Hvad er Huggy Wuggy og Poppy Playtime? (og er det egnet til børn?)

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Huggy Wuggy er en skræmmende figur fra spillet Poppy Playtime, en figur, der er blevet meget populær.

  • Hvad skal du tænke, hvis dit barn kan lide Huggy Wuggy og gerne vil spille Poppy Playtime?
  • Huggy Wuggy er en ret uhyggelig figur, så er det virkelig noget, der er egnet til børn?

Det og meget mere er udforsket i denne artikel!

Tekst: Hvad er Huggy Wuggy og Poppy Playtime Billede af monsteret Huggy Wuggy og rød og blå hånd såkaldt "Grab pack", mod en mørk mystisk baggrund

Hvad er Huggy Wuggy?

Huggy Wuggy er en figur i spillet Poppy Playtime. I spillet befinder du dig i en forladt legetøjsfabrik og har til opgave at løse et mysterium. Alle, der arbejdede på fabrikken, er forsvundet.

Du, spilleren, går rundt på fabrikken og leder efter VHS-bånd, der kan hjælpe dig med at forstå, hvad der er sket. Spillet er både en slags puslespil og et gyserspil. Du skal løse mysteriet, samtidig med at du skal passe på legetøjet i den forladte fabrik. De er blevet til skræmmende og hævngerrige monstre.

Billede fra Poppy Playtime-spillet, i mødet med det blå monster Huggy Wuggy

Et af de mest skræmmende stykker legetøj er Huggy Wuggy. Det er en robotdukke, der ligner et stort udstoppet dyr, men som har skræmmende store øjne og en stor mund med røde læber og skarpe tænder. Han følger dig, mens du spiller, og kan dukke op, når du mindst venter det. Hvis det lykkes den at fange dig, åbner den sin store mund og æder dig.

Huggy Wuggy er blevet en elsket figur, sandsynligvis fordi han er så skræmmende og samtidig sød på sin egen måde. Der findes f.eks. Huggy Wuggy-dukker, som mange børn kan lide. De kan købes online i mange forskellige farver og stilarter.

Se også vores anmeldelse af børneappen Albert!

Er Huggy Wuggy egnet til børn?

Huggy Wuggy er som sagt den mest skræmmende figur i Poppy Playtime-spillet. Da det er et gyserspil, er det skabt til at være skræmmende. Det, som de fleste mennesker reagerer på, er de øjeblikke, hvor der er såkaldte “jump scares”, dvs. effekter, der får dig til at reagere refleksivt på grund af frygt.

For eksempel når Huggy Wuggy dukker uventet op, og hovedpersonen i spillet er i fare for at dø. Jump scares bruges også i gyserfilm og er en effektiv måde at skræmme folk på.

Der er mange scener i spillet, der er skræmmende og får dig til at føle dig truet eller skræmt, herunder det faktum, at den figur, du er i spillet, risikerer at blive dræbt. Det kan være meget skræmmende at blive jagtet af monsteret Huggy Wuggy, og der er også nogle scener, der er lidt blodige, f.eks. en hvor en tung kasse falder ned på en figur fra stor højde.

Det mest skræmmende ved spillet er dog ikke de blodige detaljer, for det er der ikke meget af. På den anden side er hele spillet baseret på at skabe frygt.

Hvis dit barn er let skræmt, eller hvis det f.eks. har mareridt eller får kvalme efter at have set noget skræmmende, skal du undgå at lege Poppy Playtime. For andre børn er de skræmmende virkninger spændende på en god måde, og de har ingen problemer med at håndtere dem.

Det er op til dig at afgøre, hvordan dit barn opfører sig, og om det kan være i orden at lege. Bortset fra at spillet er designet til at være skræmmende, er der intet i det, der er direkte upassende. Spillet anbefales til børn i alderen 12-13 år, så det er ikke egnet til yngre børn.

Gør børnenes skærmtid lærerig! Prøv en af disse matematikapps til børn!

Sange med Huggy Wuggy

Huggy Wuggy er med i selve spillet, og nogle elementer har også spredt sig uden for spillet. Et eksempel er sangen, som har fået mere end 5 millioner visninger. Teksten indeholder linjer som “He’ll squeeze you ’til you pop.” og andre sætninger, der kan være ubehagelige, hvis man føler med i det, der bliver sagt.

Der er også blevet produceret mange andre sange fra forskellige ophavsmænd, som også har millioner af visninger på YouTube. Ofte spredes spilkulturen og elementer af den hurtigt online mellem brugerne indbyrdes og bliver til “memes” eller virale videoer og musikstykker.

Selv sangen, dukkerne og andet perifert materiale kan være upassende for små børn. Større børn forventes at kunne håndtere det skræmmende tema.

Huggy Wuggy-videoer på YouTube og TikTok

Ud over at Huggy Wuggy er en vigtig figur i spillet Poppy Playtime, findes der videoer af Huggy Wuggy på YouTube og TikTok, for eksempel. Nogle af dem viser børn, der leger Poppy Playtime, eller indeholder blot sangen.

Hvis det er tilfældet, er der normalt ikke noget upassende i klippene. Hvis dit barn er i stand til at spille spillet, er der ingen grund til at tro, at denne form for materiale er upassende.

Der er også andre typer videoer, hvor folk har brugt Huggy Wuggy-figuren til at lave skræmmende klip. Noget af dette materiale kan være upassende. Et af problemerne er, at klip med Huggy Wuggy kan slippe igennem forældrekontrol og andre filtre, så alle kan se dem.

Det skyldes, at det stammer fra et børnespil, og at navnet Huggy Wuggy ikke automatisk er forbundet med, at der kan være klip med upassende indhold.

Et andet problem, der kan opstå på TikTok og andre platforme, er de udfordringer, der dukker op med jævne mellemrum. De kan være skræmmende og nogle gange også ligefrem farlige at deltage i. Da Huggy Wuggy er en figur, der er baseret på at skabe frygt og rædsel, kan udfordringerne let blive uhensigtsmæssige for børn.

Tal med dit barn

Da der både er materialer, der er i orden, og materialer, der ikke er det, er det bedst, hvis du kan holde øje med, hvad dit barn kigger på. Det er også en god idé at tale om, at der kan være materialer, der ikke er så gode at se på.

Dit barn skal måske være opmærksom på, at der er videoer, som kan få det til at føle sig ubehageligt, og at det er okay at have brug for hjælp til at håndtere dem. Dette kan både omfatte hvordan du undgår at få for dårlige klip, og hvad du skal gøre, hvis du ser noget, du ikke burde se.

Et problem med tendensen til at gå i panik og forbyde ting er, at børn ikke altid adlyder og gør, som de får besked på. I stedet kan det være ekstra spændende at prøve det, du ikke må. Derfor kan dit barn måske prøve spillet eller se klip og derefter føle sig dårligt tilpas over det.

Fordi det var forbudt, er han eller hun måske bange for at henvende sig til dig for at få hjælp til at håndtere sine reaktioner. En bedre løsning er at have en åben dialog og undgå at give skylden. Det vigtigste er, at dit barn føler, at det altid kan komme til dig og ikke behøver at klare det, der er svært, selv.

Det kan være kompliceret at lære at håndtere internettet og de sociale medier. Det er faktisk større end spørgsmålet om Huggy Wuggy. Andre nøgleord og sammenhænge kan også få dit barn til at se noget, der ikke er passende.

Det kan dog være en hjælp, hvis både du og dit barn er klar over, at der er upassende materiale i Huggy Wuggy. Det kommer ikke fra selve spillet, men det kan findes online.

Er Huggy Wuggy skræmmende?

Huggy Wuggy er den værste figur i et gyserspil for børn, så han er skabt til at være skræmmende. Der bruges også særlige teknikker til at øge gyset, f.eks. effekter, der får dig til at springe af skræk.

Spillet er meget godt designet til at opbygge en skræmmende følelse med filmisk musik, der bliver mere intens, jo tættere du kommer på det skræmmende. Miljøet indeholder detaljer som rød tekst på væggene og gamle ødelagte dukker og meget mere, som alle bidrager til gyserfilm-følelsen.

Det gør det muligt at opfatte ham som endnu mere skræmmende, end han ellers ville have været. Hvor uhyggelig du egentlig synes, han er, afhænger sandsynligvis af, hvor gammel du er, og hvilket materiale du er udsat for.

Hvis du spiller spillet, er det en slags kontrolleret horror, hvor du ved nogenlunde, hvad du kan forvente. I klip på YouTube kan næsten alt ske, og det kan være upassende og uhyggeligt i virkeligheden.

Huggy Wuggy-dukkerne kan opfattes som søde af dem, der ikke har spillet Poppy Playtime, men alle, der er blevet virkelig skræmt af spillet, forbinder måske karakteren med denne frygt og finder selv en Huggy Wuggy-dukke uhyggelig.

Hvem er den lyserøde Huggy Wuggy?

Den lyserøde Huggy Wuggy-figur hedder Kissy Missy. Hun optræder i spillet Poppy Playtime Chapter 2, hvor hun optræder kortvarigt i en af spillets scener. Kissy Missy fås også som et nuttet stykke tøjdyr, ligesom Huggy Wuggy.

Hvor kan jeg købe Huggy Wuggy krammedyr?

Der kan bestilles forskellige nusseklude og dukker med Huggy Wuggy. De kan findes i flere online-butikker.

Huggy Wuggy blå og lyserød dukke

Her kan du bestille Huggy Wuggy i forskellige farver:

Se også vores tips om dukker til børn, hvor du kan finde dukker i mere klassisk stil!

Hvem har skabt Poppy Playtime?

Poppy Playtime blev skabt af MOB Games og udgivet i 2021. MOB Games er en indie-spiludvikler i USA, hvis grundlægger er Isaac Christopherson. Poppy Playtime er MOB Games’ første spil, og spillet har gjort dem berømte.

Udviklerne af Poppy Playtime var:

  • Ben Pavlovits og Isaac Christopherson – Direktører
  • Adam Uhlenbrock, Drake Vogl og Zach Belanger – Producenter
  • Achebe Spencer og Ben Pavlovits – Programmører
  • Nick Heltne – Kunstner
  • Zachary Preciado – Komponist

Hvor kan jeg købe spillet Poppy Playtime?

Poppy Playtime til PC er tilgængeligt i de store digitale spilbutikker, såsom Steam. Du kan købe og downloade spillet der.

Poppy Playtime er også tilgængeligt til mobil og tablet i App Store, hvor du kan købe det, hvis du ønsker at spille på en iOS-enhed, f.eks. en iPhone.

Hvis du vil spille på en Android-enhed, kan du finde det på Google Play. Det er også muligt at spille Poppy Playtime på en Windows-enhed, f.eks. en computer. Så er det tilgængeligt på Steam.

Spillet er designet til at blive spillet af én person ad gangen, men det er naturligvis muligt at lade flere personer spille det efter hinanden. Spillet er opdelt i kapitler, og hvert kapitel skal købes som et separat spil. Hvert kapitel koster et par dollars at købe.

Det første kapitel – A Tight Squeeze – blev udgivet i 2021, og det er især det kapitel, der er blevet spredt og har fået opmærksomhed. Kapitel to hedder Fly in a Web og udkom i 2022, og et tredje kapitel er planlagt til 2023.


Se flere artikler om børnespil!