Hvilket tøj har børn brug for om foråret? 2024 guide til forårstøj til børn

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Når foråret gør sin entré, har du måske brug for noget nyt tøj, der passer til sæsonen. I denne guide gennemgår vi forskellige typer forårstøj, så børnene er varme og tørre hele vejen til sommer!

Børn med røde gummistøvler leger i en vandpøl

Et kig på forårstøj til børn

Forskellige forårstøj til børn

En ting, der adskiller foråret fra andre årstider, er den store variation i vejret, der kendetegner denne periode. Den ene dag kan det føles som om, at sommeren er kommet, mens der den næste dag er temperaturer på mellem nul og lavt.

Det er derfor vigtigt at have tøj til alle disse lejligheder. I guiden nedenfor fremhæver vi forskellige typer tøj, der passer til forårsvejret. Vi sammenligner fordele og ulemper ved de forskellige beklædningsgenstande og fremhæver, hvornår de er bedst egnet til at bære.

Skalovertøj

Didriksons Enso Skaljakke
På billedet ses den flotte skaljakke Enso fra Didriksons.

Se udvalget af skaljakker på:

Se flere tips i vores artikel om overgangsjakker, eller funktionelle overgangsdragter til de små!

Noget, der er blevet mere og mere populært i de senere år og er lidt af et must-have i Danmarks blæsende og våde klima, er skalovertøj. Det er grundlæggende set tøj, der ikke har opvarmning som hovedformål, men som har andre funktioner.

Skalovertøj bruges til bedre at modstå vind og vand. Ofte er de helt vindtætte og vandtætte. Men som nævnt ovenfor har de ingen varme eller foring og er derfor ret tynde.

Denne type overtøj fås både som jakker og bukser. Til mindre børn findes der også skaldragter, der dækker hele kroppen.

Fordelen ved disse beklædningsgenstande er, at de giver god beskyttelse mod både vind og regn, uden at de er for varme. Vådt og blæsende vejr er ret almindeligt om foråret, hvor temperaturerne er relativt høje. Børn, der er aktive udendørs og bevæger sig meget, kan nemt få det for varmt i mere foret tøj.

Skalovertøj er at foretrække med en eller anden form for varmende beklædning under, da det ikke har noget for i sig selv. En fleecetrøje kombineret med en skaljakke kan f.eks. klare langt de fleste forårsvejr.

Ulempen ved skaljakker er, at de nogle gange kan være lidt stiv at have på. Det vandtætte materiale betyder, at de ikke altid er de mest fleksible. Men sammenlignet med en tyk jakke eller en foret dragt, er skalovertøj stadig en praktisk løsning efter vores mening.


Regntøj

Celavi Basic regntøj rød regnjakke og bukser
På billedet ses det prisbillige og stilfulde regntøj fra CeLaVi.

CeLaVi-regnsæt fås hos:

Se flere tips om regntøj, eller køb et foret regntøj til koldere dage. Til yngre børn er en regndragt populær.

Et andet tip er at investere i en god regnjakke til dit barn. Dette er også en beklædningsgenstand, der beskytter mod vand og ofte også mod vind. Du kan derfor spørge, hvad forskellen er på en regnjakke og skalovertøj.

Sandheden er, at disse to udtryk nogle gange overlapper hinanden. Generelt set er en regntøjsdragt dog lidt tykkere og har endnu bedre vandtætte egenskaber end skalbeklædning. I det store og hele vinder regntøj ofte, når det gælder vandtæthed, mens skalovertøj er bedre til at modstå vind.

Ulempen ved en regndragt er, at nogle modeller nemt kan blive lidt trange og varme. De er også en smule tykkere og ikke helt så smidige at spille i som f.eks. en skaljakke.

Men når det regner kraftigt, er en god regnjakke en uovertruffen mulighed. Der er få ting, der holder dit barn så tørt som en regnjakke og regnbukser af høj kvalitet.

Vi anbefaler primært skalovertøj til let regn, eller når det har regnet og er vådt udenfor, og dit barn gerne vil gå udenfor og lege. En regndragt er det bedre valg under virkelig våde forhold, når regnen virkelig vælter ned fra himlen, og du vil være sikker på, at dit barn er tørt.


Regnvanter

Køb regnvanter på:

Almindelige vanter kan fungere godt om vinteren, når det er koldt udenfor. Men når foråret kommer med sit vådere vejr, suger mange modeller meget vand. Det kan faktisk få dem til at køle dine hænder mere ned, end de varmer dem op.

Noget, der kan være helt perfekt, er et par regnhandsker eller helt vandtætte vanter. Her er der et par forskellige typer at vælge imellem.

Der findes f.eks. forede regnhandsker, der er helt vandtætte. De fungerer godt selv om vinteren og giver god varme, samtidig med at de holder dine hænder tørre.

Fordelen ved disse er naturligvis, at de kan bruges hele året rundt. Ulempen er, at de kan blive lidt varme og ubehagelige i løbet af de varmere forårsdage. Desuden er denne type regnhandsker ofte en lidt dyrere løsning.

Du kan også vælge en uforet regnhandske. Den er lavet af et helt vandtæt materiale og har ofte et langt skaft, der kan trækkes op ad armen for at give dig endnu mere beskyttelse på den måde.

Fordelen ved en uforet regnhandske er naturligvis, at den ikke bliver for varm, når forårssolen titter frem. På koldere dage kan den kombineres med en tyndere vante nedenunder for at give lidt varme. Ulempen er, at den for det meste ikke kan bruges om vinteren.


Fleecejakke

Tjek prisen på:

Se flere tips om mange gode fleecejakker til børn!

Noget, der er perfekt at investere i til dit barn, er en fleecejakke eller en fleecetrøje. Dette er et produkt, som dit barn vil kunne bære en stor del af året og er også perfekt til foråret.

En fleecetrøje er lavet af fleece, ofte polyester. En fordel ved dette materiale er, at det ofte genbruges. Så det er ofte et godt stykke tøj for dem, der ønsker at tænke lidt på miljøet og træffe et mere bæredygtigt valg.

Fleecetrøjer og jakker har som hovedfunktion at give varme. En trøje udelukkende lavet af fleece eller en jakke foret med fleece sikrer, at dit barn har det varmt og behageligt, selv under koldere forhold.

En almindelig fleecetrøje er bedst kombineret med en skaljakke eller en regnjakke. Dette er et sæt, der både giver høj varme og er modstandsdygtigt over for vand og vind, så det kan klare langt de fleste vejrforhold. En fleecetrøje eller -jakke er også perfekt under en vinterjakke på de koldeste dage om vinteren.

Ulempen ved fleece er, at det nogle gange kan føles lidt trangt og ikke altid ånder så godt. Desuden skal det ofte kombineres med andre beklædningsgenstande, da det sjældent modstår vind eller vand særlig effektivt alene.

Der findes dog specielle fleecejakker og overalls, som er beregnet til at blive båret uden noget over. Derefter behandles og imprægneres de for effektivt at modstå både vind og vand. Dette kan være et godt valg for dem, der leder efter en mere blød og smidig beklædning til deres barn, som stadig kan modstå fugt og vind.


Sneakers

Nike Revolution 6 sneakers til børn
En populær og let børnesneakers er Nike Revolution 6.

Tjek prisen på:

Selvfølgelig handler forårstøj til dit barn ikke kun om, hvad der er praktisk og funktionelt. For mange er det også vigtigt at kunne klæde sig stilfuldt på efter at have været nødt til at bære ret store tøjstykker om vinteren. Et par stilfulde sneakers kan være den perfekte måde at løfte dit outfit til det næste niveau.

Det har sine fordele at vælge et par sneakers til dit barn i foråret, i stedet for et par støvler eller forede støvler, for eksempel. Frem for alt er det en mere stilfuld løsning. Flere og flere børn lægger mere og mere vægt på sko, når det gælder mode og stil.

Desuden er et par sneakers meget behagelige. For ethvert barn, der er aktivt, kan lide at løbe rundt i pausen eller skal gå til og fra skole, er det vigtigt, at skoene sidder godt og er behagelige. Et par store støvler eller ankelstøvler er ofte tunge og er ikke lavet til løb.

Ulempen er naturligvis, at de ikke tåler vejret så godt. Det kan være svært at finde et par sneakers, der er helt vandtætte, og de er som regel heller ikke de varmeste sko. Så det er en god idé at have flere muligheder i din garderobe til de koldere og våde dage.

Et andet minus er, at et par sneakers generelt ikke holder lige så længe som f.eks. et par støvler. Ydersiden bliver slidt og snavset, og hvis dit barn f.eks. spiller fodbold i pausen, er der risiko for, at skoene bliver punkteret.

Kort sagt er et par sneakers et godt valg, hvis du ønsker at købe et par stilfulde og komfortable sko til dit barn. Det kan dog være en god idé at tilføje et par mere robuste sko om foråret for at kunne klare det hårdere vejr.


Gummistøvler

Viking Jolly Yellow Rubber Boot
Du kan finde disse stilfulde støvler hos Viking Footwear.

Se vores tips om gode gummistøvler til børn eller varmere forede gummistøvler.

Et par gummistøvler er et must-have til dit barn i foråret. Hvis du vil undgå at blive lukket inde, så snart det begynder at regne, er et par gode støvler et must.

Gode gummistøvler holder dine fødder helt tørre, uanset hvordan vejret er. De er oftest helt vandtætte og lukker ikke en dråbe igennem, selv om dit barn står midt i vandet.

En stor fordel ved støvler i forhold til andre vandtætte sko er deres enkelhed. Især i skolen, hvor pauserne er ret korte, er det rart ikke at skulle rode med snørebånd og andre ting i regnvejr. Du skal bare tage støvlerne på og gå ud og lege.

Den høje aksel er naturligvis et andet plus. Det betyder, at der ikke trænger vand ind gennem dine ankler, selv hvis du har med dybe vandpytter at gøre.

Ulempen ved gummistøvler er efter vores mening først og fremmest komfort. De glider ofte en smule i hælen, og det kan nogle gange føre til skrammer. Det er derfor ikke optimalt at løbe meget eller gå lange ture i ét par støvler.

Et andet minus er, at støvlerne giver dårlig beskyttelse mod kulde. I den koldere del af foråret, vinteren eller efteråret kan du bruge et par robuste forede støvler.

Hvis du bruger uforede støvler, kan det være klogt at investere i et par rigtig tykke sokker, f.eks. uldsokker.


En tynd hue/ beanie

MarMar Beanie

Denne version hedder MarMar Modal.

Se mange flotte huer på:

Når foråret kommer, er vinterhatten ofte for varm. Så er det en god idé at købe en lidt tyndere hue til dit barn, som giver lige den rette mængde varme. Men det er ikke altid lige nemt at finde en god, tynd hat.

Tyndere huer er ikke det mest udbredte produkt på markedet. Et tip er at kigge i sportsbutikker. Modeller, der er beregnet til løb, er f.eks. ofte lidt tyndere, så du ikke bliver overophedet, når du løber.

Ulempen ved disse modeller er, at de ofte sidder ret stramt over ørerne, og det er ikke alle, der sætter pris på denne pasform. I så fald kan det være en god idé at kigge på en almindelig vinterhat, som er af en tyndere model. Selv om de kan være lidt svære at finde i butikkerne indtil foråret, var der tidligere et helt fint udvalg online.

En beanie skal helst være behagelig at have på og må ikke kløe. Hvis du kan finde en model, der har gode funktioner og er lavet af åndbare materialer, er det et plus. Det betyder, at dit barn ikke vil være så trangt og varmt i sin hat.

Endelig kan det også være en god idé ikke at lægge den tykke vinterhat væk for tidligt. Foråret er lidt snigende, og lige som det er, vil der komme en dag med virkelig kolde temperaturer, hvor forårshatten ikke helt vil gøre tricket.


Solbriller

Mini Rodini Solbriller
Disse stilfulde solbriller kommer fra Mini Rodini.

Se masser af solbriller til børn på:

Eller se vores tips til dette års solbriller til børn!

Endelig vil vi også anbefale, at du investerer i et par solbriller til dit barn i foråret. Det er der mange gode grunde til.

For det første er solen ofte stærk om foråret. Især hvis der stadig er sne, som kan spejle sig i den, kan det være direkte irriterende for børn at være udenfor. Solen glimter og blænder, og et par gode solbriller gør det simpelthen lettere at se.

Desuden synes de fleste børn, at det er cool og sejt at have et par smarte briller. De giver et stilfuldt look og vil med fordel kunne bæres hele foråret og igen om sommeren.

Kort sagt er et par solbriller både praktiske og stilfulde. De kan bæres på stort set alle årstider og er en accessory, som mange børn sætter pris på og synes er cool.


Valg af det rigtige tøj til foråret

Vi lever i en tid, hvor vi til en vis grad skal tænke over, hvad vi køber, før vi handler. Nu er det vigtigere end nogensinde før at sikre, at det tøj, vi køber, tjener et formål og faktisk er nyttigt. Her er nogle tips til, hvordan du skal tænke, når du køber forårstøj til dit barn.

Tøj, der passer næsten hele året rundt

Et godt råd er at starte med at vælge tøj, der kan bruges det meste af året. Et eksempel på en sådan beklædningsgenstand er en fleecejakke. Den kan bruges både på koldere forårsdage og på køligere sommeraftener. Hvis du vil have noget ekstra varmt under din jakke på de koldeste vinterdage, er den også perfekt til det.

At købe tøj, som dit barn vil kunne bruge meget, er et smart valg med hensyn til bæredygtighed og klima. Så behøver du ikke at købe så mange stykker tøj til forskellige sæsoner.

Kvalitet

Et andet tip er at købe tøj af høj kvalitet. Det har flere årsager.

For det første reducerer det den samlede produktion, der kræves. Du behøver simpelthen ikke at købe tøj så ofte, når du vælger tøj, der holder i mange sæsoner.

En anden grund til, at kvalitet er vigtigere end billige varer, er, at selve produktionen af disse varer ofte er mere skånsom. Du har større sandsynlighed for at finde tøj, der er produceret på en bæredygtig måde, hvis du er villig til at kigge på produkter, der ikke bare er produceret for at være så billige som muligt.

Husk også på, at en lidt dyrere beklædningsgenstand af højere kvalitet kan være en god investering i økonomisk henseende. Da disse overtøjstyper kan bæres i længere tid, er der en ret god chance for, at du med tiden faktisk vil bruge færre penge på tøj, end hvis du hele tiden vælger det billigste tøj.

Vi håber, at denne guide har været nyttig, og at du har fået nogle gode tips til, hvordan du kan klæde dit barn på til foråret.


Du finder masser af inspiration til børnetøj her!