 0,81 meter bred. Ligesom deres andre modeller tilslutter du den til haveslangen, og vandet løber ud foran på målet.

Det er en god og fornøjelig vandrutsjebane, men måske lidt smal, da det efter vores erfaring er meget nemmere at komme ordentligt i gang, hvis banen er lidt bredere. Uanset hvad, Bestway H2OGO! Waterslide Singel er en ret sjov og meget billig vandrutsjebane, som du kan rutsje ned ad, når du har brug for at køle dig ned i varmen.


Bestway H2OGO! Vandglidebane Dobbelt

Bestway H2OGO! Vandglidebane Dobbelt

Tjek prisen på:

Vi har næsten den samme model, men med to spor. Denne version er i stedet ca. 5,5 meter lang og 138 cm bred. Ellers er Bestways dobbelte vandrutsjebane stort set den samme, med sprinklere foran målet, som drives af haveslangen.

Hvis du ønsker en lidt bredere bane eller at kunne glide sammen med en ven, er dobbeltversionen den rigtige løsning. Foran målstregen er der en lille vandpøl, så du kan slutte af med et plask.

Anbefales! Bestway H2OGO! Water Slide Double er en sjov og meget prisvenlig vandrutsjebane med den helt rigtige bredde.


Bestway H2OGO! Vandglidebane Trippel

Bestway H2OGO! Vandglidebane Trippel

Tjek prisen på:

Vi må naturligvis også anbefale den tredobbelte model fra Bestway. Den er lige så lang som de andre på ca. 5,5 meter, men er hele 207,5 centimeter bred! Der er plads til op til tre børn, der konkurrerer om at nå målstregen samtidig. Eller en luksuriøst bred overflade til en eller to personer, der ønsker at køre frit uden risiko for at styrte eller glide af banen. Jo bredere, jo bedre, er vores mening efter mange vandglidninger gennem årene.

Med en haveslange kan du naturligvis nyde et dejligt vandbrus fra alle sider på Bestway H2OGO Triple Slide. Den koster ikke meget mere, og hvis du har plads, vil vi helt sikkert hellere have denne end en smallere version.

Hvis du vil have en stor og dejlig legeflade at glide på, så er Bestway H2OGO den rette!


Bestway H2OGO! Speed Ramp Vandglidebane

Bestway H2OGO! Speed Ramp Vandglidebane

Tjek prisen på:

En anden sjov variant af Bestway H2OGO-modellerne er deres Speed Ramp Triple Water Slide. Det er en af deres nyere modeller, og den anbefales til børn i alderen 5-12 år.

At den hedder Speed Ramp skyldes den forhøjede start i form af en oppustelig sektion. Når du kaster dig ned ad rampen, får du lidt ekstra fart, som tager dig hele vejen til målstregen.

Speed Ramp Triple Slider er ca. 5,5 meter lang og 2 meter bred. Den kan rumme op til tre børn, mens den kører ned ad banen. Du tilslutter den til din haveslange og nyder vandet fra de indbyggede sprinklere, der er placeret ved både starten og slutningen af vandrutsjebanen. Foran er der en minipool med forhøjede kanter, så du lander sikkert og med et dejligt plask.

Det er vigtigt at huske på, at vandet i de fleste tilfælde ikke vil sprøjte ud af sprinklerne som på billederne, men snarere risle lidt langsomt ud. Den giver en våd vandrutsjebane og tjener sit formål, men den ser ikke så cool ud som på produktbillederne.

Vi vil også advare dig om, at vi har læst flere anmeldelser om, at den oppustelige del knækker og går i stykker. Dette undgås med en almindelig tredobbelt vandrutsjebane uden selve rampen.

Bestway H2OGO! Vandrutsjebane Speed Ramp Triple er en bred og cool vandrutsjebane, der indbyder til masser af sjov for flere børn på samme tid.


EXIT Vandlegemåtte

EXIT Vandlegemåtte

Tjek prisen på:

Dette er et meget unikt og innovativt udendørslegetøj til dem, der kan lide vand. Vi vil dog sige, at det egentlig ikke er en vandrutsjebane, men vi vil også gerne fremhæve denne, fordi vi synes, den er så cool og interessant.

Det er en stor legemåtte på 250 x 250 cm med 25 brikker. Den fås også i en lidt mindre model hos nogle forhandlere. Ni af brikkerne har vandsprøjter, og der er flere forskellige spil, der følger med dem. Der er en kontrolboks, som aktiveres med fødderne, men der er også en app, som kan bruges til at styre spillet. Appen er tilgængelig til både iOS og Android.

Nogle af de spil, der er inkluderet, er:

  • Forsøger at undgå at blive ramt af vandstrålerne.
  • Forsøger at fange en vandstråle.
  • Jagter vandstråler.

Dette er et meget nyt legetøj, og det er smart designet. Af sikkerhedshensyn er den udstyret med en skridsikker overflade på alle plader og en blød farvet ramme, der dækker alle hjørner og kanter. Kontrolboksen giver dig mulighed for at justere højden på vandstrålerne, så den kan også være egnet til små børn. Producentens anbefalede alder er fra 3 år.

En anden sjov detalje er, at du kan omarrangere pladerne og forme dem på andre måder, hvis du ønsker det, f.eks. som et hoppebur. Desuden kan de små fliser, der danner numre, tages ud og bygges om med dit eget design.

Dette er et utroligt gennemtænkt produkt, som er perfekt til at lade flere børn lege på samme tid. Det er sikkert, sjovt og meget innovativt. Vi vil virkelig gerne fremhæve Exit Interactive Play Mat Water Sprinkler som et af de sjoveste udendørs vandlegetøj lige nu!


Slip’n Slide XXL – 5 & 10 meter Vandglidemåtter

Slip'n Slide XXL - 5 & 10 meter Vandglidemåtter

Tjek prisen på:

Hvis du er på udkig efter en rigtig lang vandrutsjebane, skal du se denne Slip’n Side XXL, som er hele 10 meter lang! Det er rigtig sjovt og er godt for børn fra ca. 4 år og voksne.

Rutsjebanen er lavet af et stærkt PVC-materiale, der giver et godt glid, når den er våd, og som er meget holdbart. Banen er 1 meter bred, og med lidt fart kan du nemt glide over hele banen.

Når den ikke er i brug, er den nem at rulle sammen og opbevare. Den holder sig godt på lager og kan sagtens bruges i flere somre.

Det er værd at overveje, at denne vandrutsjebane ikke skal tilsluttes en vandslange, men at du blot skal hælde vand på den og holde den våd for at opnå den bedste glidning. Et smart alternativ er at have en sjov vandsprinkler i nærheden, så har du næsten din egen vandpark i haven.

Du kan også købe denne version i en pakke med en ekstra glat sæbe, der er designet til at glide godt på gulvtæppet.

Hvis du har plads til en lidt større vandrutsjebane, kan vi helt klart anbefale Slip’ N Slide XXL. Det er barnligt sjovt at glide hele vejen hen over måtten!


Spring Summer – Face-off vandrutsjebane

Spring Summer - Face-off vandrutsjebane

Tjek prisen på:

Dette er en våd og kølig vandrutschebane til to personer. Den er lavet til, at I begge kan køre på samme tid og konkurrere om, hvem der kan nå flaget i midten først. Du kan selvfølgelig lege med det, som du vil, ligesom med et almindeligt vandrutschebane.

Face Off Racing Slide kan tilsluttes haveslangen og skaber en vidunderlig vandsprøjteeffekt, der går over selve rutsjebanen. Det er kølende og giver en actionfyldt følelse for dem, der glider hen ad banen.

Vandrutsjebanen Face-Off er rigtig sjov og bliver hurtigt populær blandt børn. Jo flere I er, jo sjovere bliver det, når de står ved siden af jer og hepper på jer, mens I skiftes til at glide ned ad vandrutsjebanen. Produktet anbefales til alderen 5-12 år.

Denne vandrutsjebane er unik i sit design og garanterer mange timers sjov i haven. Hvis du er en konkurrencemenneske, der ønsker at køle dig af denne sommer, er vandrutsjebane Face-Off en rigtig sjov mulighed!


Bestway H2OGO! Vandglidebane Splashy Shark

Bestway H2OGO! Vandglidebane Splashy Shark

Tjek prisen på:

Dette er en flot og ret bred vandrutsjebane fra Bestway H2OGO! Den har en hajmund foran, og når du tilslutter den til en haveslange, sprøjter den vand langs den ene side.

Det, vi især kan lide ved denne, er bredden, da den er hele 2 meter bred. Op til tre personer kan køre på samme tid og konkurrere om, hvem der kan nå hajens hoved først. Når du når i mål, er der en slags lille minipool, og der er et dejligt plask, når du lander.

Splashy Shark er 488 cm lang og er faktisk en rigtig flot bane at glide på. Når du fylder den med vand, sidder den godt fast og er nem at slynge sig med.

Selv om denne vandrutsjebane er ret enkel, er den stadig bedre end mange andre modeller, som vi har kigget på. Den er mere robust, giver bedre glid, og vi sætter stor pris på, at den er generøs i bredden.

Sammenfattende kan man sige, at Bestway H2OGO! Splashy Shark vandrutsjebane er et solidt, robust og virkelig sjovt produkt. Den holder sig selv og fungerer, som den skal, og den vil med garanti give mange timers sjov i haven.


Bestway H2OGO! Slide-N-Splash Bowling

Bestway H2OGO! Slide-N-Splash Bowling

Ikke solgt online

En festlig vandrutsjebane med et sjovt twist. På forsiden kan du sætte de 6 medfølgende oppustelige bowlingkegler, så du har noget at sigte efter, når du glider mod målet. For at få succes skal du komme op i fart, så dette produkt er nok mest sjovt for børn omkring 7 år. Men selvfølgelig har de mindre børn det også sjovt og elsker at glide og lege på de dejlige vandrutsjebaner.

Bowlingkeglerne er nemme at puste op og har en vis vægt i bunden for at holde dem stabile. Det er ikke let at vælte dem, men kræver en smule fart og præcision.

Bestway H2OGO Slide-N-Splash Bowling er ca. 5,5 meter lang og 138 cm bred. Det er en stor bane med masser af plads til at plaske

Ligesom alle Bestway-måtterne kan den her tilsluttes haveslangen og sprøjter vand gennem indbyggede sprinklere langs siderne og foran den lille pool i mål.

Dette var faktisk en overraskende sjov vandlegemåtte. Den anbefales til børn i alderen 5-12 år, men er nok sjovest for børn fra 7 år og opefter.

Vi kan godt lide Bestway H2OGO! Slide-N-Splash Bowling og anbefaler det som en sjov mulighed med et unikt design!


Sprinkle and Splash Legemåtte med sprinkler

Sprinkle and Splash Legemåtte med sprinkler

Tjek prisen på:

Dette er ikke en klassisk vandrutsjebane, men det er en slags krydsning mellem en oppustelig pool, en legemåtte, en vandrutsjebane og en vandsprinkler. Uanset hvad, er det et rigtig sjovt legetøj, der er meget spraglet og værdsat af både små og større børn.

Der medfølger en adapter, som du bruger til nemt at tilslutte sprinklermåtten til din haveslange. Det er effektivt og dejligt kølende, når vandet skyder op hele vejen rundt på denne legemåtte.

Måtten måler ca. 170 cm i diameter, hvilket giver en stor og dejlig overflade. Det er også muligt at tage mindre spring og glide fremad på knæene, hvis du vil have noget hurtig action. Der er plads til kreativitet med dette plaskespil. Du kan have den i trampolinen, lade hunden lege og køle af, eller bare have den som en dejlig havepool.

Sprinkle and Splash-legemåtten har en afrundet kant, der holder vandet inde. Produktet er fremstillet af et holdbart PVC-materiale, og det har tendens til at holde meget godt.

Vi kan virkelig godt lide Sprinkle and Splash-legemåtten og valgte at medtage den her, selv om det ikke er en typisk vandrutsjebane. Det er en dejlig gadget til at have hjemme i haven, som børnene kan køle af i, og vi kan virkelig anbefale den som en sjov mulighed.


Banzai Sharkbite vandrutsjebane

Banzai Sharkbite vandrutsjebane

Ikke solgt online

Banzai Sharkbite er en 488 cm lang vandrutsjebane med den ekstra funktion, at du glider gennem en bue, der ligner en hajmund. Det er et ret simpelt produkt, men samtidig meget sjovt at lege med.

Du tilslutter Banzai Sharkbite vandrutsjebanen til haveslangen, og så sprøjter den vand langs kanterne. Men hvis du ikke har så meget tryk, vil det ikke se ud som på produktbilledet, men snarere som små stråler. Men det vigtigste er, at de holder banen våd, så det er muligt at glide.

Alt i alt er det en ok vandrutsjebane, men ikke en af de bedste. Der findes mere overkommelige modeller, og vi ville ærligt talt have valgt f.eks. en af Bestway- eller Intex-modellerne frem for denne. Men hvis du kan lide stilen på denne og vil glide gennem hajens mund, er Banzai Sharkbite stadig en god mulighed.


Hvilken alder er en vandrutsjebane egnet til?

De fleste af de modeller, vi har kigget på, anbefales til børn i alderen 5-12 år. Det er en god idé at lade en forælder føre tilsyn, især når det gælder mindre børn. Små børn kan have det sjovt og nyde at ligge ned og mærke vandet, men de kan have svært ved at få fart på og glide ordentligt.

Det sjoveste er normalt for børn omkring 6-8 år. Men helt ærligt, det er sjovt for de fleste mennesker, selv voksne, at kaste sig ud og køle sig af på en våd vandrutsjebane.

Sund fornuft gælder, og det er godt at bruge legetøjet på en ansvarlig måde. Det er almindeligt, at store børn f.eks. forsøger at køre på deres fødder, men det øger risikoen for skader.

Hvad skal du overveje, når du bruger en vandrutsjebane?

Normalt er det bedst, hvis du har den på græsplænen, og græsset er ret nyklippet. Vær omhyggelig med at sikre, at der ikke er sten, kegler eller andre genstande under sporet, som kan mærkes gennem materialet.

Vandrutsjebaner er normalt forbundet til haveslangen, ofte med en adapter. Det er normalt ret nemt at gøre med de fleste standardslanger.

Husk også på sikkerheden, når du tager af sted. Det er bedst at komme rundt på maven, på knæene eller på de medfølgende rutschebaner. Som voksen er det altid bedst at være til stede og holde opsyn, når børn leger på vandrutsjebaner.


Du kan også få tips om bademadrasser eller læse om solbeskyttelse til børn!