Hvilket tøj har børn brug for om efteråret? 2024 Guide til efterårstøj til børn

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.

Når efteråret kommer, er det godt at være klar med det rigtige tøj til dine børn. Der er nogle forskellige typiske beklædningsgenstande, som er gode at have. Med det rigtige tøj fra top til tå undgår børnene at blive våde eller kolde, selv når vejret er mest barskt. I denne artikel ser vi på det bedste efterårstøj og gennemgår, hvad der kan være nødvendigt!

Fire børn i det fri om efteråret. De kaster efterårsblade i luften. De er iført farverigt efterårstøj.

Hvilket tøj har du brug for til børn i efteråret?

Her er nogle forslag til efterårstøj, som kan være godt at købe til børnene i efteråret.

Når skolen starter, begynder sæsonen for hovedlus som regel. Sørg for at have et godt lusemiddel klar, så du kan behandle effektivt, når dit barn får lus!

Overgangsjakke

Nordbjørn Vinga Skaljakke

Tilgængelig på:

En overgangsjakke er en yderbeklædning, der er lavet til at beskytte mod både vind og regn, og som også skal være nem at holde ren for snavs, mudder og andet. Overgangsjakken er ret tynd, men vindtæt og ofte også med en god vandtæthed.

Det er en let beklædningsgenstand, der skal kunne bruges både i mildere vejr og når det begynder at blive rigtig koldt. Du kan tilpasse overgangsjakke ved at bære tykkere eller tyndere tøj under den, så du holder det kolde vejr ude, men lige præcis den rette mængde varme inde.

På billedet ovenfor ser du overgangsjakken Nordbjørn Vinga Skaljakke. Det er en meget overkommelig, vandtæt børnejakke, som er perfekt til efteråret.

Her kan du se alle vores anbefalinger om overgangsjakker!


Softshell-jakker og dragter

Name It Softshelldragt Fleece

Tilgængelig på:

Softshell er et materiale, der er populært, når det gælder efterårstøj til børn. Der findes både jakker og overalls af softshell.

Det er en meget praktisk beklædningsgenstand, der ofte har meget gode vandtætte egenskaber. Softshell-tøj er vindtæt, men bliver ikke for varmt indeni, så kroppen kan ånde. Softshell er populært blandt børn, fordi det er nemt at bevæge sig rundt og lege i denne type overtøj.

Du kan tilpasse softshelljakker og overalls til vejret ved at have tyndt eller tykt tøj på under dem. Du kan også bære en softshelljakke om vinteren med f.eks. et basislag og en tyk trøje under.

Vi kan virkelig godt lide den komfortable Name It Softshelldragt m. Fleece. Super behagelig og varmende dragt, der er nem at bevæge sig i!


Hvad er forskellen på skal- og softshell-tøj?

Begge typer beklædningsgenstande bruges på samme måde, dvs. om efteråret eller når det blæser og er lidt koldt udenfor. Men de er fremstillet af forskellige materialer og har lidt forskellige funktioner. Skal-tøj har normalt et tyndt for, mens softshell-tøj har et lidt tykkere for.

En skaljakke har et materiale, der “knitrer”. En lidt hårdere ydre skal, som en klassisk vindjakke. De er ofte meget lette og føles bløde at have på. Du føler dig let og afslappet og ikke så indpakket som i tykt vintertøj.

Shelljakken er en rigtig god beklædningsgenstand om efteråret, når vejret er lidt usikkert. Det fungerer både, hvis det er køligt og tørt, og hvis vinden begynder at blæse og regnen kommer.

En softshelljakke har et blødt materiale bestående af flere lag, ofte tre forskellige lag, som tilsammen hjælper dig med at holde dig varm og holde vind og vand ude. Softshelljakker er ofte foret med fleece og har et imprægneret, vandafvisende lag på ydersiden.

Softshelljakken eller overallen er en rigtig god beklædningsgenstand, hvis det er lidt vådt, blæsende og køligt udenfor. Den holder dig varm, men giver dig stadig mulighed for at bevæge dig frit og smidigt. Med det rigtige tøj under er den velegnet til både når det er køligt, og når luften er rigtig kold.


Wind fleece og andre fleecejakker

Liewood Fleecejakke

Tilgængelig på:

En vindfleecejakke er en meget praktisk efterårstøj til børn, som kan bruges på flere måder. Den kan bruges som en yderjakke i sensommeren og efteråret eller som en tyk trøje under din vinterjakke, når det er rigtig koldt. De fungerer også perfekt under en vest, når det begynder at blive lidt køligt udenfor.

Wind fleece er vandtæt tøj, der er utrolig godt til at holde vand og vind ude, samtidig med at din hud stadig kan ånde. Disse typer fleecejakker er meget populære, fordi de er hurtige at tage på, lette at have på og giver fri bevægelighed til løb og leg.

Vores bedste valg, når det gælder vindfleece, er Liewood fleecejakken. En utrolig fluffy og behagelig børnejakke om efteråret!


Efterårshatte & Beanie til børn

MarMar Modal Pickle Beanie

Tilgængelig på:

Om efteråret er det en god idé, at dit barn har noget på hovedet, især når det begynder at blæse og blive lidt koldt udenfor. En tyndere hat er ofte en god løsning. Du skal ikke have en pelset hue, der bliver for svedig, men bare noget, der beskytter lidt mod vind og kulde.

Vi kan godt lide den ensfarvede, lidt tynde MarMar Modal Beanie. Perfekt til at have på, når det blæser lidt om efteråret!


Regntøj

CeLaVi Regntøj lilla farve

Tilgængelig på:

Når det er rigtig vådt udenfor, er det bedst at tage solidt regntøj på. Overalls, galoscher osv. er vejen frem.

De er praktiske, når du er ude i regnvejr i foråret, sommeren og den tidlige del af efteråret. Det er altid en god idé at have regntøj med, især når man tænker på, hvor usikkert vejret kan være heroppe i nord.

Der findes både forede og uforede regnfrakker, som er forskellige egnet, alt efter hvor koldt det er.

En af vores favoritter er CeLaVi-regnsættet. Den er stilfuld, holder barnet tørt og fås i mange farver!


Foret regntøj

Didriksons Boardman Foret Regnsæt

Tilgængelig på:

Foret regntøj er meget funktionelt og velegnet til, når efteråret bliver til vinter. De kan også bruges i en stor del af vinteren, især når det er vådt og sludigt udenfor.

Vores favorit blandt foret regntøj til børn kommer er Didriksons Boardman. Deres regntøj fås i mange forskellige farver og er både funktionelt og stilfuldt.

Du kan se flere gode muligheder i vores artikel om foret regntøj til børn!


Forede regnstøvler

Viking Ultra Termostøvler blå farve

Tilgængelig på:

Når det bare er vådt, koldt og slud, er det måske det vigtigste at holde fødderne tørre og varme. En af de absolut bedste måder at gøre det på er ved hjælp af et par gode, forede gummistøvler. Denne beklædningsgenstand er populær og kan bæres det meste af efteråret og vinteren.

En af vores yndlingsmuligheder blandt de forede gummistøvler er de holdbare Viking Ultra Termostøvler.

Se artiklen, hvor vi nævner de forede gummistøvler, der var bedst i test!


Gummistøvler

Bundgaard Klassisk Gummistøvle

Tilgængelig på:

Når det regner, skal dine fødder naturligvis også holdes tørre. Derfor er gummistøvler en oplagt ting at have med i hjemmet med børn. Et par solide gummistøvler kan bæres det meste af året, undtagen i den koldeste periode.

Når det bliver rigtig koldt, kan de kombineres med et par bløde uldsokker!

Der findes masser af gode gummistøvler, vi kan godt lide Bundgaard klassisk gummistøvle, som er en veldesignet og smuk børnestøvle!

Du kan læse mere her for at se flere gode gummistøvler til børn.


Vandtætte handsker og luffer

Wheat Regnluffer

Tilgængelig på:

Børn leger udenfor hele året rundt, især i børnehaven. Når det er vådt og lidt koldt, er det klogt at investere i et par gode regnhandsker. Regnhandsker kan ofte købes i en pakke sammen med en regnhat.

Nogle af de bedste, som vi normalt anbefaler, er Wheat regnluffer. Vandtæt, holdbar og komfortabel!


Efterårssko til børn

Reima Patter Mid WP Sneakers

Tilgængelig på:

Ud over de forskellige typer gummistøvler er der også andre efterårssko og støvler til børn, som er rigtig gode. Et par ordentlige efterårssko er vandtætte og forede. De er tilpasset sæsonen og adskiller sig fra vintersko ved at have et lidt lavere skaft.

Aktive børn, der bevæger sig meget, føler sig ofte bedre tilpas i et par sko, som de kan bevæge sig ordentligt i, frem for store og tunge vinterstøvler. Efterårssko kan ofte bæres hele efteråret og ind i vinteren, før den rigtige sne kommer.

Vores bedste bud på fodtøj til børn til efteråret er Reima Patter Mid WP Sneakers. De er utroligt søde og også vandtætte og utroligt behagelige.

Du kan se alle vores favoritter i artiklen om efterårssko til børn!


Resumé

Efteråret er en smuk tid, hvor bladene skifter farve, og naturen viser sig fra sin bredden. Men det er også en tid, hvor vejret bliver koldere og vådere, og aftenerne bliver mørkere. Med det rigtige tøj i dit barns garderobe behøver du aldrig at bekymre dig om at fryse eller blive generet af vejret.

Det efterårstøj til børn, som vi anbefaler, at du kigger på, er:

Du behøver selvfølgelig ikke at købe alle disse forskellige ting. Det vigtigste er at have noget, der kan dække regnfulde efterårsdage, kolde dage og varmere dage, og sørg for at have noget, der er godt både på kroppen og på fødderne.


Her finder du endnu flere artikler om børnetøj!