Hvad er Prime? Alt om den trendy sportsdrik

Har du hørt om Prime, men ikke rigtig forstået, hvad det er – eller hvorfor det er så populært? Her kan du lære mere om drikken, der er meget trendy blandt børn og unge!

Prime sportsdrik mod en blå baggrund

Hvad er Prime?

Prime Logo

Prime er et mærke af sports- og energidrikke, eller “funktionelle drikke”, som blandt andet kan øge energien, ydeevnen og hjælpe kroppen med at restituere.

Logan Paul og KSI er to influencere, YouTube-profiler og kampsportsudøvere, der står bag brandet og drikkevarerne. Deres succesfulde karrierer og indflydelse har hjulpet Prime med at få så meget opmærksomhed.

Er Logan Pauls kæreste dansk?

Ja, Logan Pauls kæreste, Nina Brohus Agdal, er dansk. Hun er en kendt model fra Hillerød, der først opnåede berømmelse gennem hendes optrædener i Sports Illustrated.

I 2022 begyndte hun at date YouTube-stjernen Logan Paul. Hendes indflydelse og popularitet er en af grundene til, at Prime besluttede at lancere i Danmark.

Må Prime sælges i Danmark?

Salget af energidrikken ‘Prime Energy’ er ulovligt i Danmark, hovedsageligt på grund af dets høje indhold af vitamin A og koffein. Dette har ført til “stigende ulovligt salg” i butikker og online platforme som Facebook Marketplace.

På den anden side er ‘Prime Hydration’ en sukkerfri læskedrik med tilsatte vitaminer, der er lovlig og tilgængelig i Danmark. Den indeholder 10 procent kokosnøddevand, B-vitaminer, elektrolytter og BCAA. Denne drik er designet til at give optimal hydrering og er tilgængelig i forskellige smagsvarianter.

Hvor kan jeg købe Prime?

Tre flasker af Prime-drikken

Prime kan købes i flere online- og fysiske butikker. Du kan finde Prime i Netto, Føtex, Bilka og Circle K over hele landet. Sortimentet varierer, og drikken har tidligere været udsolgt meget hurtigt.

Det er dog kun Prime Hydration, der sælges i Danmark, ikke deres energidrik Prime Energy.

Hvad er de forskellige typer af Prime?

Den første Prime-drik var Prime Hydration, som blev lanceret i 2022, efterfulgt af Prime Energy. Begge er funktionelle drikke, der er designet til at øge præstationen under træning.

Prime Hydration

Prime drink, flasker i forskellige farver

Prime Hydration er en drik, der er designet til at fungere som væskeerstatning, samtidig med at den giver kroppen gode betingelser for restitution.

Med naturlige ingredienser og 10 % kokosvand er der skabt en velsmagende drik, som indeholder elektrolytter, B-vitaminer og antioxidanter. Prime Hydration indeholder også BCAA til muskelrestitution. Drikken er helt fri for tilsat sukker.

De tilgængelige smagsvarianter af Prime Hydration er:

 • Lemonade
 • Strawberry Watermelon
 • Meta Moon
 • Ice Pop
 • Blue Raspberry
 • Tropical Punch
 • Lemon Lime
 • Grape
 • Orange

Prime Energy

Prime Energy, tre dåser energidrik

Denne drik er ikke godkendt til salg i Danmark, da dansk lovgivning ikke tillader drikke med mere end 32 mg koffein pr. 100 ml drik.

Prime Energy er en sukkerfri og helt vegansk energidrik. Hver dåse indeholder 300 mg elektrolytter, som er beregnet til at øge ydeevnen under træning. En dåse indeholder også 200 mg koffein, et andet stof, der kan forbedre træningsresultaterne og også hjælpe dig med at føle dig mere vågen.

Prime Energy er en drik, der er designet til at give din krop et ægte boost. Den indeholder naturlige ingredienser, og de er blevet kombineret på en måde, der skaber nye og moderne smagsoplevelser. Slutresultatet er en funktionel energidrik, der ikke bare smager godt, men også giver kroppen et boost af energi.

Prime Energy fås i følgende smagsvarianter:

 • Ice Pop
 • Strawberry Watermelon
 • Blue Raspberry
 • Tropical Punch
 • Orange Mango
 • Lemon Lime

Hvorfor er Prime så populær?

Logan Paul og KSI, som har skabt og markedsført drikken, er ekstremt store på nettet. De er ikke kun YouTube-profiler og influencere, men også populære kampsportsudøvere/boksere.

De kampe, de deltager i, bliver dækket over hele verden, og millioner af mennesker følger dem på de sociale medier. De har brugt deres indflydelse til at skabe en trend, som hurtigt har spredt sig blandt børn og unge.

Populariteten af Prime skyldes i høj grad, at drikkevarerne forbindes med Logan Paul og KSI. Det faktum, at de fremstår som rollemodeller og nogen, som børn og unge gerne vil ligne, gør også drikken attraktiv.

Ud over disse influencers har mange andre YouTubere og andre indflydelsesrige personer, som børn følger, talt om og testet drikken i deres videoer. Prime har haft en meget effektiv markedsføring i de kanaler, hvor mange unge ser med, hvilket har gjort drikken til lidt af en viral succes.

Det faktum, at Prime er en sports- og energidrik, betyder, at Prime er endnu stærkere forbundet med Logan Paul og KSI og deres succesfulde sportspræstationer, karrierer og berømthed.

En anden faktor er, at udbuddet ikke har været lige så stort som efterspørgslen, så det bliver en slags statussymbol at få fat i en dåse Prime.

Er Prime skadeligt for børn at indtage?

Selvom mange butikker har en aldersgrænse på 15 år for køb af energidrikke, er det op til den enkelte butik at fastsætte denne grænse. Der er ingen officiel aldersgrænse for indtagelse af energidrikke.

Det er generelt accepteret, at børn kan indtage energidrikke i moderate mængder. Prime angiver dog på deres energidrikdåser, at de ikke anbefales til personer under 18 år. Men er Prime skadeligt for børn?

Problemet med drikken er dens høje indhold af koffein. En dåse Prime indeholder 200 mg koffein. Til sammenligning har Red Bull mindre dåser, men også et lavere koffeinindhold på 80 mg per dåse.

Det er svært at fastslå, hvor meget koffein børn generelt kan tåle. Nogle er mere følsomme og kan blive utilpasse af at indtage selv små mængder energidrik, mens andre ikke påvirkes i samme grad.

Ifølge Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet er 3 mg koffein per kilo kropsvægt sikkert for børn og unge. For at en dåse Prime skal være helt uskadelig, skal barnet veje 67 kg.

Et barn, der vejer 33,5 kg, kan spise en halv dåse uden problemer. Børn under fem år bør slet ikke få koffein. For meget koffein kan påvirke søvnen, give angst og anspændthed.

Man kan også blive afhængig af koffein og opleve abstinenser som træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær. Det er også forskelligt fra person til person, om man overhovedet oplever abstinenser.

Prime Hydration indeholder ikke koffein og udgør derfor ikke noget problem for børn og unge.

Det er vigtigt at bemærke, at ifølge dansk lovgivning, må drikkevarer ikke indeholde mere end 32 mg koffein per 100 ml væske. Dette er en væsentlig faktor at tage i betragtning, når man overvejer sikkerheden ved indtagelse af energidrikke som Prime.

Hvilket firma står bag Prime?

Congo Brands er det firma, der ejer Prime Hydration-brandet. I markedsføringen kan det se ud, som om KSI og Logan Paul selv har et firma, men det er ikke tilfældet.

Congo Brands Logo

Congo Brands er ejet af de amerikanske forretningsmænd Max Clemons og Trey Steiger. Logan Paul og KSI var med til at udvikle og lancere Prime Hydration og Prime Energy.

Hvorfor er Prime så dyrt i Danmark?

Først og fremmest har Prime ikke en lokal distributør i Danmark. Derfor er butikkerne nødt til at importere flaskerne fra USA eller Storbritannien, hvor de er blevet lanceret lokalt. Det fører selvfølgelig til højere priser for slutkunden.

“Der er masser af børn og unge, som gerne vil købe Prime, så efterspørgslen er meget større end udbuddet. De dåser og flasker, der er til rådighed, bliver hurtigt udsolgt, og butikkerne får solgt deres flasker og dåser, selv om de tager en høj pris.

At hæve priserne kan også være en måde at undgå kaos og slagsmål i butikkerne. Der har været rapporter om uroligheder i andre lande, når Prime blev lanceret der.

Mens butikker sælger Prime til en høj pris, kan priserne være endnu højere på brugtmarkeder.

Når der er udsolgt i butikkerne, kan priserne være så høje, som nogen er villige til at betale. Og jo sværere det er at få fat i Prime, jo mere kan det blive et statussymbol at få succes – hvilket kan være med til at hæve priserne yderligere.


Se flere artikler med tips til forældre!