Bedste bidering 2024: Bidelegetøj til babyer

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Når børnene er små, er det meget almindeligt, at tænder og tandkød klør. Det er ubehageligt for barnet, når de første mælketænder skal bryde frem. En bidering til babyen kan enormt lette og fjerne det værste af ubehaget i tandkødet. Her er vores tips på nogle af de bedste bideringe for babyer lige nu!

bidering til baby, tekst og billede af baby, der bider i et stykke legetøj

Hvilken bidering er bedst i test?

Hvis du ønsker en prisvenlig, simpel og funktionel bidelegetøj, anbefaler vi bideringe fra Twistshake. Et velkendt kvalitetsmærke, med flere søde varianter, der er egnet til forskellige aldre.

✅ Godt standardvalg

Twistshake Cooler bidelegetøj tre sorter i forskellige farver

En anden unik og meget behagelig bidelegetøj er FILIBABBA Baby Sense Ball. Den er både sjov at gribe og træne motorik med, samt selvfølgelig at tygge på, når behovet er der. Meget fint baby legetøj i naturgummi!

✅ Unikt design

FILIBABBA Baby Sense Ball tre sorter i hver sin farve

Til sidst skal vi anbefale Tikiri bidedyr af naturgummi. De kommer i søde dyrefigurer og er en sjov og miljøvenlig alternative, der er godt for babyer.

✅ Lavet af naturgummi

Tikiri bidedyr af naturgummi tre typer af dyr

Flere muligheder finder du længere nede i artiklen!

Se også tips til gode sutte til de små!

Et kig på 12 forskellige bidelegetøjer for baby

At købe en bidering til sit barn kan synes som en ret simpel proces. Men faktum er, at når man først begynder at kigge rundt på markedet, opdager man snart, at der er utrolig mange produkter at vælge imellem. I guiden nedenfor vil vi gennemgå et antal forskellige.

Vi ser på ting som pris, materiale og hvem vi tror, de forskellige bideringe kan passe for. Med hjælp af denne guide tror og håber vi derfor, at du vil kunne finde den bidering, der er absolut bedst for netop dit barn og gør det lidt lettere at få nye tænder.

MAM Cooler Bidering

En MAM Cooler bidering designet til at lindre småbørns gummer.
 • Kan køles
 • BPA-fri

Her er en bidering, hvor der er tænkt lidt ekstra for på den måde at kunne beskytte barnets tandkød på en bedre måde. Denne produkt er fyldt med vand og kan derfor køles, hvilket kan lindre irritation og kløe, når barnet får nye tænder.

Et andet plus og noget, der gør, at man som forælder kan føle sig lidt mere sikker, er, at denne bidering er fri for BPA. Desuden kommer denne bidering i glade farver, der nok vil falde i god jord hos de fleste børn. Du kan dog ikke selv vælge farve; produktet kommer tilfældigt pakket.

Noget der kan nævnes er, at denne også er lidt billigere end mange andre. Vil du købe mange bideringe, eller vil du ikke bruge for mange penge, kan en model som denne altså være perfekt.


MAM Bite & Brush Bidering 3+ Måneder

En MAM Bite & Brush bidering for børn på 3+ måneder.
 • Renser tænderne
 • God pris

Dette er endnu en bidering, der kommer med smarte finesser, som kan gøre processen med at få nye tænder lidt smidigere og mere behagelig for barnet. Modellen kommer i flere forskellige farver, og også her er det tilfældighed, der afgør, hvilken farve du får.

Også denne bidering er fri for BPA, hvilket er en selvfølge, når det kommer til produkter, som babyen skal have i munden. Det, der først og fremmest gør denne bidering unik, er dog de små børstehår, der findes i den ene ende af ringen.

Hårene sørger for at rense barnets tænder, når det tygger på ringen, samtidig med at de lindrer kløende og irriterende fornemmelser. Det er værd at pointere, at dette ikke skal ses som en erstatning for anden tandpleje, men det kan være en ting, der gør det lettere at holde barnets første tænder rene og sunde.


Sophie the Giraffe Bidelegetøj

En Sophie the Giraffe bidelegetøj for småbørn.
 • Perfekt gave
 • Større bidelegetøj
 • Lavet af naturlige materialer

Dette produkt er måske ikke ligefrem en bidering, men det opfylder på mange måder samme funktion. Her er simpelthen en lille giraf, lavet helt i naturgummi, der er lavet til at blive bidt og tygget i, så barnets tandkød klør mindre.

Ligesom produktet ovenfor er denne lavet helt i naturgummi, hvilket selvfølgelig er et plus for mange. Giraffen har et barnvenligt design og giver blandt andet et pibende lyd fra sig, når barnet bruger den, hvilket de fleste små børn synes er sjovt.

Et yderligere plus er, at den kommer i en meget flot gaveæske. Selvom dette gør prisen lidt højere, kan et produkt som dette være den perfekte gave at give, hvis du har venner eller bekendte, der for nylig har fået børn. Til sidst skal det også nævnes, at dette produkt er fri for både BPA og ftalater, hvilket er et krav, du bør have til godt baby legetøj.


FILIBABBA Baby Sense Ball Bidelegetøj

En FILIBABBA Baby Sense Ball bidelegetøj i blødt materiale.
 • Lavet af naturgummi
 • Design, der udvikler finmotorik

Dette bidelegetøj fra Filibabba er smart designet, så dit barn kan få lindring for sit kløende tandkød, samtidig med at det kan arbejde på finmotorikken. Et plus er, at denne produkt er lavet helt i naturgummi.

Designet er ret specielt, og produktet ligner mest af alt en bold, med masser af tykke, bløde pigge udadtil fra alle sider. Dette betyder, at der er masser af kanter og hjørner for barnet at tygge på og gnide mod tandkødet. Men det betyder også, at der er en del at pille ved, hvilket kan bidrage til at udvikle barnets motorik.

Hvis du vil have et bidelegetøj, der også gør, at dit barn kan arbejde på sin fingertopfølelse og præcision, kan denne altså være et godt valg. Vi synes, at produktet er prisværdigt, selvom det koster lidt mere end de allerbilligste.


Twistshake Bidering Cooler

En Twistshake Cooler bidering i levende farver.
 • Meget lav pris
 • Designet til at køle
 • Kan vaskes i opvaskemaskine

Denne produkt er en af dem, vi rangerer som mest værdifulde i denne guide. Prisen er ganske enkelt en af de laveste, samtidig med at den overgår mange af de dyrere modeller på en række områder.

For det første er denne bidering designet til at køle og kan placeres i køleskabet før brug, hvilket kan lindre kløe og andet endnu bedre. To buede dele stikker ud fra ringen, hvilket gør det ekstra let at nå tænderne langt inde i munden.

Noget mange forældre tænker over, når det kommer til bideringe, er, hvordan man kan rengøre dem og holde dem friske. Denne produkt kan du nemt kører i opvaskemaskinen og på den måde sørge for at rengøre den regelmæssigt. Yderligere et plus er, at den er ekstra let, og på den måde bliver det nemmere for dit barn at gribe og håndtere.

Kort sagt en meget god bidering, som har meget at tilbyde til en utrolig lav pris. Vi anbefaler stærkt, at du tager et nærmere kig på netop denne variant.


BIBS Baby Bitie

En BIBS Baby Bitie bidering i et simpelt design.
 • Stjerneformet
 • Forskellige strukturer

Dette er en ret simpel bidering, der kan passe, hvis du simpelthen ønsker en model uden besvær eller specielle funktioner. Designet på denne er formet som en stjerne, med en hul midte. Det gør den nem at gribe, og den har mange kanter og hjørner, som dit barn kan tygge på og gnide mod tandkødet.

På selve stjernen er der også strukturer i form af forskellige prikker. Disse kan både hjælpe med at udvikle barnets motorik og gør den endnu mere effektiv til at lindre, når tandkødet klør. Ligesom de fleste produkter på markedet er denne også fri for stoffer som ftalater og BPA.

Selvom den er ret simpel, hører denne bidering ikke til de allerbilligste. Men hvis du ønsker en enklere bidering, uden besvær eller ekstra funktioner, kan en variant som denne være perfekt.


Tikiri Bidering

En Tikiri bidering formet som et sødt dyr.
 • Meget sødt design
 • Af naturgummi

Tikiri-mærket tilbyder bideringe, der virkelig skiller sig ud fra mængden. De er lavet af gummi og kommer i form af søde dyr. Hvad siger du til:

En rund og sød ko En venlig krokodille En nysgerrig ræv

Bideringene er lavet af naturgummi, i modsætning til mange tilsvarende produkter, der er af silikone. Det er tydeligt, at der er blevet taget hensyn til bæredygtighed under designprocessen.

Én ting, der er værd at nævne, er, at dyrelegetøjene er meget detaljerede. Alt fra pelsen til ansigterne er fulde af detaljer både i form og farve. Dette betyder også, at der er mange ujævne overflader og strukturer, som kan bruges til at lindre barnets kløende gummer. Vi mener også, at dette produkt har et godt forhold mellem pris og kvalitet.


Twistshake Bidering

En Twistshake bidering i flotte farver.
 • Fra en måned
 • Til barnets allerførste tænder

Forskellige bideringe kan faktisk passe til forskellige aldre af de små babyer. Her er et produkt, der er udviklet til de allermindste børn og de første tænder, og det kan bruges fra barnet er en måned gammelt.

Materialet er forholdsmæssigt blødt og med en struktur, der kan lindre den kløe, der opstår, når barnet får sine første tænder. Man har også sørget for at gøre denne ring let med hensyn til vægt, men også ret smal, hvilket gør den nemmere at gribe for små hænder.

Et stort plus er, at den nemt kan rengøres ved at vaske i maskine. Det skal nævnes, at denne ring primært er beregnet til barnets første tænder, og at formen kan gøre det lidt svært for eksempel at nå hjørnetænderne.

Endelig er denne en af de allerbilligste produkter i denne guide. Ønsker du en bidering til barnets første tænder, og tilmed til en god pris, kan denne altså være noget.


Konges Sløjd Bidelegetøj

Et Konges Sløjd bidelegetøj med et elegant design.
 • Sød design
 • Mange forskellige overflader at tygge på

Her er endnu et bidelegetøj, som ikke er en ring. Dette produkt er i stedet formet som en hel, hyggelig enhjørning, som dit barn kan bide og tygge på, når de første tænder gør, at tandkødet klør.

Et stort plus ved denne er, at den har mange forskellige vinkler og overflader at tygge på. Alt fra enhjørningens horn til armene, som har små prikker, der giver struktur. Det gør det nemmere at nå alle de forskellige overflader i munden, hvor det klør.

Hvis noget skal nævnes som en ulempe, er det, at denne variant ikke kan vaskes i maskine, men skal rengøres i hånden. Måske ikke det allermest praktiske, og noget, der kan tage tid i et travlt liv som forælder.

Prisen er på et fuldt rimeligt niveau ifølge os, taget i betragtning af at dette er et noget større bidelegetøj. Et produkt som dette er også meget sjovere at give væk i gave end de lidt enklere varianter af bideringe.


Oli & Carol Bidelegetøj Naturgummi

Et Oli & Carol bidelegetøj lavet af naturgummi.
 • Bæredygtigt fremstillet
 • Sjovt design

Hvis dit barn ikke er fan af almindelige bidelegetøj, kan denne med sit sjove design i form af en banan måske vække barnets interesse. Denne variant er desuden et smart valg, hvis du ønsker et mere bæredygtigt produkt.

Oli & Carol har et enormt udvalg af markedets sjoveste bidelegetøj, ifølge os. I sortimentet finder du for eksempel:

 • Frugter
 • Grøntsager
 • Blomster
 • Jordklode
 • Sommerfugle

Alle varianter er sikre for børn og utroligt charmerende, naturtro og farverige.

Bidelegetøjet er fremstillet udelukkende af naturgummi. Den er desuden malet med naturlige pigmenter og farver. Den er simpelthen på mange måder et lidt bedre valg for dig, som ønsker at sætte miljøet og bæredygtighed i første række.


Munchkin Bidelegetøj Twisty 8

Et Munchkin Twisty 8 bidelegetøj i farverig design.
 • Mange forskellige strukturer
 • Glade farver

Her er et bidelegetøj, som i modsætning til de fleste andre bideringe, ikke er helt rund. I stedet er denne formet som et 8-tal. Legetøjet kommer i et fint design med masser af glade farver, som nok vil tiltale de fleste børn.

På denne bidering er der en række forskellige overflader og strukturer. Den er opdelt i forskellige sektioner, hvor hver har forskellige farver, men også strukturer, der er forskelligt grove.

På den måde er der masser af variation og noget, der passer til hver del af munden hos barnet. At den er formet som et 8-tal gør også, at barnet nemmere kan nå længere ind i munden og nå de tænder, der sidder længst inde.

Endelig kommer denne også til en god pris. Hvis du vil have en farverig bidering med mange forskellige typer af strukturer, kan en model som denne være helt perfekt.


Matchstick Monkey Bidelegetøj

En Matchstick Monkey Mini bidering med et unikt design.
 • Unikt og sødt design
 • Mange overflader at tygge på

Til sidst vil vi afslutte denne guide med et bidelegetøj designet som en elskelig abe. Denne variant består simpelthen af en farverig abe, med arme, ben og hale der slynger sig rundt og væk fra kroppen.

Alle disse dele betyder, at der simpelthen er mange forskellige overflader at tygge eller bide i, og at barnet let kan komme til de fleste steder i munden. Flere dele af aben har også forskellige typer af strukturer, såsom pletter, for at den ekstra godt kan lindre kløende tandkød.

Dette produkt har også fordelen, at den kan køres i opvaskemaskinen når den skal rengøres. Den er også udviklet med en speciel teknik, der reducerer bakterievækst. Om du vil, kan du også putte den i køleskabet, hvis du vil have bidelegetøjet til at være koldt, når dit barn tygger på det. Prisen er rimelig, selvom der findes billigere varianter i denne guide.


Hvorfor bruger man bidering til baby?

Bideringen kan være et fantastisk redskab, der faktisk gør hverdagen lidt lettere både for dit barn, men også for dig som forælder.

Når børn er små, får de nye tænder. De bryder igennem tandkødet og finder vej op for at vokse ud helt. Denne proces kaldes ofte for tandfrembrud.

Ofte medfører det, at tandkødet klør og er irriteret for barnet. Dette er en af grundene til, at børn i denne alder ofte tygger på alt, de kan komme til, da det kan lindre kløen og gøre det hele lidt bedre.

Med en bidering sørger du ikke kun for, at barnet ikke tygger på alt, du ikke vil have, det skal tygge på. Fremfor alt kan du være sikker på, at dit barn altid har noget ved hånden, når det klør for meget.

Bideringe er også specielt udviklet for at lindre den kløende fornemmelse så meget som muligt. Med hjælp af specielle strukturer og ting som afkøling, er de effektive til at lindre kløende tandkød.

At have en bidering ved hånden altid, hjemme eller i pusletasken, gør, at dit barn lettere kan klare det, der kan være svært i de første måneder.

I hvilken alder har babyen brug for bidering?

Bideringens største formål er at være noget at tygge og bide i, når barnet begynder at få tænder. Dette kan selvfølgelig variere fra barn til barn, men sker ofte mellem 6-9 måneder efter fødslen.

Du kan selvfølgelig starte med bidering tidligere end det. Selvom tandfrembrud endnu ikke er begyndt, er mange modeller udviklet med specielle strukturer og detaljer at tage og føle på, som kan bidrage til at udvikle barnets finmotorik.

En ting der er vigtig at huske på er selvfølgelig at følge de aldersanbefalinger, der er på hver produkt, for at sikre, at dit barn bruger en bidering, der er helt sikker.

Vi håber, at du har lært noget nyt gennem denne artikel, og at du med hjælp fra guiden i starten kan finde en bidering, der gør, at netop dit barn kommer gennem tandfrembruddet på en mere behagelig måde!


Her finder du flere tips om babyprodukter!