Hvilket vintertøj har børn brug for? (2024 guide til børnetøj om vinteren)

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Når vinteren kommer, er det godt at være forberedt med godt vintertøj til børn. Der er nogle beklædningsgenstande, der er vigtigere end andre, og nogle bruges hver dag. Her er vores guide til det vintertøj, du har brug for til dine børn!

Børn med vintertøj bygger en snemand

Hvilket tøj skal du købe til dine børn om vinteren?

Her er nogle forslag til forskellige typer tøj, der er gode at have om vinteren. Du behøver selvfølgelig ikke at have alt muligt vintertøj, men du bør sørge for at have både varmt overtøj, godt tøj under og noget til at dække hoved og hænder.

Ud over selve tøjet er det også vigtigt, at børnene har reflekser på, når det bliver mørkt om vinteren.

Vinterjakke

En god vinterjakke er en beklædningsgenstand, som du bruger hver dag om vinteren. Den skal være foret og varm og helst være rimeligt vandtæt.

Didriksons Lun vinterjakke

Tjek prisen på:

De fleste vinterjakker har gode funktioner som aftagelige hætter, reflekser, lommer og meget mere. Det er ofte muligt at købe en vinterjakke med tilhørende overtræksbukser.

Konges Sløjd Nuka Jakke Aisuru

Nogle af vores foretrukne vinterjakker er Didriksons Lun og Konges Sløjd Nuka Jakke.


Overtræksbukser

Børn tilbringer meget tid udendørs om vinteren, både i skolen og i fritiden. Et par gode termobukser er meget nyttige, og for mange børn bruges de hver dag, i hvert fald når det sner og fryser.

Reima Loikka Vinterbukser

Tjek prisen på:

De fleste overalls holdes op med seler. De skal være vind- og vandtætte og holde dine ben varme under lange legesessioner udenfor om vinteren.

Didriksons Idre Overtræksbukser

Vi har fundet flere favoritter blandt overalls, herunder Reima Loikka og Didriksons Idre.


Flyverdragt

Et alternativ til at købe en jakke og termobukser er at købe en flyverdragt. Den holder hele kroppen varm og er endnu tættere mod vind og våd sne. Normalt er overalls den bedste beklædning til små børn, i hvert fald op til skolealderen.

LEGO Wear Jipe Flyverdragt

Tjek prisen på:

Didriksons Björnen Flyverdragt

Nogle af vores yndlingsoveralls er Lego Wear Flyverdragt, som er en rigtig varm og holdbar overall og Didriksons Björnen, som er både god og billig.


Vintersko

For at holde varmen er det vigtigt, at du ikke får kolde fødder. Derfor er vintersko en af de vigtigste beklædningsgenstande at anskaffe sig. De skal være forede, vandtætte og behagelige at gå i. Hvis temperaturen er tæt på 0 grader, kan et par forede gummistøvler være det bedste valg.

Rubber Duck Snowjogger Kids Støvler

Tjek prisen på:

Reimatec Quicker Ankelstøvler

Der er mange gode vintersko at vælge imellem. Vi kan godt lide de klassiske Rubber Duck Snowjoggers og de lækre Reima Quicker, som er rigtig varme og behagelige.

Se også vores bud på sko med Gore-Tex! Der er nogle fantastiske vinterstøvler med.


Huer og vanter

Om vinteren er huer og vanter et must. Det er vigtigt at holde hovedet varmt, så snart det begynder at blive koldt udenfor. Der er et par forskellige typer huer at vælge imellem. Den bedste er normalt en rigtig skovhue med øreplaster. Men det kan også være rart at have noget mere simpelt, f.eks. en almindelig ribbet hue.

Didriksons Biggle Hue

Tjek prisen på:

Wheat Hue

Blandt huerne kan vi godt lide Didriksons Biggles og de strikkede huer fra Wheat. Huen fra Didriksons fås også med matchende vanter og handsker, som vi er meget glade for.

Du kan læse mere om de vinterhuer og vanter som vi anbefaler!


Kørepose

For babyer, der kører i klapvogn, er det ofte tilrådeligt at bruge en kørepose. Den holder dem bløde og behagelige med et isolerende og varmende lag.

Voksi Urban kørepose

Tjek prisen på:

Elodie Kørepose

Blandt vores favoritter blandt køreposerne er Voksi Urban og de smukke køreposer fra Elodie Details.


Halsedisse & Halstørklæde

Når det er rigtig koldt udenfor, og der blæser kolde vinde, kan en halsedisse være nyttigt for børn. På den måde holder du den tæt om halsen, så der ikke kommer kulde ind ad den vej.

Lindberg Halsedisse Classic
Petit by Sofie Schnoor Halstørklæde

Tjek prisen på:

For små børn er det ofte lettere med en halsedisse, der sidder fast, mens et halstørklæde også kan være et godt stykke mode til større børn!


Termoundertøj / Skiundertøj

Et termoundertøj er ikke et must, men det kan være et ret hyggeligt stykke tøj, når det er rigtig koldt. Mange gode basislag er lavet af uld og kan bruges både under overtøj eller som et ekstra lag under almindelige trøjer og bukser.

Lindberg Merino Termoundertøj JR

Tjek prisen på:

Til babyer findes der basislag, der er designet som en heldragt. Det er en meget fleksibel beklædningsgenstand, der sikrer, at de små holder varmen ordentligt.

Til store børn kan vi godt lide Lindberg Merino Termoundertøj JR. Til små børn er Nordbjørn Moritz Undertøjsdragt perfekt til at have på.


Varme strømper

Sidst men ikke mindst er det værd at sørge for, at du har nogle lidt varmere sokker. Hvis det er rigtig koldt, kan det være en god idé at tage et par uldsokker med.

Joha Uld Strømper

Tjek prisen på:

Hvis børnene skal skøjte eller være ude i lang tid, er det ekstra vigtigt, at de er både varme og behagelige omkring fødderne. Vi kan godt lide disse lækre uldsokker fra Joha.


Du kan også tjekke vores guide til efterårstøj til børn!